Dodaj do ulubionych

chce odebrac sobie życie

13.06.02, 14:36
ale problem w tym, ze mam dziecko 5 letnie. Zostawic ja z dziadkami czy jej też
odebrać życie?
Obserwuj wątek
    • pollyanna Re: chce odebrac sobie życie 13.06.02, 14:38
      ja74 napisał(a):

> ale problem w tym, ze mam dziecko 5 letnie. Zostawic ja z dziadkami czy jej też
      >
      > odebrać życie?

NO RANY BOSKIE, CO ZA WĄTKI NA TYM FORUM!!!

LUDZIE, CZY WAM WSZYSTKIM CAŁKIEM ODBIŁO?!?!?!?!?!
      A JEŚLI TO GŁUPI ŻART TO JEST ON PONIŻEJ WSZELKIEJ KRYTYKI!

• Gość: Melba Re: chce odebrac sobie życie IP: *.chello.pl 13.06.02, 14:39
        GRRRRRRRR WRRRRRRRRRRR
        KREW MNIE ZALEWA!!!!!!!!!!!!
      • ja74 Re: chce odebrac sobie życie 13.06.02, 14:39
        moje zycie to chyba jeden wielki zart
        • pollyanna Re: chce odebrac sobie życie 13.06.02, 14:42
          ja74 napisał(a):

> moje zycie to chyba jeden wielki zart

Przestań pierniczyć, kolego/koleżanko, tylko weź się w garść!

• mari23 Re: chce odebrac sobie życie 13.06.02, 14:44
            I jak wogóle możesz się zastanawiać czy odebrać życie 5 letniemu dziecku???!!!
            Co ono zawiniło???
        • Gość: ata Re: chce odebrac sobie życie IP: *.mpips.gov.pl 13.06.02, 14:45
          Tak? To chodź, zrobimy to razem. Też mam swój powód. To co?
    • zlakobieta Re: chce odebrac sobie życie 13.06.02, 14:46
      Moze po prostu idz do psychiatry i tyle.
      Co to za bzdury tu wypisujesz?!
      Dziecku zycie odebrac?!!!
      Jakie chcesz miec zycie, jesli tak do niego podchodzisz?
      Na pewno masz depresje, skoro w ogole takie mysli przychodza Ci do glowy. Na to
      sa lekarstwa. Sama nie dasz rady. Mam kolezanke, ktora ma podobne mysli ale ona
      zawsze mowi, ze dziecko jest tym, co ja powstrzymuje przed ostatecznym krokiem.
      Depresja jest jednostka chorobowa, wiec trzeba ja leczyc! Wez sie za siebie.
      Rezultaty moga Cie zaskoczyc.
      Nie poddawaj sie i nie mysl o takich rzeczach, bo to po prostu niepowazne.
      • ja74 Re: chce odebrac sobie życie 13.06.02, 14:49
        do tej pory tez powsrzymywalo mnie dziecko ale juz nie daje rady
        • pollyanna Re: chce odebrac sobie życie 13.06.02, 14:51
          ja74 napisał(a):

> do tej pory tez powsrzymywalo mnie dziecko ale juz nie daje rady

Idź do lekarza, to najlepsza rada.
          Porozmawiaj z przyjacielem.

Jak możesz nawet tylko pomyśleć o tym, żeby odebrać życie WŁASNEMU DZIECKU????!!!

• Gość: Melba Re: chce odebrac sobie życie IP: *.chello.pl 13.06.02, 14:53
          Ja74, ale około 6 lat temu podjęłaś decyzję o czyimś życiu- dałaś życie temu
          dziecku. Choćby nie wiem jak trudne to było, jesteś za nie odpowiedzialna i
          musisz sobie poradzić!
    • Gość: Pom Re: chce odebrac sobie życie IP: 2.4.STABLE* 13.06.02, 14:47
      Dlaczego chcesz to zrobic?
      • maleen Koszmar jakiś ! 13.06.02, 14:52
        Jeśli to nie żart , to jest k... źle ! Napisz do mnie czy to kogokolwiek z tego
        forum , albo zadzwoń albo powiedz o co chodzi tylko nie pisz człowieku takich
        bredni! Jutro też jest dzień.I pojutrze też !
      • ja74 Re: chce odebrac sobie życie 13.06.02, 14:52
        co do siebie decyzje praktycznie podjelam, a dlaczego? nie chce o tym gadac na
        forum. Ale głównie chodzi o to , ze moje życie sie tak zminiło, ze jestem
        złupelnie samotna. z dzieckiem. Nie mam juz zadnych przyjaciol ani nawet
        znajomych
        • Gość: Pom Re: chce odebrac sobie życie IP: 2.4.STABLE* 13.06.02, 14:55
          Znajomych już masz. zobacz ilu ludzi Ci odpisało. A to dopiero początek.
          Powiedz, skad jesteś.
          • ja74 Re: chce odebrac sobie życie 13.06.02, 14:56
            nie chce zeby ktos mnie zidentyfikowal, dzięki, ale jestescie znajomymi ale
            tylko wirtualnymi
            • pomeranka Re: chce odebrac sobie życie 13.06.02, 15:00
              Nie jestem wirtualna. I wole, żeby Twoja córka miała mamę. Jeśli nie chcesz
              pisać na forum, napisz mi na skrzynkę. Może mieszkamy niedaleko siebie.
        • pollyanna Re: chce odebrac sobie życie 13.06.02, 14:56
          ja74 napisał(a):

> co do siebie decyzje praktycznie podjelam, a dlaczego? nie chce o tym gadac na
          > forum. Ale głównie chodzi o to , ze moje życie sie tak zminiło, ze jestem
          > złupelnie samotna. z dzieckiem. Nie mam juz zadnych przyjaciol ani nawet
          > znajomych

Jak to nie masz znajomych? A z kim niby teraz rozmawiasz?

Zawsze znajdzie się ktoś, kto wysłucha.
          Zawsze znajdzie się ktoś, kto doradzi i pocieszy.
          Zawsze znajdzie się ktoś, kto pomoże odbudować nam świat.
          Wierzę w dobrych ludzi.
          Trzeba tylko chcieć - potrafić otworzyć się.

• Gość: Melba Re: chce odebrac sobie życie IP: *.chello.pl 13.06.02, 14:56
          Sama napisałaś, że się zmieniło! to znaczy, było lepiej - a cechą życia jest
          nieustanna zmiana, czyli znów będzie dobrze!!! Jesteś sama? Nie masz
          przyjaciół? No to już nie jesteś - chcesz iść na spacer, pomyśleć w parku,
          popłakać w kinie? Popilnuję Ci córeczki, wezmę ją na huśtawki, a Ty
          odetchniesz, pomyślisz, uspokoisz się. Chcesz?
    • wredna2 NIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 13.06.02, 14:50
      Ja 74 droga

nie mozesz tak nawet myslec , a co dopiero robic , i jeszcze to malenstwo !!!!

wez sie w garsc i pamietaj ze nigdy nie jest tak zle, zeby nie moglo byc

jeszcze gorzej...

wiec pomysl, ze moze nie jest wcale tak tragicznie jak Ci sie wydaje i ...niech

nigdy wiecej taka mysl nie zaswita Ci juz w glowie

Pamietaj tez, ze Twoi przyjaciele bardzo sie zmartwia , a wrogowie wcale sie

nie przejma, komu wiec chcesz zrobic na zlosc?

wrednie

zmartwiona...
      • ja74 Re: NIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 13.06.02, 14:53
        chce to zrobic, by zabrac ją ze soba, by nie musiala cierpiec i wychowywać sien
        bez matki. a przyjaciol nie mam
        • wredna2 Re: NIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 13.06.02, 15:07
          Nie masz prawa jej tego robic... nawet dlatego ,ze jestes jej matka...

a moze wlasnie dlatego ,ze nia jestes! Dajac jej zycie wzielas na siebie

odpowiedzialnosc za jej los i jej spokoj , zobowiazalas sie dbac o nia i chronic

ja od zla!

Dlaczego wiec utozsamiasz sie z tym zlem i chcesz wykonac na niewinnym dziecku

wyrok za wlasne niepowodzenia zyciowe

To niegodne czlowieka , a Matki tym bardziej!

Nie pozwol, zebym ja takze musiala sie wstydzic za Ciebie!

PS. Gdzie mieszkasz, moze napiszesz do mnie, a moze przyjedziesz z malutka?

ja74 napisał(a):

> chce to zrobic, by zabrac ją ze soba, by nie musiala cierpiec i wychowywać sien
          >
          > bez matki. a przyjaciol nie mam

• ja74 Re: NIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 13.06.02, 15:11
            wlasnie tez sie tego wstydze i wiem, ze nie jestem godna byc matka skoro w
            ogóle o tym myśle. Pora to zakonczyc.
            • wredna2 Swiat jest pelen przyjaciol!!!! 13.06.02, 15:42
              Jezeli odrzucisz te wyciagniete do siebie pomocne dlonie to pamietaj, ze

odrzucasz przyjaciol! Nie pisz wiec nigdy wiecej, ze nie masz przyjaciol!

Jezeli ich nie masz, to znaczy ze nie chcesz ich miec!!!

wr.
    • Gość: Iwona Re: chce odebrac sobie życie IP: *.mpips.gov.pl 13.06.02, 14:56
      Żyj dla dziecka, jak juz nie chcesz dla siebie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Czy o nim nie pomyślałas ?, jak sie bedzie czuło, dgy to zrobisz?
      Dziewczyno, masz dziecko to wielkie szczescie, ciesz sie nim (wiem co mówie)
      Pozdrawiam

PS
      Może napiszesz co tak bardzo Cię gnębi?
      • maleen NIE WOLNO TAK MYŚLEĆ ! 13.06.02, 15:01
        Słuchaj ja74 może potrzebujesz czegoś konkretnego ( kasy , roboty ) - pisz coś
        się wymyśli ! Patrz na te posty.Damy radę , nie ma co pękać.Pisz na skrzynkę ,
        chcesz dam Ci telefon.Skąd jesteś ? Może jestem gdzieś blisko ? Może ktoś inny
        jest gdzieś blisko ? Co z tego że się nie znamy
        • ja74 Re: NIE WOLNO TAK MYŚLEĆ ! 13.06.02, 15:02
          trojmiasto
          • pollyanna Re: NIE WOLNO TAK MYŚLEĆ ! 13.06.02, 15:05
            ja74 napisał(a):

> trojmiasto

Napisz do mnie - jeśli chcesz, postaram się pomóc.
            Jestem z Gdańska.

• ja74 Re: NIE WOLNO TAK MYŚLEĆ ! 13.06.02, 15:06
              nie mam chyba odwagi
              • pomeranka Re: NIE WOLNO TAK MYŚLEĆ ! 13.06.02, 15:08
                To nic nie kosztuje, dziewczyno. Odezwij się, ten koszmar się może skończyć!!!!
                • ja74 Re: NIE WOLNO TAK MYŚLEĆ ! 13.06.02, 15:10
                  tak fatalnie jak teraz jest prawie rok, nie sądzę by się skończył
                  • pomeranka Re: NIE WOLNO TAK MYŚLEĆ ! 13.06.02, 15:13
                    Wytrzymałaś rok, wytrzymasz jeszcze chcwilę. Najgorszy jest brak nadziei. A tą
                    już masz. Napisz mi na skrzynkę jeśli zechcesz, na czym polega beznadziejność
                    całej sytuacji.
                    • ja74 Re: NIE WOLNO TAK MYŚLEĆ ! 13.06.02, 15:14
                      wlasnie mialam nadzieję, ale ta juz wygasła
                      • pomeranka Re: NIE WOLNO TAK MYŚLEĆ ! 13.06.02, 15:18
                        Wiesz, wszystko zalezy od nas. Jeśli miałaś nadzieję a ona gdzieś zniknęła, to
                        znaczy, że nie tędy droga. Trzeba szukać dalej. Trafiłaś na forum i już
                        znalazłaś kogoś z Gdańska, niedaleko Ciebie, kto chce Ci pomóc.
                        I to żaden wstyd się załamać i myśleć o najgorszym. Każdy to moze mieć,
                        jesteśmy tylko ludźmi.
                      • maleen Co to jest rok ?!! 13.06.02, 15:18
                        Żartujesz dziewczyno ? Rok ? Żeby nie wiem jakie to były kłopoty to zawsze jest
                        jutro.Dla Twojego dziecka też , ale wcale nie przede wszystkim!
              • pollyanna Re: NIE WOLNO TAK MYŚLEĆ ! 13.06.02, 15:27
                ja74 napisał(a):

> nie mam chyba odwagi

napisz proszę, na razie jesteś przecież całkiem anonimowa...
                a z doświadczenia wiem, ze to pomaga - wygadanie się przed kimś, czasami nawet
                lepiej gdy ta osoba Cię nie zna...
                tym bardziej, że piszesz, że barkuje Tobie przyjaciół, znajomych... pewnie dawno
                nie rozmawiałaś z nikim tak naprawdę "od serca"?

• maleen Re: NIE WOLNO TAK MYŚLEĆ ! 13.06.02, 15:06
              W dni robocze jestem w Toruniu , to niezbyt daleko.Pisz !
              • pomeranka Re: NIE WOLNO TAK MYŚLEĆ ! 13.06.02, 15:09
                Ja jestem z Koszalina, to też niedaleko!
                • Gość: Melba Ruszyła lawina dobrych serc IP: *.chello.pl 13.06.02, 15:17
                  Ja74 widzisz? Trzymaj się!Każdy proponuje Ci to, co może Ci dać, przymij...Uszy
                  do góry, dziewczyno!
                  • ja74 Re: Ruszyła lawina dobrych serc 13.06.02, 15:17
                    dzieki, teraz koncze, zle sie czuje. pa
    • yayakoya Re: chce odebrac sobie życie 13.06.02, 15:18
      CZESC JESTEM FACETEM Z GDANSKA. Z NIEDZIELI NA PONIEDZIALEK PROBOWALEM SOBIE
      ODEBRAC ZYCIE, WIEM CO CZUJESZ .
      ZA WSZELKA CENE CHCE SIE Z TOBA ZOBACZYC I POGADAC O TYM
      MAM TEZ DZIECKO , MIMO WSZYSTKO TO ZROBILEM.
      JEZELI CHOC TROSZECZKE ZALEZY TOBIE NA DZIECKU, JEZELI JE KOCHASZ , JEZELI
      CHCESZ WYKAZAC ODROBINE ROZSARDKU TO NIE ROB TEGO. SPOTKAJ SIE ZE MNA. ZRESZTA
      POLLYANNA WIE ROWNIEZ DOBRZE ZE NIE WARTO TEGO ROBIC, WIEC ?
      OBOJE JESTESMY Z GDANSKA
      WYBIERZ JAKAS OPCJE I DAJ ZE SOBA POGADAC
      ROZMOWA NAPRAWDE POMAGA
      NIE DAJ SIE ZABIC WLASNEMU MILCZENIU!!!!!!!!!!!
      CZY NIE WIDZISZ ZE WOLASZ O POMOC?
      MY CHCEMY TOBIE POMOC
      ODEZWIJ SIE NA NR KOM. 609222681
      POMOGE TOBIE NA PEWNO
    • Gość: Andrzej Re: chce odebrac sobie życie IP: *.unl.edu 13.06.02, 15:21
      ja74 napisał(a):

> ale problem w tym, ze mam dziecko 5 letnie. Zostawic ja z dziadkami czy jej też
      >
      > odebrać życie?

Nie tylko twoje zycie jest zartem, ale zycie nas wszystkich. Do takiego wniosku
      musi dojsc kazdy myslacy czlowiek, ktory przestaje oszukiwac sie samego. Ale..
      tu jest metoda na to. Smiac sie z tego zartu, zreszta zarty sa od tego, czy nie ?
      Pomysl, ze praktycznie kazdy z nas jedzie na podobnym wozku. Niech Cie nie
      oszuka widok usmiechnietych ludzi. Kazdy z nich nosi swoj ciern i bierze udzial
      w tym spektaklu, tak jak i ty. Po co odbierac sobie zycie, jak i tak bedzie
      odebrane przez architekta tego zycia. Baw sie, co by to mialo nie byc, smiej sie.
      Pozdr, Andrzej.
    • Gość: Beata Re: NIE ROB TEGO!!!! IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 13.06.02, 16:58
      Sluchaj jesli to zart to okrutny. Jesli nie to nie rob tego . Daj szanse sobie
      a przede wszystkim dziecku.
      • Gość: Beata Re: NIE ROB TEGO!!!! IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 13.06.02, 17:06
        Pomysl: jestes mloda, mozesz zyc jeszcze 50-60lat. Czy sadzisz ze w tym czasie
        nic dobrego ci sie nie moze przytrafic? Przestan dziewczyno miotac sie , usiadz
        i pomysl o czyms zupelnie nowym: nowy kurs, sport do uprawiania, klub
        dyskusyjny itp. Napewno kogos tam poznasz. Siedzac w domu i roztkliwiajac sie
        nad swoim losem nic dobrego nie osiagniesz. A moze zapros kolezanki corki do
        domu. Sprobuj, nie mysl tak pesymistycznie. Daje ci 100% gwarancji, ze jak
        zaczniesz sie usmiechac do ludzi to poczujesz sie lepiej, a i oni w koncu
        zaczna usmiechac sie do ciebie.
        • Gość: Malwina Re: co za brednie ! IP: *.abo.wanadoo.fr 14.06.02, 17:02
          powies sie natychmiast !
          dziecku bedzie lepiej bez ciebie !
          (o nie ! zwariuje chyba ! toz to Big Brother pelna geba na tym forum ! idz po rozum do glowy i nie wracaj
          !)
          a wspanialym doradcom o miekkim sercu zwracam okrutnie uwage na to ze ta osoba waszej pomocy
          NIE CHCE ! Mogloby to wniesc w jej zycie pozytywne zmiany ! - a to dopiero bylby dramat !
          Byc banalna persona z problemami ! no nie ! to nie dla niej !
          az mnie trzesie - widze swoja kolezanke ktora bije sie codziennie o dziecko z bialaczka ! to jest dopiero
          dramat !
    • Gość: Marcin Re: chce odebrac sobie życie IP: *.ciechanow.sdi.tpnet.pl 14.06.02, 18:14
      Oni tak gadają, że ci chca pomóc, a tak naprawde gó... ich obchodzisz.
      Będziesz kolejną do czarnej statystyki. .
      • proo Do Marcina 14.06.02, 18:18
        Gość portalu: Marcin napisał(a):

> Oni tak gadają, że ci chca pomóc, a tak naprawde gó... ich obchodzisz.
        > Będziesz kolejną do czarnej statystyki. .

Słuchaj marcin! (przez małe "m")

Dlaczego szukasz w innych drugiego dna????
        twoje ci nie wystarcza?????

proo
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka