Dodaj do ulubionych

Kto ma bole glowy?

19.03.05, 23:41
Oszalec mozna...trzeci dzien z rzedu. Nic nie pomaga. Spac nie mozna, ciagle
mloty w glowie...16 silnych tabletek dzisiaj wpieprzylem i nic. No nic. I
dodatku slepia bola. Irytuje mnie to :(
Obserwuj wątek
    • alicja-ciekawska Re: Kto ma bole glowy? 19.03.05, 23:44
      rybolog napisał:

> Oszalec mozna...trzeci dzien z rzedu. Nic nie pomaga. Spac nie mozna, ciagle
      > mloty w glowie...16 silnych tabletek dzisiaj wpieprzylem i nic. No nic. I
      > dodatku slepia bola. Irytuje mnie to :(

kazdy ma bole glowy.
      -ale czemu u Ciebie to tak dlugo trwa?
      -byles u lekarza?
      • rybolog Re: Kto ma bole glowy? 19.03.05, 23:54
        To nie jest bol, to jest cos nie do opisania. Jakby mnie ktos dwie obrecze
        zalozyl od szyi po slepia i dociskal. Teraz juz nie jest tak zle, mija - samo.
        Wczorajszej nocy byl punkt kulminacyjny. Spac sie nie da i laze po chalupie jak
        nawiedzony...ehhh. Myslec sie nie da...
        Pol rodziny mojej to lekarze i dobry kumpel - neurolog vice-president duzej
        farmaceutycznej firmy...powiedzial: to jest rybie stress. Jaki stress? Stress
        to ja mialem jak sie zonie odkurzacz popsul...ale to bylo dawno temu.
        • alicja-ciekawska Re: Kto ma bole glowy? 20.03.05, 00:02
          rybolog napisał:

> To nie jest bol, to jest cos nie do opisania. Jakby mnie ktos dwie obrecze
          > zalozyl od szyi po slepia i dociskal. Teraz juz nie jest tak zle, mija -
          samo.
          > Wczorajszej nocy byl punkt kulminacyjny. Spac sie nie da i laze po chalupie
          jak
          >
          > nawiedzony...ehhh. Myslec sie nie da...
          > Pol rodziny mojej to lekarze i dobry kumpel - neurolog vice-president duzej
          > farmaceutycznej firmy...powiedzial: to jest rybie stress. Jaki stress? Stress
          > to ja mialem jak sie zonie odkurzacz popsul...ale to bylo dawno temu.

slyszalam o takich bolach , znajomy mial uszkodzony "nerw trojdzielny".
          to jest bardzo trudne do wykrycia,idz do obcego neurologa.
          W koncu ktorys dopatrzy sie co tam jest.
          Sprobuj zimnych kompresow na glowe .
          • m.malone Re: Kto ma bole glowy? 20.03.05, 00:06
            To nie trójdzielny (chyba). Ale po 16 tabletkach może Cię wszystko boleć. Tu
            ilość nie przechodzi w jakość. Żaden stress.

Współczuję
            MM
            • rybolog Re: Kto ma bole glowy? 20.03.05, 00:10
              Witaj Malone:))) Wiesz, po czyms takim to czujesz sie jakbys nie wiem jaka
              ciezka fizyczna robote wykonal...Ufff
          • rybolog Re: Kto ma bole glowy? 20.03.05, 00:06
            ehhh, jedyne co troche dziala, to jak scierka scisne sobie glowe. Troche
            pomaga. Ale tylko troche. I chodze po chalupie jak Indianin.

Ale dzieki za rade. Bede sie tym musial zajac, bo jest coraz gorzej. Dzieki :)
            • jarmucha idz na jaka akupresure, czy co...zamiast sciery nt 20.03.05, 00:16
            • malgo18 Re: Kto ma bole glowy? 20.03.05, 00:20
              Matko,Rybie przerażasz mnie.Szoruj Ty na jakieś
              tomografy,czy inne badania.Nie wiem jak u Was,ale u
              ciśnienie zmienne i od tego może boleć głowa,ale tyle
              dni to nieprawdopodobne.
              • m.malone Re: Kto ma bole glowy? 20.03.05, 00:26
                Witajcie Panie i Panowie:)

Skoki cisnienia. To mozliwe. Tyle że tomogradia może nic nie wykryć.

A co do udawania Indianina, radzę uważać na tego Oberkondoniera z Nebr.:)))
                • rybolog Re: Kto ma bole glowy? 20.03.05, 00:45
                  To jest dobry punkt ze skokami cisnienia. Pamietam jak rok temu poszedlem do
                  swojego domowego lekarza po bzdurna forme. Ona zbadala mi cisnienie o 8 rano i
                  bylo 160/100, powiedziala mi zebym wrocil do niej za tydzien. Nie wrocilem. To
                  moze byc to.
                  • isabelle7 Re: Kto ma bole glowy? 20.03.05, 00:48
                    A ile kawa pijesz dziennie? Jak 2 lub 3 to cisnieni tak skacze. I kawa powoduje
                    nerowosc, bole glowy rowniez. To zalezy od ludzi i predyspozycji.
                    • rybolog Re: Kto ma bole glowy? 20.03.05, 01:06
                      Kawy to pije duzo, raczej 7-10 dziennie.
                      • isabelle7 Re: Kto ma bole glowy? 20.03.05, 01:10
                        To bardzo duzo:)
                        Kawa wyplukuje witaminy z organizmu takie jak selen i inne. To napewno wiesz.
                        trzeba przyjmowac witaminy, uzupelniac te niedobory.

A kompres z octem proboałes? Pytam bo nie odpisałes, a wiem ze pomaga. Moze
                        zrob sobie teraz to lepiej sie poczujesz.
                        • m.malone Re: Kto ma bole glowy? 20.03.05, 01:17
                          Ja też tyle piję. Ciśnienie mam 110/70 (góra), nie jestem nerwowy. A z selenem
                          nie wiem jak. W każdym razie dopiero po 2. kawie rano przypominam sobie jak sie
                          nazywam.
                          • isabelle7 Re: Kto ma bole glowy? 20.03.05, 01:26
                            Pozne chodzenie spac, zarwane nocki to tez obniza cisnienie. Ty chyba chodzisz
                            tez pozno spac skor po 2 kaiwje iwesz jak sie nazywasz:) Ale wiem jak tojest,
                            nie zawsze doba wystarcza. Poza tym czlowiek szybko sie przestawia na inny tryb
                            zycia i potem nie umie juz zasnac wczeniej itp

Na pobudke dobre sa soki np marchwiowy albo inny. Taki poranny zastryzk
                            witaminek:)
                            • m.malone Re: Kto ma bole glowy? 20.03.05, 01:44
                              Człowiek-sowa jestem. A skowronków nie znoszę, z wyjątkiem tych co na niebie:)

Tak, kiedyś sytuacja wymusiła przestawienie cyklu okołodobowego i tak mi juz
                              zostało. A stary pies nowych sztuczek się nie nauczy. I bardzo lubię noc -
                              cisza, spokój. Czasem balangowicze przeciągną i zaryczą "My pierwsza brygada"
                              albo "Góralu". A poza tym cisza. Już niedługo słowiki zaśpiewają...
                              • rybolog Re: Kto ma bole glowy? 20.03.05, 01:45
                                Albo kogut :)
                              • isabelle7 Re: Kto ma bole glowy? 20.03.05, 01:47
                                Tak czlowiek Nocny Marek:)
                                > Tak, kiedyś sytuacja wymusiła przestawienie cyklu okołodobowego i tak mi juz
                                > zostało. A stary pies nowych sztuczek się nie nauczy.
                                Wiem wiem:) I nikt mu nie kaze:) Chyba ze znowu sytuacja wymusi przestawienie
                                cyklu okolodobowego:)

I bardzo lubię noc -
                                > cisza, spokój. Czasem balangowicze przeciągną i zaryczą "My pierwsza brygada"
                                > albo "Góralu". A poza tym cisza. Już niedługo słowiki zaśpiewają...
                                tez to lubie, jak rano nie trzeba wstawać:))
                                Cisza...:)
                                Dobranoc.
                                • m.malone Re: Kto ma bole glowy? 20.03.05, 01:48
                                  Ja nie muszę. Chyba, że moje pieski mnie budzą.
                                  Dobranoc:)
              • isabelle7 Re: Kto ma bole glowy? 20.03.05, 00:26
                Zgodze sie. Trzeba zbadac cisnienie. Na bol pomagocet z kompresem z zimnej wody.

A ze ktos stwoerdził ze to ze stresu. Powiem inaczje to moze byc nawet od
                ciaglego myslenia, myslenia o tym co nas emocjonuje. I to nie jest taki typowy
                stres, ale tez obciaza organizm.

Moja kuzynka miała stale bole glowy, ale tak: Była słaba i poszła do szkoly o
                wysokim poziomie i był tam wielki nawał nauki. Wstawała o 5 rano, aby cos sie
                pouczyc. I lekarz powiedział ze za bardzo sie przejmuje. Czyli stres i
                NIEDOSPANIE. Teraz ona jest na studiach takze wszystko ok.
    • isabelle7 Re: Kto ma bole glowy? 20.03.05, 00:17
      przeczytałam z uwagą twój post. Niby nic a jednak. Wiesz powiem od siebie tyle,
      że bóle głowy sa rózne np:
      - zarywa w pulsie - skroni
      -boli tak jak u Ciebie
      - boli tylko u góry głowy, jakby na czubku polozyli Ci cos ciezkiego i to
      uciskało.
      Wiem od moich lekarzy, ze jak bola oczodoły to moga byc zatoki!!! Warto je
      zbadac, zatoki sa nawet szczekowe.

Boli Cie 3 dzien pod rzad?
      To tak trzyma migrena. ma sie swiatłostret czasem, a lepiej sie czowiek czuje
      jak ma opaske na glowie. Kolezanka z lo miała migreny i nasza pani biolog.

DOBRA RADA I SKUTECZNA: zanim załozysz sobie na glowe przepaske - skrop ja
      kilkoma kroplami, a nawet wiecej OCTU. Pomaga jak reka odjał.

Pozdrawiam i zdrowia zycze.

• rybolog Re: Kto ma bole glowy? 20.03.05, 00:37
        Troche sie do tego przyzwyczailem. Dosyc czesto to sie zdarza. Chyba zaczne
        prowadzic grafik, bo cos mnie sie wydaje ze czestotliwosc wzrasta. Dzieki Bogu
        intensywnosc jest rozna. Teraz nie jest tak zle, co nie znaczy ze ze mnie nie
        robi jalopy, a moze to tabletki. Nie wazne co ale zaczyna mnie to wkurzac.
        • hsirk Re: Kto ma bole glowy? 20.03.05, 00:42
          rybu

idz do lekarza, co ma skosne oczy i wprawnie posluguje sie iglami

powaznie

tylko najpierw popytaj, czy wprawny jest
          • rybolog Re: Kto ma bole glowy? 20.03.05, 01:10
            Wiesz, myslalem o tym. Chyba zaczne sie rogladac.
          • isabelle7 Re: Kto ma bole glowy? 20.03.05, 01:37
            hsirk napisał:

> rybu
            >
            > idz do lekarza, co ma skosne oczy i wprawnie posluguje sie iglami
            >
            > powaznie
            >
            > tylko najpierw popytaj, czy wprawny jest

To na samym koncu, najpierw badania na zatoki, SM i raki.
        • malgo18 Re: Kto ma bole glowy? 20.03.05, 00:44
          Rybie,ale czy ktos Cię zbadał?Czy tylko
          wysłuchał opowieści i stwierdził-stres.
          Wiesz;ciśnienie,prześwietlenie zatok,
          tomograf i nie wiem co jeszcze ,MM
          by wiedział.NIe lekceważ.
          • rybolog Re: Kto ma bole glowy? 20.03.05, 00:53
            Wiesz, facet jest swiatowej klasy neurologiem. Wie czym sie zajmuje. Przez
            kilka godzin w ciagu dnia moze byc sielanka, ostatnia godzina moze byc bardzo
            intensywna i szybka. Wtedy jestes na bardzo wysokich obrotach. No, ale on tez
            lubi chivaska...wiec musze na to poprawke wziazc :)
          • m.malone Re: Kto ma bole glowy? 20.03.05, 01:21
            Wolałbym nie radzić tak na odległość.
            1) nie znam przyczyna,
            2) i co ważniejsze - nie chcę, zeby Ryb został pierwszym pacjentem pochowanym na
            moim cmentarzyku:)
            • rybolog Re: Kto ma bole glowy? 20.03.05, 01:28
              Nie, no wiem ze tu mozemy sobie tylko pogadac. Zalozylem ten watek, bo chcialem
              sprawdzic czy ktos ma podobne historie.

ale wiesz, coraz bardziej zaczynam podejrzewac o to bezprzewodowe telefony i
              komory. Przeciez ja godzinami dziennie jestem przylepiony do tych wynalazkow. I
              jeszcze w dodatku bluetooth.
              • isabelle7 Re: Kto ma bole glowy? 20.03.05, 01:32
                Tak to prawda:) Jak najmniej komorek lepiej skype albo domofon, spotkanie
                zdrowie wazniejsze:) Koniecznie zbadaj glowe. Czytałam w nowinkach naukowych,
                ze o tym jaki wplyw ma komorka ( nagrzewanie glowy przez fale) dowiemy sie z
                pokolenia 85 i dalej. Jedno jest pewne, komorka powoduje zanik komorek tzn one
                szybko traca swoja witalnosc.
            • malgo18 Re: Kto ma bole glowy? 20.03.05, 01:38
              MM,to co Ty za lekarz,że jeszcze nie
              masz pacjenta na swoim cmentarzyku?
              Praktyka taka skromna?Czy w Twej
              specjalności nie da się umrzeć?:))
              • m.malone Re: Kto ma bole glowy? 20.03.05, 01:47
                Aaaaa właśnie! Taki jestem lekarz-nielekarz:)

Zależy o którą specjalność pytasz...
                • malgo18 Re: Kto ma bole glowy? 20.03.05, 01:54
                  No właśnie,przy jakiej specjalizacji(wybacz tę specjalność) nie
                  da się umrzeć?Nawet u dermatologa można i u okulisty.:)))To ty
                  dobry jesteś,jeśli nie masz tych grobków.Ja się do Ciebie zapiszę.
                  O ile nie jesteś andrologiem.:)))
                  • m.malone Re: Kto ma bole glowy? 20.03.05, 01:58
                    Nie jestem andrologiem:)

A wiesz, kto nie robi błędów?

ps.jesteś zapisana:)))
                    • malgo18 Re: Kto ma bole glowy? 20.03.05, 02:02
                      Gdzie ,o której i do kogo.
                      Zebym wiedziała,czy umyć
                      głowę czy nogi.:))))))
                  • jmx Re: Kto ma bole glowy? 20.03.05, 03:07
                    malgo18 napisała:

> No właśnie,przy jakiej specjalizacji(wybacz tę specjalność) nie
                    > da się umrzeć?Nawet u dermatologa można i u okulisty.:)))To ty
                    > dobry jesteś,jeśli nie masz tych grobków.Ja się do Ciebie zapiszę.
                    > O ile nie jesteś andrologiem.:)))

stawiam na ginekologię (giefuszka się kiedyś powoływała...) ;D
                    • m.malone Re: Kto ma bole glowy? 21.03.05, 01:46
                      Ja Giefuszki nie leczyłem. Przecież życzę Jej wszystkiego najlepszego.
                      Sama zresztą może poświadczyć:)))
        • isabelle7 Re: Kto ma bole glowy? 20.03.05, 00:45
          Dosyc czesto to sie zdarza. Chyba zaczne
          > prowadzic grafik, bo cos mnie sie wydaje ze czestotliwosc wzrasta.
          Czyli zdarza sie to czesciej. Wiem ze migrena tak potrafi dopadac.

Teraz nie jest tak zle, co nie znaczy ze ze mnie nie
          > robi jalopy, a moze to tabletki.
          Wziles 16 tabletek? Oj to za duzo! Poczytaj ile dziennie czlowiek moze przyjac
          dawki. Co brałes apap?Ibupron? ja zazwyczaj 2 tabletki i to apap. Ale jedna
          rano druga wieczorem.

A kompresu z octu probowałes?

Masz przy tych bolach zawroty glowy?
          • rybolog Re: Kto ma bole glowy? 20.03.05, 01:20
            Z octem nie probowalem jeszcze. Teraz nie chce tego robic bo czuje ze
            przechodzi. A wiem kiedy to wszystko sie zaczyna i konczy. Zbliza sie ku
            koncowi. Na jakis czas bede mial spokoj. Mam nadzieje ze nie zapomne jak bol
            minie. Bo zawsze myslisz ze sie nie powtorzy. Pytalas w poscie ponizej czy mam
            zawroty glowy. Raz sie to zdarzylo. Przyjechal wtedy lekarz (nie domowy) dal i
            przepisal pethidine. Mam to jeszcze ale nie chce tego brac, bo ponoc mam tylko
            to lykac w drastycznych sytuacjach. Wystraszyl moja zone ze bol moze zabic. No
            ale wtedy naprawde bylo zle...bardzo zle. Bardzo szybko bol przychodzil, nie
            stopniowo, rozlozony w czasie, tak jak zazwyczaj sie to dzieje.
            • isabelle7 Re: Kto ma bole glowy? 20.03.05, 01:29
              rozumiem.

Powiem tak:

Czese bole glowy i zawroty glowy to jeden z symptomow SM - stwardnieni
              rozsiane. Moaj ssiadka z klatki obok niedawno dowiedizał sie, ze ma te chorobe.

Tak na Dobranoc powiem:
              Zbadaj zatoki i koniecznie czy to nie SM i czy nie jaki rak w glowie.

Mysle, ze to migrena:) Zycze zdrowia a po badniach napisz w tym watku co to
              było. Moze przeczytam.

Ucałuj zonke:) napeno teraz masz Raj:) Ona tuli, robi kompresy i herbatki no i
              buziaki rozdaje:)
              • rybolog Re: Kto ma bole glowy? 20.03.05, 01:32
                :))) zona juz spi. Odsypia ostatnia noc bo podobno trzepalem sie po chalupie.
                Jutro zapytam sie jej co miala na mysli ze sie "trzepalem".
                • isabelle7 Re: Kto ma bole glowy? 20.03.05, 01:36
                  Rozbawiłes mnie tak na dobranoc:)))) dziekuje.

Chyba miałes dreszcze:)) No, ale kto by nie miał przy takich objawach. I ta
                  kojaca reka zony na Twoim czole jak sprawdzała czy masz temperature:)))

Zonka spi? Ale całusek jej nie zbudzi:) Jutro zapytaj ją o to:))
                  • isabelle7 Re: Kto Lubi chorowac Panowiey? 20.03.05, 01:50
                    i takie małe pytanko na dobranoc, bo ide spac:) kto je znajdzie ten odpowie:

Panowie lubia chorowac prawda? Wtedy zonka jest tak czuła, biega z termometrem,
                    herbatki robi, chlodna dlonia sprwdza temperature na czole, a to takie kojace
                    dla ropzlonego czola jak kompress:)

i jak zgadałm?
                    • rybolog Re: Kto Lubi chorowac Panowiey? 20.03.05, 01:54
                      U mnie jest akurat odwrotnie...chce byc sam, no chyba ze chivaska przyniesie.
                      Dobranoc :)))
                      • isabelle7 Re: Kto Lubi chorowac Panowiey? 20.03.05, 01:54
                        Dobranoc:))
                        A co to jest chivaska?
                        • rybolog Re: Kto Lubi chorowac Panowiey? 20.03.05, 02:01
                          chivasek to taki alkohol. Moj ulubiony. Ale ktos mi podprowadzil, mialem
                          jeszcze 2 butelki i wcielo. Tylko kto? Znajac zycie to zona komus w prezencie
                          dala. Ale dwie flaszki? Przeciez to rozrzutnosc :)
                          • isabelle7 Re: Kto Lubi chorowac Panowiey? 20.03.05, 02:06
                            Alkohol? Ale cos w rodzaju jakiego? Raczej wodka?
                • m.malone Coś Ty? 20.03.05, 01:38
                  To znaczy kiedy trzepiesz, to cały dom sie trzęsie?:DDD
                  • rybolog Re: Coś Ty? 20.03.05, 01:40
                    A skad, ona jest przewrazliwiona a moze zazdrosna, tylko o co? O bol glowy?
                    hihihi:)))

• m.malone Re: Coś Ty? 20.03.05, 01:45
                      Powiedz, że jej oddasz (ból), to przestanie:)))))
                  • malgo18 Re: Coś Ty? 20.03.05, 02:05
                    Przecież to dawno opisane w literaturze,że ziemia
                    się poruszyła.:))
    • rybolog Zmartwiliscie mnie... 20.03.05, 01:49
      Myslalem ze posypia sie posty typu: Rybie nie narzekaj, ja tez tak mam...a tu
      kicha. A ja po prostu przyjalem ze tak musi byc. Widac ze nie musi.
      Ojojoj...nie dobrze.
      • m.malone Re: Zmartwiliscie mnie... 20.03.05, 01:52
        Pomogłoby Ci, gdybym miał tak samo? Wątpię:)
        • rybolog Re: Zmartwiliscie mnie... 20.03.05, 01:55
          Wiesz, ja lubie pewne normy...ale tu chyba jestem poza norma.
          • gologolo1 Re: Zmartwiliscie mnie... 21.03.05, 20:37
            wy tak se jaja robicie, a tu problem.Ja mam bóle co 4-6 dni i bez imigranu nie
            przejdzie.Co lekarz to inaczej mówi, choć wszyscy to samo- migrena. A u jednej
            skośnookiej byłem. Jest z Mongolii, ale teraz taka się napalona na kasę
            zrobiła ,że już jej nie wierzę.Miałem trzy serie po 10 zabiegów , ale chyba zły
            schemat , bo nie pomogło nic. Teraz zaczynam kolejne badania ,łącznie z
            badaniem naczyń w rezonansie magnetycznym.
      • isabelle7 Re: Zmartwiliscie mnie... 20.03.05, 01:53
        Szkoda mi Ciebie. Wiem jak to jest:)) Nie martw sie, bedzie dobrze. Ale lepiej
        dmuchac na zimne:)) Zrob badania, zreszta zonka napewno tez Ci to mowiła.
        odpisz na moj ost - lubicie chorowac panowie:))

I nie slecz po nocy, idz spac. Zonka spi idz dotrzymac jej towarzystwa:)Poza
        tym sen to najwieksze lekartsow - organizm potrzebuje snu, i to dopowiedniej
        liczby godzin, aby sie ZREGENEROWAC. A tak czesto o tym zapominamy.
        • rybolog Re: Zmartwiliscie mnie... 20.03.05, 01:58
          Nie, do zonki to nie pojde. Tam za goraco. Jedna z ulg jest niska temperatura.
          Bede spal w pokoju obok z otwartymi oknami i wylaczonymi kaloryferami...Ale
          masz racje, czas na wyrko. Dobranoc Wszystkim i dzieki za rady:)))
          • m.malone Dobranoc:))) nt.. 20.03.05, 01:59

• jmx Re: Kto ma bole glowy? 20.03.05, 02:54

Ja czasem... Dobrze Ci radzą, idź do lekarza. Te bóle to nie musi być nic
      strasznego (SM czy nowotwór) wystarczy 'zwykłe' nadciśnienie. To już choroba
      cywilizacyjna...

Spokojnej nocy :)))
    • magi_27 Przyczyna 20.03.05, 09:20
      Bardzo prawdopodobne, ze przyczyna moze byc po prostu zab!!Nie chodzi mi o
      dziure w zebie, lecz o wyrzynajacy sie zab madrosci:). Nie wiem czy ci rosna,
      czy moze juz je usunales, ale u mnie przyczyna okresowych boli glowy byl
      wlasnie ten przeklety zab.I to niekoniecznie jest tak, ze musisz przy tym czuc
      bol zeba, dlatego tak ciezko jest dojsc przyczyny. A bol glowy mialam OKROPNY,
      wlasnie jakby mmi ktos sciskal glowe i mialam juz dziwne, czarne
      mysli...Pewnego dnia bylo tak zle, ze kazdy moj krok powodowal taki bol, jakby
      ktos mnie mlotem walil w glowe...:)
      No a pozniej dwoch lekarzy bardzo dlugo probowalo wyrwac mi tego zabka,az w
      koncu po 1,5 godziny slysze od jednego: "Mam go qrwa":)....A bole mi jak na
      razie minely. Pozdrawiam.
    • hubkulik Re: Kto ma bole glowy? 20.03.05, 10:33
      Nie walcz z bolem, tylko badz go swiadom. Obserwuj uwaznie.
      Bole glowy zazwyczaj maja swoja przyczyne.
      I raczej odpuszczaja w glebokim odprezeniu.

Pozdrawiam Hubert
      • hsirk Re: Kto ma bole glowy? 20.03.05, 13:18
        za takie rady nalezaloby cie zlinczowac

czy ty wiesz cokolwiek o bolu?
        • hubkulik Re: Kto ma bole glowy? 20.03.05, 13:40
          > za takie rady nalezaloby cie zlinczowac

To nie bylo mile Krish.

Pozdrawiam Hubert
      • rybolog Re: Kto ma bole glowy? 20.03.05, 16:22
        Naprawde zaczynam podejrzewac bezprzewodowe telefony i komorke. Bardzo duzo
        uzywam. Cos mi zaczyna switac, ze te moje stany sa wywolywane po nadmiernym
        uzyciu komorki...Ale bede musial zrobic badania. Musze przyznac ze po wpisach w
        moim watku poczulem sie "dziwnie". Przyjalem ze te moje bole glowy za normalne,
        ze tak musi byc. Nawet do pewnego stopnia nauczylem sie z nimi zyc - oprocz tych
        mega boli, ktore sie zdarzaja ale nie tak czesto - ale ich czestotliwosc zaczyna
        wzrastac. Nie wystraszyliscie mnie jeszcze ale daliscie mi sporo do myslenia.
        Dzieki :)
        • yoosh Re: Kto ma bole glowy? 20.03.05, 22:39
          Powtarzające się bóle glowy nigdy nie są normalnym zjawiskiem,wymagają
          konsultacji lekarskiej lub co najmniej przyjrzeniu się swojemu sposobowi
          życia.Nadmiar emocji,gonitwa myśli,stres,obawy,nie rozwiązane konflikty i 115
          innych mogą być powodem i cialo wymusza na nas poprzez ból np. przerwę w
          pracy,niemyślenie,zajęcie się sobą,przyjrzenie się sobie z innej
          perspektywy.Srodki przeciwbólowe to tylko wygaszanie lampki kontrolnej,która
          się zapala ,aby nas ostrzec i powinniśmy te sygnaly ciala prawidlowo odbierać i
          w sumie być wdzięczni za te przekazy a nie zżymać się na to.Nie posluchasz tych
          sygnalów-cialo wytnie ci następny numer,ale nie pytaj wtedy,skąd to się
          wzięlo,bo już wiesz.
    • aretha04 Re: Rybie ....... 20.03.05, 14:39
      ....... Ty mnie ani krztyny chyba nie lubisz:(
      "sprzedałeś" mi ból głowy!!!
      dzisiaj ja leczę się kropelkami, żeby podnieść ciśnienie:)
      a jak dzisiaj Twoje samopoczucie:)
      pozdr.
      A.
      • rybolog Re: Rybie ....... 20.03.05, 16:14
        Oh, przykro mi. Ale mam nadzieje ze to nie ja Ci go "sprzedalem". Dzisiaj to sie
        czuje jakbym z pralki wylazl. Ale to jest Ok, bo moge sobie chociaz pospac. I
        tak robie :)))
    • zoskaanka Re: Kto ma bole glowy? 20.03.05, 17:07
      bóle głowy towarzyszą mi od ponad 20 lat
      czasem trwają kilka godzin a czasem kilka tygodni
      zdarza się, że krzyczę z bólu
      ostatnio trochę się uspokoiło, po kuracji lekiem, który miał podnieść mój próg
      bólu
      nie wiem czy już tak zostanie, czy bóle wrócą, ale staram się ze wszystkich sił
      robić wszystko, żeby nie wróciły
      lekarz stwierdził, że moje bóle są na tle nerwowym, więc staram się unikać
      stresów albo je odreagowywać
      dobrze mi robi joga, polecam:)
      Rybie, idź lepiej do lekarza, ale takiego, co to nie tylko wyśle na badania
      wszelkie ile technika współczesna pozwala, ale też pogada z Tobą, zada mądre
      pytania i znajdzie przyczynę
      życzę zdrowia
      zoska
      • rybolog Re: Kto ma bole glowy? 20.03.05, 23:02
        To wiesz o czym pisze ale do lekarza pojde :)
    • josarna Re: Kto ma bole glowy? 20.03.05, 22:01
      Znów nie mam czasu, ale kilka zdań.
      Podejrzewam migreny, ale oczywiście powinieneś sprawdzić to u neurologa.
      Przerabiam to od okresu dojrzewania, czyli chyba gdzieś ze sto lat.
      Trzeba niestety przestrzegać wielu zasad. Najważniejsza: wziąć środki
      przeciwbólowe natychmiast, gdy tylko zaczynasz podejrzewać, że cholerstwo
      nadchodzi!!! Szukać czynników wywołujących ataki (zwykle: zbyt długi sen rano,
      czerwone wino, lub inny alkohol, czekolada itd., itp.). Kup książeczkę o
      migrenach, rozmawiaj z migrenowcami i szukaj swoich sposobów.
      • rybolog Re: Kto ma bole glowy? 20.03.05, 23:03
        Tez kiedys myslalem ze to migrena. Teraz juz sam nie wiem.
    • xy2 Re: Kto ma bole glowy? 20.03.05, 22:59
      a co twoja zona ma przy tobie?

nie dziwie sie jak sie kupuje odkurzacz zamiast pierscionka:)))))))))))))
      • rybolog Re: Kto ma bole glowy? 20.03.05, 23:07
        To Ci wyznam sektret:) Moja zona ma fisia - powaznie - na punkcie sprzatania,
        czystosci i porzadkow. Dlugo mi zajelo zeby sie do tego przyzwyczaic. Bo to co
        ona wyprawia, to nie jest normalne. Koszule wyjme z szafy, dojde szybko do
        wniosku ze mi akurat dzisiaj nie pasuje i wloze z powrotem do szafy. Nastepnego
        dnia juz tej koszuli nie ma, zostala wyprana...i tak w kolko:)))
        • procesor Re: Kto ma bole glowy? 20.03.05, 23:16
          Rybie - gdzies wyżej napisałes że cię troche nastraszyliśmy.
          Trochę?!
          Jazda do lekarza!

Bo to nigdy nie jest normalne- tak silne bóle głowy.
          A przyczyn może być mnóstwo - trzeba po kolei sprawdzac..

Łączę sie w bólu jako migrenowiec od kilkunastu lat.. Tyle że ja moje migreny
          mam łgoden dosyć.. no i nauczyłam sie im przeciwdziałać (mam symptomy
          ostrzegające o nadciągającej migrenie zanim zacznie się ból - troche dziwne jak
          nagle przestaję widzieć.. na szczęście nie mam prawa jazdy.. ).

Ciekawe jak długo będzies sie wybierał od lekarza.. ale nei na pogawędkę tylko
          poważnaa wizytę..

Zbyt cię lubię byś miał mi się zbyt szybko zabierać. :) Wiem ze sie nie boisz
          ale zostań w zdrowiu tutaj jeszcze, dobra??
          • xy2 rybologu jest inna opcja 20.03.05, 23:18
            to ty masz przy niej migreny:))))
            • rybolog Re: rybologu jest inna opcja 20.03.05, 23:25
              hihihi:))) kiedys myslalem ze to alergia. Jednak nie, bo jak wyjechala na kilka
              dni to mnie tak trafilo, ze nawet na chivaska sie nie moglem patrzec.
          • rybolog Re: Kto ma bole glowy? 20.03.05, 23:23
            Witaj :))) Z lekarzem to nie takie proste. Bede musial to w Polsce prywatnie
            zrobic. Na bank poza granicami UK. Ale zrobie, bo juz mam tego dosyc.
            • procesor Re: Kto ma bole glowy? 20.03.05, 23:26
              rybolog napisał:
              > Witaj :))) Z lekarzem to nie takie proste. Bede musial to w Polsce prywatnie
              > zrobic. Na bank poza granicami UK. Ale zrobie, bo juz mam tego dosyc.

No to pakuj manatki i przyjeżdżaj. :)
              Nawet jestem skłonna kwiaty ci na lotnisko przynieść. :D
              • rybolog Re: Kto ma bole glowy? 20.03.05, 23:33
                No bede musial sie zorganizowac (jakos) :)
                • procesor Re: Kto ma bole glowy? 20.03.05, 23:36
                  rybolog napisał:
                  > No bede musial sie zorganizowac (jakos) :)

Tylko prosze - nie o dzień za późno..
                  • rybolog Re: Kto ma bole glowy? 20.03.05, 23:42
                    Wlasnie, mam z tym doswiadczenia. Przykre niestety.
                    • procesor Re: Kto ma bole glowy? 20.03.05, 23:46
                      rybolog napisał:
                      > Wlasnie, mam z tym doswiadczenia. Przykre niestety.

Wiesz, nie odważe ci sie zaproponowac mojej dawnej metody. :)

Jak moja przyjaciółkę bolałą głowa - ja "przejmowałam" jej ból. Brałam za ręke -
                      i jej przechodziło.. nietsty mnie zaczynało bolec.. :)
                      Teraz bym chyba taka chętna nie była.. Wiem jak potwornie może boleć..
                      A - kregosłup tez daje takie fajerwerki, zwłaszcza szyjny..

PS. Może jakiegoś wroga za rączke potrzymasz - i sprzedasz mu to cholerstwo. :)
                      • rybolog Re: Kto ma bole glowy? 21.03.05, 00:13
                        hehehe, nie, tego to nawet wrogowi nie zycze. Wiesz, jak to ludzie mowia, ze do
                        wszystkiego mozna sie przyzwyczaic. I tak wlasciwie, to nauczylem sie z tym zyc.
                        Problem polega na tym ze zdarza sie to coraz czesciej i bole sa intensywniejsze
                        (chociaz nie za kazdym razem). Wychodzi na to ze sie stary robie :)
        • xy2 Re: Kto ma bole glowy? 20.03.05, 23:17
          ja na punkcie czystosci mam, ale nie mam na punkcie sprzątania.

nie ubiore nieswiezych ciuchów, szoruje sie kilka razy dziennie, ale nie
          sprzątam. przeszkadza mi tylko syf a nie bałagan
          • procesor Re: Kto ma bole glowy? 20.03.05, 23:18
            xy2 napisała:
            > ja na punkcie czystosci mam, ale nie mam na punkcie sprzątania.
            >
            > nie ubiore nieswiezych ciuchów, szoruje sie kilka razy dziennie, ale nie
            > sprzątam. przeszkadza mi tylko syf a nie bałagan

Hehe, uważaj..
            "częste mycie skraca życie
            skóra sie ściera - człowiek umiera.."

Z pozdrowieniami od dermatologa mojej siostry. :))
          • rybolog Re: Kto ma bole glowy? 20.03.05, 23:37
            Troche balaganu - takiego kontrolowanego - to nie zaszkodzi. Wszystko poukladane
            na swoim miejscu, to jakies takie sztuczne :)
    • trzcina Re: Kto ma bole glowy? 20.03.05, 23:03
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=12154
      To jest forum migrenowców, co nie znaczy, że po przeczytaniu można ominąć
      lekarza.
      Zresztą przejrzenie całości raczej Ci ból pogłębi niż odejmie.

Szmata na głowie, skąd ja to znam?;(

współwyrazy i się nie daj

t.

• rybolog Re: Kto ma bole glowy? 20.03.05, 23:13
        Ty tez? Witaj w wymuszonym klubie :). Juz mi przeszlo (prawie), teraz czuje sie
        jak zbity pies ale jutro...o, to bedzie dobry dzien.
      • isabelle7 Re: Kto ma bole glowy? 20.03.05, 23:23
        Pomaga zimny kompres z octem:)
        A migrena moze byc wynikiem np zbyt duzej ilosci kawy, nawet czekolady.
        Czytałam o tym artykuł medyczny. Trzeba poszukac przyczynka w zywieniu. Swoja
        droga takie nowinki sa bardzo ciekawe.
    • cycolinka Re: Kto ma bole glowy? 20.03.05, 23:38
      witaj! Ja mam dokładnie to samo. Mówiono mi i leczono mnie na migrene, bralam
      jakies lekarstwa ale nic nie pomoglo. Czasami te ataki sa czestsze a czasami
      rzadsze-nadal nie wiem od czego to zalezy. Trwaja do 3 dni, tez sciskam glowe
      jakas szmata, czasami to mysle zeby walic glowa w sciane tak mnie boli. Czesto
      tak boli ze musze isc do przychodni po zastrzyk - najczesciej daja domiesniowo
      ketonal po ktorym i tak czesto nie przechodzi. Najgorsze jest to jak ide spac z
      tym bolem i wstaje rano i znowu go czuje. Czaesm boli krocej ale tak nie do
      wytrzymania a czasem dlugo i to taki tepy bol wtedy.I ta pewnosc, ze nikogo na
      swiecie tak nie boli jak mnie (taki specyficzny bol). Czasami chce mi sie
      wymiotowac przy tym i dretwieja mi usta, wrazliwa jestem wtedy na pewne dzwieki
      (dlatego neurolog przyjal ze to migrena). Niestety niezle sie trzeba nascierac
      zeby jakies skierowanie na porzadne badania dostac, trzeba sie wziac w garsc i
      pojsc prywatnie bo to nie ma co i Ty tez tak zrob. Pozdrawiam serdecznie i jak
      najmniej atakow zycze. Magda
      • isabelle7 Re: Kto ma bole glowy? 20.03.05, 23:57
        tak migeran to silny bol czasem swiatlowstret. Przeszkadza nie tylko swiatło,
        ale i hałas, głosna rozmowa. I dlatego najleoszym lekiem jest cisza i
        zaciemniony pokoj. Wymioty to tez powazne, bo majac:

silny BOL GLOWY + wymioty i goraczaka = zapalnie opon mozgowych ( po takim
        czyms mozna byc kaleka tzn nieskoordynowane ruchy)

Migrene powoduja czasem naywki pokarmowe np duze ilosci kawy, czekolady,
        niewyspanie itp to z nowinek medycznych:)
      • rybolog Re: Kto ma bole glowy? 21.03.05, 00:09
        Witaj:) Wlasnie, ten specyficzny bol. U mnie najgorsze sa te 3 dniowe, doskonale
        wiem kiedy sie to wszystko zaczyna. Powoli, tak krok po kroku, dochodzi do
        pewnego punktu (wtedy zazwyczaj juz jest zle) troche odpusci i znowu wyzej ale
        trzyma krotko, znowu odpusci a potem jak dowali to oszalec mozna, bo wtedy
        bardzo dlugo trzyma. Odpuszcza dlugo, tez stopniowo ale skutecznie. Po tym
        wszystkim to czuje sie jak po przegranym meczu bokserskim.
        Smieszne, bo wszyscy wiedza kiedy mam problem. Podobno ciszej mowie, jak mnie
        widza to podobno specyficznie mrugam oczami i chowam szyje (dluga mam). Staraja
        sie mnie wtedy nie denerwowac, bo podobno podejmuje natychmiastowe decyzje,
        ktore jak twierdza, moga nie byc do konca przemyslane. Czyli, wychodzi na to, ze
        jak mowia ze ryb ma cos z glowa nie tak - to mowia prawde :)
    • rybolog Dzieki za wypowiedzi:))) 21.03.05, 00:15
      Zmykam juz spac. Dobranoc Wszystkim :)))
    • luty10 Re: Kto ma bole glowy? 21.03.05, 00:19
      rybolog napisał:

> Oszalec mozna...trzeci dzien z rzedu. Nic nie pomaga. Spac nie mozna, ciagle
      > mloty w glowie...16 silnych tabletek dzisiaj wpieprzylem i nic. No nic. I
      > dodatku slepia bola. Irytuje mnie to :(

mnie juz tez, leb rozbolal...:))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka