Dodaj do ulubionych

Jak zatrzymać faceta w domu

IP: *.man.polbox.pl 29.06.01, 16:18
Jestem z moim chłopakiem już od 7 lat. Bardzo burzliwy był to związek,
rozstawaliśmy się wiele razy. Przyczyną były zawsze nieporozumienia wynikające
z różnic charakteru i temperamentu. Rozstania takie zawsze okazywały się dla
nas zbyt bolesne, z czasem zapominaliśmy o przykrych chwilach i pamiętając
tylko same szczęśliwe dni wracaliśmy do siebie. Zaciekłe kłótnie i upojne
godzenie się. Wiedzieliśmy oboje,że bardzo się kochamy. Teraz mieszkamy razem,
nauczyliśmy się uległości,częściowej akceptacji. Jest jednak jedna rzecz, z
którą nie mogę się pogodzić. Mój mężczyzna chce być niezależny, nie czuje się w
pojęciu tradycyjnym związany w układzie partnerskim. Przede wszystkim jak
najmniej czasu spędza w domu !!! Zawsze znajdzie sobie coś do zrobienia - raz
dłużej w pracy, raz sklep, innym razem spotkanie z kolegami, a już wizyty u
mamusi nie odpuści prawie żadnego dnia. Wiem, że mnie bardzo kocha, ale nie
rozumiem dlaczego nie chce spędzać ze mną więcej czasu. Jego zdaniem to że nie
jest domatorem nie ma nic wspólnego z miłością. W pewnym sensie tak , ale
przecież w domu ja na niego czekam.
Czy to oznaka zaborczości z mojej strony ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Malwina Re: Jak zatrzymać faceta w domu IP: *.abo.wanadoo.fr 29.06.01, 16:23
      zycie jest na zewnatrz a dom to oaza. Trzeba zebys tez tak to potraktowala. Dlaczego jestes w domu ?
      Wiesz, mury stoja solidnie i ciebie do podporki nie potrzebuja. Nie czekaj na niego. Wyjdz, baw sie,
      pracuj, dzialaj a zobaczysz z jaka przyjemnoscia odnajdziecie sie oboje w" przystani".
    • Gość: Fnoll Re: mamusia i niezaleznosc? IP: *.ds.uj.edu.pl 30.06.01, 13:07
      piszesz, ze chce byc niezalezny i dlatego spedza z toba malo czasu, a jednoczesnie
      prawie codziennie chodzi do swojej mamy - ciekawe

tak sobie mysle, ale to tylko hipoteza, czy on nie chcialby sie po prawdzie bardziej
      uniezaleznic od mamy, ale ze z jakis wzgledow nie jest w stanie tego zrobic (bo uwaza,
      zeby ja by tym samym zranil, albo ona nie pozwala mu sie usamodzielnic stosujac
      jakies szantaze emocjonalne) to zamiast tego "uniezaleznia" sie od ciebie

bo jakos tak jest, ze dorosly facet powinien zdecydowanie wolec spedzac czas ze
      swoja kobieta, a nie ze swoja mama :-)
      • Gość: ajka Re: Nie licz na to IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.07.01, 21:29
        Moim zdaniem jak nie zmienił sie w ciagu 7/sic!/lat to już nic go nie
        zmieni.Albo to zaakceptujesz albo spakuj walizkę i zacznij szukac od nowa.I
        racja Malwiny:świat stoi otworem!
        • Gość: Ania Re: Nie licz na to IP: 10.3.1.* / *.acn.pl 01.07.01, 22:11
          zgadzam sie z ajka w 100%
          Sama musisz zdecydowac co wolisz - wiecznego synka mamusi niby az tak
          niezaleznego i samodzielnego albo faceta ktory bedzie wolal byc z Toba.
          Razem mozna robic wiecej rzeczy niz siedziec w domu.
    • Gość: alek Re: Jak zatrzymać faceta w domu IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 02.07.01, 07:09
      Ale Cię załatwił. Mówisz tylko o nim, wiesz czego potrzebuje, co lubi - Nawet
      wiesz, że Cię kocha.
      A Ty?
      To on realizuje swój pomysł na wasz związek. Niewiele masz do powiedzenia.
      -Zacznij myśleć co chciałby. Nazwij wasz układ np. związkiem "partnerskim" i
      będzie Ci dobrze a czy on będzie w domu?
      _ Raczej nie ma przecież wiele ciekawszych zajęć niż siedzieć z Tobą.
      • Gość: ala Re: Jak zatrzymać faceta w domu IP: *.man.polbox.pl 03.07.01, 17:30
        a może powinnam gotować obiady i prasować mu koszule ?
        Czy to na zasadzie "coś za coś" ?
        Ale ja nienawidzę tego robić !!!!!
        Już wystarczy, że sobie prasuję...i jestem wściekła.
    • Gość: jaro Re: Jak zatrzymać faceta w domu IP: 172.30.23.* / *.zgrudna.kghm.com.pl 02.07.01, 07:47
      A po co faceta zatrzymywać w domu? Dojrzały facet sam powinien sobie zdawać
      sprawę ze swojej roli. Po tylu latach znajomości i mieszkania razem powinien
      się popwiedzieć, wziąć odpowiedzialność, wiesz taki banał: małżeństwo rodzina
      itp. Związek z matką jest ważny dla wielu facetów, i to jest normalne,
      natomiast są priorytety. Własna kobieta to priorytet. Rzeczywiście ktoś powyżej
      zauważył, że Ty się starasz, a twój facet to chlopak, a właściwie dziecko.
      Uważaj bo skończtsz jak Joanna (patrz wątek "jak zrozumieć faceta"). Nota bene
      mialem kidyś koleżankę, zagięła parol na najprzystojniejszego faceta na roku,
      dopięła swego, ale po latach wcale nie jest szczęśliwa. Ja bym go od razu
      nazwał "dupkiem". Dziś prawdziwych facetów jest chyba rzeczywiście niewielu,
      albo nie rzucają się w oczy... lepiej jednak poszukać.
      • Gość: ala Re: Jak zatrzymać faceta w domu IP: *.man.polbox.pl 02.07.01, 16:33
        Gość portalu: jaro napisał(a):

> A po co faceta zatrzymywać w domu? Dojrzały facet sam powinien sobie zdawać
        > sprawę ze swojej roli. Po tylu latach znajomości i mieszkania razem powinien
        > się popwiedzieć, wziąć odpowiedzialność, wiesz taki banał: małżeństwo rodzina
        > itp. Związek z matką jest ważny dla wielu facetów, i to jest normalne,
        > natomiast są priorytety. Własna kobieta to priorytet. Rzeczywiście ktoś powyżej
        >
        > zauważył, że Ty się starasz, a twój facet to chlopak, a właściwie dziecko.
        > Uważaj bo skończtsz jak Joanna (patrz wątek "jak zrozumieć faceta"). Nota bene
        > mialem kidyś koleżankę, zagięła parol na najprzystojniejszego faceta na roku,
        > dopięła swego, ale po latach wcale nie jest szczęśliwa. Ja bym go od razu
        > nazwał "dupkiem". Dziś prawdziwych facetów jest chyba rzeczywiście niewielu,
        > albo nie rzucają się w oczy... lepiej jednak poszukać.

Strasznie upłycasz sprawę.
        Myślałam, że są jakieś sposoby rozwiazania takiego problemu, na które ja jeszcze
        nie wpadłam. Nie mogłabym z tego powodu zrezygnować z naszej miłości, robiłam to
        już nieraz - za bardzo bolało! (Zresztą nie ma ideałów)

• Gość: Joanna Re: Joanna z forum 'Jak zrozumiec faceta' IP: *.nuph.us.edu.pl 03.07.01, 13:49
          Jaro nie uplyca sprawy, nie ma tez sposobu rozwiazania
          tego problemu dopoki twoj chlopak sam nie zechce go
          rozwiazac...i w wolnej chwili poczytaj sobie moj watek
          - moze nie popelnisz moich bledow.
          • Gość: koncerto Jak go zatrzymac IP: 195.41.66.* 03.07.01, 14:53
            Nie wiem co o tym sadzic bo ja ze swoja zona to bym przesiadywal godzinami a i
            prawie wszystko chcemy robic razem poczynajac od sprzatania a konczac na
            szalonych podrozach. Szkoda, ze zycie takie krotkie by nacieszyc sie soba. Tak
            wiec nie rozumiem zupelnie Twojego ukochanego. Ja pedze do zony liczac kazda
            minute i podobnie nie chce sie z nia za wczesnie rozstawac jak wychodzimy do
            pracy.

Moze to jest milosc jednostronna? A moze on tak ma? Lekarstwem na wszystko jest
            rozmowa ale szczera do konca. Jezeli oboje sie na to zdecydujecie to dowiecie
            sie wszystkiego o sobie - w tej chwili widac, ze tak nie jest.
            Czasami jest fascynujacym doswiadczenie zupelnej szczerosci. Wydaje Ci sie, ze
            jak powiesz cos, co nie swiadczy dobrze o Tobie to on bezdie zawiedziony.
            Tymczasem zwykle pokocha Cie bardziej bo zobaczy w Tobie bardziej czlowieka niz
            ideal rodem prosto z nieba.

A propos nieba. Zycie jest krotkie i nie warto trwac w zwiazku, ktory rani.
            Troche dystansu i otwartego postawienia sprawy moze pomoc.

Jest jeszcze inne wyjscie - jak zatrzymac faceta? - Zamknac drzwi na klucz.
            Czasami dobrze jest uswiadomic sobie przypadki brzegowe.

pzdr

• Gość: ala Re: Jak go zatrzymac IP: *.man.polbox.pl 03.07.01, 17:33
              jak jeszcze powiesz, że gotujesz .......... to może znasz podobnego do siebie
              wolnego faceta............, chętnie go poznam.
              • Gość: koncerto ali IP: 195.41.66.* 04.07.01, 08:25
                Pewnie, ze gotuje! I bardzo lubie. I takich co gotuja jest pelno. Wystraczy sie
                rozejrzec. Ale czy to jest az tak wazne? Jezeli gotowanie jest jedynym
                kryterium to polecam Ci Chinczyka. Kazdy Chinczyk to kucharz!

pzdrw
                • Gość: Malwina Re: chinczyk i talerze IP: *.abo.wanadoo.fr 04.07.01, 14:46
                  o nie ! kazdy medal ma dwie strony ! chinczyk moze i gotuje ale przede wszystkim bardzo duzo pracuje
                  wiec na to gotowanie malo czasu mu pozostaje. A poza tym, nie mozna z chinczykiem grac we
                  fruwajace talerze bo :
                  1. jest za spokojny
                  2. kupil zastawe z arkopalu i za diabla sie to swinstwo nie chce tluc
                  3. ma okreslone i tradycyjne opinie o roli kobiety
                  4. jest drobny i maly (zazwyczaj)
                  5. uprawia sex dla higieny
              • dsa Re: Jak go zatrzymac 31.07.01, 15:35
                Ja bardzo dobrze gotuję i jestem do wzięcia.
            • Gość: Matylda Re: Jak go zatrzymac IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 20.07.01, 19:40
              Koncerto,
              Jesteś koncertowy! Zazdroszczę Twojej żonie.
    • Gość: gadula Re: Jak zatrzymać faceta w domu IP: *.ym1.on.wave.home.com 03.07.01, 15:52
      Z tego, co napisałaś o waszej przeszłości wynika, ze oboje mieliście obawy czy
      wasz związek jest związkiem właściwym. To były leki przed popełnieniem błędu.
      Podobnie może być z waszym obecnym związkiem. Postawa twojego męża może być
      podyktowana wzorcami, jakie nabył w dzieciństwie, co ma wpływ na jego stosunek
      do Ciebie. Twój wzorzec rodziny czy małżeństwa na pewno odbiegają od wzorca
      Twojego męża.
      Nie mniej jednak ma on dobre intencje. Pozwól mu Cię kochać w taki sposób jak
      on chce.
      ... if you love somebody, set him free.
      • Gość: Malwina Re: Jak zatrzymać faceta w domu IP: *.abo.wanadoo.fr 03.07.01, 15:57
        Bla bla bla bla, a ona ma cierpiec i sie poswiecac?!. I zyc we frustracji !? bla bla bla bla, gadulo, trzeba
        od czasu do czasu wyjsc z domu, przewietrzyc sie , zobaczyc co nowego na swiecie, bo jak nie to bla
        bla bla bla
        (z usmiechem mimo wszystko :)
        • Gość: gadula Re: Jak zatrzymać faceta w domu IP: *.ym1.on.wave.home.com 03.07.01, 16:33
          Gość portalu: Malwina napisał(a):

> Bla bla bla bla, a ona ma cierpiec i sie poswiecac?!.
          I zyc we frustracji !? bl
          > a bla bla bla, gadulo, trzeba
          > od czasu do czasu wyjsc z domu, przewietrzyc sie ,
          zobaczyc co nowego na swieci
          > e, bo jak nie to bla
          > bla bla bla
          > (z usmiechem mimo wszystko :)

z tego, co pamiętam to ona nie pisała o tego typu
          problemach a wręcz przeciwnie ona pisze o miłości
          wzajemnej. to chyba nie jest aż tak źle, co?
          (zawsze z usmiechem dla ciebie :)
    • Gość: Ala Re: Jak zatrzymać faceta w domu IP: *.wardynski.com.pl 03.07.01, 15:54
      Ależ rozumiesz, dlaczego - sama pięknie sobie odpowiedziałaś. Chce być
      niezależny i basta. I będzie, bo Ty to do tej pory akceptowałaś.
      Moim zdaniem ten typ już tak ma i trzeba go takim kochać albo rzucić. A jedno i
      drugie łatwe nie jest.
      • Gość: Maja Re: Jak zatrzymać faceta w domu IP: 213.25.123.* 13.07.01, 12:50
        Mam podobny problem. Mój facet obiecywał, że zawsze będziemy chodzić razem,
        spędzać czas a po roku mieszkania razem odnowił kontakty z kolegami i zaczął
        coraz częściej wychodzić. Czasem zapowiadał wyjście czasem spontanicznie
        stwierdzał, że wychodzi. Nie wiedziałam co o tym sądzić, jak traktować. Zaczęły
        się kłótnie. Chciałam jakichś ustaleń. Podły nawet słowa: albo oni albo ja.
        Sytuacje komplikuje to, że ja mam dzieci z poprzedniego małżeństwa i nie jest
        mi tak łatwo trzasnąś dzwiami. Rozwiodłam się z jego powodu a teraz trudno mi
        stworzyć rodzinę dla moich dzieci. Zazdroszczę rodzinom, które spędzają ze sobą
        czas, bo tak chcą.
        • Gość: Ewa Re: Jak zatrzymać faceta w domu IP: *.regionet.pl 13.07.01, 19:53
          Jak moj facet zostawia mnie sama na caly wieczor w domu, to nastepny wieczor
          jest dla mnie, w domu mnie nie zobaczy. Niech wie ze ja tez moge byc
          niezalezna. Probuje odwrocic sytuacje aby to on probowal zatrzymac mnie w domu.
          W moim przypadku to dziala. Tak czy inaczej jesli twoj facet nie zrezygnuje ze
          swojej niezaleznosci, a ty nie chcesz zrezygnowac z niego, to musisz sie
          przyzwyczaic do samodzielnego organizowania sobie czasu, bo nie ma nic gorszego
          niz czekac na kogos w domu.
          Zycze powodzenia.
        • Gość: Janek Maju IP: *.ipartners.pl 14.07.01, 12:47
          Jemu coś brakuje w Waszym związku. Inaczej by nie uciekał.
          Ja jak się zakocham to mógłbym cały czas spędzać z ukochaną. Cały dzień bez tej
          jedynej to może być udręka.
          Ale są ludzie, którzy wpadają po pewnym czasie w rutynę. Zdobyli co chcieli
          (przepraszam za wyrażenie) i czują że się duszą. Wtedy uciekają. Ale są i tacy
          mało wylewni. Skoro powiedzieli raz, że kochają to wydaje im się, ze to
          wystarczy bo nie powiedzieli, że zmienili zdanie. Drażni ich to, ze muszą
          kobiecie powtarzać: "nie nudź, przecież Cię kocham".
          Ale skoro padło ultimatum z Twojej strony "oni albo Ty", to jak zareagował?
          Moze to mało odkrywcze, ale cóż, zapominamy o tym, aby powtarzać "kocham Cię".
          Krótkie a jak istotne dla Was.
          • Gość: doris Re: Maju IP: *.pl 17.07.01, 19:35
            tez jestem za tym, by powtarzac sobie slowo "kocham" (oczywiscie bez przesady),
            ja swojemu partmerow, jak mowi, ze przeciez wiesz, ze Cie kocham, bo tak bym
            nie byl z Toba odpowiadam.... gdzies juz to slyszalam, jak ugotowalam pierwszy
            raz (nienawidze gotowac!!!! ) obiad dla swojego chlopaka i gdy sie Go zapytalam
            czy Ci smakowalo powiedzial: Jakby mi nie smakowalo to bym nie zjadl!!!!.. Od
            tego czasu mam uraz na tym punkcie. PANOWIE! My potrzebujemy slow, duzo
            cieplych slow
          • Gość: Maja Re: Do Janka i innych IP: 213.25.123.* 20.07.01, 16:15
            Piszesz, że widocznie mu czegoś brakuje w związku. Myślę, że poczucia obowiązku
            że powinien coś robić - dbać o dom i nas wszystkich w nim przebywających.
            Wszystkie "męskie roboty" są przez niego skwapliwie omijane. W końcu ja muszę
            się za nie brać - bo to mój dom, moje dzieci, mój pies, mój samochód itd. Z
            drugiej strony on stara się być miły - tłumaczy, że ma jednego kolegę, z którym
            stara się utzymać kontakty koleżeńskie a ja jestem tyranką, skoro nie rozumiem,
            że faceci lubią sobie we własnym gronie iść na piwko. O ile to nie burzy
            porządku rodzinnego, nie zgłaszam sprzeciwu, ale jeżeli "przegina" - spóźnia
            się, wychodzi przez kilka dni z rzędu, konczy się to kłótnią. Wiem, że on też
            nie znosi jak ja wychodzę, wizyty u dentysty wypomina mi kilka razy. Czasem
            mimo, że nie mam ochoty wychodzę, żeby nie było że on lata a ja taka kura
            domowa, ale i tak on to mi wypomina - nawet moje studia i angielski - nie ważne
            jaki jest powód wyjść. Byłam z nim 2 lata przed rozwodem i teraz 2,5 po. On był
            powodem mojego odejścia od męża. Mam mieszane uczucia, rozsądek karze mi się
            zająć synami, choć wiem, że tym nie wzbudzę jego emocji,jeszcze bardziej będę
            dla niego nudna.
    • vist _Tak ?_ 17.07.01, 01:40
      Maz- instrukcja obslugi

Maz - to zaobraczkowany osobnik plci meskiej z mozliwoscia
      przystosowania
      do zycia w niewoli. Odnoszac sie do sytuacji w domu, od razu zaczyna
      szukac jedzenia i miejsca do spania. Trzeba pamietac, ze jest on
      bardzo daleki od idealu, dlatego wymaga nieustannej opieki i
      pielegnacji. Meza nalezy trzymac w cieplym i dobrze przewietrzonym
      pomieszczeniu .

Nalezy meza wyprowadzac na spacer raz dziennie na smyczy, poniewaz
      moze ujawnic sie instynkt do uciekania. Nawet najlepiej wytresowani
      mezowie zostawieni bez opieki moga nie znalezc albo nie beda chcieli
      znalezc drogi powrotnej .

Niestety urzedy zajmujace sie wydaniem i rejestracja mezow tak zwane
      Urzedy Stanu Cywilnego, nie daja zadnej gwarancji oraz nie
      odpowiadaja
      za zaginiecie lub ucieczke meza .

Nalezy pamietac, ze okres udomowienia meza zle wplywa na jego
      naturalne funkcjonowanie - u niektorych pojawia sie chec ciaglych
      ucieczek, a niektorzy z czasem staja sie niepotrzebna i nieestetyczna
      rzecza w domu, o ktora nalezy sie ciagle opiekowac. Lecz przy dobrej
      technice tresowania, maz moze stac sie pozyteczny .

Zastosowanie:

Nalezy ustalic po co kobiecie, ktora swietnie daje sobie rade,
      komplikowac sobie zycie nabywajac meza. W najprostszym uzyciu tego
      osobnika, maz jest potrzebny do zaplodnienia, lecz przy odpowiednim
      wytrenowaniu moze byc uzyteczny rowniez w innych sferach zyciowych,
      takich jak: poprawienie sytuacji materialnej, w ciezkich pracach
      domowych, itd .

Uzycie:

Kazdy osobnik plci meskiej pasacy sie na wolnosci moze byc
      potencjalnym mezem. Zainteresowac mezczyzne mozna czymkolwiek -
      rozpoczynajac od butelki, konczac gornolotna fraza, ktorej on wcale
      nie musi zrozumiec. Lecz nalezy pamietac, ze, jezeli mezczyzna
      oddzielil sie od stada i poszedl za kobieta, to najczesciej dlatego
      zeby doznac jednorazowej przyjemnosci i zaspokoic swoj pierwotny
      instynkt .

Celem kobiety jest doprowadzic mezczyzne do kompletnego niezrozumienia
      swych czynow, bowiem tylko w takim stanie jest mozliwe
      zaobraczkowanie, co jest glownym celem kobiety. Po zaobraczkowaniu
      najczesciej jest zaplanowane wesele, ktore ma spowodowac, zeby
      mezczyzna jeszcze dluzej nie moglby zrozumiec, co sie stalo .

Niektore kobiety uwazaja, ze maz po zaobraczkowaniu, juz nigdzie nie
      ucieknie. Niestety, to kompletna bzdura. Po zaobraczkowaniu nalezy
      zajac sie procesem tresowania .

Tresowanie:

Po nabyciu meza nalezy od razu przystapic do tresowania. Nalezy
      pamietac, ze nietresowany maz jest niebezpieczny dla kobiety, jak
      rowniez dla calego spoleczenstwa. Kazdy, nawet najbardziej otepialy
      maz poddaje sie tresowaniu, nalezy tylko go regularnie zywic i miec
      duzo cierpliwosci .

Tak samo jak w przypadku tresowania psow tak i w przypadku tresowania
      meza nalezy zaczac od podstawowych komend, takich jak: "siadac",
      "lezec", "obok" itd. Lecz komendy nalezy dawac nie w sposob
      dyrektywny, lecz milo: "Kochanie usiadz, chce na Ciebie popatrzec",
      "Kochanie poloz sie, na pewno jestes zmeczony", "Kochanie chodz
      blizej, lubie jak jestes obok mnie". Przy prawidlowym wykonaniu komend
      nalezy podkarmic albo pochwalic, zeby uksztalcil sie odpowiedni
      refleks przy uslyszeniu komend. Po przekonaniu, ze dobrze sa oswojone
      podstawowe komendy, nalezy przystapic do tresowania bardziej
      skomplikowanych komend, takich jak: "przynies", "podaj", "pozamiataj",
      "kup mi", "oddaj wyplate", "pomoz mojej mamie", itd .

-----
      • Gość: doris Re: _Tak ?_ IP: *.pl 17.07.01, 19:31
        Instrukcja tzw. urzadzenia pt"maz" jest niezla, hmm.... tylko dlaczego jak
        przeczytalam ja mezowi, to zmarszczyl brwi i powiedzial: pewnie to pisala jak
        zwykle kobieta ! czy kobieta czy nie wszak to szczera prawda, tylko jak tu
        znalesc takiego, ktory by dal sie tak uzywac:-) pozdrawiam, pierwszy raz tu
        jestem, ale mam nadzieje , ze nie ostatni
        • Gość: Mycha Re: • Jak zatrzymać faceta w domu IP: 10.13.162.* / *.warta.pl 18.07.01, 15:15
          O Boże Jak ja doskonale znam ten problem. Ciągle coś mu wypada,
          a to koledzy, a to musi gdzieś wyjść, albo podrobić trochę kaski nobo przeciez
          pieniądze się przydadzą. I tak w kółko. A Ja, a co ze mną.
          A Ja chciałabym mieć go przy sobie, robić wiele rzeczy wspólnie po prostu BYĆ
          - czy to tak trudno zrozumieć.
          • Gość: JA..A Re: � Jak zatrzymać faceta w domu IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 20.07.01, 22:30
            Gość portalu: Mycha napisał(a):

> O Boże Jak ja doskonale znam ten problem. Ciągle coś mu wypada,
            > a to koledzy, a to musi gdzieś wyjść, albo podrobić trochę kaski nobo przeciez
            > pieniądze się przydadzą. I tak w kółko. A Ja, a co ze mną.
            > A Ja chciałabym mieć go przy sobie, robić wiele rzeczy wspólnie po prostu BYĆ
            > - czy to tak trudno zrozumieć.

Mila Mycho , to Shakespeare powiedzial:" Kiedy szaleja wielcy tego swiata,/faceci, przyp.JA..A/
            jedynymwyjsciem jest zelazna krata".
            A wiec tylko dobry slusarz zalatwi sprawe. Zycze powodzenia.

• Gość: Mycha Re: Jak zatrzymać faceta w domu IP: 10.13.162.* / *.warta.pl 23.07.01, 16:06
              Gość portalu: JA..A napisał(a):

> Gość portalu: Mycha napisał(a):
              >
              > > O Boże Jak ja doskonale znam ten problem. Ciągle coś mu wypada,
              > > a to koledzy, a to musi gdzieś wyjść, albo podrobić trochę kaski nobo prze
              > ciez
              > > pieniądze się przydadzą. I tak w kółko. A Ja, a co ze mną.
              > > A Ja chciałabym mieć go przy sobie, robić wiele rzeczy wspólnie po prostu
              > BYĆ
              > > - czy to tak trudno zrozumieć.
              >
              > Mila Mycho , to Shakespeare powiedzial:" Kiedy szaleja wielcy tego swiata,/face
              > ci, przyp.JA..A/
              > jedynymwyjsciem jest zelazna krata".
              > A wiec tylko dobry slusarz zalatwi sprawe. Zycze powodzenia.
              >
              Ha, Ha, Ha, bardzo dobry pomysł !!!!
              Nie omieszkam skorzystać.
              Serdecznie pozdrawiam :-)

• Gość: Aguś Re: Jak zatrzymać faceta w domu IP: 10.2.5.* / *.Elektron.pl 26.07.01, 10:48
      A po co chcesz go zatrzymywać? Zajmij się sobą. Wiem że trudno tak zrobić kiedy
      się kogoś kocha, ale pomyśl o sobie! Jak myślisz czy Twój partner ma takie
      rozterki jak Ty? On pewnie nawet nie pomyślał że robi Ci przykrość. Poza tym
      jeśli lubi wychodzić z domu to nie ma takiej siły która by mu kazała w nim
      zostać. Nadajecie troszkę na innych falach. Albo znajdź sobie cudownego faceta
      który będzie biegł do Ciebie i domu (tacy też są - zapewniam) albo Ty się zmień
      i zacznij wychodzić. Na świecie naprawdę dzieją się fajne i ciekawe rzeczy a
      wieczorkiem przy np. dobrym winku pobędźcie ze sobą a nie obok siebie.
      Daj mu się zaprosić na kolację do restauracji. Zobaczysz będzie bardzo miło.
      • Gość: Mycha Re: Jak zatrzymać faceta w domu IP: 10.13.162.* / *.warta.pl 31.07.01, 14:39
        Gość portalu: Aguś napisał(a):

> A po co chcesz go zatrzymywać? Zajmij się sobą. Wiem że trudno tak zrobić
        kiedy> się kogoś kocha, ale pomyśl o sobie! Jak myślisz czy Twój partner ma takie
        > rozterki jak Ty? On pewnie nawet nie pomyślał że robi Ci przykrość. Poza tym
        > jeśli lubi wychodzić z domu to nie ma takiej siły która by mu kazała w nim
        >

> zostać. Nadajecie troszkę na innych falach. Albo znajdź sobie cudownego faceta
        > który będzie biegł do Ciebie i domu (tacy też są - zapewniam) albo Ty się zmień
        >
        > i zacznij wychodzić. Na świecie naprawdę dzieją się fajne i ciekawe rzeczy a
        > wieczorkiem przy np. dobrym winku pobędźcie ze sobą a nie obok siebie.
        > Daj mu się zaprosić na kolację do restauracji. Zobaczysz będzie bardzo miło.

Bardzo ładne słowa - dziękuje. Prawda jest taka, że rzeczywiście go kocham i tak
        naprawde jest mi trudno zmienić go na jakiegoś innego cudownego facecika.
        Chyba najwyższy czas iść na kompromis i zacząć z nim wychodzić (bo do tej pory
        nie zawsze mi się chciało). Serdecznie pozdrawiam :-))))

• Gość: Aguś Re: Jak zatrzymać faceta w domu IP: 10.2.5.* / *.Elektron.pl 31.07.01, 15:24
          tym bardziej życzę powodzenia i miłego wieczoru
          papa
    • Gość: jaro Re: Ktoś mi to przysłał, - na temat, pośmiejcie się... IP: 172.30.23.* / 62.87.254.* 01.08.01, 06:40
      Do Serwisu Technicznego:

Około roku temu zmieniłam oprogramowanie na rzekomo lepsze. Do tej pory

używałam pakietu Przyjaciel 5.0, a zamieniłam go na intensywnie promowany

pakiet Mąż v 1.0. Niemal natychmiast po uruchomieniu nowego oprogramowania

zauważyłam, że system pracuje dużo wolniej, szczególnie jeśli chodzi o

aplikacje związane z kwiatami i biżuterią, które pod pakietem Przyjaciel

5.0 działały błyskawicznie i bezbłędnie. Jakby tego było mało, instalacja

pakietu Mąż 1.0 spowodowała automatyczne odinstalowanie tak wartościowych

programów, jak Romantyczność 9.9, za to zainstalowanie istnego śmiecia

informatycznego, jak Żużel 4.5 i Liga Polska 3.0. Nie chce przy tym działać

program Rozmowy 8.0, a próba uruchomienia programu Sprzątanie & Porządki

2.6 powoduje zawieszenie całego systemu. Próbowałam ratować system

uruchamiając Pretensje 5.3, ale bez widocznych rezultatów.

Co robić?

Zdesperowana

Szanowna Zdesperowana,

Przede wszystkim pamiętaj, iż Przyjaciel 5.0 to pakiet rozrywkowy, a Mąż

1.0 to profesjonalny system operacyjny. Radzę spróbować komendy:

C:/JUZ MNIE NIE KOCHASZ

po czym zainstalować Łzy 6.2. System Mąż 1.0 powinien wtedy automatycznie

uruchomić aplikacje Poczucie Winy 3.0 i Kwiaty 7.0. Pamiętaj jednak:

nadużywanie aplikacji Łzy 6.2 może spowodować, że Mąż 1.0 zresetuje

ustawienia na Milczenie 2.5, Hulaj Dusza 7.0 lub Gorzała 6.1. Ten ostatni

jest szczególnie groźny, ponieważ powoduje wygenerowanie plików dźwiękowych

Chrapanie.WAV.

POD ŻADNYM POZOREM nie instaluj pakietu Teściowa 1.0. Nie próbuj też

reinstalować nowej wersji pakietu Przyjaciel. Oprogramowania te spowodują

definitywne zniszczenie systemu operacyjnego Mąż 1.0

Podsumowując, system Mąż 1.0 to mimo wszystko wspaniałe oprogramowanie.

Jedyne jego niedoskonałości to mała pamięć operacyjna i wolne instalowanie

nowych aplikacji. Nieoficjalnie radzę zastanowić się nad zakupem

dodatkowego oprogramowania, poprawiającego działanie systemu Mąż 1.0.

Osobiście polecam Wykwinta Kolacja 3.0 oraz Sex Bielizna 6.9.

Powodzenia,

Serwis Techniczny
    • Gość: Mona Re: Jak zatrzymać faceta w domu- nie zatrzymywac, decydowac o swoim zy IP: 213.77.48.* 01.08.01, 08:29
      Najlepiej zamienic na takiego, ktory zechce z toba zyc. Pod warunkiem, ze masz
      mu cos do zaoferowania. I po pierwsze: to jest twoje zycie, ty masz sie z nim
      dobrze czuc. Brakuje ci decyzji, w tym jest problem. Pewnie sama wiesz co masz
      zrobic.
    • Gość: jaz Re: Jak zatrzymać faceta w domu IP: 195.117.159.* 01.08.01, 08:43
      Skoro on nie chce być w domu teraz, kiedy jesteście we dwoje, spragnieni
      siebie , to tym bardziej nie będzie chciał być przy tobie wtedy kiedy może bęą
      dzieci , kłopoty , smutki.
      Czy to ci się spodoba?
      Szukaj raczej innego !
      • Gość: Janek Do Jaro IP: *.ipartners.pl 01.08.01, 13:33
        Dobre i do tego prawdziwe.
        Skądeś to wziął?

Pozdrowienia
        • Gość: Malwina Re: w domu IP: *.abo.wanadoo.fr 01.08.01, 13:39
          co wy w tych domach razem latami robicie ze taka to dla was malzenstw i innych par , atrakcja ?
          przeciez razem tyle mozna na zewnatrz robic ! (nawet i to np w windzie ;)
          ja marze o pilocie albo marynarzu a wy tu razem pierozki kleicie ! co jest ?!
          • Gość: Janek Do Malwiny IP: *.ipartners.pl 01.08.01, 14:07
            Czyżbyś moja droga lubiła szybko? Z tą windą to na to wygląda.
            Pozdrawiam
            • Gość: Malwina Re: Do IP: *.abo.wanadoo.fr 01.08.01, 14:14
              raz tak a raz inaczej, bo jak nie to nuuuuuda.
              No, ale nikt nie odpowiedzial na moje pytanie : czy odkurzanie, gapienie sie wzajemnie w oczne orbity ,
              wbijanie gwozdzi i mycie garow jest tak atrakcyjne ze przyciaga was do tych chat jak magnes ?
              No i czy jest tu pilot ? ;)
              • Gość: i.m. Re: Do Malwiny IP: *.3miasto.net 01.08.01, 14:39
                A może być pilotka?, ewentualnie zostajeCi jeszcze autopilot.
                pozdr,
                • malwinamalwina Re: pilotka 01.08.01, 14:44
                  niedobra bozia nie zaprogramowala mnie na pilotki, co czesto zdarza mi sie zalowac, bo kompetentych
                  pilotek na swietnym poziomie, do tego uroczych, spotykam wiecej niz pilotow, no ale co robic, zal, zal i
                  smutek ;)
                  a na autopilota nie moge sie zdac - charakter mi nie pozwala (te wajhe to ja musze w raczce trzymac :))))
                  • Gość: i.m. Re: pilotka IP: *.3miasto.net 01.08.01, 14:48
                    Aż żałuję , że nie mam wajhy.
                    • malwinamalwina Re: pilotka 01.08.01, 14:54
                      :))))
                      z sympatia
                      • Gość: i.m. Re: pilotka IP: *.3miasto.net 01.08.01, 15:08
                        pomóż malwinko - gdzie znajdę w internecie znaczenia "buziek" - a jesli nie ma takiej strony to
                        proszę napisz jakie Ty znasz?

• malwinamalwina Re: poszukiwania :) 01.08.01, 15:15
                          wejdz do www.google (bez reklamy, szybki) i wystukaj "savoir vivre internetowy", albo" znaki w
                          internecie" albo cokolwiek co ci do glowy przyjdzie i ten motorek znajdzie ci w rekordowym tempie i w
                          jakimkolwiek jezyku bys nie pisala, co tylko ci sie spodoba.
                          • Gość: i.m. Re: poszukiwania :) IP: *.3miasto.net 01.08.01, 15:24
                            dzieki
                            • malwinamalwina Re: i znalezienia :) 01.08.01, 15:27
                              wystukalam : "mordki internet" i jest pelno stron
                              • Gość: i.m. Re: i znalezienia :) IP: *.3miasto.net 01.08.01, 15:34
                                o w mordę - juz tam idę

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka