Dodaj do ulubionych

Holistyczny rozwój w Warszawie?

IP: *.itpp.pl 04.07.02, 12:53

Słuchajcie, szukam jakiejś organizacji w Warszawie, której członkowie dążą do
wszechstronnego rozwoju. Np. interesuje mnie prawo, informatyka, psychologia,
lubię chodzić do kina, teatru, lubię podróżować, lubię słuchać muzyki, lubię
literatrę, trochę jeżdżę konno, interesuje mnie życie pozagrobowe, zależy mi na
środowisku naturalnym, lubię zwierzęta. Może jest jakiś klub w Warszawie, który
oferuje swoim członkom rozwój w różnych dziedzinach...? Nie chciałabym
rezygnować z żadnej z nich...

Pozdrawiam

Iwona
Obserwuj wątek
    • Gość: soso Re: Holistyczny rozwój w Warszawie? IP: 195.41.66.* 04.07.02, 12:56
      Gość portalu: Iwona napisał(a):

>
      > Słuchajcie, szukam jakiejś organizacji w Warszawie, której członkowie dążą do
      > wszechstronnego rozwoju. Np. interesuje mnie życie pozagrobowe ....

Czy mozesz rozszerzyc?

pzdrw

soso

• Gość: Iwona Życie pozagrobowe IP: *.itpp.pl 04.07.02, 13:12

Pewnie nikt nie wie na pewno, co jest po życiu i czy w ogóle coś jest. W
        dzieciństwie dowiadywałam się o niebie, piekle i czyśćcu. Potem usłyszałam, że
        tak naprawdę na samym końcu naszych wcieleń jest tylko niebo, a piekło i
        czyściec przeżywamy na ziemi. Np. zrobiliśmy coś złego i to kiedyś do nas
        wróci, być może w przyszłym wcieleniu albo za kilka wcieleń. Aż wyrówna się
        energia lub inaczej: wyzeruje się nasza karma. Aż będziemy przygotowani na to,
        aby zostać po tej drugiej stronie i już więcej nie wracać na ziemię. Wymaga to
        odpowiednio wysokiego stopnia rozwoju duchowego. Pewnie też czynienia dobra.
        Może pomagania innym.

Właściwie to skłaniam się ku temu poglądowi. Że istnieje reinkarnacja, karma.
        Że ludzi, których spotykamy w tym wcieleniu i od razu nam się podobają - bez
        wyraźnej przyczyny - i pomagają nam, już kiedyś spotkaliśmy. Może to my im
        pomogliśmy?

Pozdrawiam

Iwona
        • olek13 Re: Życie pozagrobowe 04.07.02, 13:23
          Kresem koła inkarnacji jest oświecenie. Karmę tworzą intencje, a nie uczynki. A wogóle poczytaj sobie www.cud.note.pl i mnóstwo innej literatury.

Podrawiam i życzę przyjemnego rozwoju (łatwego i lekkiego też!).
          • Gość: soso Re: Życie pozagrobowe IP: 195.41.66.* 04.07.02, 14:21
            Jest takze inna teoria, dla mnie bardziej przekonywujaca, na temat dlaczego
            niektorzy ludzie od pierwszego wejrzenia bardziej nam sie podobaja a niektorzy
            mniej: Jung i jego archetypy. No ale w tym wyjasnianiu nie ma tyle mistyki co w
            karmach i reinkarnacjach.

Zycie pozagrobowe dotycz nas wszystkich i w jednakim stopniu - tak jak piszesz,
            nie wiemy co bedzie i to jest to jedno, co wiemy. Reszta to wiara. :-)

pzdrw

soso

• olek13 Re: Życie pozagrobowe 04.07.02, 14:27
              A skąd się biorą archetypy?
              • Gość: soso Re: Życie pozagrobowe IP: 195.41.66.* 04.07.02, 15:01
                Junga jest cieniutki i latwo sie czyta. Polecam. Poza tym ulatwia rozumienie
                wielu spraw nawet jezeli teoria nie jest calkiem prawdziwa.

pzdrw

soso
              • nieto Re: Życie pozagrobowe 04.07.02, 20:46
                Archetypy to typy parajace sie archeologia, to proste.
                I to, prosze Pani, dopiero sa typy !!!

nieto
            • miriah Re: Życie pozagrobowe 05.07.02, 10:41
              Gość portalu: soso napisał(a):

. No ale w tym wyjasnianiu nie ma tyle mistyki co w
              >
              > karmach i reinkarnacjach.
              >
              Ale Jung też był mistykiem:-)))
              Pozdrawiam
    • pastwa Re: Holistyczny rozwój w Warszawie? 07.07.02, 00:36
      Iwona napisała:

>
      > Słuchajcie, szukam jakiejś organizacji w Warszawie, której członkowie dążą do
      > wszechstronnego rozwoju. Np. interesuje mnie prawo, informatyka, psychologia,
      > lubię chodzić do kina, teatru, lubię podróżować, lubię słuchać muzyki, lubię
      > literatrę, trochę jeżdżę konno, interesuje mnie życie pozagrobowe, zależy mi na
      > środowisku naturalnym, lubię zwierzęta. Może jest jakiś klub w Warszawie, który
      > oferuje swoim członkom rozwój w różnych dziedzinach...? Nie chciałabym
      > rezygnować z żadnej z nich...

Piszesz, że interesuje Cię życie pozagrobowe,to gdzie Ty mieszkasz, na Powązkach ?
      Odnośnie innych dziedzin rozwoju:
      Widziałem kilka naturalnych ptaków w Łazienkach, z muzyki polecam na ten tydzień
      Primusa, z prawa proszę przerobić "cywilne",z informatyki czekam na efekty
      zwalczania wirusa którego Ci posłałem.
      Ach i jeszcze, czekam jutro na Ciebie o 20 pod kinem Relax.

Ps. Tyle na ten tydzień
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka