Dodaj do ulubionych

Czy internet jest dla was lekarstwem na samotność

02.06.05, 14:49
Czytałam kiedyś ,że ludzie zamknięci na innych w intrnecie znajdą tylko
samotnośc,natomiast ludzie pozytywnie nastawieni do innych ,otwarci znajdują
w necie przyjaciół.Co o tym sadzicie?
Obserwuj wątek
    • ziemiomorze Re: Czy internet jest dla was lekarstwem na samot 02.06.05, 15:20
      Sadzimy my, ze niekoniecznie,
    • malagenia7 Re: Czy internet jest dla was lekarstwem na samot 02.06.05, 15:27
      To dlaczego jest taki pociągający.A może to po prostu z nudów?
      Jak zauważyłam na tym i innych forach jest bardzo dużo stałych bywalców. O
      niektórych można nawet powiedzieć ,ze są nałogowcami.Czego więc tu szukają? Co
      im dają te bądż co bądż powierzchowne kontakty?
      • ziemiomorze Re: Czy internet jest dla was lekarstwem na samot 02.06.05, 15:30
        Kto powiedzial, ze powierzchowne?
        • malagenia7 Re: Czy internet jest dla was lekarstwem na samot 02.06.05, 15:54
          No a jakie mają być? Przecież ludzie się nie znają!
          • ziemiomorze Re: Czy internet jest dla was lekarstwem na samot 02.06.05, 16:11
            Ale sie poznaja.
            I - smiesznie: jesli sa w internecie od dluzszego czasu, to zostawiaja slady tu
            i tam. Kiedys mnie bawilo tropienie tych sladow; cos w rodzaju interentowej
            archeologii, ewolucja pogladow, rozne zachowania na roznych forach, kryjowki.
            No i - sporo mozna sie o kims dowiedziec i bez tego (na tym forum poznalo sie
            pare par),
            • malagenia7 Re: Czy internet jest dla was lekarstwem na samot 02.06.05, 16:50
              To dobrze ,że tak się stało.To jest budujące.Ale też parę par rozpadło się z
              tego powodu,że jedna strona szukał wrażeń w internecie.Trzeba by zrobić
              statystykę i zobaczyć czy bilans wychodzi na zero.
              A co do trpoienia to wytarczy zmienić nick i po tropieniu...
              • sztywny.inaczej Re: Czy internet jest dla was lekarstwem na samot 02.06.05, 16:52
                malagenia7 napisała:

> To dobrze ,że tak się stało.To jest budujące.Ale też parę par rozpadło się z
                > tego powodu,że jedna strona szukał wrażeń w internecie...

######################################

pani! a ile się terrorystów przez internet skumało !!!
                • malagenia7 Re: Czy internet jest dla was lekarstwem na samot 02.06.05, 17:09
                  Chodzi mi tylko o to czy intrnet nie jest takim zwykłym oszustwem,namiastką
                  kontaktu z drugim człowiekiem bo w realu np totalna klapa?
                • nadinka_nadinka Re: Czy internet jest dla was lekarstwem na samot 02.06.05, 17:36
                  =)
            • baba2005 Re: Czy internet jest dla was lekarstwem na samot 02.06.05, 19:01
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28862&w=24688379
              :)
            • jmx Re: Czy internet jest dla was lekarstwem na samot 04.06.05, 02:07
              ziemiomorze napisała:

> Ale sie poznaja.
              > I - smiesznie: jesli sa w internecie od dluzszego czasu, to zostawiaja slady
              tu
              >
              > i tam. Kiedys mnie bawilo tropienie tych sladow; cos w rodzaju interentowej
              > archeologii, ewolucja pogladow, rozne zachowania na roznych forach, kryjowki.

Ty też? a na jakich forach? chętnie bym Cie pośledziła ;) no bo jednak
              określenie "internetowa archeologia" to trochę... zbyt eufemistyczne.

> No i - sporo mozna sie o kims dowiedziec i bez tego (na tym forum poznalo sie
              > pare par),

nie parę tylko jedna... niestety ;)
    • alpha01 nastepna swirnieta napisala...... 02.06.05, 19:14
      malagenia7 napisała:

Co o tym sadzicie?

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
      sadze ze jestes bardzo oblesna w zadzie
    • itsmeagain Re: Czy internet jest dla was lekarstwem na samot 03.06.05, 00:15
      sadze, ze tutaj mozna sobie przynajmniej o roznych rzeczach z innymi
      porozmawiac a w realu nie zawsze
      • malagenia7 Re: Czy internet jest dla was lekarstwem na samot 03.06.05, 10:55
        Czyli,że jest taką zasłoną za którą można się bezkarnie skryć.Czy to jednak nie
        jest niebezpieczne.Niektóre myśli trzeba a nawet należy skrywać bo bywają
        niebezpieczne.A szczerość też jest problematyczna bo niektórzy tak kłamią w
        necie na co nigdy nie zdobyliby się w realu.
        • itsmeagain Re: Czy internet jest dla was lekarstwem na samot 03.06.05, 12:49
          Dla co niektorych to tez bezkarnosc fakt ;) ale mi bardziej chodzilo o to, ze w
          necie moge sobie porozmawiac na takie tematy, na ktore w realu nie mialabym z
          kim. Interesuje mnie bardzo duzo rzeczy, lubie poznawac cos nowego, uczyc sie,
          poznawac poglady innych ludzi, a w realu to najczesciej nie jest niestety
          mozliwe.
          • aquarius72 Re: Czy internet jest dla was lekarstwem na samot 03.06.05, 13:10
            Internetu nie można demonizować - to tylko narzędzie, które może być rożnie
            wykorzystane.
            Co do wartościowych relacji - myslę, że internet może być pomocny w ich
            nawiązaniu, ale żeby relacja stała się naprawdę wartościowa - musi znaleźć
            swoje dopełnienie w realu :-)
            A nadużywanie sieci, jak każde nadużywanie...szkodzi
    • ewapoki Re: Czy internet jest dla was lekarstwem na samot 03.06.05, 13:22
      Dla mnie internet jest lekarstwem na samotność. Kiedy siedzę wieczorami sama w
      domu to mam przynajmniej komu opowiedzieć co się zdarzyło, z czego się
      cieszyłam, a czym zasmuciłam.
      • malagenia7 Re: Czy internet jest dla was lekarstwem na samot 04.06.05, 18:07
        ewapoki napisała:

> Dla mnie internet jest lekarstwem na samotność. Kiedy siedzę wieczorami sama
        w
        > domu to mam przynajmniej komu opowiedzieć co się zdarzyło, z czego się
        > cieszyłam, a czym zasmuciłam.

To rozumiem bo to jest coś pozytywnego tylko na dłuższą metę nie wystarcza.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka