malagenia7 02.06.05, 14:49 Czytałam kiedyś ,że ludzie zamknięci na innych w intrnecie znajdą tylko samotnośc,natomiast ludzie pozytywnie nastawieni do innych ,otwarci znajdują w necie przyjaciół.Co o tym sadzicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ziemiomorze Re: Czy internet jest dla was lekarstwem na samot 02.06.05, 15:20 Sadzimy my, ze niekoniecznie, Odpowiedz Link Zgłoś
malagenia7 Re: Czy internet jest dla was lekarstwem na samot 02.06.05, 15:27 To dlaczego jest taki pociągający.A może to po prostu z nudów? Jak zauważyłam na tym i innych forach jest bardzo dużo stałych bywalców. O niektórych można nawet powiedzieć ,ze są nałogowcami.Czego więc tu szukają? Co im dają te bądż co bądż powierzchowne kontakty? Odpowiedz Link Zgłoś
ziemiomorze Re: Czy internet jest dla was lekarstwem na samot 02.06.05, 15:30 Kto powiedzial, ze powierzchowne? Odpowiedz Link Zgłoś
malagenia7 Re: Czy internet jest dla was lekarstwem na samot 02.06.05, 15:54 No a jakie mają być? Przecież ludzie się nie znają! Odpowiedz Link Zgłoś
ziemiomorze Re: Czy internet jest dla was lekarstwem na samot 02.06.05, 16:11 Ale sie poznaja. I - smiesznie: jesli sa w internecie od dluzszego czasu, to zostawiaja slady tu i tam. Kiedys mnie bawilo tropienie tych sladow; cos w rodzaju interentowej archeologii, ewolucja pogladow, rozne zachowania na roznych forach, kryjowki. No i - sporo mozna sie o kims dowiedziec i bez tego (na tym forum poznalo sie pare par), Odpowiedz Link Zgłoś
malagenia7 Re: Czy internet jest dla was lekarstwem na samot 02.06.05, 16:50 To dobrze ,że tak się stało.To jest budujące.Ale też parę par rozpadło się z tego powodu,że jedna strona szukał wrażeń w internecie.Trzeba by zrobić statystykę i zobaczyć czy bilans wychodzi na zero. A co do trpoienia to wytarczy zmienić nick i po tropieniu... Odpowiedz Link Zgłoś
sztywny.inaczej Re: Czy internet jest dla was lekarstwem na samot 02.06.05, 16:52 malagenia7 napisała: > To dobrze ,że tak się stało.To jest budujące.Ale też parę par rozpadło się z > tego powodu,że jedna strona szukał wrażeń w internecie... ###################################### pani! a ile się terrorystów przez internet skumało !!! Odpowiedz Link Zgłoś
malagenia7 Re: Czy internet jest dla was lekarstwem na samot 02.06.05, 17:09 Chodzi mi tylko o to czy intrnet nie jest takim zwykłym oszustwem,namiastką kontaktu z drugim człowiekiem bo w realu np totalna klapa? Odpowiedz Link Zgłoś
nadinka_nadinka Re: Czy internet jest dla was lekarstwem na samot 02.06.05, 17:36 =) Odpowiedz Link Zgłoś
baba2005 Re: Czy internet jest dla was lekarstwem na samot 02.06.05, 19:01 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28862&w=24688379 :) Odpowiedz Link Zgłoś
jmx Re: Czy internet jest dla was lekarstwem na samot 04.06.05, 02:07 ziemiomorze napisała: > Ale sie poznaja. > I - smiesznie: jesli sa w internecie od dluzszego czasu, to zostawiaja slady tu > > i tam. Kiedys mnie bawilo tropienie tych sladow; cos w rodzaju interentowej > archeologii, ewolucja pogladow, rozne zachowania na roznych forach, kryjowki. Ty też? a na jakich forach? chętnie bym Cie pośledziła ;) no bo jednak określenie "internetowa archeologia" to trochę... zbyt eufemistyczne. > No i - sporo mozna sie o kims dowiedziec i bez tego (na tym forum poznalo sie > pare par), nie parę tylko jedna... niestety ;) Odpowiedz Link Zgłoś
alpha01 nastepna swirnieta napisala...... 02.06.05, 19:14 malagenia7 napisała: Co o tym sadzicie? xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx sadze ze jestes bardzo oblesna w zadzie Odpowiedz Link Zgłoś
itsmeagain Re: Czy internet jest dla was lekarstwem na samot 03.06.05, 00:15 sadze, ze tutaj mozna sobie przynajmniej o roznych rzeczach z innymi porozmawiac a w realu nie zawsze Odpowiedz Link Zgłoś
malagenia7 Re: Czy internet jest dla was lekarstwem na samot 03.06.05, 10:55 Czyli,że jest taką zasłoną za którą można się bezkarnie skryć.Czy to jednak nie jest niebezpieczne.Niektóre myśli trzeba a nawet należy skrywać bo bywają niebezpieczne.A szczerość też jest problematyczna bo niektórzy tak kłamią w necie na co nigdy nie zdobyliby się w realu. Odpowiedz Link Zgłoś
itsmeagain Re: Czy internet jest dla was lekarstwem na samot 03.06.05, 12:49 Dla co niektorych to tez bezkarnosc fakt ;) ale mi bardziej chodzilo o to, ze w necie moge sobie porozmawiac na takie tematy, na ktore w realu nie mialabym z kim. Interesuje mnie bardzo duzo rzeczy, lubie poznawac cos nowego, uczyc sie, poznawac poglady innych ludzi, a w realu to najczesciej nie jest niestety mozliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
aquarius72 Re: Czy internet jest dla was lekarstwem na samot 03.06.05, 13:10 Internetu nie można demonizować - to tylko narzędzie, które może być rożnie wykorzystane. Co do wartościowych relacji - myslę, że internet może być pomocny w ich nawiązaniu, ale żeby relacja stała się naprawdę wartościowa - musi znaleźć swoje dopełnienie w realu :-) A nadużywanie sieci, jak każde nadużywanie...szkodzi Odpowiedz Link Zgłoś
ewapoki Re: Czy internet jest dla was lekarstwem na samot 03.06.05, 13:22 Dla mnie internet jest lekarstwem na samotność. Kiedy siedzę wieczorami sama w domu to mam przynajmniej komu opowiedzieć co się zdarzyło, z czego się cieszyłam, a czym zasmuciłam. Odpowiedz Link Zgłoś
malagenia7 Re: Czy internet jest dla was lekarstwem na samot 04.06.05, 18:07 ewapoki napisała: > Dla mnie internet jest lekarstwem na samotność. Kiedy siedzę wieczorami sama w > domu to mam przynajmniej komu opowiedzieć co się zdarzyło, z czego się > cieszyłam, a czym zasmuciłam. To rozumiem bo to jest coś pozytywnego tylko na dłuższą metę nie wystarcza. Odpowiedz Link Zgłoś