Dodaj do ulubionych

Asertywność

22.06.05, 00:18
Witam. Szukam książki (ponoć dobrej) ale nie znam dokładnie tytułu/autora. Z
tego co wiem to tytuł "Asertywność dla menagerów", autor Townard (Tounard???),
zielony kolor. Gdyby ktoś naprowadził mnie na właściwy trop byłbym wdzięczny.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • psychopata.z.borderline Re: Asertywność 22.06.05, 00:21
      masz google to sobie sprawdź, az takie trudne?
    • hsirk Re: Asertywność 22.06.05, 00:23
      sorry, ze ci przywale, ale zanim zaczniesz uczyc sie jak zostac fiutem w tempie
      expresowym

najpierw zacznij od slowa manager, ktore nawet w spolszczeniu ma a w srodku

zluzuj troche, zwolnij pomysl

a potem rob jak chcesz
      • romek1979 Re: Asertywność 23.06.05, 18:57
        Czy przekłamanie jednej literki w nazwie to aż taki problem? Po drugie, sorry,
        że Ci przywalę, ale jakim Ty jesteś fiutem skoro piszesz o książce, której w
        ogóle nie czytałeś - jak podejrzewam. Nożem możesz zrobić komuś krzywdę, jak i
        czynić pożyteczne rzeczy (np. pokroić chleb). Wyluzuj, przemyśl, i ...... rób
        jak uważasz.
        • hsirk Re: Asertywność 23.06.05, 19:55
          jak pan uwaza. jednakowoz poszedles dalej. nie nazwalem cie fiutem. ale niech
          ci. o mnie i tak wszyscy tak twierdza
          • romek1979 Re: Asertywność 23.06.05, 20:24
            Napisał Pan, że będę fiutem jeśli przeczytam tę książkę i zacznę stosować w niej
            zawarte zasady, nieprawdaż?
            • hsirk Re: Asertywność 23.06.05, 20:46
              tego nie powiedzialem. napisalem, ze ta ksiazka to podrecznik jak stac sie
              fiutem w tempie ekspresowym. i bardzo czesto tak dziala. co z nia zrobisz to twoje.
    • betty Re: Asertywność 22.06.05, 01:21
      Ani Townend "Jak doskonalic asertywnosc".
      • romek1979 Re: Asertywność 23.06.05, 19:00
        Dzięki. Może znasz jakieś inne, warte polecenia, pisane przez odpowiednich ludzi
        pozycje z tej tematyki? Pozdr.
        • betty Re: Asertywność 24.06.05, 23:51
          Niestety nic w tym kierunku...
          Ta skojarzylam tylko dlatego, ze ktos mi ja kiedys polecal. Reszte po autorze w
          googlu wygrzebalam.
          Nie czytalam nawet.
    • lilit555 Re: Asertywność 22.06.05, 08:51
      człowiek prosi o pomoc w znalezieniu ksiazki
      a co dostaje w zamian?
      pogardliwe skierowanie do wyszukiwarki
      wyzwanie od fiutów

macie jakies problemy z soba czy to tylko zwyke chamstwo?
      • hsirk Re: Asertywność 23.06.05, 19:53
        to zwykle chamstwo. zwaz jednak ze nie uzylem slowa fiut w stosunku do autora.

a tak sie sklada ze mam specyficzna opinie na temat takich ksiazek. poznalem tez
        sporo ludzi, ktorzy strasznie sie do nich przykladali. moim zdaniem ze skutkiem
        oplakanym i dla nich i dla otoczenia.

pisanie tego typu ksiazek to zawsze jedynie sposob zarabiania na nowy samochod
        dla autora. pomijajac fakt, ze aby wlasciwie (subiektywna ocena oczywiscie)
        interpretowac modne bardzo ostatnio slowo asertywnosc, trzeba juz czyc bardzo
        wiele innych rzeczy i wtedy ksiazka nie jest potrzebna,

to przede wszystkim kazdy jest inny i potrzebuje innego podejscia. a uniwersalne
        samouczki na ten temat najczesciej robia ludziom krzywde.

rownie dobrze moznaby napisac ksiazke

"jak osiagnac szczescie w malzenstwie w 30 dni. podrecznik dla managerow"
        • psychopata.z.borderline Re: Asertywność 23.06.05, 19:54
          masz racje
        • romek1979 Re: Asertywność 23.06.05, 20:32
          hsirk napisał:

> to zwykle chamstwo. zwaz jednak ze nie uzylem slowa fiut w stosunku do autora.
          >
          > a tak sie sklada ze mam specyficzna opinie na temat takich ksiazek. poznalem te
          > z
          > sporo ludzi, ktorzy strasznie sie do nich przykladali. moim zdaniem ze skutkiem
          > oplakanym i dla nich i dla otoczenia.
          >
          > pisanie tego typu ksiazek to zawsze jedynie sposob zarabiania na nowy samochod
          > dla autora. pomijajac fakt, ze aby wlasciwie (subiektywna ocena oczywiscie)
          > interpretowac modne bardzo ostatnio slowo asertywnosc, trzeba juz czyc bardzo
          > wiele innych rzeczy i wtedy ksiazka nie jest potrzebna,
          >
          > to przede wszystkim kazdy jest inny i potrzebuje innego podejscia. a uniwersaln
          > e
          > samouczki na ten temat najczesciej robia ludziom krzywde.
          >
          > rownie dobrze moznaby napisac ksiazke
          >
          > "jak osiagnac szczescie w malzenstwie w 30 dni. podrecznik dla managerow"

Moje pytanie jest następujące: "Czy czytałeś tę książkę?". Tak czy nie.
          Przeczytaj jeszcze raz moją odpowiedź powyżej (tam gdzie pisałem o chlebie), i
          jak masz ochotę skomentuj to. Czym jest dla Ciebie asertywność? A jakie inne
          książki polecasz - z chęcią skorzystam . Asertwność jest teraz modna,
          wylanosowana, ale istnieje ona już dawien dawna. Czy wiesz, że najlepsza
          literatura na temat zarządzania (w firmie) powstała w latach sześćdziesiątych
          ubiegłego wieku? Czterdzieści lat temu, a wydaje się że jest to wymysł , moda
          naszej dekady.
          • hsirk Re: Asertywność 23.06.05, 20:48
            nie czytalem. teraz sobie ulzyj
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka