justyna41 04.10.05, 12:12 Mam prośbę o radę jak przestać być obłudną. To jest mój problem od dawna, ja nie chcę taka być, ale chyba zbyt boję się być szczerą. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
n1068 Re: Jak przestać być obłudnym? 05.10.05, 01:22 życze pewnej mojej znajomej osobie takiej samoświadomości, jaką ty masz. ciesz sie, bo to już dużo. czego sie boisz? Odpowiedz Link Zgłoś
justyna41 Re: Jak przestać być obłudnym? 05.10.05, 10:37 Boję się, że stracę akceptację tej osoby, że nie będzie mnie lubiła a może jeszcze obrazi się lub co gorsza wścieknie. Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 Re: Jak przestać być obłudnym? 05.10.05, 01:33 to kwestia strachu a to powazna rzecz jesli chcesz stać sie silnym niezaleznym człowiekiem musisz zdobyc do tego moc to inwestyacja długoterminowa ciekawa i wymagająca silnego pragnienia kto wie moze juz osiągnęłas próg inicjacji starań o to JAK 1. obserwacja 2. dystans 3. kontakty z mądrymi ludzmi (kazde i w kazej formie) 4. psychoterapia krótko i długoterminowa niezaleznie 5, warsztayty rozwojowe 6. religia dla wierzacych ale tu różnie bywa czasem przeszkadza jeśli schematyczna i martwa Odpowiedz Link Zgłoś
n1068 Re: Jak przestać być obłudnym? 05.10.05, 01:40 solaris :) co to są te warsztaty rozwojowe? słyszę już o tym kolejny raz i jakoś mnie to ciekawi... Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 bogactwo 05.10.05, 01:54 psycholodzy musza jakos zarabiac na życie :) wielu z nich organizuje róznego typu warsztayty rozwojowe jest ich jak psów do wyboru i koloru ja np lubię jezdzic do Dawida Rzepeckiego ale tu każdy ma swoje preferncje gdzie mozna znaleść .. w gazetach , internecie, doweidzeic sie od przyjaciłó także firmy coraz cześciej coś takiego organizują swoim pracownikom artyści tez organizuję uczysz sie malowac rysowac i przytulac do drzew grać na bębnach i nawiązywac wiezi są tez tematyczne z asertywnosci z mocy kobiety z tantry miłosnej Odpowiedz Link Zgłoś
justyna41 Re: Jak przestać być obłudnym? 05.10.05, 10:39 Dzięki, Właśnie doszłam parę dni temu, że bez terapii ani rusz. Chyba już do niej dojrzałam ponownie. Odpowiedz Link Zgłoś
psychopata.z.borderline Re: Jak przestać być obłudnym? 05.10.05, 10:42 klaczo, myślisz ze małej Amelii odbierzesz ideały? Odpowiedz Link Zgłoś
procesor Re: Jak przestać być obłudnym? 05.10.05, 12:48 w jaki sposóbn przejawia się twoja obłuda? i czy to akurat właściwe słowo na nazwanie twojego zachowania? jakies konkretne przykłady może? Odpowiedz Link Zgłoś
justyna41 Re: Jak przestać być obłudnym? 05.10.05, 15:37 Chyba masz racje, chyba można nazwać to inaczej. Po prostu, jeżeli kogoś osądzam, albo ktoś zrobi coś, co mnie wkurzy nie potrafię mu o tym powiedzieć, zachowuje się, jakby nic sie nie stało, a w środku jestem wściekła i chowam urazę. Odpowiedz Link Zgłoś
procesor Re: Jak przestać być obłudnym? 05.10.05, 20:57 czyli to co od paru lat modnie nazywa się asertywnościa - jest ci potrzebne :) są takie szkolenia, warsztaty poszukaj z jakiego miasta jesteś? Odpowiedz Link Zgłoś