imagiro 09.10.05, 15:52 ciagle niedowierzacie ... ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hsirk Re: 2012 nadciaga ... 09.10.05, 15:55 alez wierzymy. ale nie sramy ze strachu tak jak ty pod siebie. a jesli nawet sramy, to nie rozmazujemy tego gowna publicznie jak andrzejek z piaskownicy. Odpowiedz Link Zgłoś
nabij_faje Re: 2012 nadciaga ... 09.10.05, 16:06 ja dowierzam. i czekam od lat wielu na te fajerwerki. Odpowiedz Link Zgłoś
alaaa6 Re: 2012 nadciaga ... 09.10.05, 16:11 Imagine pamietaj ze w 2011 roku biore kredyt ... ktorego nie mam zamiaru splacac. trzymam Cie za slowo;) Odpowiedz Link Zgłoś
kate-gun Re: 2012 nadciaga ... 09.10.05, 16:13 zaraz... co ma byc w 2012, bo ja jakas niekumata jestem? Przejecie wladzy przez Giertycha czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
m.malone Kate... 10.10.05, 10:10 Tu możesz poczytać 2012.bity.pl/ Jeszcze widziałem parę stron anglojęzycznych MM ps.ten Nostradamus okrutnie straszy i nie może się zdecydować: 2012 czy 2008:DDD Odpowiedz Link Zgłoś
c0la Re: 2012 nadciaga ... 09.10.05, 16:13 to chyba logiczne ze kiedys w koncu bedzie 2012... a dokladnie za 7 lat... Odpowiedz Link Zgłoś
wichrowe_wzgorza Re: 2012 nadciaga ... 09.10.05, 16:28 Mysle, ze nie chce sobie przypominac mysli o koncu swiata. Kiedy bylam malym dzieckiem, rodzice nieopatrznie czytali ( nie wiedzieli, ze ja nie spie i slysze) rozne przepowiednie. Przezywalam koszmar - przez dlugi czas. Imagiro - nie strasz, proszę. Cieszmy się życiem - a będzie tylko to, co ma byc. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
nabij_faje Re: 2012 nadciaga ... 09.10.05, 16:37 ależ Wichrowe, to żaden koniec świata! jedynie transformacja, zmiana świadomości, obiegu informacji, wyznaczników techniki, kultury życia, kalendarza. może to i dużo, i straszno, ale każda zmiana, podobno, jest na lepsze. bez tego nie ma rozwoju. ja tam się cieszę. Odpowiedz Link Zgłoś
kate-gun Re: 2012 nadciaga ... 09.10.05, 16:42 ja tam wykupuje bilet do Afryki na 2012, przeczytalam ze tam ma byc najbezpiecziej bo w Polsce ma byc lodowiec :) Odpowiedz Link Zgłoś
c0la Re: 2012 nadciaga ... 09.10.05, 16:44 no cos ty a ja slyszalam ze podobno u nas maja rosnac drzewka cytrusowe :) Odpowiedz Link Zgłoś
wichrowe_wzgorza Re: 2012 nadciaga ... 10.10.05, 00:20 wiesz, co robisz..... (!!!!????....,,,) :))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
kate-gun Re: 2012 nadciaga ... 09.10.05, 16:47 no wiec pozwolilam sobie skopiowac wyowiedz pewnego sceptyka: "Ta teza o odwróceniu się biegunów Ziemi to wg mnie bzdury: 1. Jak Ziemia miałaby sie obrócić "do góry nogami"? Z jego teroii wynika, że to hiperogromna magnetyczna aktywność słońca może mieć wpływ na ruch obrotowy Ziemi a co więcej na jej położenie w przestrzeni. Jak wiadomo słońce oddziaływuje na ziemskie pole magnetyczne poprzez tzw. wiatr słoneczny czyli naładowane cząstki docierające do Ziemii. Ich wpływ widzimy np. poprzez zorze polarne. Nigdzie we wszechświecie nie zaobserwowano takiego zjawiska w przypadku innych gwiazd, a skoro ono jest takie potężne to musiałoby by być w jakiś sposób zauważone. On powiedział "że Ziemia się zatrzyma i zacznie obracać w drugą stronę" Ok załóżmy, że w jakiś niewyjaśniony sposób słońce wielokrotnie zwiększy emisję wiatru słonecznego. Na pewno będzie to miało wpływ na ziemskie pole magnetyczne. Może dojśc do odwrócenia begunów ale magnetycznych. O takim zjawisku już wiadomo od dawna, że zachodzi ale nie co 11,5 tys. lat Poprzez badanie warstw skalnych i ułożenie w nich pierwiatków "czułych" magnetycznie ustalono, że odwrócenie się biegunów magnetycznych następuje średnio co kilkaset tys. lat. Ostatnio 700 tys. lat temu. Ale załóżmy nawet, że wiatr słoneczny może mieć wpływ na ruch obrotwy Ziemii. Nie wiem czy ktoś zrobił obliczenia jak duża musiałaby być jego emisja przez słońce. Ktoś zna tę wielkość, czy to jest w ogóle możliwe? Ruch obrotowy staje i co dalej? On powiedział że Ziemia zacznie się obracać w drugą stronę. Tzn nie z zachodu na wschód a ze wchodu na zachód??? Bo ja nie rozumiem jak Ziemia miałaby sie obrócić "do góry nogami" a potem znowu zacząć się kręcić skoro wiatr słoneczny dociera tylko z jednej strony...??? I na dodatek tak miałoby się dziać cyklicznie!Heh dla mnie to bzdury. 2. A co z teorią ewolucji? Gdyby do takich kataklizmów rzeczywiście dochodziło co 11,5 tys. lat to jak w ogóle mogłyby się rozwijać gatunki. Nie mówię tu o niewielkich zmianach klimatu, ale o tym co mówił ten człowiek. Przecież ewolucja dinozaurów musiała trwać miliony lat. Zwierzęta te choćby poprzez swoje rozmiary były bardzo czułe na zmiany klimatyczne więc nie mogły się rozwinąć w 11,5 tys. lat! 3. Co do namalowanych gwiazdozbiorów nieba południowego na półkuli północnej. Twierdzenie, że mogło do tego dojść tylko wtedy gdy takie niebo było widoczne nad tym miejscem jest śmieszne. Istnieje wiele teorii bardziej bardziej prawdopodobnych i realnych wyjaśniających ten fakt, o których na tym forum była już mowa. 4. Co do proroctw. Już tyle razy świat miał się skończyć, już tyle razy przepowiadano koniec świata, i akurat on ma rację, ciekawe. Ja jeśli dożyję będę spać spokojnie pod koniec 2012 roku. On nie mnie w ogóle nie przekonał a po prostu zyskał sławę. " Odpowiedz Link Zgłoś
dj_dlugi Re: 2012 nadciaga ... 09.10.05, 21:44 ja tam czekam z ciekawością ;) ale pewnie jak zwykle całą winę zwalą na opozycję ;) Odpowiedz Link Zgłoś
procesor Re: 2012 nadciaga ... 09.10.05, 22:10 Wodzu, nie martw sie 2012.. kazdego z nas moze spotkac juz jutro nasz mały prywatny koniec swiata.. a ty sie patrzysz tak daleko.. - lepiej patrz jak przezyc jutro i kolejne dni Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix.szkrab Re: 2012 nadciaga ... 10.10.05, 01:05 odkąd zobaczyłam Ciebie zaczełam sie powaznie bac, czy ktos mi noza w plecy ne wbije Odpowiedz Link Zgłoś
grzybatomowy Re: 2013 nadciaga ... 09.10.05, 22:47 po pierwsze slyszelem, ze nie 2012, lecz 2013. A poza tym bedzie to tylko kilka malych wojenek atomowych. 3/4 ziemi ulegnie zniszczeniu i ludzkosc cofnie sie w rozwoju o 300 lat, ale cywilizacja, jako taka, przetrwa. Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 niezłe miejsce? 10.10.05, 01:01 dowierzam ze pewnie nadciągnie ale czy to coś znaczy .. nie mam pojęcia wiem że w wielu tradycjach mistycznych ta data jest ważąca ale nie wiem dlaczego akurat wtedy ma sie taka transformacja wydarzyć ??? też słyszałm ze polska niezłe miejsce Odpowiedz Link Zgłoś
octopussy Re: niezłe miejsce? 10.10.05, 11:30 Zawsze zastanawialam sie nad nazwa Grenlandia to od zielonej wyspy podobno Odpowiedz Link Zgłoś
procesor Re: niezłe miejsce? 10.10.05, 21:13 octopussy napisała: > Zawsze zastanawialam sie nad nazwa Grenlandia to od zielonej wyspy podobno a.. jak najbardziej to taki chwyt marketingowy był na użytek Wikingów.. Odpowiedz Link Zgłoś
sher-man imagus 10.10.05, 12:19 dlaczego znów o tym??? minęły może z 2 miesiące od poprzedniego przypominacza... w tym tempie to nie dasz rady.. Odpowiedz Link Zgłoś
m.malone Re: imagus 11.10.05, 00:47 No to tylko 6 razy do roku, Eary:))))Pozwól mu:) Odpowiedz Link Zgłoś
baba_ta_sama Re: 2012 nadciaga ... 11.10.05, 19:26 To? fakty.interia.pl/news?inf=672172 Odpowiedz Link Zgłoś
baba_ta_sama Re: 2012 nadciaga ... 11.10.05, 20:15 Musze przemyslec... Krotki termin, cholera.... Odpowiedz Link Zgłoś