Dodaj do ulubionych

powazny zwiazek

IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 09.10.02, 22:19
Moi Drodzy,
Czy pierwszy powazny zwiazek ma wplyw na kolejne zwiazki przez sam fakt ze
bylo to pierwsze dojrzale uczucie i ciagle sie we wspomnieniach wraca do
wspedzonych razem chwil? Wlasnie jestem po takim zwiazku i mam wrazenie ze u
kolejnych mezczyzn bede ciagle poszukiwala tego pierwszego ktorego bardzo
kochalam (i dlatego tak wlasciwie stwierdzam ze nie ma sensu probowac). A jak
to bylo u Was? Moze wiecie jak sobie z tym poradzic.pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • kwieto Re: powazny zwiazek 09.10.02, 22:27
      Heh, moj pierwszy zwiazek zdecydowanie nie rzutuje na nastepne. I nie poszukuje
      nikogo, kto bylby podobny do pierwszej wybranki (do pewnego stopnia nawet
      wrecz przeciwnie).
      Ale to moze dlatego, ze nie moglbym go nazwac dojrzalym...
    • olt Re: powazny zwiazek 10.10.02, 11:50
      Gość portalu: Niunia napisał(a):

> Moi Drodzy,
      > Czy pierwszy powazny zwiazek ma wplyw na kolejne zwiazki przez sam fakt ze
      > bylo to pierwsze dojrzale uczucie i ciagle sie we wspomnieniach wraca do
      > wspedzonych razem chwil? Wlasnie jestem po takim zwiazku i mam wrazenie ze u
      > kolejnych mezczyzn bede ciagle poszukiwala tego pierwszego ktorego bardzo
      > kochalam (i dlatego tak wlasciwie stwierdzam ze nie ma sensu probowac).

wspomnien nie unikniesz, mysle. natomiast kontekst tych wspomnien zalezy w
      duzej mierze od ciebie, od tego ile czasu i jak uplynie do momentu gdy poznasz
      kogos z kim bedziesz chciala byc. trudno wyprzec z mysli kogos kogo sie
      kochalo, gdy nie ma nikogo na jego miejsce, wiem. ale raczej nie ma wyjscia,
      chyba szkoda zycia na pielegnowanie u siebie czyjegos muzeum?
      z drugiej strony wchodzenie w nowa relacje bez odciecia sie od starej zawsze
      wydawalo mi sie nie w porzadku, no ale jako ze tego nie robilam, o skutecznosci
      nie bede sie wypowiadac ;-)

co robic? niby banalnie: korzystac z tego jak jest, zyc dla siebie. wtedy jest
      sie znacznie bardziej otwartym na innych ludzi, na zmiany we wlasnym zyciu, niz
      wtedy gdy jak mantre powtarza sie imie bylego.

powodzenia

OLT

• Gość: Eryk Re: powazny zwiazek IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 10.10.02, 17:10
        "Kobieta wychodzi ponownie za mąż dlatego, że nienawidziła swojego pierwszego
        męża. Mężczyzna żeni się ponownie dlatego, że uwielbiał swą pierwszą żonę.
        Kobiety próbują swego szczęścia, mężczyźni ryzykują utratę swego" (O. Wilde)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka