Gość: Sławek IP: 213.186.93.* 04.10.01, 12:08 No właśnie, czemu ? Tak się zastanawiam i nic sensownego nie przychodzi mi do głowy. Czyżby Dr Jackyle i Mr. Hyde ? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: soso Re: Czemu niektórzy piszą pod dwoma (lub więcej) nick'ami ? IP: 195.41.66.* 04.10.01, 12:20 Slawek, nie przynudzaj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fnoll Re: Czemu niektórzy piszą pod dwoma (lub więcej) nick'ami ? IP: *.ds.uj.edu.pl 04.10.01, 12:24 mam wrażenie, że głównie "nowi" lub "przelotni" tak piszą, tak to zauważyłem, że patrze: o, nowa postać! a potem: o jeszcze jedna! eee, nie, ten sam IP, a ja akurat zawsze z ciekawoscia na IPy patrzę jak ktoś chce na forum "zaistnieć", to się trzyma jednego nicka no, jeszcze jest taka kategoria ludzi, którzy stosują "sztuczki" by wesprzeć samego siebie w jakiejś ciężkiej dyskusji - i ślą np. z aola czy z firmy kolegi posty chwalące swoje własne wypowiedzi - co by nie rzec, wskazuje to na pewien brak zdrowia w dyńce a tak generalnie, to kto wie (trzebaby zbadać) może ilość nicków jest odbiciem stopnia zintegrowania osobowości? czyli właśnie clyde i hyde (i chrystus) takie są moje obserwacje pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Re: Czemu niektórzy piszą pod dwoma (lub więcej) nick'ami ? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 06.10.01, 01:04 Gość portalu: fnoll napisał(a): > mam wrażenie, że głównie "nowi" lub "przelotni" tak piszą, tak to zauważyłem, > że patrze: o, nowa postać! a potem: o jeszcze jedna! eee, nie, ten sam IP, a ja > > akurat zawsze z ciekawoscia na IPy patrzę > > jak ktoś chce na forum "zaistnieć", to się trzyma jednego nicka > > no, jeszcze jest taka kategoria ludzi, którzy stosują "sztuczki" by wesprzeć > samego siebie w jakiejś ciężkiej dyskusji - i ślą np. z aola czy z firmy kolegi > > posty chwalące swoje własne wypowiedzi - co by nie rzec, wskazuje to na pewien > brak zdrowia w dyńce > > a tak generalnie, to kto wie (trzebaby zbadać) może ilość nicków jest odbiciem > stopnia zintegrowania osobowości? czyli właśnie clyde i hyde (i chrystus) Zgodzisz się chyba, że z wielkich (z tych mniejszych też) miast może pisać więcej niż jedna osoba? Posty wysłane z Katowic przez kogoś innego zawsze wprawiają mnie w konsternację i staram się prostować nieporozumienie. Bywa, że zaskakuje mnie cos takiego, jak wynurzenia Sebo czy "Lubię zabawy z moczem" że o innych już nie wspomnę. Piszę sporadycznie i pod jednym nickiem, choć nie mam potrzeby "zaistnienia" na forum. I bez tego mam wystarczającą świadomość własnego istnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sławek Re: Czemu niektórzy piszą pod dwoma (lub więcej) nick'ami ? IP: 213.186.93.* 04.10.01, 12:42 Sorry soso, ale u mnie deficyt bulwersujących i ciekawych pytań. Wogóle ostatnio na Forum spokojnie. A to pytanie przyszło mi do głowy przy przeglądaniu starych postów. Rozumiem, że na forum Psychologia i Motoryzacja można pisywać pod innymi nick'ami ale w jednym wątku jedna osoba pod dwoma nick'ami - to wydało mi się dziwne. A tu są specjaliści od rzeczy dziwnych. Ja zwykle nudne wątki omijam. Polecam ten sposób. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariposa Re: Czemu niektórzy piszą pod dwoma (lub więcej) nick'ami ? IP: 195.94.213.* 04.10.01, 12:53 eeeee, nie poddawaj sie, na pewno jakies pytania snuja Ci sie po glowie. ja np. od trzech lat zastanawiam sie jak wyglada roslina soji. ziarenka to niby kazdy widzial, ale rosliny jak dotad nikt z napotkanych przeze mnie osob (nawet jedna pani doktor Akademii Rolniczej nie wiedziala, ale ona byla specjalistka od genetycznej czystosci rasy krow ;-) ). czasami wyobrazam sobie ja jako taki sztywny krzaczek ze sterczacymi straczkami, a czasami jako wijaca sie jak groszek. a moze ona wcale nie rosnie w straczkach........ swiat jest pelen niewiadomych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sławek Re: Czemu niektórzy piszą pod dwoma (lub więcej) nick'ami ? IP: 213.186.93.* 04.10.01, 13:33 Jasne, że mnóstwo pytań chodzi mi po głowie ale te są dopiero nudne. Jeśli za każde wyrzucone z siebie pytanie będę otrzymywał od Was w zamian inne to mroki mojego umysłu nigdy się nie rozjaśnią. I co ja mam teraz zrobić z tą soją ? Jak ja dzisiaj zasnę ? ;-) A Ty Mariposa nie ściemniaj tylko napisz czemu zmieniałaś nick'i (jeśli zmieniałaś). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwieto Ech.... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.10.01, 14:28 ... ostatnio mialem ochote, aby zmienic sobie nicka - bo ten mi sie troszke przejadl, ale jak sobie pomyslalem, ilu znajomym bede musial potem tlumaczyc, ze ja to ja... zostalem przy "kwieto" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: onnanohi Re: Ech.... IP: 213.17.193.* 14.02.02, 12:42 Kwieto, choćbyś co godzinę zmieniał nicka ja i tak zawsze Cię rozpoznam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: onnanohi Re: Ech.... IP: 213.17.193.* 14.02.02, 14:30 pod warunkiem, że będziesz pisał to, co naprawdę myślisz :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yaa Re: Czemu niektórzy piszą pod dwoma (lub więcej) nick'ami ? IP: 212.69.68.* 04.10.01, 14:37 Jeżeli pod jakimś nickiem są znani na forum a chcą anonimowo pogadać o swoich problemach - to dlaczego nie? W końcu jedną z zalet tego forum jest anonimowość, prawda? O ile można mówić o anonimowości - wszak można ustalić wiele posługując się IP. Sam używam jednego nicka - Yaa a w wyjątkowych sytuacjach, gdy sprawa dotyczy rzeczy, o których nie chę aby moi znajomi wiedzieli - innego. Nigdy nie używam 2 w jednym wątku, bo to głupie - albo odpowiadamy za własne słowa albo nie. Pozdrawiam Yaa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ironia Re: Czemu niektórzy piszą pod dwoma (lub więcej) nick'ami ? IP: *.stream.pl 04.10.01, 15:55 Ten sam adres IP nie zawsze swiadczy ze to ta sama osoba. Sama widze , ze czasem ktos inny klika tutaj z tej samej kawiarenki internetowej co ja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yaa Re: Czemu niektórzy piszą pod dwoma (lub więcej) nick'ami ? IP: 212.69.68.* 04.10.01, 16:03 Jasne, że tak, zwłaszcza w przypadku kawiarenek internetowych. Ale po to właśnie używa się jednego nicka, żeby człowieka nie mylili. pozdrawiam Yaa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baby Re: Czemu niektórzy piszą pod dwoma (lub więcej) nick'ami ? IP: 212.244.106.* 04.10.01, 17:14 Albo serwer firmowy wyswietla się jako ten sam adres... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Czemu niektórzy piszą pod dwoma (lub więcej) nick'ami ? IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 04.10.01, 17:00 A w życiu nie zachowujesz się czasem słodko, a czasem drapieżnie? Dlaczego nie nadać tym "wcieleniom" osobnych imion? To zabawne. Odpowiedz Link Zgłoś
malwinamalwina Re: Czemu niektórzy piszą pod dwoma (lub więcej) nick'ami ? 05.10.01, 09:40 owszem, owszem, tyle ze mam swiadomosc ze slodko czy drapieznie , pozostaje ta sama osoba -inaczej schizofrenia na mnie czycha ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Czemu niektórzy piszą pod dwoma (lub więcej) nick'ami ? IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 05.10.01, 19:43 Mam paru zaprzyjaznionych psychologów - może mi pomogą... Choć jak widzę niektóre nicki, to bez czytania postów dostaję lekkiej nerwicy... może ich zmiana uratowała by mnie przed zaburzeniem? ;-) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jila Re: Czemu niektórzy piszą pod dwoma (lub więcej) nick'ami ? IP: *.chello.pl 04.10.01, 17:41 Jestem dobrym duchem. Zjawiam się gdzie chcę, kiedy chcę i przybieram postać jaką chcę. Mam jedną osobowość i zawsze wyrażam to co czuję. Mam wiele imion, a Ty - nazywaj mnie jak chcesz. Pozdrawiam Ciebie i wszystkie dobre duchy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikk Re: Czemu niektórzy piszą pod dwoma (lub więcej) nick'ami ? IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 04.10.01, 20:02 Ja używam też dwóch nicków. Kiedy zaczęłam zaglądać na forum Gazety pisałam jako bess. Ale dopiero po jakimś czasie zauważyłam, że inna osoba wcześniej używała bardzo podobnego(Bes).Piszę teraz jako ikk, ale czasem mam słabość do bess:)Ale gdybyś porównał wypowiedzi obu zapewniam Cię,że byłyby spójne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sławek Re: Czemu niektórzy piszą pod dwoma (lub więcej) nick'ami ? IP: 192.168.10.* / 213.25.194.* 04.10.01, 20:38 Nie myślałem o tak oczywistych sytuacjach jak ta gdy jest już ktoś o podobnym nicku , gdy chcemy anonimowo opisać jakiś straszny problem albo gdy jesteśmy duchem o wielu imionach :-))) Chodziło mi o to, że trafiłem na wątek ( do odnalezienia w razie czego ) gdzie Anna26 w ramach jednej dyskusji/wątku raz pisała jako Anna26 a raz jako UglyWife. To wydało mi się dziwne. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
malwe Re: Czemu niektórzy piszą pod dwoma (lub więcej) nick'ami ? 12.02.02, 19:10 NO, no to nawet czasem jest prozaiczny powod. np weszłam jako gość poratlu i zwykle tam używam nicka takiego a takiego, nieistotne zreszta, w trakcie dyskusji chciałam poprosić o bliższe informacje na adres prywatny, no i zalogowalam się, a tam login inny nieco, choć zblizony, i juz właśnie z jednej osoby robią się niby dwie. Pozdr malwe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Czemu niektórzy piszą pod dwoma (lub więcej) nick'ami ? IP: *.ostrow-wielkopolski.sdi.tpnet.pl 04.10.01, 23:16 a czemu nie??? mi to zupełnie nie przeszkadza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna26 Re: Czemu niektórzy piszą pod dwoma nick'ami ? IP: *.157.63.15.Dial1.Washington1.Level3.net 05.10.01, 00:51 Slawku, Jako Anna26 mialam ostatnio sygnaly, ze jej posty sa obrzydliwe wulgarne itd. Wobec tego zaczelam uzywac mojej innej ksywki UglyWife. Ta druga jest zahukana i nie ma nic ciekawego do powiedzenia. Nikt jej nawet nie zauwaza gdy brzydka i w starej podomce pojawia sie na forum. Anne26 zauwazy kazdy. Jeden nie lubi, drugi poczyta i sie uchacha. To dziwne, ze ty zauwazyles kogos takiego jak Ugly... Z Waszyngtonu pisze tez kolezanak Wredna. Ale ona to nie ja. Troche sie roznimy, chociaz zdarzylo nam sie pisywac razem z mojego komputera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sławek Re: Czemu niektórzy piszą pod dwoma nick'ami ? IP: 213.186.93.* 05.10.01, 09:14 Czyli jednak dr Jackyl i mr. Hyde :-)))) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: soso Re: Czemu niektórzy piszą pod dwoma nick'ami ? IP: 195.41.66.* 05.10.01, 10:08 Ja uzywam okolo 10 nickow ale roznie na roznych polach. To pozwala odetchnac. No i nigdy oczywiscie nie polemizuje sam z soba. To by bylo zbyt nudne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sławek Re: Czemu niektórzy piszą pod dwoma nick'ami ? IP: 213.186.93.* 05.10.01, 10:27 A nie mylą Ci się ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EdWar Ja piszę pod wieloma pseudami bo IP: 157.25.130.* 05.10.01, 10:28 bo tak wygodniej. Przecież nie jestem monolitem tylko jak każdy (choć nie wszyscy się do tego potrafią przyznać) jestem zlepkiem sprzeczności (chociaż może ja bardziej niż inni ....) Jestem i uprzejmy i cham; i liberalny i wsteczny; i postępowy i zachowawczy; i monogamista i poligamista; i biały i czarny; i chrześcijanin i ateista ... Stąd jestem i Józef K. i EdWar i Facet i Edward i ... najnowszego pseudo wam nie zdradzę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sławek Re: Ja piszę pod wieloma pseudami bo IP: 213.186.93.* 05.10.01, 11:05 To oczywiste, że w każdym tkwią sprzeczności. Sam raz jestem słodki a raz złośliwy itd. Ale skoro uważam, że to normalne, że w jednej osobie są sprzeczne cechy to po co inny nick do bycia słodkim a inny do bycia złośliwym. Przecież to nie wstyd, że Sławek raz błyszczy erudycją (żartowałem) a raz walnie ni z gruchy ni z pietruchy. Jeśli ktoś nie wstydzi się swojej drugiej połowy to drugi nick to nie wygoda lecz gmatwanie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kreska Re: A jesli się wstydzi? IP: 10.129.132.* / *.acn.pl 06.10.01, 00:42 Wysłało mi się niechcący, zanim dałam to: ;-) kreska PS. A w innej grupie jeden kolega mieszał z błotem (bardzo kulturalnie, ale jednak) osoby podpisujące się nickiem jako ludzi bez honoru. Ale nie był to psycholog-amator, ani student-psy. ani psy-zawodowiec. k Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: / Re: Czemu niektórzy piszą pod dwoma (lub więcej) nick'ami ? IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 05.10.01, 23:16 Żeby im JK nie przywalił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renka Re: Czemu niektórzy piszą pod dwoma (lub więcej) nick'ami ? IP: *.sympatico.ca 06.10.01, 05:14 Wtrace moja nieskromna opinie, ze te osoby pisace pod roznymi pseudonimami po prostu zwyczajnie boja sie, aby sie za duzo o nich inni nie dowiedzieli.Chodzi o prywatnosc, a takze i sprawy (moze) bezpieczenstwa. W koncu na takim forum WIECEJ PSYCHOPATOW I INNYCH PSYCHICZNYCH niz na innym.A nuz wykryje ktos, kto ja zacz i gdzie mieszkam i da mi nozem w gardlo?(to moja wyobraznia) Widzialo sie tych psychofilmow, oj widzialo.Chyba zmienie moj nick... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sławek Re: Czemu niektórzy piszą pod dwoma (lub więcej) nick'ami ? IP: 192.168.10.* / 213.25.194.* 07.10.01, 00:11 Psychopaci mają to do siebie, że nigdy nie wiesz jaki nick i jakie słowa spowodują u nich agresję więc każda zmiana może być zmianą na gorsze. Fachowcy ! Potwierdzić mi tu lub zaprzeczyć proszę ! :-))) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna26 Re: Czemu niektórzy piszą pod dwoma (lub więcej) nick'ami ? IP: *.244.229.142.Dial1.Washington1.Level3.net 07.10.01, 20:17 Gość portalu: Sławek napisał(a): > Psychopaci mają to do siebie, że nigdy nie wiesz jaki nick i jakie słowa > spowodują u nich agresję więc każda zmiana może być zmianą na gorsze. > Fachowcy ! Potwierdzić mi tu lub zaprzeczyć proszę ! :-))) > > Pozdrawiam To nie dotyczy Anny26 ani UglyWife. Jesli zabieraly glos w tej samej dyskusji to wcale sobie nie pomagaly. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: onnanohi Renka!!!! IP: 213.17.193.* 14.02.02, 12:48 Tak się cieszę! Nareszcie Twoja szczera wypowiedź, ze znajomymi dawno stwierdziliśmy, że masz obsesję prywatności. Tu niby żarcik, ale pod spodem CAŁA PRAWDA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renka Re: Onanohi witaj! IP: *.home.cgocable.net 14.02.02, 13:04 Onanohito, ja, to moje tabu, ale mam czesto nieprzeparta ochote calkowicie sie odkryc :) Moze dlatego tu przychodze? Z powodu tej sprzecznosci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gas Re: Czemu niektórzy piszą pod dwoma (lub więcej) nick'ami ? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.10.01, 15:13 Bo to świetna zabawa! czuję się, jak aktor, który wciela sie w różne osobowości. I prosze nie dorabiac do tego jakiejs pseudopsychoanalizy - ani dr Jekyll, ani mr. Hyde, ani schizofrenia. Dobra zabawa, i tyle... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sławek Re: Czemu niektórzy piszą pod dwoma (lub więcej) nick'ami ? IP: 213.186.93.* 07.10.01, 17:45 A gdybyś Ty po dyskusji z trzema osobami dowiedział się, że gadałeś z jedną osobą, ćwiczącą aktorskie wprawki i dobrze się bawiącą Twoim kosztem ? Nie czułbyś, że zrobiono z Ciebie wała ? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dike Re: Czemu niektórzy piszą pod dwoma (lub więcej) nick'ami ? IP: *.icpnet.pl 07.10.01, 19:38 Zastanawiałam się, czy wziąć udział w tej dyskusji. Ale. Gdy się przedstawiam ludziom w "normalnym życiu" a nie na forum - to też raz robię to imieniem i nazwiskiem, innym razem tylko nazwiskiem, czasem samym imieniem czy zdrobnieniem. W zależności od okoliczności. I na forum tak samo... Dostęp do internetu mam od trzech miesięcy. Mniej więcej od miesiąca zaczęłam przeglądać foum gazety. Niedawno odważyłam się coś napisać. Pojawił się problem, jaki wybrać nick. Imię - odpada, bo już takie ktoś zarezerwował. Więc może coś odzwierciedlającego stan duszy? Napisałam parę postów, pod różnymi nickami, przyznaję. No, nie polemizowałam sama ze sobą, chociaż widziałam takie wątki, który były specjalnie "wyciągane" przez te same osoby piszące pod różnymi nickami. Nie przeszkadza mi to w zasadzie . Jeśli ktoś lubi dyskutować sam ze sobą ( a czasami przecież każdy lubi pogadać z kimś inteligentnym...), no to dlaczego od razu miałabym się czuć oszukana? Intryguje mnie natomiast wiek niektórych tu piszących - wydają się być o wiele młodsi, niż się przedstawiają. Ale może się mylę... Pozdrawiam Wszystkich Pojedynczych, Podwójnych i Wielonickowych. Dike Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zus-Hus Re: Czemu niektórzy piszą pod dwoma (lub więcej) nick'ami ? IP: *.002.popsite.net 10.10.01, 08:31 przepraszam ale choruje na rozczlonkowanie jazni moje imie jest milion i inne pozostalosci mam nadzieje ze nikomu tym krzywdy nie robie a kto chce sie bawic w Dr.Sherloka Hyde'a von Watsona temu nic nie stoi na przeszkodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lulu Re: Czemu niektórzy piszą pod dwoma (lub więcej) nick'ami ? IP: 213.77.81.* 10.10.01, 09:19 Wlasnie doszlam do wniosku ze pisanie pod kilkoma nickami jest calkiem dobrym rozwiazaniem, moze nie kilkoma w jednym temacie ,ale czasem zmienic - czemu nie? tym bardziej gdy zaglada sie tu niezbyt czesto a dotychczasowy nick sie troche znudzi ;) . Osoby piszace na tych forach czesto reaguja jak urazone panienki i nie podejmuja dyskusji z kims kto ich kiedys skrytykowal. Zrobilam kiedys eksperyment inaugurujac podobny temat pod starym i pod nowym nickiem . Bylo to akurat po forumowych "przepychankach" gdzie wyrazilam swoje stanowisko w pewnej sprawie - przeciwne do zdania wiekszosci -i duza czesc forumowiczow zaczela mnie traktowac jak wroga patrzac tylko na nick a nie na to co pisze . I tworcza dyskusja rozwinela sie tu gdzie byl nowy nick, podobne wypowiedzi pod starym nickiem zostaly zignorowane albo wysmiane . No wiec jakie wnioski? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z Re: Czemu niektórzy piszą pod dwoma (lub więcej) nick'ami ? IP: 192.168.0.* / 213.77.42.* 10.10.01, 10:46 Wnioski są jednoznaczne. Z jednej strony anonimowość, z drugiej strony pisząc cokolwiek wyrabia się opinię. Czy warto dla doraźnych celów napisać takie rzeczy, aby wstydzić się występować pod już znanym podpisem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lulu Re: Czemu niektórzy piszą pod dwoma (lub więcej) nick'ami ? IP: 213.77.81.* 10.10.01, 12:06 Gość portalu: Z napisał(a): > Wnioski są jednoznaczne. Z jednej strony anonimowość, z drugiej strony pisząc > cokolwiek wyrabia się opinię. Czy warto dla doraźnych celów napisać takie > rzeczy, aby wstydzić się występować pod już znanym podpisem? Nie chodzi mi o wstyd, jesli sie ktos wstydzi tego co pisze to juz jego problem , to na ogol "krotka pilka" , niektorzy zreszta pisza tak ,ze wlasciwie nic nie pisza i nie daja sie poznac. Chodzi mi w tym przypadku o to ze nie wszyscy chca czy potrafia wyjsc ponad swoje prywatne animozje choc tu forum jest anonimowe i tylko wirtualne, mozna sie wypowiadac na przerozne tematy itd... ale ocenianie i szufladkowanie innych na podstawie tylko kilku wypowiedzi to lekka przesada , a tak sie zdarza i konczy sie bezsensownym "sciganiem" i tepieniem kogos na forum bez wzgledu na tresc wypowiedzi , to ze ktos czytuje Whitehead`a to nie znaczy ze nie potrafi rozmawiac o "dupie Marynie" ;)) A zabawna jest tez powszechna pogon za nowoscia i dokladniejsze czytanie wypowiedzi nowych nickow . Nie podoba mi sie jednak jesli ktos tworzy tu nowa osobe wyraznie nastawiona tylko na chamstwo i impertyneckie odzywki a to tez sie czesto zdarza. Ale to forum publiczne i dostepne dla wszystkich bez ograniczen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z Re: Czemu niektórzy piszą pod dwoma (lub więcej) nick'ami ? IP: 192.168.0.* / 213.77.42.* 10.10.01, 12:47 Myślę, że mechanizmy zaistnienia w grupie nowych znajomych, w świecie rzeczywistym czy wirtualnym są podobne. Jeśli zjawia się ktoś odstający wyraźnie od reszty, będzie alienowany. Zawsze jakieś odległe poglądy będą podlegały surowej ocenie, a nowe osoby muszą byc prześwietlone. Nie jest sztuką zmienić nick'a, ale przekonać innych albo do swoich poglądów, albo do formy wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EdWar a poza tym IP: 157.25.130.* 10.10.01, 13:40 pseudonimy po jakimś czasie mi się nudzą więc wymyślam sobie inne. Niektóre dyskusje mnie również do tego skłaniają, kiedy spojrzę na coś inaczej niż dotychczas zaczynam czuć, że należy porzucić starą skórę (taki rodzaj linienia). Hej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renka Re: a poza tym IP: *.home.cgocable.net 11.02.02, 08:05 Odgrzebalam stary watek, ktory mnie troche odswiezyl, bo znudzona jestem okrutnie ostatnimi wypowiedziami na forum psychologia.I chyba nie tylko ja , bo takie watki po kilkanascie postow to raczej tylko namiastki prawdziwej dyskusji.Nie bylo ostatnio Fnolla, Toi, Onanohito i Kwieto. Mimo glebokiego szacunku do wszystkich nickow, te specjalnie nicki dodaja koloru forum. Ja sama ze soba nie umiem rozmawiac.Poza tym jesli wolno , a mysle, ze tak chcialabym pokazac swoja dezaprobate dla analizy wypowiedzi (jak w szkole), typu :rozbieranie wypowiedzi na pojedyncze zdania i "czepianie sie" ich. Zanadto to technie szkola i jest NUDNE.Badzcie soba , kochani, nie grajcie przegranych rol :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: onnanohi Re: a poza tym IP: 213.17.193.* 14.02.02, 14:40 Czuję się zaszczycona :-O Odpowiedz Link Zgłoś
x22 Re: Czemu niektórzy piszą pod dwoma (lub więcej) nick'ami ? 14.02.02, 18:36 A może dlatego, że łatwiej jest odróznić po nicku niż po czymś innym... Ktoś ma problem, którego się wstydzi i nie chce potem byc rospoznawalny po tym, że ojej: ON ma depreche, olewka!!! Jak ma problem z pryszczem to nie to to deprecha nie pryszcz, nie przejmuj sie nie wiem czy łapiecie?! Ja też nie lubię być kojarzona z różnymi takimi... Cyy to grzech? Po prostu się do ludzi tak nie przywiązujcie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pastwa Re: Czemu niektórzy piszą pod dwoma (lub więcej) nick'ami ? IP: 172.17.15.* 14.02.02, 20:06 Myślę, że czasami zwyczajnie dany nick bardziej pasuje do danego tematu, ale ja ogólnie trzymam się swojego(choć byłem już jako:TWidz czy Simon). Dla niektórych (zwłaszcza budzących wcześniej duże kontrowersje) jest to też sposób na pozbycie się uprzedzeń bardzo pamiętliwych „forumowiczów”. Odpowiedz Link Zgłoś