xy2 21.04.06, 09:36 Co najbardziej znieczula ból?:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
paco_lopez Re: O znieczulaczach 21.04.06, 10:45 BRAK ZDECYDOWANEJ KORBY EGZYSTENCJALNEJ morfina, no nie wiem co jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
mio.mio Re: O znieczulaczach 21.04.06, 11:45 to zalezy ( tak mi sie z obserwacji wydaje) od charakteru : cholerycy, jesli "widza czerwono" traca wrazliwosc na bol. Niestety, ich ofiary niekoniecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
znowuzagubiona Re: O znieczulaczach 21.04.06, 20:50 Ból fizyczny trzeba usmierzać, bo jest objawem procesu zapalnego i im dłużej trwa, tym gorzej. Bólu psychicznego nie warto znieczulać -to błędne koło- bo znieczulone zycie nie jest prawdziwe a każdy znieczulacz wbrew pozorom tylko go wzmaga. Odpowiedz Link Zgłoś
klonn3 Re: O znieczulaczach 21.04.06, 21:01 wszystkie nałogi są objawiem bólu psychicznego dopóki nie wyleczymy duszy będziemy ułomnymi ludźmi w jakimś stopniu dlatego tak bez sensu jest bycie twardym na siłę bo to tylko bardziej niszczy zamiast wzmacniac :/ lepiej puścić te zduszone łzy Odpowiedz Link Zgłoś
procesor Re: O znieczulaczach 21.04.06, 23:24 znowuzagubiona napisała: > Ból fizyczny trzeba usmierzać, > bo jest objawem procesu > zapalnego i im dłużej trwa, > tym gorzej. o nie, nie leczyć to trzeba przyczyny a nie objawy i dotyczy to i sfery ciała -i ducha > Bólu psychicznego nie warto znieczulać > -to błędne koło- > bo znieczulone zycie nie jest prawdziwe > a każdy znieczulacz wbrew pozorom > tylko go wzmaga. ech, chyba jednak warto :) żeby zacząć proces zdrowienia - trzeba dac szanse odpocząć od bólu i zebrać siły na pozbycie się go Odpowiedz Link Zgłoś
znowuzagubiona Re: total 21.04.06, 22:52 Wg jakiego punktu odniesienia, lub jakiej dziedziny wiedzy? Wszystkie łączy wg mnie jedno: niesie informacje, że cos jest nie tak. Odpowiedz Link Zgłoś