Dodaj do ulubionych

progi punktowe

07.05.06, 14:33
witam wszystkich

jestem tegoroczna maturzystka...chcialabym studiowac psychologie...i tu moje
pytanie...orietuje sie ktos ile procent z poszczegolnych przedmiotow na
maturze nalezalo miec aby sie dostac na poszczegolne uczelnie....

obecni studenci z roznych uczelni- wpisujcie swoje wyniki sie!!!
Obserwuj wątek
    • trollllllllllllllllllllllllll Re: progi punktowe 07.05.06, 14:35
      Najprościej będzie zadzwonić
      • pickwicka Re: progi punktowe 07.05.06, 15:00
        moja droga to nie jest forum studentow psychologii!!!
        • opereczka Re: progi punktowe 07.05.06, 15:02
          jesli swoim postem urazilam to przepraszam...jakkolwiek mysle ze wielu takich
          tu zaglada
          • pickwicka Re: progi punktowe 07.05.06, 15:15
            zaraz urazilas:) masz tu linka i powodzenia
            forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=20882
            a na ktory uniwerek sie wybierasz?
            • opereczka Re: progi punktowe 07.05.06, 15:23
              jeszce nie wiem... chcialabym na UJ ale to chyba odlegle marzenia.... nie mam
              talentu do pisania wiec polski na maturze poszedl srednio...a tam jednak poziom
              jest... ale probowac bede

co myslisz o SWPS we Wroclawiu?.....niby to szkola platna...ale cos mnie tam
              ciagnie... na oplaty jestem w stanie sobie zarobic...chodzi tylko o to czy nie
              lepiej studiowac czegos innego na uczelni panstwowej....ale ja chyba nie chce
              studiowac niczego innego

moj kolejny problem to przedmioty jakie zdaje...nieststy na wiekszosc
              psychologii taki zestaw nie jest brany pod uwage... tylko UJ u SWPS zostaje

myslalam tez o pedagogice bo kocham dzieci... ale wszedzie jest rozmowa
              kwalifikacyjna...niby formalnosc... mam poczucie rytmu, nie jakam sie...ale
              niestety wyjezdzam na wakacje do Anglii do pracy i w tym terminie nie bedzie
              mnie w Polsce... na utrzymanie swoje w czasie studiow tez zarobic trzeba

jej czemu to zycie nie jest prostsze? ciagle trzeba z czegos rezygnowac na
              rzecz czegos innego...eh
              • trollllllllllllllllllllllllll Re: progi punktowe 07.05.06, 15:24
                Jak dobra prywatna, to na prywatnej
              • pickwicka Re: progi punktowe 07.05.06, 15:29
                nie wiem co sadzic o SWPS we Wroclawiu bo nie nzma nikogo stamtad ale np ponoc
                na SWPS w wawie to malo sie robi ale to zalezy od samego siebie ile sie robi
                ja sobie studiuje na kulu psychologie,super jest, atmosfera itd chociaz nie
                cierpie tego miasta...ogolnie psychologia jest przynajmniej dla mnie bardzo
                ciekawa ucze sie tego co lubie i to daje jeszcze wieksza motywacje do pracy
                zapoznaj sie z programem studiow kazdej uczelni, nawiaz kontakt ze studentami,
                nie wybieraj na slepo

• trollllllllllllllllllllllllll Re: progi punktowe 07.05.06, 15:30
                  KUL jest przesiakniety "tradycja" i stereotypami, podobnie jak UJ
                  • pickwicka Re: progi punktowe 07.05.06, 15:31
                    a studiowalas na ktorejs z tych uczelni???to sa wlasnie stereotypy!!!
                    • trollllllllllllllllllllllllll Re: progi punktowe 07.05.06, 15:33
                      Prywatne uczelnie w miastach akademickich przygotowuja do zawody

gdzie studia, nieważne, wszedzie są jednostki
                      • opereczka Re: progi punktowe 07.05.06, 15:35
                        no zobaczymy jak to bedzie...ale poki co SWPS nie wyglada na taka zla...ale
                        faktycznie najlepiej bedzie porozmawiac z kims stamtad ;)
                        • trollllllllllllllllllllllllll Re: progi punktowe 07.05.06, 15:37
                          Sprawdz kto prowadzi zajecia i czym zajmuje sie na codzien
                        • pickwicka Re: progi punktowe 07.05.06, 15:37
                          ja mam ogolnie sceptyczne podejscie do prywatnych uczelni i nie wiem po co
                          placic ciezkie pieniadze skoro mozna uczyc sie na lepszym poziomie za friko?
                          • trollllllllllllllllllllllllll Re: progi punktowe 07.05.06, 15:39
                            Tylko, że sporo zajec jest odwoływanych, bo maja lepsza fuche na
                            małomiasteczkowej uczelni. Dlatego lepiej prywatna w miescie akademickim
                          • opereczka Re: progi punktowe 07.05.06, 15:41
                            niby ucza tam osoby naprawde znajace sie na rzeczy...szkola ma dobre
                            rankingi...ale wlasnie tez nie jestem pewna co do tego poziomu....bo nie chce
                            chodzic na studia w pelnym znaczeniu tego slowa...ze place i chodze i mam
                            dyplom...chce sie naprawde czegos dowiedziec, nauczyc i nie chce aby mi ktos
                            pozniej wypominal ze skonczylam psychologie bo za all mogalm sobie zaplacic a
                            inni na panstwowej mieli gorzej bo sie uczyli... a takie opinie juz
                            slyszalam...nawet od najblizszej rodziny...sama juz nie wiem
                            • trollllllllllllllllllllllllll Re: progi punktowe 07.05.06, 15:43
                              A kogo obchodzi za co płacisz?
                            • opereczka Re: progi punktowe 07.05.06, 15:45
                              zawsze mi sie ciezko wyslowic ;) chodzi o to czy po skonczeniu studiow np. ja i
                              osoba po psychologii na uczelni panstwowej bedziemy mieli rowne szanse
                              znalezienia pracy....no bo sa opinie ze na panstwowych uczelniach sie uczy i
                              zdobywa wyksztalcenie a na prtywatnych sie kupuje magistra...co o tym myslec?
                            • second_time Re: progi punktowe 07.05.06, 15:55
                              > niby ucza tam osoby naprawde znajace sie na rzeczy...szkola ma dobre
                              > rankingi...ale wlasnie tez nie jestem pewna co do tego poziomu

znam tez takie uczelnie ktore sa co prawda wysoko w rankingu ale niestety
                              poziom wiedzy wyniesionej po takich studiach jest czesto wrecz zenujacy
                              o poziom pytaj lepiej absolwentow konkretnej uczelni a nie osoby przypadkowe
                              • opereczka Re: progi punktowe 07.05.06, 15:57
                                zapamietam :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka