Dodaj do ulubionych

Prawdą jest, że prawdziwi artyści są leworęczni?

23.05.06, 10:35
Tak by wynikało z analizy psychologicznej. Zgodnie z działaniem półkul: prawa półkula artystyczna dominuje nad lewą ręką, a lewa półkula logiczna dominuje nad prawą ręką. Czy można więc określić, która półkula jest dominująca przez to, którą ręką ktoś pisze/rysuje?
Hm... ale czy to jest regułą?

Takie są moje refleksje, a co Wy myślicie?
Obserwuj wątek
    • 7zahir Re: Prawdą jest, że prawdziwi artyści są leworęcz 23.05.06, 10:37
      Nie czy i jak , ale CO rysuje - tak.
    • hsirk tak 23.05.06, 10:39
      ja na przyklad trzepie konia WYŁĄCZNIE lewa reka

a jestem w tym artystą
      • charyzmatek Re: tak 23.05.06, 14:05
        A co z oburecznymi perfekcjonistami? Nic w tym z trzepania - chodzi o artyste.
    • czy_jest_tu_cwaniak Re: Prawdą jest, że prawdziwi artyści są leworęcz 23.05.06, 14:20
      Jest to reguła, którą potwierdzają wyjątki. Dominacja lewej strony objawiać się
      może byciem mańkutem, dominacją lewego oka no i lewej nogi. Ponadto można być
      lewiczkiem lub mieć poglądy lewicowe.
      • hsirk Re: Prawdą jest, że prawdziwi artyści są leworęcz 23.05.06, 14:23
        zdanie "kazda regula ma wyjatek" jest sprzeczne z punktu widzenia logiki
        • czy_jest_tu_cwaniak Re: Prawdą jest, że prawdziwi artyści są leworęcz 23.05.06, 14:44
          ale nie jest sprzeczne z punktu widzenia falsyfikacji Karla Poppera. :-)
          • shachar tak 23.05.06, 20:29
            urodzenie sie leworecznym Wlochem zwieksza szanse dwukrotnie
            a chodzienie z pedzlem za uchem -4x
            • lila122 Re: tak 24.05.06, 16:39
              ...a ginekolog?...ktora reke wpycha?Jak lewa to nie ginekolog?
    • waldek1610 Re: Prawdą jest, że prawdziwi artyści są leworęcz 25.05.06, 06:41
      jestem leworeczny i zajmuje sie sztuka zawodowo choc wogole nie mialem zadnych
      artystycznych tradycji w rodzinie. Sam nauczylem sie malowac i sam dowiedzialem
      jak sie "sprzedac"...

Mysle ze cos w tym jest :)
      • shachar Re: Prawdą jest, że prawdziwi artyści są leworęcz 25.05.06, 12:24
        kojarzysz mi sie z namolnym domokrazca ze swietymi obrazkami
    • anxiety3 Re: Prawdą jest, że prawdziwi artyści są leworęcz 26.05.06, 07:59
      Jestem leworęczna i jestem artystką. Cieszy mnie ,ze leworeczni np. w sztuce
      mają = tak bogatą tradycję :p, ale uwazam, ze to przesada, zeby zaraz
      leworecznych klasyfikowac jak boze krowy :P i wszechstronnych geniuszow:-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka