Dodaj do ulubionych

CZUJE GAZ W POWIETRZU

IP: 10.64.102.* 12.11.01, 16:18
OD PEWNEGO CZASU CZUJE ROZNE ZAPACHY W POWIETRZU ,CZASAMI MILE I SLODKIE A
CZASAMI ZAPACH JAKBY ULATNIAJACEGO SIE GAZU.TYLE TYLKO ZE NIKT INNY W MOIM
OTOCZENIU TEGO NIE ODCZUWA .CZASAMI MAM TEZ ROZNE PRZEWIDZENIA ,COS SIE
RUSZA ,POJAWIA LUB ZNIKA.
JESTEM TROCHE ZESTRESOWANA OSOBA I CZASAMI MIEWAM LEKI EGZYSTENCJONALNE ,CZY
KTOS MOGLBY MI OBIASNIC MOJE DOLEGLIWEOSCI
Obserwuj wątek
    • Gość: renka Re: CZUJE GAZ W POWIETRZU IP: *.sympatico.ca 13.11.01, 03:21
      Takie omamy wechowo wzrokowe podobno towarzysza schizofrenii. Tak mi mowil
      pewien dzialacz na rzecz schizofrenikow, do tego powiedzial, ze slysza oni
      glosy, ktorych inni nie slyszeli.A tak w ogole to ja mysle, ze powinnas
      zmienic diete na bardziej wartosciowa. Mieso chude, jarzyny gotowane i troche
      sokow warzywnych.To pierwsze to moze byc zupka na chudym miesie z tym miesem
      zjedzona.Nie pij kawy i ogranicz cukier.Jezeli chodzi np o zapach gazu to
      swieza kapusta moze taki zapach wydzielac, szczegolnie kiedy jest dosc dlugo
      przechowywana w nie wietrzonym pomieszczeniu .Sprawdz to,a nie sugeruj sie
      stanami nerwowosci.
      • Gość: barabasz Re: do P i renki IP: *.bund.de 13.11.01, 09:20
        do P: nie dramatyzuj. wiekszosc ludzi robi w swoim zyciu przynajmniej jedno
        doswiadczenie z omamami roznego typu. w przypadku uporczywosci musisz jednak
        szukac fachowej porady.

do renki: odpowiedzi podobne do Twojej towarzysza z reguly kretynizmowi.
        sugerowanie P schizofrennii to rzeczywiscie wielka "pomoc"...

-b.
        • Gość: renka schizofrenia kretynow i innych barabaszow IP: *.sympatico.ca 13.11.01, 09:54
          Nic nikomu nie sugeruje. Mam znajomego , ktory kieruje lokalnym klubem dla
          ludzi , ktorzy sie czuja "inaczej". Przychodza tam schizofrenicy i
          inni "potluczeni" zyciowo. Spotykaja sie, wymieniaja poglady , swoje
          doswiadczenia.Nawet razem wybieraja sie na obiadki do pobliskiej restauracji.
          Opowiadal mi o tej przypadlosci , jako ze jest CERTYFIKOWANY i WIE.
          A ja nic nikomu nie sugerowalam, tylko zacytowalam. Fachowa porada, co to?
          Naczytalam sie tu na tym forum o fachowych poradach pan i panow psychologow.
          Co nie sugeruje , ze nie maja u mnie szacunku, drogi barabaszu.
      • czarna_wdowka Re: CZUJE GAZ W POWIETRZU 13.11.01, 09:22
        a gdzie Twój słynny mocz, też podobno świetny w schizofrenii
        • Gość: renka mocz , czyj, barabasza? IP: *.sympatico.ca 13.11.01, 09:59
          Ktos tu mowi o moczu na schizofrenie. O czyjim ? "Czarna wdowka" eligantny
          nick.Zajmujesz sie magia i leczeniem "innych"?
          • Gość: barabasz Re: mozg renki IP: *.access.de.clara.net 13.11.01, 17:40
            potwierdzasz moja diagnoze w calej rozciaglosci, powtorze wiec:
            wypowiedzi podobne do Twojej towarzysza czesto kretynizmowi.
            propozycja: podjedz sobie wiecej (tlustego) mieska, napij sie dobrej kawy,
            zapal sobie papieroska - moze Ci sie polepszy...
            -b.
            • Gość: renka ktos tu zepsul powietrze IP: *.sympatico.ca 14.11.01, 01:49
              Wyglada, ze barabasz zepsul powietrze i schowal sie za schizofrenie.Jezeli
              nawet na tym forum pojawiaja sie KRETYNI, to chyba nie ma w tym nic dziwnego,
              bo jest to forum psychologia. Nie zaskoczyles mnie , barabaszu i twoj
              komplement , pozwolisz, ze zignoruje.A wiesz, gdzies czytalam, ze mocz, a
              raczej jego naturalny ubytek pomaga rozladowac stres, bo wraz z sikaniem
              ubywa hormonow stresu...Wiec juz wiesz, co ci polecam.Pa.
              • Gość: mariposa schizofrenia IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 14.11.01, 01:59
                czym wlasciwie jest schizofrenia?

jak bylam na studiach co druga osoba miala "schize", zwlaszcza w sesji ;-)

a jak spytalam studenta psychologii, to na pewno potrafil powiedziec tylko, ze
                jest to zaburzenie psychiczne, ale ma tyle roznych odmian i objawow, ze w sumie
                trudno ja zdefiniowac i mozna podciagnac wiele rzeczy.

pozdrawiam, renko!
                • Gość: renka Re: schizofrenia IP: *.sympatico.ca 14.11.01, 02:32
                  Dziekuje za pozdrowienia. Klaniam sie z daleka.Dokladnie takie mam pojecie o
                  schizofrenii jak to opisalas. ..Taka "schizofrenia" jaka ja mam na mysli, bo
                  moze jej nawet nie znam... Ludzie przemeczeni i zestresowani czuja rozne
                  zapachy, maja inny smak i slysza rozne glosy.Potrzeba im urlopu, zmiany
                  otoczenia i diety.
                  • Gość: Leziox Re: schizofrenia IP: *.arcor-ip.net 14.11.01, 03:22
                    Tego rodzaju omamy nie muszą być zaraz objawem schizofrenii,niemniej są
                    niepokojące.Nie chcę tu nikogo straszyć,ale zamiast szukać zaraz porady u
                    psychiatry,skontaktuj się lepiej z dobrym neurologiem,daj się przeszukać od
                    stóp do głów.Schizofrenia jest tak szerokim zagadnieniem,że niemożliwe jest
                    generalizowanie,iż omamy zapachowe czy inne zaraz są jej objawem.
                    Ale neurolog się kłania.Uwierz mi i zrób to.Zdrowia ci życzący Leziox.
                  • Gość: niunia Re: schizofrenia IP: *.opole.dialup.inetia.pl 14.11.01, 07:16
                    wg renki, kazdy ma taką schizofrenię na jaką zasługuje, a jako renka, czyli ze
                    starorzymskiego: nereczka, na wszystkie dolegliwości zaleca: mocz i świeże
                    powietrze
                    tak, trzymaj nereczko-rozrywkowa
                    • Gość: renka Re: schizofrenia IP: *.sympatico.ca 14.11.01, 22:06
                      Zdrowe sikanie i swieze powietrze jeszcze nikomu nie zaszkodzilo.Polecam.
                      • Gość: niunia Re: schizofrenia IP: *.opole.dialup.inetia.pl 14.11.01, 22:08
                        simpatico i gniewaj sie Renko,
    • Gość: fnoll Re: CZUJE GAZ W POWIETRZU IP: 195.150.224.* 14.11.01, 23:00
      wizyta u neurologa to calkiem niezly pomysl,

cecha omamow bedacych objawem zaburzen psychotycznych jest bezkrytycznosc wobec
      tych doznan (przekonanie o ich realnosci) - zatem to czego doswiadczasz, skoro
      masz do tego dystans, nie jest omamem, lecz czyms zwanym halucynoidem, ktore to
      doznania sa charakterystyczne dla zaburzen neurologicznych (szczegolnie
      padaczek) - a tym zajmuja sie wlasnie neurolodzy

nie wiem, czy stres i "leki" maja tu cos do rzeczy - raczej nie, nie jako
      przyczyna

powodzenia! i zycze zdrowia! zadbaj o nie :-)

fnoll
    • Gość: kira Re: może ci się to podoba :)))) IP: *.eplex.pl 22.11.01, 17:12
      to klasyczny przypadek schizofrenii, która jak kazda inna choroba jest
      uleczalna. Jest trochę dobrych ośrodków pomocy, ktore specjalizują się w tych
      problemach. Znajdź jeden i umów się z lekarzem - poprostu, no chyba ,że ci się
      to podoba :)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka