reggina 16.11.01, 12:59 O rany, Ty tak zawodowo, czy amatorsko? To jak wyklad naukowy, nie wiem czy jestem wstanie wszystko pojąć. NLP znam tylko ze slyszenia. Bardziej interesuje mnie huna. Ale co wlasciwie rozumiesz pod pojeciem "rozwoj doczesny"? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fnoll do regginy 16.11.01, 13:13 o rany! az osobny watek trzeba bylo zalozyc? ;-) reggina napisał(a): > O rany, Ty tak zawodowo, czy amatorsko? ani tak - ani tak, jestem obecnie w stanie przejsciowym miedzy ukonczeniem studiow psychologicznych (troche stracilem juz do studiowania serce), a podjeciem pracy platnej (moze parkingowy? hmm - slyszalem, ze w swietokrzyskim potrzebuja psychologow klinicznych) > Ale co wlasciwie rozumiesz pod pojeciem "rozwoj doczesny"? pokonywanie zwyczajnych, zyciowych progow: jak bycie dzieckiem, nauka, dorastanie, zdobycie tozsamosci, wyjscie z rodziny pochodzenia, podjecie roznych rol spolecznych (pracownik, maz, zona, ojciec, matka) i doskonalenie sie w nich [to tak w uproszczeniu] przemawia do mnie przyklad Buddy - ktory zanim zajal sie uwalnianiem od samsary najpierw ja w pelni przezyl ale przyznaje, ze odpowiadajac ci troche namieszalem, bo akurat mantry obronne i afirmacje moge byc narzedziami w rozwoju jak najbardziej doczesnym - podtrzymuje jednak zdanie, ze maja dwa oblicza - moga zarowno pomagac jak i szkodzic (mozna rzec - jak wszystko :-) ) pzdr! fnoll Odpowiedz Link Zgłoś
reggina Re: do regginy 16.11.01, 14:24 Nowy wątek, bo tamten strasznie długo się otwierał. Niestety muszę przerwać tę rozmowę do poniedziałku. Ale przynajmniej mam troche czasu na przemyslenia. Zawsze chcialam pogadac z psychologiem i prosze, jest. Szkoda, ze nie mialam tu wejscia kilka lat temu. Pozdrawiam i milego weekendu reggina Odpowiedz Link Zgłoś
fnoll Re: do regginy 16.11.01, 14:38 to moze lepiej przejsc na maila? :-) milego weekendu! fnoll Odpowiedz Link Zgłoś