ptasie_mleczka 07.04.03, 19:10 Zeby nie "umklo": forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=210&w=5525011&a=5539573 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pani_domu Re: Do PANI_DOMU 07.04.03, 20:05 Nie umiem na to nic odpowiedziec. Mieszkam na Woli Justowskiej, odwiedzam swoja stara babke przy Sw.Anny i tam bywam obsrywana notorycznie przez golebie. W moim ogrodku wychodza z ziemi krokusy i tulipany wiec jest to dla mnie oznaka wiosny niezaleznie od wichury w calym kraju. Dopisuje sie do recenzji filmowych, bo lubie kino. Wpisalam sie pare razy na Forum Krakow ale tam jest dosc nudno wiec juz tam nie wchodze. Zanim zaczelam pisac - nie czytalam nic z tego Forum, o ktorym dowiedzialam sie sprawdzajac historie uzytkowania internetu przez jedna z moich pracownic. Ona tez tu pisuje, co jest w sumie dosc wesole w obliczu podejrzen jakie nie wiedziec czemu wzbudzam w ptasim mleku. Podkreslam moja krakowskosc? No to juz nie bede. Moze to kompleksy - urodzilam sie w Niepolomicach i dopiero od kilkunastu lat naprawde mieszkam w Krakowie. Ale czy Wola to Krakow? Zaraz tu sie ktos znajdzie, kto zaprotestuje. Powiele to w watku, ktory ktos dla mnie zalozyl specjalnie zeby bylo jasne, ze udalo sie komus zrobic mi podwojna przykrosc. Czy ptasie mleczko to Kwieto? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mevillian Re: Do PANI_DOMU IP: *.blich.krakow.pl 08.04.03, 07:29 witam :> Odpowiem tutaj, bo inaczej zniknie w fali odpowiedzi w watku o podwojnych nickach.. ;/ > Nie umiem na to nic odpowiedziec. Mieszkam na Woli Justowskiej, odwiedzam swoja > > stara babke przy Sw.Anny i tam bywam obsrywana notorycznie przez golebie. Tak! Wola Justowska to jak najbardziej Krakow. :) Piekne miejsce.., szkoda, ze tak rzadko tam bywam. Golebie atakuja wszedzie, gdzie jest ich troche za duzo. Na Rynku takze, na Plantach takze [pospolu z gawronami]. I niestety, nieprawda jest, ze miasto juz cos z tym zaczelo robic ;/ Albo inaczej - robi, ale malo efektywnie. > W moim ogrodku wychodza z ziemi krokusy i tulipany wiec jest to dla mnie oznaka > > wiosny niezaleznie od wichury w calym kraju. W ogrosku obk mojej pracy kilka dni temu wyszly krokusy. Inna oznaka wiosennienia Krakowa sa magnolie, wypuszczajace pierwsze paki [te na Wawelu w kazdym razie] - informacje z drugiej reki, niestety, ale z dosc pewnego zrodla. > Podkreslam moja krakowskosc? No to juz nie bede. Moze to kompleksy - urodzilam > sie w Niepolomicach i dopiero od kilkunastu lat naprawde mieszkam w Krakowie. No i..? nie, to chyba nie kompleksy, po prostu stalas sie Krakusem [Krakuska?] :) droga Pani_domu :) Gratuluje przylaczenia do klubu podkreslenia i szerzenia krakowskosci wszedzie, gdzie sie da :> > Ale czy Wola to Krakow? Zaraz tu sie ktos znajdzie, kto zaprotestuje. > Powiele to w watku, ktory ktos dla mnie zalozyl specjalnie zeby bylo jasne, ze > udalo sie komus zrobic mi podwojna przykrosc. Czy ptasie mleczko to Kwieto? Oj. Pani_Domu, czytajac maila ptasich mleczek mi sie sie samej zrobilo przykro.. Troche za ostro Cie potraktowali - Kwieto.. nie spodziewalam sie tego po Tobie ;/ Ale nie martw sie, nie odchodz z forum. Za dobrze sie czyta niektore Twoje posty. Mam tylko nadzieje, ze Olti i Kwieto stana na wysokosci zadania.. i jakos sprostuja to, co napisali powyzej... Pozdrawiam cieplo [brr. czy na Woli Justowskiej tez jest tyle sniegu?] Mevillian Odpowiedz Link Zgłoś
pani_domu Re: Do PANI_DOMU 08.04.03, 14:47 Mevillian - bardzo dziekuje za zyczliwosc. Podobnie dziekuje Cossie. Stracilam chyba serce do pisania na Forum. Przynajmniej narazie. Nie wiem, czy jest to taki tutejszy zwyczaj zeby kazdego nowego brac pod lupe albo zeby wymusic jakies formy jednoznacznej identyfikacji. Tak - na Woli wciaz mam snieg, zwlaszcza tam gdzie lezy trawa. Poza tym jest bardzo brzydko i moze ta pogoda jeszcze bardziej mnie przygnebia. W poscie ptasich mleczek jest zarzut? wyrzut? komentarz? ze pisze tu tylko towarzysko a nie mam zadnych problemow. Moze mam, moze nie mam - komu o tym sadzic? Mam poczucie znalezienia sie w jakiejs lozy masonskiej bez zadnych informacji wstepnych. Moge wiec tylko powtorzyc za Nikodemem Dyzma "Terra is rotonda" i narazie zamilknac. Bede czytac dalej, bo jestem ciekawa, czy ktos jeszcze zostanie tu potraktowany rownie policyjnie. Przykre jest tez i to, ze tylko dwie piszace tu osoby zechcialy okazac mi swoja sympatie - najwyrazniej naprawde stanowicie tu wszyscy bardzo zamkniety klub. Coz - nie dostalam przepustki, postoje za brama. Florianska. Odpowiedz Link Zgłoś
cossa Re: Do PANI_DOMU 08.04.03, 14:55 ojc.. smutne to, ale chyba Cie rozumiem. pisz i sie nie przejmuj:) jestes czescia tego forum niezaleznie od tego czy jestes wyjadaczem czy tez nie. ja podobnie nie urzeduje tu dlugo. jestem tu przede wszystkim dla siebie, lubie spedzac tu czas i nikt mi i komukolwiek nie powinen mowic to czy tamto. a pod brama florianska chetnie sie kiedys z Toba spotkam:) oczywiscie nie czekaj na mnie, bo zmarzniesz:) dam wczesniej znac:) i jesli mozesz usmiechnij sie w strone ul. zlotej w moim imieniu:) c. pani_domu napisała: > Mevillian - > bardzo dziekuje za zyczliwosc. Podobnie dziekuje Cossie. Stracilam chyba serce > do pisania na Forum. Przynajmniej narazie. Nie wiem, czy jest to taki tutejszy > zwyczaj zeby kazdego nowego brac pod lupe albo zeby wymusic jakies formy > jednoznacznej identyfikacji. Tak - na Woli wciaz mam snieg, zwlaszcza tam gdzie > > lezy trawa. Poza tym jest bardzo brzydko i moze ta pogoda jeszcze bardziej mnie > > przygnebia. > W poscie ptasich mleczek jest zarzut? wyrzut? komentarz? ze pisze tu tylko > towarzysko a nie mam zadnych problemow. Moze mam, moze nie mam - komu o tym > sadzic? Mam poczucie znalezienia sie w jakiejs lozy masonskiej bez zadnych > informacji wstepnych. Moge wiec tylko powtorzyc za Nikodemem Dyzma "Terra is > rotonda" i narazie zamilknac. Bede czytac dalej, bo jestem ciekawa, czy ktos > jeszcze zostanie tu potraktowany rownie policyjnie. > Przykre jest tez i to, ze tylko dwie piszace tu osoby zechcialy okazac mi swoja > > sympatie - najwyrazniej naprawde stanowicie tu wszyscy bardzo zamkniety klub. > Coz - nie dostalam przepustki, postoje za brama. Florianska. Odpowiedz Link Zgłoś
pani_domu Re: Do PANI_DOMU 08.04.03, 20:29 Ponizej zamieszczam list, ktory dostalam od Kwieto i OLT. Rownie dobrze moglibyscie pisac, ze pisze z Rumunii albo Mongolii. Nie mam pojecia, co na to wszystko powie druga osoba, ktora tu wymieniacie - dodo. Prawde mowiac malo mnie to interesuje - wielkie zaufanie do maszyn i numerow bywa zludne i bledne jak widac, bo siedze, gdzie siedze i pisze skad pisze i jest to Europa, Polska, Krakow. Ja to wiem a Wy mozecie wierzyc, w co chcecie. Jak juz napisalam kilka dni temu - macie tu jakis swoj policyjny system i ciekawa jestem, czy wszystkich rownie skrupulatnie sprawdzacie. Mnie to nie odpowiada. Swoja droga, zapytam mojego prawnika czy Gazeta nie jest w stanie powstrzymac tego typu ingerencji w czyjas prywatnosc - a gdybym pisala np. ze szpitala psychiatrycznego w Kobierzynie czy z jakiejs prywatnej kliniki odwykowej, tez byscie to oglosili publicznie? Zenujace! Napisalam, ze bede czytac ale nie bede. Wiec cokolwiek po tym zostanie napisane, do mnie juz nie dotrze - mam niesmak i obrzydzenie do ludzi, ktorzy swoj wolny czas, wiedze i energie spedzaja na tropienie innych stawiajac ich wobec ultimatum - kompletnego ujawnienia sie tylko komu? Kwieto na dworcu glownym czy na poczcie glownej a moze z czerwona roza w klapie na petli tramwajowej na Kaciku? Nie odpowiadam za to dokad Was zaprowadzily nitki komputerowego sledztwa - nie zamierzam udowadniac niczego nikomu, bo nie musze. Niech sie martwi o to ta druga osoba - dodo, ktora jak napisaliscie lubiliscie i cenili - ciekawe czemu w takim razie Jej tez robicie cos takiego? Paranoiczna wiara w automaty pozbawia Was jakiejkolwiek wiarygodnosci w moich oczach. Najmieszniejsze jest to, ze sie mylicie ale ja mam to juz w nosie. Bardzo dziekujemy za list. Pozwolil on nam wreszcie ostatecznie wyjasnic nasze watpliwosci. Internet nie jest tak anonimowy (i tym samym bezkarny), jakby nam sie moglo wydawac - kazdy nadawca maila pozostawia w nim w sposob naturalny jednoznaczne informacje o sobie - pelne IP komputera. Coz, nie mamy tu do czynienia (w przypadku "pani_domu") z krakowskim czy okolokrakowskim IP. Ba! W gre nie wchodzi nawet europejskie IP! Niteczka zgrabnie trafia do Toronto. Wykres zalaczamy. Nas to akurat nie zdziwilo, juz mielismy swoj typ. Zreszta dodo sie nigdy (jako dodo, oczywiscie) nie logowala na forum, prawda? Kazdy teraz moze sobie porownac jedno z IP dodo z IP pani-domu. I co za zbieznosc! Ale coz to za szok byl dla innych forumowiczow...Tak, pare osob juz wie. I co teraz? Hmm, nie robimy tego dla przyjemnosci, szczerze mowiac jest nam cholernie smutno, ze cos takiego zaistnialo. Po co to bylo? Co chcialas przez to osiagnac? Wracajac jednak do mozliwych rozwiazan... Poniewaz cenilismy i szanowalismy Cie jako dodo, wolelibysmy abys sama wyjasnila ta sprawe. tak byloby chyba lepiej dla nas wszystkich. Wiedza ktora mamy, nie pozwala pozostac bez reakcji, a wyjasnienie sprawy przez Ciebie pozwala na zachowanie twarzy i wytlumaczenie powodow Twego postepowania. Mamy zatem dwie propozycje: Propozycja pierwsza, chyba wygodniejsza dla pani domu/dodo, bo szybciej rozwiazujaca sprawe: pani domu, zalogowana, potwierdzi na forum, ze jest dodo. Rowniez dodo, ze swego komputera o znanym IP 209.226.65.226 napisze, ze wystepowala jako pani_domu, zalaczajac do tego uzasadnienie zarowno takiego postepowania jak i tego co ja sklonilo do bezpardonowego wypierania sie. My wypowiemy sie, dlaczego tak a nie inaczej zareagowalismy. Reszta nalezy do forumowiczow. Oczywiscie, ma to byc powazne i rzeczowe uzasadnienie - godne doroslego czlowieka. Propozycja druga, w razie odrzucenia pierwszej. Ujawniamy kulisy sprawy na forum. Gdy mija pierwszy szok, zadziwiajaco duzo rzeczy zaczyna pasowac w tej ukladance. Ci z ktorymi rozmawialismy, wymieniali spostrzezenia, ktore nam by nie przyszly do glowy - a ktore, zebrane razem, jednoznacznie wskazuja ze dodo i pani domu to ta sama osoba. Nie trzeba juz nawet poznawac IP. Obecnie dyponujemy rowniez oryginalnym listem pani domu z oryginalnym kanadyjskim IP, i nic nie stoi na przeszkodzie bysmy te dane opublikowali, rozsylali mailami do zainteresowanych, jak rowniez demonstrowali najwiekszym niedowiarkom na naszym wlasnym komputerze. Coz, pewnie sie wtedy sprawa nieco rozwlecze, ale czy nie lepiej jednak miec to za soba? Dajemy Ci 12h na potwierdzenie otrzymania tego listu w przeciwnym razie publikujemy go na forum, ktore jak zadeklarowalas, czytasz. wtedy zostanie Ci kolejne 12h na opublikowanie tego o czym mowi propozycja numer jeden. masz czas do godziny 21, czasu polskiego, 09-go kwietnia 2003. Po tym terminie my ujawniamy cala sprawe na forum. OLT i kwieto P.S. Jesli bedziemy musieli zastosowac wariant drugi, wykorzystamy odlozone dodatkowe argumenty P.S.II Jest nam straszliwie przykro, ze cos takiego sie stalo. Tym bardziej, ze zachowuje sie tak osoba ktora lubilismy i szanowalismy. Pytamy sie wciaz - po co? dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jjola Re: Do PANI_DOMU IP: *.dip.t-dialin.net 09.04.03, 12:47 A to co????Kwieto mialam Cie za madrego goscia,a tu takie cos!!Jestem zbulwersowana.Taka przykrosc.No coz,kolejne rozczarowanie.Pani domu to mila osoba i niech pisze nawet z Koziej Wolki,byle sensownie,a bede ja czytala.No nie,a moze to glupe zarty?Pani domu,jestem z Toba. Odpowiedz Link Zgłoś
ptasie_mleczka Re: Do PANI_DOMU JESZCZE RAZ 08.04.03, 20:16 Odpowiedzielismy na Twoj list prosimy, sprawdz skrzynke OLT i kwieto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stały bywalec Re: Do PANI_DOMU JESZCZE RAZ IP: 209.234.157.* 08.04.03, 21:14 ptasie_mleczka napisał: > OLT i kwieto kwieto,OLT ... dlaaaaczeeegooooooooo ..?????? Dlaczego stawiacie warunki,śledzicie,szantażujecie?? Nawet jeśli jest tak jak sądzicie to czy wolno Wam aż tak ingerować w czyjeś postępowanie? Kto upoważnił Was do zachowywania się jak tajne służby wywiadowcze? Może iwigilowana przez Was osoba ma prawo do czynienia tego na co ma ochotę? Jeśli pani_domu to drugi nick dodo to jest mi tym bardziej przykro bo darzę sympatią tę osobę i cenię za mądrość życiową , kobiecość , wyważone komentarze i niezwykle ludzkie poglądy. Sądzę że wolno jej i miała powód aby tak postąpić. Nawet jeśli tym powodem było tylko sprawienie sobie przyjemności. Wyrażam sprzeciw przeciwko procederowi który uprawiacie na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
czarodziejka :o( 09.04.03, 00:31 Stały bywalec napisał(a): > kwieto,OLT ... dlaaaaczeeegooooooooo ..?????? > Dlaczego stawiacie warunki,śledzicie,szantażujecie?? > Nawet jeśli jest tak jak sądzicie to czy wolno Wam aż > tak ingerować w czyjeś postępowanie? > Kto upoważnił Was do zachowywania się jak tajne służby > wywiadowcze? > (...) > Wyrażam sprzeciw przeciwko procederowi który uprawiacie > na forum. popieram stałego bywalca jest mi niezmiernie przykro sama kiedys napisalam kilka postów pod innym nickiem :o( Odpowiedz Link Zgłoś
procesor Re: :o( 09.04.03, 01:00 Czaro - tu nie chodzi chyba tylko o dowcip, o chęć ukrycia się na chwilę.. :( Nie jest dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
czarodziejka Re: :o( 10.04.03, 00:10 procesor napisała: > tu nie chodzi chyba tylko o dowcip, o chęć ukrycia się na chwilę.. nie wiem, o co chodzi ;o( z powyzszego nie wynika nawet jesli pani domu i dodo to ta sama osoba, to czy dodo nie miala prawa udac, ze juz sie tu nie udziela? a jesli pani domu i dodo to naprawde zupelnie dwie rozne osoby, to ... dlaczego kaze sie udowadniac pani domu, ze nie jest wielbladem? nie wiem, o co chodzi ale atmosfera nie jest mila i mysle, ze ptasie mleczka jej nie poprawily ;o( chlip moze sie myle nie sledze juz wirtualnego zycia pozdrawiam ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sabna Re: Do PANI_DOMU JESZCZE RAZ IP: *.x-net.gliwice.pl 09.04.03, 09:18 ouj naiwni naiwni. Ja wam mogę maila przez florydę i singapur wysłać. I co z tego? Odpowiedz Link Zgłoś
nabokoff Re: Do PANI_DOMU 09.04.03, 01:11 panie domu! cna damo - jestem gotów honoru twego bronić! spotkajmy się na neutralnym gruncie powiedzmy alchemicznym i głosić się zobowiązuję po warce albo dwóch szczerość twą zupełną! na pohybel policjantom wirtualnym! łączę pozdrowienia nabokoff Odpowiedz Link Zgłoś
nabokoff errata 09.04.03, 01:14 ups... sorry za despekt - PANI DOMU naturalnie, nie wiem skąd mi te "e" wskoczyło - nie podejrzewam wcale iż jesteś mężczyzną, o nie! propozycja kulturalnego spotkania jak najbardziej poważna pozdrawiam :) nabokoff Odpowiedz Link Zgłoś
ta_ robak i piwko 09.04.03, 12:36 Cholernie źle czuję się po przeczytaniu tego wątku. Wolałabym zjeść robaka. Nabokoff zabierz i mnie na piwo :), może co zrozumiem po kilku warkach Ta_pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
basia Re: Do PANI_DOMU 09.04.03, 14:43 takie powiedzenie kiedyś słyszałam :"masz problem napisz do Przyjaciółki" ps. powtórzę coś co już o kwieto napisałam na fof: kwieto depresji podnieto Odpowiedz Link Zgłoś
liza24 Re: Do PANI_DOMU 09.04.03, 15:44 o matko! nie udzielam się tu, czasami podczytuję no i aż mnie ruszyło jak trafiłam na wątek afery - niejaki kwieto i olt wytropili, że rzekoma pani-domu i dodo to jedna i ta sama osoba! afera! sensacja! ogłosić trzeba! żądać wyjaśnień! nagonkę! to zbrodnia! samozwańczy detektywi, sędziowie i kaci w jednym..... beee rzygać aż mi się chce.... Odpowiedz Link Zgłoś