taisy 10.03.07, 17:26 we śnie. Płakać czy się cieszyć? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
taisy Re: Wąż mnie ukąsil... 10.03.07, 18:18 kryskaedka napisała: > a w co cie ukasil? ................. W łydkę mnie ukąsił. Tłumaczę to jako uzdrowienie,wyjscie ze zmartwien ze zmartwień. Koniec ze zmartwieniami. Na jakiś czas oczywiscie...)))) Odpowiedz Link Zgłoś
toja_maja Re: Wąż mnie ukąsil... 10.03.07, 18:16 raczej sie cieszyc. Ukaszenia przez weza to oznaka powrotu do kundolini czyli sil tworczych i duchowych. Odpowiedz Link Zgłoś
jan_stereo Re: Wąż mnie ukąsil... 10.03.07, 19:58 najlepej to nie myslec za wiele o tym co sie nasnilo czlowiekowi, ja ginalem juz wielokroc w kosmosu pustce,spadalem z kaktusow,bog mnie przeklinal i torturowal,dinozaury gonily,...i jakos w zyciu niczego takiego potem nie zaobserwowalem, bo i tez wcale tego nie chialem. ps. odpusc temu wezowi,moze i jemu tez sie przysnilo ze kogos ukasil w lydke i teraz sie zastanawia co to za znak... Odpowiedz Link Zgłoś
ollaboga77 Re: Wąż mnie ukąsil... 10.03.07, 20:06 jan_stereo napisał: > najlepej to nie myslec za wiele o tym co sie nasnilo czlowiekowi, ja ginalem ju > z wielokroc w kosmosu pustce,spadalem z kaktusow,bog mnie przeklinal i torturow > al,dinozaury gonily,...i jakos w zyciu niczego takiego potem nie zaobserwowalem > , bo i tez wcale tego nie chialem. > > ps. odpusc temu wezowi,moze i jemu tez sie przysnilo ze kogos ukasil w lydke i > teraz sie zastanawia co to za znak... heheeeeeeeeeeeee Jaśku TY to masz porąbane sny ! .... ukąsił Cie między nogami? ;-) A sprawdziłaś przezd snem czy mężczyzna Twoj śpi mocnym snem? Odpowiedz Link Zgłoś
brak-chmur Re: Wąż mnie ukąsil... 10.03.07, 20:25 taisy napisała: > we śnie. Płakać czy się cieszyć? I przeżył?:) To chyba powód do radości....:))) Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 Wąż 11.03.07, 00:41 waż to seks i jesli ci sie znów przyśni to poddaj sie temu ugryzieniu zaufaj mu nawet pogadaj z wężem zobaczysz co sie wydarzy Odpowiedz Link Zgłoś
jan_stereo Re: Wąż 11.03.07, 00:50 ciekawe czy tak kojarza ogolnie ludzie, czy to kwestia osobista kojarzenia naszego. Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 archetyp jest zawsze nasz 11.03.07, 01:01 ja archetypów nie badałam poznałam je z książek dotyczą podświadomości zbiorowej Odpowiedz Link Zgłoś
jan_stereo Re: archetyp jest zawsze nasz 11.03.07, 01:04 ja wiem, dlatego spytalem, bo w chwili obecnej nie mialem takiego skojarzenia z wezem. A ta podswiadomosc zbiorowa, to rozumiem tylko taki termin nieudolny,a nie doslowne znaczenie tych slow. Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 kiedyś przysnił mi sie wąż 11.03.07, 01:10 wchodził we mnie jednym okiem a wychodził drugim zajmował całe oczodoły prześlizgiwał sie ciepło w czaszce to było bardzo przyjemne choć byłam ślepa ale on widział taki różonwy zmysłowy powolny sen nie bałam sie poszukałam wtedy co to znaczy i dowiedziałam sie ze wąż archetyp seksu a dokładnie energii męskiej Odpowiedz Link Zgłoś
jan_stereo Re: kiedyś przysnił mi sie wąż 11.03.07, 01:21 solaris_38 napisała: > poszukałam wtedy co to znaczy i dowiedziałam sie ze wąż archetyp > seksu a dokładnie energii męskiej Ja myslalem,ze to sie powinno poczuc bez czytania o tym, wowczas byloby to prawdziwsze bo bez sugerowania sie, z drugiej strony wszystko chyba co walcowate i podluzne jest dla osob z rozwinieta wyobraznia seksualna kojarzone tak wlasnie. Czy archetyp to nie jest zwyczajnie pospolite kojarzenie danych rzeczy przez roznych ludzi w podobny sposob ? Odpowiedz Link Zgłoś
memento2 Re: archetyp jest zawsze nasz 11.03.07, 05:48 W tym przypadku mowa o podświadomości zbiorowej kobiet;-) Odpowiedz Link Zgłoś
piesbaskervill Re: archetyp jest zawsze nasz 11.03.07, 01:32 w międzyczasie pogaduszek obejrzałem w tv 3 kryminały,ten ostatni był z mieczy- kami,wprawdzie stalowymi,ale w plecach.To też archetyp,ładne kwiatki. Odpowiedz Link Zgłoś
taisy Re: Wąż to najtrudniejszy symbol we snach. 11.03.07, 11:55 solaris_38 napisała: > waż to seks > > i jesli ci sie znów przyśni to poddaj sie temu ugryzieniu zaufaj mu > nawet pogadaj z wężem > > zobaczysz co sie wydarzy > ................ Aby dokładnie wytłumaczyć w jednoznaczny sposób znaczenie 'węża' chyba się nie da.W podswiadomosci wąż, czy zmija to obiekt strachu. To niebezpieczenstwo. I to chyba mamy utrwalone w naszej podswiadomosci z prawiekow, kiedy tworzyl sie czlowiek jako taki i poznawal swoich smiertelnych wrogow. Trudno wiec jednoznacznie przewidziec co oznacza waz we snie zwlaszcza wtedy kiedy kasi swoim jadem.A jad zabija czyli konczy... cos. Czlowiek jednak nie umiera w sekunde i nagle, ma przez jakis czas swiadomosc wlasnej smierci i ze sie zycie konczy. Waz we snie moze wiec oznaczac -koniec- przejscie z jednej swiadomosci w druga, koniec rozterek, koniec niewiedzy.Rozwiazanie spraw. Jeszcze inny symbol weza mamy wpisany w swiadomosc, to ten waz, ktory wije sie wokol kijka i jest symbolem graficznym aptekarzy i lekarzy.Małe bardzo małe ilosci jadu niebezpiecznych gadów służa od tysiacleci do wyrobów lekarstw.bardzo skutecznych lekarstw. Z jadu brazylijskich weży i zmij wyrabia sie min. leki skuteczne na depresje i schorzenia zwiazane z menopauzą.Warto po te srodki sięgnąc gdy wszystkie 'skuteczne' srodki apoteczne nie skutkują. Niestety srodki te sprzedawane jedynie w Brazylii. Na rynkach europieskich ich nie widac. A szkoda. No więc wracajac do mojego węża. Co ten wąz we snie oznacza? Dla mnie oznacza dwie rzeczy, niebezpieczenstwo i zakonczenie. Ale moge sie mylic, poniewaz weze sa trudne jako objekt do tlumaczenia we snie. Odpowiedz Link Zgłoś
shachar Re: Wąż to najtrudniejszy symbol we snach. 11.03.07, 12:41 tak samo trudne jak otwor pieczary Odpowiedz Link Zgłoś
kryskaedka Re: Wąż to najtrudniejszy symbol we snach. 11.03.07, 12:51 bylam dzisiaj w saunie kokoedukacyjnej. widzialam tam pelno wezy. ciekawe jakie bede miala sny? Odpowiedz Link Zgłoś
kryskaedka Re: hihi, a czy któryś Cię ukąsił? 11.03.07, 12:59 nie.. ale sie tak jakos dziwnie na mnie patrzyly;) Odpowiedz Link Zgłoś
a_donis Re: Wąż to najtrudniejszy symbol we snach. 11.03.07, 13:07 Kryska, to przeciez grzech jak cholera Odpowiedz Link Zgłoś
kryskaedka Re: Wąż to najtrudniejszy symbol we snach. 11.03.07, 13:12 no co..? grzeczne dziewczynki trzymaja nozki razem i cichutko przycupniete poca sie w kaciku.. a wokol weezze ...wezze..ssyyy..sssssyy Odpowiedz Link Zgłoś
a_donis Re: Wąż to najtrudniejszy symbol we snach. 11.03.07, 13:13 Tak, to prawda Krysiu Odpowiedz Link Zgłoś
taisy Re: Wąż to najtrudniejszy symbol we snach. 11.03.07, 13:09 shachar napisała: > tak samo trudne jak otwor pieczary .... )))) Otwór pieczary moze oznaczać wiele we śnie. I miec wiele symboli.Sama pieczara we snie moze /choć nie musi/oznacza podświadomość, powrót do łona matki. Okres kiedy człowiek znajdował się w łonie matki jako embrion. Jest to jeden z najbardziej podświadomych i nieuświadamianych momentów w zyciu człowieka. Grota /pieczara to podstawa psychiki człowieka. Pierwsze mieszkanie człowieka to pieczara grota często ciemna i pełna nie odkrytych tajemnic. Wejscie do pieczary to wejscie do swoich korzeni istnienia, początków i zalązków życia, albo wczesne dziecinstwo. To odkrycie tajemnic. Odpowiedz Link Zgłoś
a_donis Re: Wąż to najtrudniejszy symbol we snach. 11.03.07, 13:11 A ja mam czesto sny o wojnie i niemieckich zolnierzach Odpowiedz Link Zgłoś
taisy Re: Wąż to najtrudniejszy symbol we snach. 11.03.07, 14:02 a_donis napisał: > A ja mam czesto sny o wojnie i niemieckich zolnierzach ..... Sny o wojnie to zniszczenia. Niemieccy żołnierze to ci którzy przegrali, oszukani i zmuszeni do walki przez propagandę nazizmu. To tak jakby podswiadomosc mówiła ci ze terazniejszosć, w której teraz żyjesz i system chce cię zaprzac do 'pracy' w służbie czy celu, a który jest dla ciebie destruktywny i wyniszczajacy.To moze być wszystko szkoła, praca, dom czy rodzina itp. A moze być te z wynikiem oglądanych w telewizji i nasłuchania sie czy czytania o drugiej wojnie swiatowej.A podczas snu przerabiasz informację. Moze być też trzecia alternatywa, najbardziej kontrowersyjna i dyskusyjna- ktoś w twojej rodzinie, albo ty w poprzednim wcieleniu byłeś owym zołnierzem i polełes w II wojnie swiatowej. Odpowiedz Link Zgłoś
kryskaedka Re: Wąż to najtrudniejszy symbol we snach. 11.03.07, 13:16 taisy napisała: > shachar napisała: > > > tak samo trudne jak otwor pieczary > .... > > )))) > Otwór pieczary moze oznaczać wiele we śnie. I miec wiele symboli.Sama pieczara > we snie moze /choć nie musi/oznacza podświadomość, powrót do łona matki. Okres > kiedy człowiek znajdował się w łonie matki jako embrion. Jest to jeden z > najbardziej podświadomych i nieuświadamianych momentów w zyciu człowieka. > Grota /pieczara to podstawa psychiki człowieka. > Pierwsze mieszkanie człowieka to pieczara grota często ciemna i pełna nie > odkrytych tajemnic. > Wejscie do pieczary to wejscie do swoich korzeni istnienia, początków i > zalązków życia, albo wczesne dziecinstwo. > > To odkrycie tajemnic. jak wiara w cos takiego (przepraszam, to nie zlosliwe jest)wplywa na codzienne zycie? podejmujesz czasami decyzje na podstawie snow? Odpowiedz Link Zgłoś
taisy Re: Nie, nie podejmuje żadnych decyzji. 11.03.07, 13:53 O dziwo sny są tak ładnie 'zakamuflowane', ze wtedy gdy już coś się dzieje nagle rozumiem sens tego snu. Gdyby sen był jasny i lekki w rozszyfrowaniu to mogłabym tak pokierować sprawami, ze bym zmieniła bieg rzeczywistości. Jeden z wielu snów, który się spełnim to był sen min. o moim kocie. snił mi się kot w takiej trumnie małej jak dla kota. W miesiąc po snie, kot zginął.To był jasny sen, wiedziałm co sie bedzie działo. Jednak nie mogłam zapobiec wydarzeniom. Odpowiedz Link Zgłoś
kryskaedka Re: Nie, nie podejmuje żadnych decyzji. 11.03.07, 13:57 zgadzam sie ze podswiadomosc kontaktuje sie z nami rowniez poprzez sny. EUREKA!!! krzyknal ktos tam jak sie obudzil , ale nadawanie znaczen to troche jak mitologia, no chyba ze to efekt placebo;) Odpowiedz Link Zgłoś
taisy Re: Nie, nie podejmuje żadnych decyzji. 11.03.07, 14:06 Chyba to nie efekt placebo. Ja miałm b. wiele snów, ktore sie sprawdziły. Sniły mi się wnętrza domów, instytucji, widoki... wszytsko byłoby okej gdybym nagle w tych wnętzrach sie nie znałazła, albo nie ogladała tego czy tamtego widoku.:)))) No ale terza kolej na weza.Mam nadzieję, ze nie jadowity.))) Odpowiedz Link Zgłoś
a_donis Przypomnialo mi sie cos 11.03.07, 13:15 Kiedys, jak mialem te dwadziecia dwa czy trzy lata siedzialem z kumplem w knajpie, podpici bylismy, ale pozytywnie. Miala na niego ochote pani lekkich obyczajow i byla upierdliwa. Powiedzial jej cos takiego: "snilas mi sie dzis w nocy, waz mnie w ch..a u.. a ty mi jad wyssalas" Odpowiedz Link Zgłoś
a_donis Przepraszam bardzo 11.03.07, 13:17 Kolega powiedzial: "snilo mi sie, ze uratowalas mi zycie ..." Odpowiedz Link Zgłoś