Dodaj do ulubionych

jak zostać wariatem

31.03.07, 00:29
oczekuję pomysłów i prostych przepisów
Obserwuj wątek
    • braun_f Re: jak zostać wariatem 31.03.07, 00:34
      zaopiekuj sie ta chora osoba:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=210&w=59595154
      • chmurka_szuka_sznurka Re: jak zostać wariatem 31.03.07, 00:42
        czyżby to było zakażne
      • lsilanow Re: jak zostać wariatem 31.03.07, 01:22
        nie, TĄ osobą, gdyby żyła:
        home.autocom.pl/basia/uwaga.html
    • ewag52 Re: jak zostać wariatem 31.03.07, 15:15
      potrzebujesz papierów?
      • piesbaskervill Re: jak zostać wariatem 31.03.07, 15:37
        tak
        • shachar Re: jak zostać wariatem 31.03.07, 15:41
          musisz przewracac galami i szczerzyc sie
          • taisy Re: jak zostać wariatem 31.03.07, 15:52
            shachar napisała:

> musisz przewracac galami i szczerzyc sie
            ......
            fajne,=)))

Nie mam pomyslu na bycie waritaem ale chyba dlatego zem od dawien szalona, jak
            to mowia koszula bliska cialu.....choc mam pomysl.
            Chcesz udawac wariata, mow zlepkami zdan, albo udawaj Napoleona.//Powodzenia
            • lsilanow Re: jak zostać wariatem 31.03.07, 17:02
              mów w ten sposób:jestemoknempozorembogiemszatanemdiablemjezusemmatyjogdziejestpaiezioninamniepatrzaniewidzamniealemajaposluchujzielonypromienatakujemaduszecoleraku..dupajhujzjemtwojeflakiiwrwecisercewlozedolodowkiizjemnasniadaniezboczkiemtwojejmatkinapalmjemizrobiezimnafuzjenieznamuczciastrachuimammocodeslaccienaVegę
              oprócz tego siln się, miej tępy wzrok, zachowuj się jak autystyk, robiąc od czasu dziwne tiki, lub wykręcaj głowe w nietypowe stronymiejotawrtagębe i mów z cała powagą o tym, że Bóg dał Ci objawienie, w którym mówi, że NATO zniszczy całą ziemie za pomocą pocisków nuklearnych, rozsyłanych za pośrednictwem internetu, a ty masz w sercu kapsułke zawierającą kod, który może je rozbroic, te pociski, powinno pomóc :)
              • piesbaskervill Re: jak zostać wariatem 31.03.07, 17:40
                spróbuję,dziękuję za radę,mam nadzieję,że to kupią
                • lsilanow Re: jak zostać wariatem 31.03.07, 17:45
                  Proszę :)
                  • ewag52 Re: jak zostać wariatem 31.03.07, 19:34
                    stanowczo odradzam.
                    Grubymi nićmi szyte.
                    Zaczna zadawać podchwytliwe pytania i sie obsuniesz.
                    Najlepiej nic nie mów, tylko sie bez przerwy usmiechaj.
                    Powiedz,że nie wiesz co sie ostatnio z tobą dzieje, ale jestes taki jakis radosny,
                    rozspiewany, beztroski (tu możesz wspomniec,że cie np.okradziono z dużej kwoty)
                    i zasmiewaj sie przy tym do łez.
                    Jakby było mało, to pekajac ze smiechu powiedz,że ci skradziono samochód.
                    Na koniec trzymając sie za boki, oswiadcz,że cie partnerka zdradza z najlepszym
                    kolega.Pożar mieszkania, tez niezły.
                    I c a ł y c z a s s i ę śmiej, śmiej do rozpuku...
                    Uwierz, to musi zadziałac. Reszte improwizuj
                    • ewag52 odradzam pakiet Isilanowa 31.03.07, 19:37
                    • lsilanow Re: jak zostać wariatem 04.04.07, 04:28
                      a co do propozycji ewag52 - jest to poniekąd normalna reakcja w takich wypadkach, szok, histeryczny śmiech, wyparcie prawdziwych uczuc, widziałem już to pare, parenaście razy :(
                      • lsilanow Re: jak zostać wariatem 04.04.07, 04:42
                        W związku z tym diablesko dysząca zmora z purpurowymi, krwiście-czerwonymi oczami nie będzie mogła spac spokojnie, dostanie zapewne bowiem fachową, skuteczną pomoc, która w niedługim czasie przywróci go na nogi (ale będą najpierw obserwowac go, czy zaczyna już przechodzic okresy: dopuszczania do siebie związanych z sytuacją prawdziwych uczuc; uświadomienia sobie, co się naprawdę stało; cięzkiej depresji i kompletnej apatii (przygnębienie to za mało), przerywanej reakcjami lękową i lękowymi objawami PTSD, takimi jak np: koszmary, bezsennośc, drżenie, obawy, uporczywe myśli o przeżytym nieszczęsciu; próbami samobójczymi; próbami zagłuszania bólu używkami wszelkiego rodzaju, seksem; popadaniem w intelektualizację, lub fugi; nieuzasadnionym poczuciem winy, wynikającym z potrzeby znalezienia winnego; chęcią zemsty; powolnej akceptacji tego co się stało, wyrażenia żalu i poczucia krzywdy; pogodzenia się z Bogiem i przewartościowania własnego świato-poglądu; znalezienia sobie nowego sensu i celów w życiu; zaczęcia życia na nowo i od nowa; osiagnięcia, kiedyś hen, w odległym czasie, spokoju wewnętrznego, na skutek odczucia na sobie wpływu czyjejś leczącej miłosic, czego i wam życze wszystkie drogie dzieci. Dobranoc.)
                        • maureen2 Re: jak zostać wariatem 04.04.07, 07:58
                          straszna głębia przeżyć,jak do niej dojść,jak znależć sobie nowy sens,bo mam
                          ciągle ten sam
                          • lsilanow Re: jak zostać wariatem 04.04.07, 17:09
                            A jaki był Twój problem? (o ile pisałaś to na poważnie)
                            Jak dojśc - trzeba przeżyc katastrofę życiową.
                            A jak się po tym nie załamac i nie skończyc - dobrze miec jakieś życzliwe osoby wokoło, które wesprą, kiedy trzeba, i powstrzymają od zrobienia wielu głupich rzeczy. (przychodzi mi tu na myśl "Misja" z Irons'em i DeNiro)
                            :)
                            • piesbaskervill Re: jak zostać wariatem 04.04.07, 19:38
                              chcialem mieć wariackie papiery,trudno nazwać to problemem nie do rozwiązania
                      • ewag52 Re: jak zostać wariatem 04.04.07, 17:31
                        lsilanow napisał:

> a co do propozycji ewag52 - jest to poniekąd normalna reakcja w takich wypadkac
                        > h, szok, histeryczny śmiech, wyparcie prawdziwych uczuc, widziałem już to pare,
                        > parenaście razy :(

myślałam raczej o szczęsliwym i beztroskim śmiechu.
                        Takim szczerym i pełnym radości.
                        Nie mylić z histerycznym, który jest do odróżnienia
    • taisy Re: Historia autentyczna 31.03.07, 19:15
      Bratowa pracowala na psychiatrii jako pielegniarka.
      Oto jako dialog uslyszala pewnego dnia:
      -Policja? Ja chcialem zlozyc skarge na A.T pozyczyla ode mnie 50zl i wziela
      koszule, oraz spodnie, obiecala ze wzamian da mi kontakt z mafia, a mafia da mi
      30 milionow....i nic z tego nie wyszlo!!!Oszukala mnie, a moje 50 zloty
      stracilem oraz spodnie i nie mam ani mafii ani 30 milionow.....co? Rzuca pan
      sluchawka?....hallo policja no co wy?....

Albo jeszcze jeden przyklad z szpitala psychiatrycznego.
      -Chcialem powedziec,ze Feliks nasral w calej lazience, gowna dookola, cala
      lazienka w gownach....
      Bratowa poszla sprawdzic i co sie okazalo? Czysto tudziez schludnie w lazience.
      Byl to pacjent chory na schizfrenie i na inne schorzenia.
      Moze w ten sposob dzialaj...;=)))
      //Powodzenia.
      • lsilanow Re: Historia autentyczna 03.04.07, 14:53
        Ej, ale to mogła byc prawdziwa historia... może dziewczyna, która zabrała spodnie uciekła do szpitala, by schornic się przed jakimis bandziorami.

Gratuluje sobie wejścia w chory świat wyobrażni paranoika :)

Ile to już było - rodzice mnie tu umieścili, bo mnie nienawidzą, zawsze mnie nienawidzili (a na pierwszy rzut oka, widac, że są obolali ze zmartwienia i troski...), albo: ja jestem tu, bo uciekam przed mafią (a to nauczycielka z podstawówki z Jaworznie, 45 stara panna, samotna, bez przyjaciół, znienawidzona przez uczniów i albo próbujaca zwrócic na siebie uwagę, albo taka, której się pomieszało, ponieważ było w niej tyle bólu, goryczy i samotności, że jej psychika nie była w stanie więcej ogarnąc)
        Pytanie, jak odróżnic prawdę od fikcji - robic dochodzenie?
    • windstoss Re: jak zostać wariatem 03.04.07, 15:04
      O, jest bardzo prosty sposób, stary jak świat :) Trzeba bez przerwy porównywać
      się z innymi, ze szczególnym uwzględnieniem tych
      atrakcyjniejszych, "mądrzejszych", lepszych od siebie w jakichś dziedzinach.
      Praktycznie nie ma możliwości, by nie znaleźć choć jednej takiej osoby. A
      zwykle są ich tysiące. A potem należy już tylko zacząć się tym przejmować ;)))
      • ewag52 Re: jak zostać wariatem 03.04.07, 21:04
        a jeszcze lepiej, ze szczęśliwszymi.
        Cudza mądrośc, nie bywa tak gorzka, jak szczęście i fart życiowy
    • chmurka_dla_ogorka Re: jak zostać wariatem 04.04.07, 08:02
      piesbaskervill napisał:

> oczekuję pomysłów i prostych przepisów

zapytaj wampira jemu się udało
      • ja_adam Re: jak zostać wariatem 04.04.07, 08:30
        zamieszkać w sejmie
    • qw5 Re: jak zostać wariatem 04.04.07, 14:36
      Iść do psychiatry. Oni tam każdego pozytywnie zdiagnozują. No i w sumie
      słusznie, bo kto z nas jest tak zupełnie psychicznie w porzadku.
    • netinaf Re: jak zostać wariatem 04.04.07, 20:11
      zaczyna sie tak jak u ciebie- ma się takie jak ty imię i nazwisko i wie się o
      tym. Napisałam prawdę, bo sprawdzałam na własnej skórze jak smakuje dyscyplina
      i czytanie. I nie będe wracać do tego.
      • piesbaskervill Re: jak zostać wariatem 04.04.07, 20:45
        czyżby psychiatra pomylił leki,albo oszukał ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka