piesbaskervill 31.03.07, 00:29 oczekuję pomysłów i prostych przepisów Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
braun_f Re: jak zostać wariatem 31.03.07, 00:34 zaopiekuj sie ta chora osoba: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=210&w=59595154 Odpowiedz Link Zgłoś
chmurka_szuka_sznurka Re: jak zostać wariatem 31.03.07, 00:42 czyżby to było zakażne Odpowiedz Link Zgłoś
lsilanow Re: jak zostać wariatem 31.03.07, 01:22 nie, TĄ osobą, gdyby żyła: home.autocom.pl/basia/uwaga.html Odpowiedz Link Zgłoś
shachar Re: jak zostać wariatem 31.03.07, 15:41 musisz przewracac galami i szczerzyc sie Odpowiedz Link Zgłoś
taisy Re: jak zostać wariatem 31.03.07, 15:52 shachar napisała: > musisz przewracac galami i szczerzyc sie ...... fajne,=))) Nie mam pomyslu na bycie waritaem ale chyba dlatego zem od dawien szalona, jak to mowia koszula bliska cialu.....choc mam pomysl. Chcesz udawac wariata, mow zlepkami zdan, albo udawaj Napoleona.//Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
lsilanow Re: jak zostać wariatem 31.03.07, 17:02 mów w ten sposób:jestemoknempozorembogiemszatanemdiablemjezusemmatyjogdziejestpaiezioninamniepatrzaniewidzamniealemajaposluchujzielonypromienatakujemaduszecoleraku..dupajhujzjemtwojeflakiiwrwecisercewlozedolodowkiizjemnasniadaniezboczkiemtwojejmatkinapalmjemizrobiezimnafuzjenieznamuczciastrachuimammocodeslaccienaVegę oprócz tego siln się, miej tępy wzrok, zachowuj się jak autystyk, robiąc od czasu dziwne tiki, lub wykręcaj głowe w nietypowe stronymiejotawrtagębe i mów z cała powagą o tym, że Bóg dał Ci objawienie, w którym mówi, że NATO zniszczy całą ziemie za pomocą pocisków nuklearnych, rozsyłanych za pośrednictwem internetu, a ty masz w sercu kapsułke zawierającą kod, który może je rozbroic, te pociski, powinno pomóc :) Odpowiedz Link Zgłoś
piesbaskervill Re: jak zostać wariatem 31.03.07, 17:40 spróbuję,dziękuję za radę,mam nadzieję,że to kupią Odpowiedz Link Zgłoś
ewag52 Re: jak zostać wariatem 31.03.07, 19:34 stanowczo odradzam. Grubymi nićmi szyte. Zaczna zadawać podchwytliwe pytania i sie obsuniesz. Najlepiej nic nie mów, tylko sie bez przerwy usmiechaj. Powiedz,że nie wiesz co sie ostatnio z tobą dzieje, ale jestes taki jakis radosny, rozspiewany, beztroski (tu możesz wspomniec,że cie np.okradziono z dużej kwoty) i zasmiewaj sie przy tym do łez. Jakby było mało, to pekajac ze smiechu powiedz,że ci skradziono samochód. Na koniec trzymając sie za boki, oswiadcz,że cie partnerka zdradza z najlepszym kolega.Pożar mieszkania, tez niezły. I c a ł y c z a s s i ę śmiej, śmiej do rozpuku... Uwierz, to musi zadziałac. Reszte improwizuj Odpowiedz Link Zgłoś
lsilanow Re: jak zostać wariatem 04.04.07, 04:28 a co do propozycji ewag52 - jest to poniekąd normalna reakcja w takich wypadkach, szok, histeryczny śmiech, wyparcie prawdziwych uczuc, widziałem już to pare, parenaście razy :( Odpowiedz Link Zgłoś
lsilanow Re: jak zostać wariatem 04.04.07, 04:42 W związku z tym diablesko dysząca zmora z purpurowymi, krwiście-czerwonymi oczami nie będzie mogła spac spokojnie, dostanie zapewne bowiem fachową, skuteczną pomoc, która w niedługim czasie przywróci go na nogi (ale będą najpierw obserwowac go, czy zaczyna już przechodzic okresy: dopuszczania do siebie związanych z sytuacją prawdziwych uczuc; uświadomienia sobie, co się naprawdę stało; cięzkiej depresji i kompletnej apatii (przygnębienie to za mało), przerywanej reakcjami lękową i lękowymi objawami PTSD, takimi jak np: koszmary, bezsennośc, drżenie, obawy, uporczywe myśli o przeżytym nieszczęsciu; próbami samobójczymi; próbami zagłuszania bólu używkami wszelkiego rodzaju, seksem; popadaniem w intelektualizację, lub fugi; nieuzasadnionym poczuciem winy, wynikającym z potrzeby znalezienia winnego; chęcią zemsty; powolnej akceptacji tego co się stało, wyrażenia żalu i poczucia krzywdy; pogodzenia się z Bogiem i przewartościowania własnego świato-poglądu; znalezienia sobie nowego sensu i celów w życiu; zaczęcia życia na nowo i od nowa; osiagnięcia, kiedyś hen, w odległym czasie, spokoju wewnętrznego, na skutek odczucia na sobie wpływu czyjejś leczącej miłosic, czego i wam życze wszystkie drogie dzieci. Dobranoc.) Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: jak zostać wariatem 04.04.07, 07:58 straszna głębia przeżyć,jak do niej dojść,jak znależć sobie nowy sens,bo mam ciągle ten sam Odpowiedz Link Zgłoś
lsilanow Re: jak zostać wariatem 04.04.07, 17:09 A jaki był Twój problem? (o ile pisałaś to na poważnie) Jak dojśc - trzeba przeżyc katastrofę życiową. A jak się po tym nie załamac i nie skończyc - dobrze miec jakieś życzliwe osoby wokoło, które wesprą, kiedy trzeba, i powstrzymają od zrobienia wielu głupich rzeczy. (przychodzi mi tu na myśl "Misja" z Irons'em i DeNiro) :) Odpowiedz Link Zgłoś
piesbaskervill Re: jak zostać wariatem 04.04.07, 19:38 chcialem mieć wariackie papiery,trudno nazwać to problemem nie do rozwiązania Odpowiedz Link Zgłoś
ewag52 Re: jak zostać wariatem 04.04.07, 17:31 lsilanow napisał: > a co do propozycji ewag52 - jest to poniekąd normalna reakcja w takich wypadkac > h, szok, histeryczny śmiech, wyparcie prawdziwych uczuc, widziałem już to pare, > parenaście razy :( myślałam raczej o szczęsliwym i beztroskim śmiechu. Takim szczerym i pełnym radości. Nie mylić z histerycznym, który jest do odróżnienia Odpowiedz Link Zgłoś
taisy Re: Historia autentyczna 31.03.07, 19:15 Bratowa pracowala na psychiatrii jako pielegniarka. Oto jako dialog uslyszala pewnego dnia: -Policja? Ja chcialem zlozyc skarge na A.T pozyczyla ode mnie 50zl i wziela koszule, oraz spodnie, obiecala ze wzamian da mi kontakt z mafia, a mafia da mi 30 milionow....i nic z tego nie wyszlo!!!Oszukala mnie, a moje 50 zloty stracilem oraz spodnie i nie mam ani mafii ani 30 milionow.....co? Rzuca pan sluchawka?....hallo policja no co wy?.... Albo jeszcze jeden przyklad z szpitala psychiatrycznego. -Chcialem powedziec,ze Feliks nasral w calej lazience, gowna dookola, cala lazienka w gownach.... Bratowa poszla sprawdzic i co sie okazalo? Czysto tudziez schludnie w lazience. Byl to pacjent chory na schizfrenie i na inne schorzenia. Moze w ten sposob dzialaj...;=))) //Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
lsilanow Re: Historia autentyczna 03.04.07, 14:53 Ej, ale to mogła byc prawdziwa historia... może dziewczyna, która zabrała spodnie uciekła do szpitala, by schornic się przed jakimis bandziorami. Gratuluje sobie wejścia w chory świat wyobrażni paranoika :) Ile to już było - rodzice mnie tu umieścili, bo mnie nienawidzą, zawsze mnie nienawidzili (a na pierwszy rzut oka, widac, że są obolali ze zmartwienia i troski...), albo: ja jestem tu, bo uciekam przed mafią (a to nauczycielka z podstawówki z Jaworznie, 45 stara panna, samotna, bez przyjaciół, znienawidzona przez uczniów i albo próbujaca zwrócic na siebie uwagę, albo taka, której się pomieszało, ponieważ było w niej tyle bólu, goryczy i samotności, że jej psychika nie była w stanie więcej ogarnąc) Pytanie, jak odróżnic prawdę od fikcji - robic dochodzenie? Odpowiedz Link Zgłoś
windstoss Re: jak zostać wariatem 03.04.07, 15:04 O, jest bardzo prosty sposób, stary jak świat :) Trzeba bez przerwy porównywać się z innymi, ze szczególnym uwzględnieniem tych atrakcyjniejszych, "mądrzejszych", lepszych od siebie w jakichś dziedzinach. Praktycznie nie ma możliwości, by nie znaleźć choć jednej takiej osoby. A zwykle są ich tysiące. A potem należy już tylko zacząć się tym przejmować ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
ewag52 Re: jak zostać wariatem 03.04.07, 21:04 a jeszcze lepiej, ze szczęśliwszymi. Cudza mądrośc, nie bywa tak gorzka, jak szczęście i fart życiowy Odpowiedz Link Zgłoś
chmurka_dla_ogorka Re: jak zostać wariatem 04.04.07, 08:02 piesbaskervill napisał: > oczekuję pomysłów i prostych przepisów zapytaj wampira jemu się udało Odpowiedz Link Zgłoś
qw5 Re: jak zostać wariatem 04.04.07, 14:36 Iść do psychiatry. Oni tam każdego pozytywnie zdiagnozują. No i w sumie słusznie, bo kto z nas jest tak zupełnie psychicznie w porzadku. Odpowiedz Link Zgłoś
netinaf Re: jak zostać wariatem 04.04.07, 20:11 zaczyna sie tak jak u ciebie- ma się takie jak ty imię i nazwisko i wie się o tym. Napisałam prawdę, bo sprawdzałam na własnej skórze jak smakuje dyscyplina i czytanie. I nie będe wracać do tego. Odpowiedz Link Zgłoś
piesbaskervill Re: jak zostać wariatem 04.04.07, 20:45 czyżby psychiatra pomylił leki,albo oszukał ? Odpowiedz Link Zgłoś