ewag52 27.05.07, 13:43 na obiad chłodnik z jajkiem i sznycel drobiowy z młodymi ziemniaczkami i mizeria. na deser truskawki z ubitą smietana. A potem dolcefarniente Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maureen2 Re: dziś 27.05.07, 14:50 więc jadłem również barszcz,a właściwie botwinkę na zimno,ponieważ jest upał, z ziemniakami,ale bez mizerii,ponieważ nie pasuje do botwinki Odpowiedz Link Zgłoś
taisy Re: dziś 27.05.07, 14:55 Dzis nie chcialo mi sie gotowac, jedynie zupa szczawiowa z jajkiem, mieso w sosie koperkowym pieczone ziemniaki. Cos leniwa sie robie...a i deser tez byl, tzw, pudding? Dla mnie to koniec z jadlem na caly dzien. Odpowiedz Link Zgłoś
ewag52 Re: dziś 27.05.07, 15:01 uważam nieskromnie,że bardzo interesujący watek założyłam. Proponuje kontynuowac go zachowawczo, dopóki nie wyjde z domu, co ma nastapic za jakieś pół h. ps nie widze rozbiezności, pomiedzy mizerią a botwinka. Sprawa gustu i płci Odpowiedz Link Zgłoś
piesbaskervill Re: dziś 27.05.07, 15:06 wątek jest rzeczywiście ciekawy ,może spotkamy się w jakimś barze u Dody,poroz mawiamy wowczas o wyższości botwinki nad chłodnikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
ewag52 Re: dziś 27.05.07, 15:09 botwinka nie przewyższa chłodnika, pod rzadnym względem. Tym samym dyskusja, byłaby bezprzedmiotowa. Odpowiedz Link Zgłoś
piesbaskervill Re: dziś 27.05.07, 15:01 ależ ja nie gotuję,przynoszą mi na talerzu,w takim barze u Jurka,a kelnerka jest nawet urocza,na na imię Doda. Odpowiedz Link Zgłoś
ewag52 Re: dziś 27.05.07, 15:04 to czemu myślalam,że na misce? Bar u Jurka? To ciekawe, a w jakiej miejscowości się znajduje? I czy tam może wejśc każdy, komu głód dokucza? Odpowiedz Link Zgłoś
taisy Re: dziś 27.05.07, 15:10 No wlasnie weszlabym do takiego fajnego baru.:=))) Odpowiedz Link Zgłoś
ewag52 Re: dziś 27.05.07, 15:11 Ależ Elu, mysle,że poza odległościa, nie stoi nic na przeszkodzie Odpowiedz Link Zgłoś
taisy Re: dziś 27.05.07, 15:14 ;))))Tak jedynie ta odleglosc. A wiesz ze tutaj nie rosnie szczaw. Po przecier szczawiowy, musze biec do sklepu polskiego na drugi koniec miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
ewag52 Re: dziś 27.05.07, 15:16 mam bardzo, bardzo duży sentyment do sztokholmu. Kiedys dośc często tu przyjeżdżałam, do znajomego Polaka Odpowiedz Link Zgłoś
taisy Re: dziś 27.05.07, 15:27 I co sie stalo z nim? Tak Sztokholm jest ladnym miastem.Jest tu piekna natura wkomponowana w miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
ewag52 Re: dziś 27.05.07, 15:29 a nie wiem. Pewnie dalej tam mieszka. O ile nie kopnął w kalendarz. Prowadził mało higieniczny tryb życia Odpowiedz Link Zgłoś
taisy Re: dziś 27.05.07, 15:34 Rozumiem:)))) Ja to bym chciala mieszkac w malym miasteczku albo w Polsce albo...w Prowancji.>)))) Odpowiedz Link Zgłoś
taisy Re: dziś 27.05.07, 15:12 W Lublinie, przy glownej ulicy jest taki bar w srodku wiele miejsca nie ma ale piekne wnetrze, w takim staroplskim stylu przyjemnie tam bylo zamowic staropolskie jadlo. Odpowiedz Link Zgłoś