meg_blue 19.07.03, 10:04 Happiness is the by - product ov an effort to make someone else happy szczęście to produkt uboczny starań uczynienia kogoś innego szczęśliwym. Czy tak??:) Pozdrawiam, meg Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gb Re: Szczęście IP: *.toya.net.pl / 10.0.230.* 19.07.03, 11:30 :))))najprawdopodobniej TAK. Odpowiedz Link Zgłoś
poszukiwaczkaa Re: Szczęście 19.07.03, 23:02 Czyli po czesci jestesmy chyba egoistami, najpierw nasze zadowolenie, szczescie itp. , potem bliskich. Przewrotne to. Ale warto walczyc o szczescie, ale co to jest, gdy ma sie 35 lat, niespelnione macierzynstwo i brak faceta?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary Re: Szczęście IP: *.acn.pl / 10.72.2.* 21.07.03, 00:30 poszukiwaczkaa napisała: > Czyli po czesci jestesmy chyba egoistami, najpierw nasze zadowolenie, > szczescie itp. , potem bliskich. Przewrotne to. Dodałbym "po większej części". Czy nie jest tak, że dajemy lub staramy się dawać szczęście innym (kochamy itd) po to, aby oni uczynili nas szczęśliwymi? Czasem sobie tego nawet nie uświadamiamy. Taa... Przewrotny egoizm Odpowiedz Link Zgłoś
cossa Re: Szczęście 21.07.03, 00:32 masz racje, ale by pokochac druga osobe i obdarzyc ja szczesciem sami musimy umiec byc szczesliwymi. musimy umiec kochac siebie. bez tego dlugo sie nie pociagnie - tak mi sie jakos to widzi. cossa Gość portalu: stary napisał(a): > Dodałbym "po większej części". Czy nie jest tak, że dajemy lub staramy się > dawać szczęście innym (kochamy itd) po to, aby oni uczynili nas szczęśliwymi? > Czasem sobie tego nawet nie uświadamiamy. Taa... Przewrotny egoizm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jar Re: Szczęście IP: 195.136.33.* 21.07.03, 08:18 czyli aby byc szczesliwym musimy innych obdarzyc szczesciem, ale zeby ich obdarzyc szczesciem musimy byc szczesliwi..czy to znaczy, ze nie mamy szansy na absolutne szczescie ani swoje ani cudze skoro to kolo sie kreci ? ;) > masz racje, ale by pokochac druga osobe i obdarzyc ja > szczesciem sami musimy umiec byc szczesliwymi. musimy > umiec kochac siebie. bez tego dlugo sie nie pociagnie - > tak mi sie jakos to widzi. Odpowiedz Link Zgłoś
cossa Re: Szczęście 21.07.03, 11:42 a jest cos takiego jak abloslutne szczescie? przynajmniej w ziemskim wydaniu? a nawet jesli sie pojawi to na moment. kolo sie kreci, bo nic nie jest stale. wszystko sie zmiania i trza miec oczka szeroko otwarte. ale tak czy inaczej - nie uszczesliwi nas jedynie uszczesliwianie innych. a przynajmniej nie kazdego. cossa Gość portalu: jar napisał(a): > czyli aby byc szczesliwym musimy innych obdarzyc szczesciem, ale zeby ich > obdarzyc szczesciem musimy byc szczesliwi..czy to znaczy, ze nie mamy szansy na > > absolutne szczescie ani swoje ani cudze skoro to kolo sie kreci ? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iluzja Re: Szczęście IP: *.gsi.de 22.07.03, 21:46 Nic dodac, nic ujac. Egoizm nieodlaczna czesc nas... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: Szczęście IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.03, 23:22 Szczescie to pojecie wzgledne. Wolontariusze pojma to inaczej, geje inaczej. Nie jestem gejem, ale o szczesciu a wlasciwie jego braku z powodu wiecznej wojny miedzy sercem a rozumem moglbym napisac poemat. Meg, ale w czym problem? Odpowiedz Link Zgłoś
meg_blue Re: Szczęście 20.07.03, 10:34 A tak sobie dywaguje. Mam niedosyt, walcze sama ze soba. Pozdrawiam, meg Odpowiedz Link Zgłoś
zly_kwiat [...] 20.07.03, 10:44 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jar Re: Szczęście IP: 195.136.33.* 21.07.03, 08:23 czyli jezeli ten ktos nie stanie sie szczesliwy to ty tez nie bedziesz szczesliwa, czy tez samo twoje staranie ci wystarczy?... szczescie nie jest kupczeniem uwarunkowanym od posiadania tego czy owego, inna sprawa, ze to i tamto daje nam wiele radosci, ale jest jedynie uzaleznieniem nasego samopoczucia od rzeczy spoza nas...;) > Happiness is the by - product ov an effort > to make someone else happy > > szczęście to produkt uboczny starań > uczynienia kogoś innego szczęśliwym. > > > Czy tak??:) > > Pozdrawiam, > meg Odpowiedz Link Zgłoś
niebo77 Re: Szczęście 21.07.03, 10:52 > szczęście to produkt uboczny starań > uczynienia kogoś innego szczęśliwym. nie zawsze tak jest ... czasami szczęście przychodzi tylko dlatego, że to ja sama czegoś dokonałam... sama dla siebie... a czasami kiedy obrazy przed moimi oczami są tak wspaniałe, że po prostu nie można czuć się nieszczęśliwym... :)) Odpowiedz Link Zgłoś
poszukiwaczkaa Re: Szczęście 21.07.03, 14:08 Szczescie to ta chwila co trwa. Raz mniejsze szczescia, raz wieksze. ale zawsze warte zastanowienia. Pozdrawiam, poszukukiwaczka (szczescia:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oban Re: Szczęście IP: 212.160.210.* 22.07.03, 15:19 "Zyc to znaczy walczyc. Niczego, absolutnie niczego nie zdobywa sie raz na zawsze. Cierpienie jest czescia zycia, trzeba to zaakceptowac. Szukanie szczescia i duchowego komfortu to zyciowa tandeta. Kazdy jest samotny. Wszystkie zwierzeta sa samotne. Widziales kiedy, zeby psy spacerowaly pod reke?" Witold Gombrowicz Odpowiedz Link Zgłoś
gioca Do Obana i Meg 22.07.03, 20:40 Pieknie to ujales, Ty i Gombrowicz. Wydrukuje sobie to i powiesze nad biurkiem:) Do Meg: Szczescie to to za czym gonimy, ale czasem warto przystanac, zeby nie przebiec swojego przystanku. buzka! Odpowiedz Link Zgłoś
meg_blue Re: Do Obana i Meg 22.07.03, 22:22 Stoje, lookam, lookam i nic... Pora zmienic kierunek patrzenia? Bo juz mnie glowa boli... Odpowiedz Link Zgłoś