Dodaj do ulubionych

czego oczekiwać od męża

IP: *.pu.kielce.pl 08.08.03, 15:07
Czy jeśli mąż jest spokojny, nie awanturuje się, zarabia, przynosi wszystkie
pieniądze do domu, nie pije, chyba nie zdradza, kocha się z żoną z
częstotliwością powodującą, że brak seksu jej nie frustruje, odbiera dzieci
ze szkoły, prawie codziennie wychodzi z nimi na dwór, a czasem zabiera je
gdzieś na większą eskapadę, poproszony robi zakupy i naprawia różne usterki w
domu, często sprząta, prasuje itp. czy to już wszystko czego od niego można
oczekiwać i cieszyć się, że jest taki? A może to oczywiste minimum w
dzisiejszych czasach, gdy żona też pracuje, a można mieć pretensje o brak
zachowań z "wyższej półki" emocjonalnej, tzn. brak drobnych objawów czułości,
czasem odrobiny szaleństwa w łóżku, brak zainteresowania nastrojami
domowników, zapominanie o ważnych datach, brak umiejętności sprawiania swoim
bliskim drobnych przyjemności, jednym słowem o chłód uczuciowy, brak
bliskości?

Obserwuj wątek
    • ha-jo Re: czego oczekiwać od męża 08.08.03, 17:03
      Gość portalu: mniammniam napisał(a):

> Czy jeśli mąż jest spokojny, nie awanturuje się, zarabia, przynosi wszystkie
      > pieniądze do domu, nie pije, chyba nie zdradza, kocha się z żoną z
      > częstotliwością powodującą, że brak seksu jej nie frustruje, odbiera dzieci
      > ze szkoły, prawie codziennie wychodzi z nimi na dwór, a czasem zabiera je
      > gdzieś na większą eskapadę, poproszony robi zakupy i naprawia różne usterki
      w
      > domu, często sprząta, prasuje itp. czy to już wszystko czego od niego można
      > oczekiwać i cieszyć się, że jest taki? A może to oczywiste minimum w
      > dzisiejszych czasach, gdy żona też pracuje, a można mieć pretensje o brak
      > zachowań z "wyższej półki" emocjonalnej, tzn. brak drobnych objawów
      czułości,
      > czasem odrobiny szaleństwa w łóżku, brak zainteresowania nastrojami
      > domowników, zapominanie o ważnych datach, brak umiejętności sprawiania swoim
      > bliskim drobnych przyjemności, jednym słowem o chłód uczuciowy, brak
      > bliskości?
      >
      >

ale co ty chcesz, ustalic granice oczekiwan, badz obowiazkow meza?
      a o odrobine szalenstwa w lozku sama sie postaraj.

idz mu lepiej cos upichcic
    • Gość: MKW Re: czego oczekiwać od męża IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 08.08.03, 19:56
      Czego Ty chcesz? Mój mąż nie sprząta, nie prasuje, nie wychodzi z dziećmi na
      dwór, nie wybiera się z nimi na większą eskapadę, nie robi zakupów. Ma pomysły
      na różne szaleństwa. Ale ja nie mam siły, bo sprzątam, prasuję, gotuję,
      wychodzę z dziećmi na dwór itp. Chyba masz za dobrze. Sama pomyśl o
      szaleństwach z mężem i wprowadż je w życie.
    • Gość: henio Re: czego oczekiwać od męża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.03, 20:07
      Kurde że też takie głupie chłopy chodzą po ziemi:-)))))
      • Gość: henio Re: czego oczekiwać od męża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.03, 20:10
        Ściągnij tutaj męża na forum to juz ja mu wytłumaczę że takie zachowanie po
        prostu mężczyźnie nie przystoi!!
    • megxx Re: nigdy nie może być dobrze 08.08.03, 20:27
      Zawsze czegoś brakuje w związku? Jeżeli mąż tyle robi, to może resztę powinna
      robić żona?
      Szkoda, że nie można przed ślubem przewidzieć tych zachowań, których druga
      strona na pewno nam nie dostarczy i dopiero wtedy decydować o ślubie.
    • saana Re: czego oczekiwać od męża 08.08.03, 20:49
      rozloze Twoj list

> Czy jeśli mąż jest spokojny- taki charakter i to normalne

, nie awanturuje się-tylko piperznieci niedowartosciowani sie awanturuja
      , zarabia, przynosi wszystkie
      > pieniądze do domu,- skoro prowadzicie wspolna kase domowa o innego milby robic

nie pije- chyba pijacy to jest jakies naduzycie

chyba nie zdradza, kocha się z żoną z
      > częstotliwością powodującą, że brak seksu jej nie frustruje---wszytsko O.k

, odbiera dzieci ze szkoły, prawie codziennie wychodzi z nimi na dwór, a czasem
      zabiera je
      > gdzieś na większą eskapadę,- w koncu sa jego i chyba je kocha.

poproszony robi zakupy i naprawia różne usterki w
      > domu, często sprząta, prasuje itp.- co znaczy poproszony tutaj wasze
      partnerstwo chyba nis jest O.k powienien sam myslec czego brakuje

czy to już wszystko czego od niego można
      > zachowań z "wyższej półki" emocjonalnej, tzn. brak drobnych objawów czułości,
      > bliskości?
      >
      >
      ´pokazalam Ci ze pierwsza czesc to typowa cz. partnerskich ukladow.

ta cala reszta -czy Ty kobieto wiesz co to jest chlod uczuciowy.
      brak bliskosci -czy Ty wiesz co siedzi w Twoim mezu. Czy Twoje pragnienia to
      nie jest jakis model wykreowany przez seriale telewizyjne. A co bylo do tej
      pory , ze nagla sie obudzialas i Ci to przeszkadza.

I na koniec napisze Ci ze od faceta trzeba oczekiwac wszystkiego i On usi
      widziec ze to co robi sprawia Ci przyjemnosc. Bo w sumie wiekszosc zakochanych
      facetow mysli jak zrobic partnerce pryjemnosc.
      Czy s Ty mu kiedys powiedziala czego chcesz ale tak bez wyrzutow.
      Z humorem.
      moim zdaniem te kobiety ,ktore nie wymagaja wcale nie sa bardziej kochane.
    • Gość: julia Re: czego oczekiwać od męża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.03, 21:06
      Mężczyźni inaczej okazują uczucia niż my. Dla nich to właśnie,że zrobią
      zakupy, lub przetrą szyby w Twoim samochodzie jest oznaką że kochają.Nie mierz
      ich swoją miarką, bo nic nie uzyskasz.Czasem wydaje mi się ,że to Klingoni.
      Trzeba się ich długo uczyć, by coś zrozumieć.
    • Gość: ryb Re: czego oczekiwać od męża IP: *.cable.ubr06.croy.blueyonder.co.uk 08.08.03, 23:52

> gdzieś na większą eskapadę, poproszony robi zakupy i naprawia różne usterki
      w
      > zachowań z "wyższej półki" emocjonalnej, tzn. brak drobnych objawów
      czułości,
      > bliskości?
      >
      >

Czas na kochanka...Twoj maz jest typowym szowinista.

ryb
    • komandos57 Re: czego oczekiwać od męża 08.08.03, 23:55
      Zdrowego palanta.
    • Gość: jar Re: czego oczekiwać od męża IP: *.ppi-sa.com.pl 09.08.03, 08:40
      a to dran samolubny, wspolczuje hahaha

> gdzieś na większą eskapadę, poproszony robi zakupy i naprawia różne usterki w
      > bliskości?
      >
      >
    • Gość: ru486 Re: czego oczekiwać od męża IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.03, 15:01
      A moze porozmawiamy o Tobie?
    • matrek Re: czego oczekiwać od męża 11.08.03, 07:02
      Sama sobie odpowiedziałaś ...
    • lamka Re: czego oczekiwać od męża 11.08.03, 10:27
      Powalily mnie odpowiedzi na post Mniammniam.
      Maz, jakiego opisuje, jest faktycznie wartosciowym partnerem - nie pije, nie
      bije, nie zdradza... Kolezance Mniammniam brakuje wyraznie tego "czegos", a jej
      problemem jest to, ze nie ma na swoje usprawiedliwienie jakiejs spolecznie
      usankcjonowanej krzywdy (no, zeby ja przynajmniej stlukl od czasu do czasu! - a
      tak - jak mozna sie czepiac takiej chodzacej swietosci, ktora, uwaga, ZMYWA
      NACZYNIA!!! No, cud!) Co jest niezwyklego w tym, ze facet pomaga zonie w jej w
      zwyklych, praktycznych czynnosciach dnia codziennego? Nie przecze, jest to
      wartosc sama w sobie, jednak czy na pewno jest to szczyt idealow? Takiego meza
      z latwoscia zastapi sprawna, niedroga gosposia domowa.
      Instytucja pt. Maz ma jednak takze (a moze przede wszystkim)inna funkcje - ma
      byc blisko, ma byc przyjacielem, ma byc powiernikiem, oparciem, ucieczka,
      radoscia, zrodlem radosci i sily.
      Wiem co mowie - jestem 10 lat po slubie. I mam z podobny problem.
      • Gość: mniammniam Re: czego oczekiwać od męża IP: *.pu.kielce.pl 11.08.03, 12:43
        I jak sobie radzisz (radzicie) z brakiem tego "czegoś"?
        • Gość: lamka Re: czego oczekiwać od męża IP: *.isw.intel.com / 172.28.172.* 11.08.03, 13:03

> I jak sobie radzisz (radzicie) z brakiem tego "czegoś"?

Nie radzimy sobie.
          A pomysly na rozwiazanie problemu, z roku na rok sa coraz bardziej drastyczne.
          Tak naprawde, to przed tym ostatecznym rozwiazaniem powstrzymuje nas - wlasnie,
          ten brak spolecznie usprawiedliwonej krzywdy.
          • Gość: mniammniam Re: czego oczekiwać od męża IP: *.pu.kielce.pl 11.08.03, 13:15
            Kiedyś mówiło się, że najtrudniejszy dla małżeństwa jest 7 rok. A może teraz to
            10 - ja też jestem 10 lat po ślubie? Czy twój mąż też ma to poczucie pustki, co
            on o tym sądzi?
            • lamka Re: czego oczekiwać od męża 11.08.03, 13:45
              Widzisz, jednym z "tych" brakow jest wlasnie to, ze moj maz nie zwierza mi sie,
              nie rozmawia na takie tematy, bo jak sam twierdzi, takie rozmowy sa "niemeskie".
              Czasem mam wrazenie, ze jego definicja meskosci, to po prostu brak (a moze
              ukrywanie?) uczuciowosci. Probowalam kkilkakrotnie wyjasnic mu, jak bardzo
              takie rozmowy sa potrzebne mnie i jak ich brak wplywa na moje uczucia do niego,
              ale on przyjal postawe "taki-juz-jestem".
              Funkcjonujemy jak dobrze zorganizowana firma. Ja rowniez wciaz pytam sama
              siebie - czy mam prawo chciec wiecej? Ale chyba mam, bo to wlasnie bliskosc,
              ktora buduje zaufanie, jest podstawa dobrego malzenstwa, a nie dobrze ulozony
              rozklad zajec.
              W takim zwiazku mozna umrzec z zimna, prawda?
              • Gość: mniammniam Re: czego oczekiwać od męża IP: *.pu.kielce.pl 11.08.03, 14:36
                Między nami czasem dochodzi do rozmów na temat naszych relacji, nieraz wynika z
                nich pewna poprawa na jakiś czas, ale mam wrażenie, że czyjejś wewnetrznej
                konstrukcji emocjonalnej nie da się zmienić. A zresztą czy mamy takie prawo?
                Myślę, że te chłodne ralacje to nie zła wola, mój mąż po prostu taki jest, ma
                przekonanie, że robiąc to o czym pisałam na początku robi wszystko co powinien,
                żeby nasze małżeństwo było udane.
                • Gość: 123456 Re: czego oczekiwać od męża IP: 212.122.206.* 11.08.03, 16:16
                  skąd ja to znam
                  mojego męża można jednak nieco usprawiedliwić, że chłód emocjonalny jest
                  spowodowany braniem leków (zaburzenia schizoafektywne)i specyfiką choroby
                  ja bym jednak na Twoim miejscu powalczyła o małżeństwo i jakość relacji, bo co
                  z tego, że sprząta odbiera dzieci i etc. skoro bliskości emocjonalnej nie ma,
                  równie dobrze mogłabyś zatrudnić pomoc domową
                  a może on jest przemęczony
                  a może u niego w domu nie okazywało się uczuć

a może ...........skorzystać z pomocy psychoterapeuty
    • Gość: lagatta Re: czego oczekiwać od męża IP: *.gorzow.mm.pl 11.08.03, 11:33
      Zgadzam sie w zupelnosci z wypowiedzia lamki .W naszym spoleczenstwie wciaz
      tkwi przekonanie ,ze jesli facet ,nie pije ,nie bije a do tego jeszcze dzieli z
      zona obowiazki to juz jest szczyt tego co mozna od niego oczekiwac .Warto
      spojrzec do watku o plusach bycia w zwiazku .Istnieje jeszcze cos co pozwala
      czlowiekowi powiedziec ,ze jest szczesliwym z drugim czlowiekiem.
      • Gość: Malwina Re: czego oczekiwać od męża IP: *.d1.club-internet.fr 11.08.03, 16:55
        nie oczekiwac
        dawac
    • Gość: Imagine Re: czego oczekiwać od męża IP: *.unl.edu 11.08.03, 18:46

> gdzieś na większą eskapadę, poproszony robi zakupy i naprawia różne usterki w
      > oczekiwać i cieszyć się, że jest taki?

********** to dobry material na lokaja

A może to oczywiste minimum w
      > dzisiejszych czasach,

********** w dzisiejszych czasach, wprost przeciwnie do tego o czym mowisz,
      raczej ciesz sie, ze jest taki jaki jest

gdy żona też pracuje, a można mieć pretensje o brak
      > bliskości?

******* a jednak dobry lokaj.
      Diagnoza: mozna oczekiwac wiecej ... ale od ciebie zlotko. Co ty robisz w tym
      zwiazku ? ROZMYSLASZ ?????????
      • Gość: encepence Re: czego oczekiwać od męża IP: 212.122.206.* 11.08.03, 22:06
        hej nie naskakujcie na dziewczynę
        skąd wiecie może się stara...........
      • Gość: mniammniam Re: czego oczekiwać od męża IP: *.pu.kielce.pl 12.08.03, 09:14
        Co ja robię? Zarabiam, czasem awanturuję się, przynoszę wszystkie
        pieniądze do domu, nie piję, nie zdradzam, kocham się z mężem kiedy chce,
        zaprowadzam dzieci
        do szkoły, prawie codziennie wychodzę z nimi na dwór, a czasem zabieram je
        gdzieś na większą eskapadę, robię zakupy , gotuję, często sprzątam, prasuję
        itp. Poza tym mam odczucie, że jestem organizatorem 95% spraw, które mogą
        wnieść coś cieplejszego w nasze życie: proponuję wspólne wyjścia, pamiętam o
        ważnych datach, robię drobne upominki, najczęściej jestem inicjatorką
        urozmaicenia w sypialni, co zresztą zwykle spotyka się z odmową, trudno tu
        wymieniać konkretne przykłady. Właściwie szczerzej byłoby powiedzieć, że byłam
        inicjatorką tych milszych gestów. Teraz głównie odczuwam smutek z powodu że
        jak chcę mieć coś miłego dla siebie czy całej rodziny, to muszę sama to
        urządzić i właściwie przestaje mi się chcieć. Czy można przez 10 lat tylko
        dawać, a nie dostawać prawie nic? Często czuję, że mąż jest w wielu sytuacjach
        tylko w tym samym miejscu co my, ale nie jest wtedy emocjonalnie z nami. Teraz
        z perspektywy lat myślę, że mój mąż chyba zawsze taki był, a ja bardzo
        zakochana nawet tego nie widziałam, może myślałam, że moich zabiegów i miłości
        starczy za dwoje? Starczyło na 10 lat, ale co dalej?
    • komandos57 Re: czego oczekiwać od męża 13.08.03, 00:39

> Czy jeśli mąż jest spokojny,
      ---------------------------------------------
      Musi chodzic w walonkach.Ty tez.Mialas seksa w walonkach?
    • Gość: kintq TE SAME WATKI NA KAZDYM FORUM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 213.76.130.* 13.08.03, 10:14
      Tylko na forum "Mężczyzna" ??!! Wyspisujesz te same wątki na wszystkich !!!
      Bez sensu!!! Opanuj się!!
      • Gość: mniammniam Re: TE SAME WATKI NA KAZDYM FORUM !!!!!!!!!!!!!!! IP: *.pu.kielce.pl 13.08.03, 10:47
        Gość portalu: kintq napisał(a):

> Tylko na forum "Mężczyzna" ??!! Wyspisujesz te same wątki na wszystkich !!!
        > Bez sensu!!! Opanuj się
        Nie krzycz na mnie! To nie ja! ja tylko na "Mężczyźnie", może ktoś ma podobne
        problemy?
    • kete Re: czego oczekiwać od męża 14.08.03, 11:19
      znam problem. 13 lat po slubie. pustka emocjonalna. cos tam mozna nam
      zarzucic, moze nie jestesmy aż tak swięci. brak odrobiny czułości, usmiechu.
      a co mam? jak jest dobrze to sie o tym nie mówi, jak coś zrobie źle to trzeba
      to napietnowac. niech sie babie nie wydaje, ze jest taka wspaniała.
      wszelkie proby urozmaicenia sa duszone w zarodku: coś sie babie zachciało?
      mało masz?
      w jego rodzinie tez nikt nikomu nie okazywał serdeczności. teraz boje sie o
      swoich synów, czy wyrosna na tak zimnych facetów, bo nie widzieli nigdy by
      ojciec matkę przytulił?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka