Gość: jw IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 29.10.03, 17:28 www.mobbing-jwieczorek.ans.pl Będę wdzięczny za informacje od osob mobbingowanych Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jw Re: MOBBING NA UCZELNIACH IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 30.10.03, 21:00 nikt nie zaznał molestowania psychicznego na uczelniach ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Richelieu* Re: MOBBING NA UCZELNIACH IP: *.localdomain / 192.168.0.* 30.10.03, 21:39 Gość portalu: jw napisał(a): > nikt nie zaznał molestowania psychicznego na uczelniach ? To zależy od szkoły, od wydziału, od katedry. Zależy od ludzi. Bo zwykło się zrzucać winę na hierarchiczność struktury. Ale jeśli od samego początku reguły są jasno określone i zasady przyznawania awansu wtedy żaden mobbing nie zaszkodzi. Zrobiłeś to i to dostajesz awans, tytuł. A że akurat miejsca nie ma to każdy zaczynający swój żywot w szkole o tym doskonale wie. Nie wiem, ja jestem jeszcze ;) optymistycznie nastawiona. NMoże dlatego, że jestem na najniższym szczeblu w hierarchii i nie odczuwam tej najniższości. W zeszłym roku umarł kierownik jednego z zakładów na mojej katedrze i się nie pozabijali o jego miejsce. ;) Stąd różowe widzenie. Ale specyfika wydziału polega na tym, że 3 miesiące w roku jest się na wyjeździe, a kiedy się z kimś grzebie w jednym błocie i mokjnie w jednym deszczu to inaczej się na niego patrzy. Co oczywiście nie wyklucza istnienia mobbingu na uczelniach. Ale mobbing jest wszędzie, nawet między dwoma pracownikami budki z piwem Odpowiedz Link Zgłoś