Gość: talk talk IP: *.dialsprint.net 24.12.03, 21:07 nie mam co do tego watpliwosci. Ten cel zajmuje wiekszosc naszego zycia. Tylko nielicznych stac na inne cele zyciowe, bo oni juz sa bogaci ;-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Vegertt Re: Jedynym celem w zyciu jest zarabianie forsy.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.03, 23:22 No chyba cię pogieło ??? no co Ty stary wymyslasz, mam 50 lat nie jestem bogaty ale oprócz tego mam takze inne cele ważniejsze od kasy. Mozesz wierzyć lub nie ale tak jest naprawdę. Nigdy nie chciałem być bogatym choć mogłem ale zawsze wiedziałem ze to akurat bardzo mi popapra życie. Tak jest w przypadku wielu moich kumpli i znajomych. A skad to niby ja mam wiedzieć ile pozyję??? Dlatego moim celem jest życie skromne ale intensywne coś mi dające czyli poznawanie miejsc,ludzi sytuacji itd. Welkim moim celem było niesienie wsparcia i pomocy innym i tak też żyję ale mi z tym dobrze a to jest najważniejsze. Myślę że jeszcze pogadamy. Wesołych Świąt. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pony Re: Jedynym celem w zyciu jest zarabianie forsy.. IP: *.lokis.net.pl 25.12.03, 02:30 Musisz być bardzo młody i niedojrzały, skoro wygłaszasz takie opinie. Ja na Twoim miejscu miałbym więcej wątpliwości:=) Wesołych Świąt :-) Chyba będziesz dziś świętował, a nie robił kasę :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: talk talk Re: Jedynym celem w zyciu jest zarabianie forsy.. IP: *.dialsprint.net 25.12.03, 04:06 Ludzie starsi moga pozwolic sobie na takie opinie (ze forsa to nie jedyny cel) Was dzisiejszy swiat juz nie przyciska do muru. Ja nie moge sobie pozwolic na luz bo wypadne z gry. "....Money it's a gas Money it's a hit Money it's a crime But if you ask for a raise it's no surprise....." Odpowiedz Link Zgłoś
am_al Re: Jedynym celem w zyciu jest zarabianie forsy.. 25.12.03, 04:32 Forsa to jedyny cel w życiu ludzi ograniczonych, nie potrafiących w żaden inny sposób zaistnieć ani cieszyć się życiem jak tylko poprzez powiekszanie stanu swojego konta. To może uszczęśliwić jesli człowiek jest pusty na wylot. Odpowiedz Link Zgłoś
malvvina Re: Jedynym celem w zyciu jest zarabianie forsy.. 25.12.03, 09:56 wypadnij :-) zobaczysz jak to dobrze ... Ja nie moge sobie pozwolic na > luz bo wypadne z gry. Odpowiedz Link Zgłoś
ginger_beer Re: Jedynym celem w zyciu jest zarabianie forsy.. 25.12.03, 07:24 Ty jesteś ten, którego śmieszą nieszczęśliwi bogacze? Chyba jednak masz jakieś wątpliwości, skoro zaglądasz na to forum i próbujesz inicjować dyskusje. Zaczynasz wątpić w to, co piszesz? Chcesz, żeby cię przekonać, że masz rację? Jeśli tak, to obawiam się, że źle trafiłeś... Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_1 Re: Jedynym celem w zyciu jest zarabianie forsy.. 25.12.03, 12:56 zacznij rozmawiać z przyrodą ogromna ulga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mollli Re: Jedynym celem w zyciu jest zarabianie forsy.. IP: *.pl / *.ns.net.pl 25.12.03, 18:25 Jedynym celem w życiu jest zaspokojenie potrzeb. A potrzeby są różne. I materialne, i duchowe. Pieniądze same w sobie to nie potrzeba, choć zdarzają się wariaci, których marzeniem jest życie na granicy biedy i sypianie na materacu wypchanym dolarami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tao27 Re: Jedynym celem w zyciu jest zarabianie forsy.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.03, 18:58 A zgodzisz się z tym że na cholerę ci te dolary skoro nie ma zdrowia. Kasa to tylko rzecz nabyta, jest całą masa innych ważniejszych w życiu wartośći choćby dom, rodzina, spokój, ale także swoje miejsce na tym padole. Niekoniecznie musi to być willa z basenem.Fakt kasa ułatwia życie ale jak potrafi skomplikować to juz sie bardzo wielu przekonało. Wiesz mam takiego fajnego kolegę który kasy ma od cholery i ciut,ciut ale jakoś tak się składa że łepetyna bardzo pusta a dusza jeszcze bardziej. Mając tyle kasy ile ma i te wszystkie dobra które zgromadził jest sam jak palec w tym swoim dużym domu elegancko urządzonym i albo patrzy na telewizor albo też wyskoczy na dziewczynki na A- 1 {strażniczki lasu} . Pozatem to wpada w coraz więcej nałogów i nadal gromadzi kasę którą zaczyna powoli ale coraz częsciej wydawać na lekarzy i lekarstwa. Bo się właśnie okazało że ma guza na mózgu i podobno jest to przypadek bardzo poważny. I wiesz co najlepsze jest w tym to że nawet ta kasa nie gwarantuje gosciowi wyleczenia i to jest cały paradoks. Bo tak samo czeka na pewne zabiegi jak i ten który tej kasy nie posiada. A życie upływa. A jeszcze ci powiem skad ma tą kasę , bo ma stację paliw ale wszystko wskazuje że stacja zostanie a on 1.11 każdego roku obchodził będzie swoje świeto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merc do talk talk IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.12.03, 19:59 masz racje,niestety...roznimy sie tylko tym w jaki sposob ja zdobywamy ,cie zko czy to co robimy jest nasza pasja..ale pieniadze licza sie najbardziej i ci ktorzy tego nie wiedza i tak sie dowiedza...:):)w koncu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: talk talk Re: Jedynym celem w zyciu jest zarabianie forsy.. IP: *.dialsprint.net 25.12.03, 20:17 W zyciu chodzi tylko o bogacenie sie. Wiekszosc ludzi bogaci sie materialnie i to jest ich cel zyciowy. Odpowiedz Link Zgłoś
ziemiomorze Re: Jedynym celem w zyciu jest zarabianie forsy.. 26.12.03, 02:54 Gość portalu: talk talk napisał(a): > W zyciu chodzi tylko o bogacenie sie. Wiekszosc ludzi bogaci sie materialnie > i to jest ich cel zyciowy. Ale skad bierzesz te dane? Z obserwacji otoczenia? (to moze pora zmienic?) ciocia powiedziala? nie sluchaj cioci Moze chodzi o to, ze ty chcesz byc bogaty, ale nie jestes? Chlopaku - rozejrzyj sie: motywacje ludzkie sa o wiele bogatsze (wybacz to slowo), niz to Ci sie wydaje. Nawet za checia bogacenia sie stoja najrozniejsze przyczyny. Nuże, zetta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: talk talk Re: Jedynym celem w zyciu jest zarabianie forsy.. IP: *.dialsprint.net 26.12.03, 06:03 Bogacenie sie jest celem nadrzednym. Twoje zycie tez jest temu podporzadkowane. Odpowiedz Link Zgłoś
ginger_beer Re: Jedynym celem w zyciu jest zarabianie forsy.. 26.12.03, 06:12 Gość portalu: talk talk napisał(a): > Bogacenie sie jest celem nadrzednym. Twoim na pewno. Już to przyjęliśmy do wiadomości. Nie wystarczy ci to? Chcesz nawracać innych na swój światopogląd? > Twoje zycie tez jest temu podporzadkowane. Myślę, że kompetentnie możesz się wypowiadać w tej sprawie tylko o sobie... Odpowiedz Link Zgłoś
tao27 Re: Jedynym celem w zyciu jest zarabianie forsy.. 26.12.03, 10:25 A niech Cię dobry Pon Bócek za te słowa wynagrodzi kistą piwa. Najważniejsze aby tam w lepszym świecie takze były Browary. Odpowiedz Link Zgłoś
tao27 Re: Jedynym celem w zyciu jest zarabianie forsy.. 26.12.03, 10:23 Faktycznie piwko jest dobre jak pisze jedna z osób i dobrze jest trafić w niebie na browarka. Wiesz talk talk to co nam kombinujesz wmówić to zwykłe oszołomstwo współczesnych czasów. Oczywiście że z każdym przeżytym rokiem stajemy się bogatsi w dobra {no chyba ze dopadnie kogoś komornik} ale najważniejszym dobrem jest to co zostaje jako bogactwo w nas samych. Powiedz proszę w jakim jesteś wieku??? to bardzo interesujące przynajmniej mnie. Zauważ łąskawie ze nastały czasy że współczesna młodzież myśli w dużej większości tak jak i Ty. Mało dać - dużo otrzymać i bardzo mnie to przeraża kiedy słyszę te ciągłe narzekania rodziców na taki styl życia ale ??? nadal dają i tylko dają. Przypomina mi to stare przysłowie -zastaw się a postaw się. Nie zamierzam przekonywać cię do niczego bo i po co skoro tak uważasz to ja to szanuję ale życie w takim przekonaniu kiedyś doprowadzi cię do ślepego zaułka ponieważ staniesz sie zachłanny i pazerny. Ja tam dalej twierdzę forsa to nie wszystko na co ci ona jezeli nie znajdziesz ciepła i serdecznego serducha obok siebie.Wiesz i powiem ci jeszcze jedno za forsę i dobra kiedyś znienawidzą cie własne dzieci kiedy przyjdzie im o to zawalczyć pomiędzy sobą. Oczywiśćie zgadzam sie że jest to element potrzebny do zycia ale czy z wszelką cenę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gienek Re: Jedynym celem w zyciu jest zarabianie forsy.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.03, 14:53 Chcesz być bogaty to zamiast pieprzyć tutaj głupoty zarabiaj kasę inaczej za parę lat dalej będziesz jęczał jacy to bogaci są szczęśliwi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kato [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.03, 16:23 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renka Re: Jedynym celem w zyciu jest zarabianie forsy.. IP: *.crowley.pl 26.12.03, 17:32 Masz w pewnym sensie racje, ale tylko w pewnym.Forsa moze byc wartoscia ponad inne ale nie musi. Dla niektorych forsa jest tylko narzedziem do osiagania celow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gienek [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.03, 18:05 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kato [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.03, 18:21 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gienek [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.03, 18:29 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gienek [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.03, 18:31 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kato [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.03, 21:52 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gienek [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.03, 22:18 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tao27 Re: Kasa i juz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.03, 22:04 Moi drodzy czyżbym sprowokował az taką ostrą dyskusję, nie zamierzałem.Proszę Gienek wyspokuj trochę ale również proszę ciebe Kato.Przecież nie o to chodzi byśmy skakali sobie do oczu.Gienek jak wynika z jego słów nie zrozumiał wszystkiego do końca a Ty Kato zaś przestań unosić się ambicjami.Dlaczego niraficie obaj spokojnie porozmawiać.Czy to jest takie trudne.Panowie epitety zostawmy z dala a weżmy się za rozsądną rozmowę. Kazdy was ma slusznosc ale nie o to chodzi bysmy sie o to zabijali.Panowie wiecej dorosloci.Moja trzcionka to Holandia wiec dajcie mi szanse Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lachoś [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.03, 23:16 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gienek [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.03, 23:27 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vegert [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.03, 23:58 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gienek [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.03, 00:07 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tao Re: Jedynym celem w zyciu jest zarabianie forsy.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.03, 23:36 Ja tego naprawdę nie rozumiem o co, wam chodzi -dlaczego tyle epitetów Panowie Czy my naprawdę nie mozemy wrócić do takiej sensownej merytorycznej rozmowy??? Gienek czy ty potrafisz tylko tak??? to samo Kato i inni. Panowie bardzo proszę uszanujcie sie choć przy świetach. Naprawdę jestem ciekaw waszego zdania ale w rosądnej dyskusji nie zaś w takim bełkocie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Avanti [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.03, 23:30 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gienek [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.03, 23:32 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tao Re: Gienek czemu się czepiasz niewinnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.03, 23:39 Gienek czy Ty naprawdę ,nie wiesz że ludzie w wielu przypadkach używają róznych nicków ponieważ mają tzw.sieć i jest ich kilku na tym samym IP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tao Re: Gienio Ty buraku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.03, 23:40 Wiesz w moim przypadku na sieci jest 16 osób czy każdy z nich jest tym kogo możesz lać w mordę??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gienek [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.03, 23:49 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vegert Re: Poprawka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.03, 00:06 Wystarczty mieć trochę rozumu aby stwierdzic i wiedzieć że : jeżeli sie ma router planet 410b w tej samej sieci to mozesz gadać z 253 osobami i prawdopodobnie tak jest w tym przypadku. Po tym, co widze to gadasz z różnymi ludzmi z Tychów ale ty sam w to nie wierzysz.No to ci powiem że masz ich wszystkich na ulicy Dabrowskiego w kilku blokach, no i mnie także.Ale jak sie na tym nie znasz to nie gadaj głupot. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gienek [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.03, 00:08 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vegert Re: Poprawka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.03, 00:18 czyli jednak wynika za tego ze jesteś wyjątkowym idiotom skoro nawet tego nie wiesz, zapytaj więc w pierwszym lepszym servisie internetowym a oni ci to potwierdzą no ale skoro tak uwazasz to twoja sprawa.Wyrazy wspólczucia dla debilka i tych którzy muszą czytać to co ten kretyn napisze pod adresem innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gienek [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.03, 00:23 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Richelieu* dżizus, talk, ale Ci rozwalają wątek IP: *.localdomain / 213.77.25.* 27.12.03, 01:00 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: talk talk [...] IP: *.dialsprint.net 27.12.03, 03:53 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Richelieu* talk, powtórz pliiiz IP: *.localdomain / 213.77.25.* 27.12.03, 12:55 niech przeczytam zanim regulamin Cię usunie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdf Re: Jedynym celem w zyciu jest zarabianie forsy.. IP: *.in-addr.btopenworld.com 27.12.03, 14:20 dla niektorych na pewno, ja stety, niestety nie moge sie nauczyc przywiazania do pieniedzy Odpowiedz Link Zgłoś