Dodaj do ulubionych

Jedynym celem w zyciu jest zarabianie forsy.....

IP: *.dialsprint.net 24.12.03, 21:07
nie mam co do tego watpliwosci. Ten cel zajmuje wiekszosc naszego zycia.
Tylko nielicznych stac na inne cele zyciowe, bo oni juz sa bogaci ;-)
Obserwuj wątek
    • Gość: Vegertt Re: Jedynym celem w zyciu jest zarabianie forsy.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.03, 23:22
      No chyba cię pogieło ??? no co Ty stary wymyslasz, mam 50 lat nie jestem
      bogaty ale oprócz tego mam takze inne cele ważniejsze od kasy. Mozesz wierzyć
      lub nie ale tak jest naprawdę. Nigdy nie chciałem być bogatym choć mogłem ale
      zawsze wiedziałem ze to akurat bardzo mi popapra życie. Tak jest w przypadku
      wielu moich kumpli i znajomych. A skad to niby ja mam wiedzieć ile pozyję???
      Dlatego moim celem jest życie skromne ale intensywne coś mi dające czyli
      poznawanie miejsc,ludzi sytuacji itd. Welkim moim celem było niesienie
      wsparcia i pomocy innym i tak też żyję ale mi z tym dobrze a to jest
      najważniejsze. Myślę że jeszcze pogadamy. Wesołych Świąt. Pozdrawiam
    • Gość: pony Re: Jedynym celem w zyciu jest zarabianie forsy.. IP: *.lokis.net.pl 25.12.03, 02:30
      Musisz być bardzo młody i niedojrzały, skoro wygłaszasz takie opinie.
      Ja na Twoim miejscu miałbym więcej wątpliwości:=)
      Wesołych Świąt :-)
      Chyba będziesz dziś świętował, a nie robił kasę :-)
    • Gość: talk talk Re: Jedynym celem w zyciu jest zarabianie forsy.. IP: *.dialsprint.net 25.12.03, 04:06
      Ludzie starsi moga pozwolic sobie na takie opinie (ze forsa to nie jedyny cel)
      Was dzisiejszy swiat juz nie przyciska do muru. Ja nie moge sobie pozwolic na
      luz bo wypadne z gry.
      "....Money it's a gas
      Money it's a hit
      Money it's a crime
      But if you ask for a raise
      it's no surprise....."
      • am_al Re: Jedynym celem w zyciu jest zarabianie forsy.. 25.12.03, 04:32
        Forsa to jedyny cel w życiu ludzi ograniczonych, nie potrafiących w żaden inny
        sposób zaistnieć ani cieszyć się życiem jak tylko poprzez powiekszanie stanu
        swojego konta. To może uszczęśliwić jesli człowiek jest pusty na wylot.
      • malvvina Re: Jedynym celem w zyciu jest zarabianie forsy.. 25.12.03, 09:56
        wypadnij :-) zobaczysz jak to dobrze ...

Ja nie moge sobie pozwolic na
        > luz bo wypadne z gry.
    • ginger_beer Re: Jedynym celem w zyciu jest zarabianie forsy.. 25.12.03, 07:24
      Ty jesteś ten, którego śmieszą nieszczęśliwi bogacze? Chyba jednak masz jakieś
      wątpliwości, skoro zaglądasz na to forum i próbujesz inicjować dyskusje.
      Zaczynasz wątpić w to, co piszesz? Chcesz, żeby cię przekonać, że masz rację?
      Jeśli tak, to obawiam się, że źle trafiłeś...
    • joanna_1 Re: Jedynym celem w zyciu jest zarabianie forsy.. 25.12.03, 12:56
      zacznij rozmawiać z przyrodą
      ogromna ulga
    • Gość: Mollli Re: Jedynym celem w zyciu jest zarabianie forsy.. IP: *.pl / *.ns.net.pl 25.12.03, 18:25
      Jedynym celem w życiu jest zaspokojenie potrzeb. A potrzeby są różne. I
      materialne, i duchowe. Pieniądze same w sobie to nie potrzeba, choć zdarzają
      się wariaci, których marzeniem jest życie na granicy biedy i sypianie na
      materacu wypchanym dolarami.
    • Gość: Tao27 Re: Jedynym celem w zyciu jest zarabianie forsy.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.03, 18:58
      A zgodzisz się z tym że na cholerę ci te dolary skoro nie ma zdrowia. Kasa to
      tylko rzecz nabyta, jest całą masa innych ważniejszych w życiu wartośći choćby
      dom, rodzina, spokój, ale także swoje miejsce na tym padole. Niekoniecznie
      musi to być willa z basenem.Fakt kasa ułatwia życie ale jak potrafi
      skomplikować to juz sie bardzo wielu przekonało. Wiesz mam takiego fajnego
      kolegę który kasy ma od cholery i ciut,ciut ale jakoś tak się składa że
      łepetyna bardzo pusta a dusza jeszcze bardziej. Mając tyle kasy ile ma i te
      wszystkie dobra które zgromadził jest sam jak palec w tym swoim dużym domu
      elegancko urządzonym i albo patrzy na telewizor albo też wyskoczy na
      dziewczynki na A- 1 {strażniczki lasu} . Pozatem to wpada w coraz więcej
      nałogów i nadal gromadzi kasę którą zaczyna powoli ale coraz częsciej wydawać
      na lekarzy i lekarstwa. Bo się właśnie okazało że ma guza na mózgu i podobno
      jest to przypadek bardzo poważny. I wiesz co najlepsze jest w tym to że nawet
      ta kasa nie gwarantuje gosciowi wyleczenia i to jest cały paradoks. Bo tak
      samo czeka na pewne zabiegi jak i ten który tej kasy nie posiada. A życie
      upływa. A jeszcze ci powiem skad ma tą kasę , bo ma stację paliw ale wszystko
      wskazuje że stacja zostanie a on 1.11 każdego roku obchodził będzie swoje
      świeto
      • Gość: merc do talk talk IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.12.03, 19:59
        masz racje,niestety...roznimy sie tylko tym w jaki sposob ja zdobywamy ,cie zko
        czy to co robimy jest nasza pasja..ale pieniadze licza sie najbardziej i ci
        ktorzy tego nie wiedza i tak sie dowiedza...:):)w koncu
      • Gość: talk talk Re: Jedynym celem w zyciu jest zarabianie forsy.. IP: *.dialsprint.net 25.12.03, 20:17
        W zyciu chodzi tylko o bogacenie sie. Wiekszosc ludzi bogaci sie materialnie i
        to jest ich cel zyciowy.
        • ziemiomorze Re: Jedynym celem w zyciu jest zarabianie forsy.. 26.12.03, 02:54
          Gość portalu: talk talk napisał(a):

> W zyciu chodzi tylko o bogacenie sie. Wiekszosc ludzi bogaci sie materialnie
          > i to jest ich cel zyciowy.

Ale skad bierzesz te dane? Z obserwacji otoczenia? (to moze pora zmienic?)
          ciocia powiedziala? nie sluchaj cioci

Moze chodzi o to, ze ty chcesz byc bogaty, ale nie jestes?

Chlopaku - rozejrzyj sie: motywacje ludzkie sa o wiele bogatsze (wybacz to
          slowo), niz to Ci sie wydaje. Nawet za checia bogacenia sie stoja najrozniejsze
          przyczyny.

Nuże,
          zetta
          • Gość: talk talk Re: Jedynym celem w zyciu jest zarabianie forsy.. IP: *.dialsprint.net 26.12.03, 06:03
            Bogacenie sie jest celem nadrzednym. Twoje zycie tez jest temu podporzadkowane.
            • ginger_beer Re: Jedynym celem w zyciu jest zarabianie forsy.. 26.12.03, 06:12
              Gość portalu: talk talk napisał(a):

> Bogacenie sie jest celem nadrzednym.

Twoim na pewno. Już to przyjęliśmy do wiadomości. Nie wystarczy ci to? Chcesz
              nawracać innych na swój światopogląd?

> Twoje zycie tez jest temu podporzadkowane.

Myślę, że kompetentnie możesz się wypowiadać w tej sprawie tylko o sobie...
              • tao27 Re: Jedynym celem w zyciu jest zarabianie forsy.. 26.12.03, 10:25
                A niech Cię dobry Pon Bócek za te słowa wynagrodzi kistą piwa. Najważniejsze
                aby tam w lepszym świecie takze były Browary.
            • tao27 Re: Jedynym celem w zyciu jest zarabianie forsy.. 26.12.03, 10:23
              Faktycznie piwko jest dobre jak pisze jedna z osób i dobrze jest trafić w
              niebie na browarka. Wiesz talk talk to co nam kombinujesz wmówić to zwykłe
              oszołomstwo współczesnych czasów. Oczywiście że z każdym przeżytym rokiem
              stajemy się bogatsi w dobra {no chyba ze dopadnie kogoś komornik} ale
              najważniejszym dobrem jest to co zostaje jako bogactwo w nas samych. Powiedz
              proszę w jakim jesteś wieku??? to bardzo interesujące przynajmniej mnie.
              Zauważ łąskawie ze nastały czasy że współczesna młodzież myśli w dużej
              większości tak jak i Ty. Mało dać - dużo otrzymać i bardzo mnie to przeraża
              kiedy słyszę te ciągłe narzekania rodziców na taki styl życia ale ??? nadal
              dają i tylko dają. Przypomina mi to stare przysłowie -zastaw się a postaw się.
              Nie zamierzam przekonywać cię do niczego bo i po co skoro tak uważasz to ja to
              szanuję ale życie w takim przekonaniu kiedyś doprowadzi cię do ślepego zaułka
              ponieważ staniesz sie zachłanny i pazerny. Ja tam dalej twierdzę forsa to nie
              wszystko na co ci ona jezeli nie znajdziesz ciepła i serdecznego serducha obok
              siebie.Wiesz i powiem ci jeszcze jedno za forsę i dobra kiedyś znienawidzą cie
              własne dzieci kiedy przyjdzie im o to zawalczyć pomiędzy sobą. Oczywiśćie
              zgadzam sie że jest to element potrzebny do zycia ale czy z wszelką cenę.

Pozdrawiam
        • Gość: gienek Re: Jedynym celem w zyciu jest zarabianie forsy.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.03, 14:53
          Chcesz być bogaty to zamiast pieprzyć tutaj głupoty zarabiaj kasę inaczej za
          parę lat dalej będziesz jęczał jacy to bogaci są szczęśliwi.
          • Gość: Kato [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.03, 16:23
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • Gość: Renka Re: Jedynym celem w zyciu jest zarabianie forsy.. IP: *.crowley.pl 26.12.03, 17:32
              Masz w pewnym sensie racje, ale tylko w pewnym.Forsa moze byc wartoscia ponad
              inne ale nie musi. Dla niektorych forsa jest tylko narzedziem do osiagania
              celow.
            • Gość: gienek [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.03, 18:05
              • Gość: Kato [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.03, 18:21
                • Gość: gienek [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.03, 18:29
                • Gość: gienek [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.03, 18:31
                  • Gość: Kato [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.03, 21:52
                    • Gość: gienek [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.03, 22:18
                  • Gość: Tao27 Re: Kasa i juz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.03, 22:04
                    Moi drodzy czyżbym sprowokował az taką ostrą dyskusję, nie zamierzałem.Proszę
                    Gienek wyspokuj trochę ale również proszę ciebe Kato.Przecież nie o to chodzi
                    byśmy skakali sobie do oczu.Gienek jak wynika z jego słów nie zrozumiał
                    wszystkiego do końca a Ty Kato zaś przestań unosić się ambicjami.Dlaczego
                    niraficie obaj spokojnie porozmawiać.Czy to jest takie trudne.Panowie epitety
                    zostawmy z dala a weżmy się za rozsądną rozmowę. Kazdy was ma slusznosc ale
                    nie o to chodzi bysmy sie o to zabijali.Panowie wiecej dorosloci.Moja
                    trzcionka to Holandia wiec dajcie mi szanse
    • m.malone Biedny bogaty człowiek nt 26.12.03, 12:04

• Gość: Lachoś [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.03, 23:16
      • Gość: gienek [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.03, 23:27
        • Gość: Vegert [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.03, 23:58
          • Gość: gienek [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.03, 00:07
      • Gość: Tao Re: Jedynym celem w zyciu jest zarabianie forsy.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.03, 23:36
        Ja tego naprawdę nie rozumiem o co, wam chodzi -dlaczego tyle epitetów Panowie
        Czy my naprawdę nie mozemy wrócić do takiej sensownej merytorycznej rozmowy???
        Gienek czy ty potrafisz tylko tak??? to samo Kato i inni. Panowie bardzo
        proszę uszanujcie sie choć przy świetach. Naprawdę jestem ciekaw waszego
        zdania ale w rosądnej dyskusji nie zaś w takim bełkocie.
    • Gość: Avanti [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.03, 23:30
      • Gość: gienek [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.03, 23:32
        • Gość: Tao Re: Gienek czemu się czepiasz niewinnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.03, 23:39
          Gienek czy Ty naprawdę ,nie wiesz że ludzie w wielu przypadkach używają
          róznych nicków ponieważ mają tzw.sieć i jest ich kilku na tym samym IP
        • Gość: Tao Re: Gienio Ty buraku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.03, 23:40
          Wiesz w moim przypadku na sieci jest 16 osób czy każdy z nich jest tym kogo
          możesz lać w mordę???
          • Gość: gienek [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.03, 23:49
            • Gość: Vegert Re: Poprawka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.03, 00:06
              Wystarczty mieć trochę rozumu aby stwierdzic i wiedzieć że : jeżeli sie ma
              router planet 410b w tej samej sieci to mozesz gadać z 253 osobami i
              prawdopodobnie tak jest w tym przypadku. Po tym, co widze to gadasz z różnymi
              ludzmi z Tychów ale ty sam w to nie wierzysz.No to ci powiem że masz ich
              wszystkich na ulicy Dabrowskiego w kilku blokach, no i mnie także.Ale jak sie
              na tym nie znasz to nie gadaj głupot.
              • Gość: gienek [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.03, 00:08
                • Gość: Vegert Re: Poprawka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.03, 00:18
                  czyli jednak wynika za tego ze jesteś wyjątkowym idiotom skoro nawet tego nie
                  wiesz, zapytaj więc w pierwszym lepszym servisie internetowym a oni ci to
                  potwierdzą no ale skoro tak uwazasz to twoja sprawa.Wyrazy wspólczucia dla
                  debilka i tych którzy muszą czytać to co ten kretyn napisze pod adresem innych.
                  • Gość: gienek [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.03, 00:23
    • Gość: Richelieu* dżizus, talk, ale Ci rozwalają wątek IP: *.localdomain / 213.77.25.* 27.12.03, 01:00
      • Gość: talk talk [...] IP: *.dialsprint.net 27.12.03, 03:53
        • Gość: Richelieu* talk, powtórz pliiiz IP: *.localdomain / 213.77.25.* 27.12.03, 12:55
          niech przeczytam zanim regulamin Cię usunie
    • Gość: sdf Re: Jedynym celem w zyciu jest zarabianie forsy.. IP: *.in-addr.btopenworld.com 27.12.03, 14:20
      dla niektorych na pewno, ja stety, niestety nie moge sie nauczyc przywiazania
      do pieniedzy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka