Dodaj do ulubionych

Avène Diacnéal i Avène Cleanance K

11.09.09, 22:42
Po wielu pozytywnych opiniach na forum zakupiłam Avène Diacnéal. Zgodnie ze wskazówkami stosuję go na noc. Stosuję od kilku dni więc żadnych spektakularnych efektów nie opiszę.
Zastanawiam się nad kupnem Avène Cleanance K w celu stosowania go na dzień. I tu moja prośba do doświadczonych: czy mogę tak połączyć te kremy? Ja nie bardzo znam się na składzie, na kwasach itp...

Mam cerę tłustą, ze skłonnością do trądziku, nic mnie nie uczula.

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • kadanka Re: Avène Diacnéal i Avène Cleanance K 11.09.09, 23:23
      cleananceK nie jest na dzien! po pierwsze zostawia mocno blyszczaca
      warstewke na twarzy, nic sie na niego nie da polozyc, po 2gie
      zawiera sporo kwasow AHA i BHA wiec uwrazliwia na slonce! mozna sie
      dorobic podraznienia konkretnego albo i przebarwien. to jest
      kosmetyk wybitnie na noc moim zdaniem, nawet jesliby na opakowaniu
      pisalo cos innego.
    • marta_monika Re: Avène Diacnéal i Avène Cleanance K 12.09.09, 10:03
      Oba kremy na noc. Moze byc na zmiane. I tak jak pisze poprzedniczka: na dzien
      KONIECZNIE krem z filtrem. Jesli masz tlusta cere to w ofercie Aneve i LRP
      znajdziesz krem z duzym filtrem (50 lub 60) nie zapychajacy i nie zostawiajacy
      tlustej bialej warstwy.
      Kazdy kto chce zaczyna kuracje kwasami powinien uzbroic sie w cierpliwosc. Na
      forum wizaz jest watek na temat Diacneal
      www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=106313 Polecam
      • kreatywni a może Effaclar K NOWE 12.09.09, 16:47
        Przerabiam dokładnie powyższy link i teraz zastanawiam się czy może zamiast Avène Cleanance K kupić LPR Effaclar K i stosować na noc zamiennie z Diacnéalem?

Które połączenie byście poleciły?
      • issey_miyake Re: Avène Diacnéal i Avène Cleanance K 12.09.09, 21:58
        60 - nie ma takiego faktora
    • shakina Re: Avène Diacnéal i Avène Cleanance K 14.09.09, 15:17
      mam obydwa wymienione przez Ciebie :) wierz mi, ze nie za dlugo pociągniesz
      (jesli moge sie tak wyrazic ;P) stosując oba kremy jeden po drugim.przesuszysz
      sobie skórę. diacneal ma pochodną witaminy A- retinaldehyd i kwas glikolowy, a
      avene cleanance K tez mieszankę kwasów BHA I AHA. takie polączenie moze
      podraznic stosowane na zmiane jedno po drugim.ja stosuję juz diacneal tylko
      punktowo na jakies pryszczole,bo niestety dziala oslabiająco na naczynka (czyli
      pajączki jak nic, przynajmniej u wrazliwych cer)i mimo wszystko wysusza.
      cleanance K ladnie rozjasnia, ale jak ktos wyzej pisal absolutnie nie nadaje sie
      na dzien. na Twoim miejscu zainwestowalabym wlasnie w krem z filtrem na dzien
      (polecam avene cleanance soleir- chyba cos przekrecilam- filtr 45),a na noc jak
      juz cera lekko sie zmeczy kwasami np co 3 dzien - krem effaclar H, kojacy
      podrażnioną zabiegami przeciwtradzikowymi cerę :))
      mam tez effaclar K- dziala delikatniej niz wyzej omowione kremiki.

ale i tak najlepiej wg mnie na cere tradzikową dziala kwas salicylowy. ja
      stosuję go w postaci toniku (zmieniam stęzenie zależnie do potrzeb)- oczywiscie,
      jeszcze nie teraz, bo mimo wszystko slonko jeszcze mocno swieci ;)poczekam z tym
      do października.
      pozdrawiam!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka