Dodaj do ulubionych

Avon - Planet SPA

08.01.04, 15:10
co sądzicie o tej serii? Dzisiaj zuzyłąm ostatnią ampułke z białą herbatą i
efekty są spektakularne - buzia odświeżona, zero zmęczenia:). Mam tez peeling
z brązowym cukrem do ciała, zawiera też masło shea (tak na marginesie nie
wiem jak się to czyta - szi, szea, , sze, sza, shea?) - tez jest świetny.
Natomiast płatki pod oczy z biała herbatą są przereklamowane - dalej mam
sińce i zmeczone oczy, a stosowałam codziennie :(. Poza tym ten żel do mycia
ciała z oliwką tez jest taki sobie. Wg mnie seria Planet Spa nie do końca
jest udana, ale chetnie poznam wasze opinie.
Obserwuj wątek
    • jop Re: Avon - Planet SPA 08.01.04, 15:34
      madge_w_k napisała:

> masło shea (tak na marginesie nie
      > wiem jak się to czyta - szi, szea, , sze, sza, shea?)

W ludzkim języku to się i tak nazywa olej z masłosza.

> Natomiast płatki pod oczy z biała herbatą są przereklamowane - dalej mam
      > sińce i zmeczone oczy, a stosowałam codziennie :(.

Potwierdzam, badziew.

JoP
    • Gość: axa Re: Avon - Planet SPA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.04, 16:56
      a ja mam żel pod prysznic i balsam do ciała z algami i peeling do twarzy z
      białą herbatą. Żel i balsam fajnie pachną, ale cena przy tej pojemności i
      jakości jest zbyt wygórowana i więcej tego nie kupię. Peeling do twarzy po
      pierwszych 2 użyciach mi się spodobał, ale potem zaczął podrażniać mi skórę
      (czyżby uczulenie?), tak więc szumna nazwa SPA mi do tej serii nie pasuje.
      • Gość: Magda Re: Avon - Planet SPA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.04, 17:31
        miałam : żel pod prysznic i balsam- nic specjalnego , raczej w normie ale cena
        za wysoka jak na takie małe ( 150 ml) opakowania
        teraz mam peeling do ciała i bardzo mi sie podoba :)) cudnie pachnie i pieni
        sie, mam tez balsam do ust z masłem shea , taki w malutkim słoiczku - on jest
        super :) tłusty , ładnie chcroni usta w te mrozy, popękane wyleczył mi w 2 dni,
        czekoladowo pachnie :) ale nie nadaje sie dla dziewczyn z bardzo długomi
        paznokciami bo niewygodie sie go z tego słoiczka wyciąga :) ja kupiłam go w
        promocji za 14,90 chyba :)
        pozdr
    • Gość: K. Re: Avon - Planet SPA IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 08.01.04, 20:17
      Ja mialam maseczki z biala herbata. Obie do niczego!
    • ptasia Re: Avon - Planet SPA 08.01.04, 20:50
      miałam rem do ciała oliwkowy - b. fajny, ale mało wydajny, właśnie dostałam
      algi balsam i pod prysznic - specyficzny zapach, mi się akurat podoba, dobra
      jakość, ale relacja pojemność/cena nie bardzo. ogólnie to, co próbowałam, mi
      się podoba - zapachy, działanie, ale w cenach wyłącznie promocyjnych, a nawet
      wtedy niekiedy... hm.
    • Gość: gocha221 Re: Avon - Planet SPA IP: *.icpnet.pl 09.01.04, 06:10
      a ja lubie t aserie!!!!
      podobaja mi sie zapachy i dzialanie!!
      mam zel i balsam- oba fajne, ale fakt ze malutkie i dosc drogie, wiec uzywam
      wymiennie z innymi kosmetykami, zeby sie dluzej nimi cieszyc:-)
      peeling do twarzy- mam od 3 tygodni, uzywam 2x w tygodniu i nie mam zadnych
      podrzanien
      peeling do ciala z cukrem- suuuuuuuper, ale tez maly
      platki z biala herbata- mam 23 lata i nie mam ani workow ani zmarszek, ale
      dostalam w prezencie i klade je przed impreza-odprezaja, lubie sobie z nimi
      polezec!! efektow na twarzy zbytnio nie widac, ale dla mnie maja bardziej
      dzialanie antystresowe:-)
      mam jeszcze maseczke peel-off, ale na razie nie otwieram
      • Gość: kreolka Re: Avon - Planet SPA IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 09.01.04, 11:59
        Kupilam balsam do ciala Spa skuszona jego opisem w katalogu i to byla pomylka.
        Szumna nazwa "Morski Napoj Do Ciala" to pic na wode. Ach, dodam ze
        "luksusowy"... niby dlaczego? Nawilza przez jakies 10 min pozniej skora i tak
        jest szorstka. Zle sie wchlania. Po zaaplikowaniu specyfiku pozostaje na skorze
        lepka warstwa, ktora nalepiej zmyc, inaczej czuc dyskomfort. Zapach raczej
        nieprzyjemny, mala pojemnosc, niska jakosc za duza kase. Tesknie za wycofanym
        jakies 2 lata temu balsamiku "Milk Made with Honey", cudny byl i zapach
        najpiekniejszy...Najlepszy jaki mialam. Teraz w serii Naturals tez jest mleko i
        miod - smierdzacy bubel.

• Gość: justa Re: Avon - Planet SPA IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 09.01.04, 12:42
      miałam peeling kremowy do twarzy, igdy nie spotkałam tak fajnego peelingu, jest
      naprawdę kremowy, po jego użyciu skóra jest gładka w dotyku i świetnie
      nawilżona, też jest jakby kremowa, nie wysusza skóry. a peeling do ciała
      dopiero kupiłam i jeszcze nie zdążyłam użyć.
      co do shea - ja stawiam na "szea".
    • kimmay Re: Avon - Planet SPA 09.01.04, 16:28
      Mam balsam i zel algowy, ich zapach mnie pobudza, uzywam przy porannym
      prysznicu.
      Wlasnie czekam na zamowiony peeling cukrowy - widze, ze zbiera dobre opinie.

Do kreolki:
      Ja tez uwielbiam milk&honey, wiem ze jest wycofany, ale calkiem niedawno byl w
      ofercia dla konsultantek (nie w katalogu tylko na oddzielnej ofercie) po
      8.90/szt. Moja konsultantka mi zamowila :>
    • Gość: justa Re: Avon - Planet SPA IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 15.01.04, 12:04
      już wypóbowałam ten peeling z brązowym cukrem, rzeczywiście jest super, zapach
      niesamowity, chciałoby się go zjeść. szkoda tylko, że taki mało wydajny :( na
      pewno kupię też peeling do twarzy z tym cukrem (ale to już z innej serii),
      jeśli będzie tak pachniał...

a znacie może inne kosmetyki z brązowym cukrem?

mam jeszcze pytanie - czy Wy też macie problem z wydobyciem tego peelingu z
      buteleczki? nie mogę go w ogóle wydobyć, sam nie płynie, bo jest za gęsty,
      muszę wyciskać, ale butelka jest zbyt twarda i nieźle się przy tym męczę :( czy
      tylko ja tak mam?
      • Gość: gocha221 Re: Avon - Planet SPA IP: *.icpnet.pl 15.01.04, 15:35
        nie tylko Ty tak masz!!! ja tez!!
        jak uzywalam go pierwszy raz to pomyslam ze moze przeterminowany:-)
        fakt ze troche sie trzeba postarac, zeby go wydostac..
        ale jest taki dobry ze mi to az tak nie przeszkadza:-)
        pozdrawiam
        • Gość: justa Re: Avon - Planet SPA IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 15.01.04, 15:42
          dzięki za info, myślałam już, że mi zgęstniał albo co... :) ale szkoda, mogliby
          nad tym popracować, chyba zwrócę im uwagę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka