Dodaj do ulubionych

cos na wysuszone koncowki włosow

08.01.04, 17:14
Moze uzywacie kosmetyk, z ktorego jestescie zadowolone. Farbuje wlosy i od 3
lat mam problemy z koncowkami / nigdy wczesniej tego nie mialam/. Moze to na
skutek zmiany szamponu koloryzujacego /jak mi sie wydawalo / na lepszy.
Wkurza mnie, ze doslownie polowa wlosow sie wichrzy :(. Mialam krecone,
teraz moge o nich pomarzyc..., do prostych tez duzo brakuje. Czy to skutek
uzywania zlego szamponu???
Obserwuj wątek
    • Gość: AniaWarszawa Re: cos na wysuszone koncowki włosow IP: *.acn.pl 08.01.04, 17:23
      Ja odkąd pamiętam mam wysuszone końcówki.Używałam już szamponów i odżywek o
      działaniu nawilżającym,kupiłam specjalne serum do zniszczonych i suchych
      końcówek,wcierałam w nie nawet oliwkę,gdyż słyszałam że to pomaga.Ale mimo
      wszystkich tych zabiegów moje końcówki nadal są rozdwojone i suche.Dlatego
      chętnie dowiem się czego jeszcze mogłabym spróbować aby rozwiązać ten
      problem.Bo nawet mimo podcinania końcówek,po pewnym czasie ich kondycja jest
      znów słaba.
      • lola211 Re: cos na wysuszone koncowki włosow 08.01.04, 18:32
        Na taki problem pomoze preparat w formie serum sklejajacy te koncówki.Dobre
        recenzje zbiera serum Avonu, było pare dobrych opinii na ten temat.
        Przy okazji polece jeszcze nabłyszczacz do włosów tej firmy- efekt
        nablyszczenia widac od razu, koszt 12 zł.
        • Gość: ja Re: cos na wysuszone koncowki włosow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.04, 18:39
          ja uzywalam, nic nie dawalo
          • Gość: AniaWarszawa Re: cos na wysuszone koncowki włosow IP: *.acn.pl 08.01.04, 19:54
            Ja również próbowałam serum z Avonu.Niestety zero efektu.A końcówki wyglądały
            nieefektownie,jakby były mocno przetłuszczone.
    • ad_s Re: cos na wysuszone koncowki włosow 08.01.04, 21:07
      A może Silk Therpy pH 0.0 firmy Farouk? "Jedwabisty prepart regenerujący.
      Zawiera proteiny jedwabne, witaminy i składniki roślinne." Mała buteleczka 10zł
      u fryzjera. To oczywiście nie wyleczy zniszczonych końcówek. Terapia doraźna.
      Efekt do kolejnego mycia. Ale końcówki wyglądają zdrowo.

www.farouk.com.pl
      • Gość: ja Re: cos na wysuszone koncowki włosow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.04, 11:49
        A w ktorych salonach fryzjerskich w Warszawie mozna to dostac???
        • ad_s Farouk 09.01.04, 15:33
          Gość portalu: ja napisał(a):

> A w ktorych salonach fryzjerskich w Warszawie mozna to dostac???
          W Wwce? Nie wiem. Generalnie w każdym ciut lepszym salonie powinno być. Ale
          szybko znika z półek. Po prostu zapytaj się.

Mała buteleczka jest naprawdę mała (a nie jak na zdjęciach na www). Dwie
          kropelki rozciera się w dłoniach i to wciera się w końcówki.
    • Gość: esporanka Re: cos na wysuszone koncowki włosow IP: *.adl.ihug.com.au 09.01.04, 07:56
      A dla mnie serum z Avonu, jako jeden z niewielu kosmetykow tej firmy, jest b.
      udane. Warto zakupic jednak w promocji, bo cena jak na mala pojemnosc jest
      dosc wysoka. Nalezy uwazac, zeby nie przedobrzych, wtedy wlosy rzeczywiscie
      moga wygladac na przetluszczone. Dodatkowo, pieknie pachnie:)
      • Gość: kasia.lomanczyk Re: cos na wysuszone koncowki włosow IP: 213.199.221.* 09.01.04, 10:59
        Ja bym tez polecila to serum, rozdwojonych koncowek nie sklei, nie ma co sie
        ludzic, ale zapobiegnie rozdwajaniu sie kolejnych, no i wlosy po nim robia sie
        jedwabiste i delikatne. Tylko tak jak pisze esporanka, nie mozna tego nalozyc
        za duzo. Ja mam wlosy do ramion i uzywam tylko 1 "psikniecie" na dlonie,
        rozcieram a potem dlonmi "przejezdzam" po wlosach od polowy ich dlugosci. I
        faktycznie przestaly sie rozdwajac.
        Jako nastepny zamierzam nabyc jedwab w plynie Farouk.
    • Gość: Edy Re: cos na wysuszone koncowki włosow IP: *.rmf.pl / *.rmf.pl 09.01.04, 12:05
      Mnie pomogla odzywka Welli w takiej malej buteleczce, kupiona u fryzjera -
      specjalnie na koncowki. 50zl.
      • konopielka80 Re: cos na wysuszone koncowki włosow 09.01.04, 15:43
        Cześć Dziewczyny!
        Ja mam ten sam problem z końcówkami...Serum Avonu mi nie pomogło...Uzywam
        szamponu Timotei z winogronami i włosy są po nim bardzo ładne. Wydaje mi sie,
        że przyczyna rozdwojonych końcówek leży w diecie, widocznie włosy nie dostają
        tego czego potrzebują..Ostatnio brałam Skrzypovitę, włosy przestały mi wypadać,
        ale końcówki nadal mam rozdwajające się. Wiem, ze rozdwajaniu sprzyja częste
        suszenie włosów bardzo gorącą suszarką oraz różne zabiegi np. farbowanie,
        trwała itp.
        • Gość: Edy Re: cos na wysuszone koncowki włosow IP: *.rmf.pl / *.rmf.pl 09.01.04, 15:48
          No, a takze wlosy "majtaja" po ramionach ikoncowki sie obcieraja i rozdwaja. Ja
          codziennie szusze rano wlosy suszarka i modeluje -ale ta odzywka Welli -mimo ze
          droga dziala- nei mam rozdwojaonych koncowek. Polecam welle zatem!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka