piotr_a_m 08.01.04, 21:25 Pani Doktor, czy istnieją szampony koloryzyjące pokrywające siwe włosy, nie farbujące trwale tzn zmywalne w przeciągu np. miesiąca, nie osłabiające włosów? czy mogłaby Pani coś polecić? pozdrawiam Piotr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vasylisa ROZWIĄZANIE POŁOWICZNE 16.01.04, 18:47 SZAMPONY KOLORYZUJĄCE POKRYWAJĄ WŁOSY W 50% - to znaczy, że w zależności od rodzaju włosów mogą pokryć je ładnie jeśli nie ma włosów siwych więcej niż połowa. W praktyce różnie to bywa, jesli włosy są grube szampon koloryzujący nie otworzy wystarczająco ich łuski cy "wtłoczyć" pod nią pigment jeśli cienkie może pokryyć włosy nawet w 100% siwe. SZAMPONY KOLORYZUJĄCE RACZEJ NIE OSŁABIAJĄ WŁOSÓW, nie zawierają amoniaku i są bezpieczną formą koloryzacji ( nie polecam tylko szamponów koloryzujących PALETTE - mocne i panie się skarżą, że włosy są po nich osłabione) UWAGA!!! NIE MA SZAMPONU ZMYWAJĄCEGO SIĘ W 100% - zawsze zostaje mniej lub bardziej widoczna różnica między odrostem a koloryzowanymi wlosami! DOBRYM ROZWIĄZANIEM DLA CIEBIE BYŁY BY PIANKI KOLORYZUJĄCE: Mają one swoje zalety, są łatwe w użyciu: NAKŁADASZ I NIE ZMYWASZ. Są łagodne i nadaja naturalny efekt lekko podkoloryzowanych wlosow. Wada tych pianek jest koniecznosc powtażania aplikacji co 1-2 mycia poniweaż pianka jest nietrwala ALE gwarantuje pokrycie, nie osłabia włosów i jest łatwa w użyciu. NA rynku w tym momencie, z tego co wiem takie pianki mają firmy: WELLA (linia profesjonalna!!!), KEUNE (wybór naturalnych odcieni: czarny, brąz, blond ciemny ale też rude, mahoniowe :) i EUGENE PERMA. Pozdrawiam Vasylisa Odpowiedz Link Zgłoś
piotr_a_m Re: ROZWIĄZANIE POŁOWICZNE 17.01.04, 21:00 dziekuje Vasilisi za porade pozdrawiam piotr Odpowiedz Link Zgłoś
oksana.zarewicz Re: farba do włosów 17.01.04, 22:29 Witam panie Piotrze, Osobiście nie mogę polecić konkretnego szamponu koloryzujacego, pokrywającego siwe włosy, ponieważ nie mam w tym doświadczenia. W tej sytuacji pozostaje Panu zaufać reklamie firm, proponujących tego rodzaju preparaty lub być może ktoś z forumowiczów podzieli się swoimi doświadczeniami. Pozdrawiam Oksana Odpowiedz Link Zgłoś