Gość: haga IP: 212.14.48.* 13.01.04, 15:49 znacie jakieś skuteczne pasty, preparaty wybielające ząbki, albo może jakieś domowe sposoby, poradzcie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gwiazdka Re: białe ząbki-czym? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.04, 19:03 u mnie wszyscy zauwazyli roznice !!! Wiec moge sie podzielic z Toba :) Szczoteczka elektryczna (konieczna wlasnie jest elektryczna) + pasta wybielajaca (np. blendamed - sorka ale nie wiem jak to dokladnie sie pisze, lub nasza zwykla colodent wybielajaca- na prawde dobra) ogolnie pasta lepiej wybiela jak ma takie mikrogranulki U mnie bardzo szybciutko widac bylo efekty - szczegolnie z przodu (chyba jedynki i dwojki najdokladniej szorowalam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Re: białe ząbki-czym? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.04, 21:56 Systematycznie uzywam pasty Denivit i mam bielutkie zeby.Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gocha221 Re: białe ząbki-czym? IP: *.icpnet.pl 13.01.04, 22:03 z tego co ja wiem to szczoteczki elektryczne nie sa dla zebow najzdrowsze( info od dentystki) pasty z granulkami moga podrazniac osoby o wrazliwych zebach- ja niestety takie mam:-( polecam colgate herbal wybielajace z dodatkiem cytryny, efekty moze nie sa szybkie i spektakularne ale sposob delikatny. z naturalnych: slyszalam ze nalezy zagryzac wlasnie plasterek cytryny, ale nie probowalam-brrrrr w tej colgate jest cytryna, wiec moze to ma sens ale to chyba dla odwaznych:-) i cos na pocieszenie: podobno zeby zolte sa takie bo maja duzo mineralow i sa zdrowe zeby biale sa ladniejsze ale slabsze tak mi powiedziala dentystka, i moge powiedziec ze moje nie sa najbielsze ale za to w ogole sie nie psuja:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: białe ząbki-czym? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.01.04, 22:10 hmmm...ja mam żółte i psują się. Mam całe w plombach. Zastanawiam się nad skutecznością żelu SImply White. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gocha221 Re: białe ząbki-czym? IP: *.icpnet.pl 13.01.04, 23:53 no moje sie nie psuja, a kolezanka ktora ma bialutkie ma prawie wszystkie w plomach!! ale moze to nie jest regula!! tez myslalam o tym zelu, cena do przejscia, ale slyszalam ze whitestrips nie sa za mile w uzyciu( bola zeby przez kilka pierwszych dni, podobno nawet bardzo, ale w zaleznosci od wrazliwosci zebow) no j boje sie ze wydam te 60zl na marne.... Ktos probowal??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~KASIA~ Re: białe ząbki-czym? IP: 212.160.152.* 14.01.04, 01:25 mi troszeczke wybielały po żelu Colgate; ale ja dostałam go ze Stanówi był do stosowania na noc- Colgate Simply White Nite. Co prawda spektakularnych efektóww nie było od razu, ale ząbki troszkę wyjaśniały. Przy tego typu rodkach stosowanych samodzielnie nie ma mowy o Bóg wie jakim wybieleniu zębów, bo one są bardzo łagodne, przecież skoro np. nakładałam ten żel na zęby na calą noc, to nie móg mieć tam nie wiadomo czego, bo - za przeproszeniem - po prosty gębę by mi wypaliło i tyle. Dlatego przy wybielaniu u dentysty stosuje się te szyny- żel do szyny, szyna na zęby i tyle. Najlepiej to myc ząbki po każdym, ale to każdym posiłu, a już obowiązkowo po wypiciu herbaty i kawy. Moze t trochę chore, ale autentycznie działam, znajomi już sie nie nabijają, ze wszędzie łaże ze szczoteczką i pastą :-))a moje ząbki się podobaja. I w wieku 26 lat mam 3 plomby! Ludzie, myjcie zęby i tyle! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haga Re: białe ząbki-czym? IP: 212.14.48.* 14.01.04, 09:25 dzieki za rady, rozmawiałam z dentystkan i faktycznie zeby zółte, skłonne do przebarwień sa mocniejsze, tak jest i w moim przypadku 26 lat i 2 plomby, no i ona odradza mi wybielanie zebów bo stana sie wrazliwe, ale ja i tak spróbuję, chyba skusze sie na paski pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gocha221 Re: białe ząbki-czym? IP: *.icpnet.pl 14.01.04, 12:12 ja mam 23 lata i 1 plombe....ale zeby jak pisalam zolte i nie wydaja mi sie zeby czeste mycie, co poleca ktos wyzej, cokolwiek zmienilo!! ja bardzo dbam o higiene, plyny do plukania, nici, mycie po kazdym posilku i nic!!a ile kosztuje wybielanie u dentysty?? takie profesjonalne... aha! plyn do plukania Denivit raczej nie wybiela... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lee Re: białe ząbki-czym? IP: *.jwt.com.pl 14.01.04, 10:48 Ja nie polecam White Stripe, stosowalam przez 2 tygodnie i efektu prawie nie bylo, poza tym zeby bardzo, bardzo bolaly i byly zbyt wrazliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loczki Re: białe ząbki-czym? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.04, 09:52 u mnie po white stripes byl bardzo widoczny efekt!!! wszyscy zauwazyli moje biale zabki:) dentystka powiedziala mi ze pasty wybielajace dzialaja na takie zasadzie ze tra jakimis granulkami i usuwaja tylko zewnetrzne przebarwienia razem ze szkliwem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sandra Re: białe ząbki-czym? IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 14.01.04, 17:35 Dziewuszki!! wszystkie preparaty do wybielania, a juz na pewno te do nakladania na noc, zawieraja perhydrol, ktory nieodzownie niszczy szkliwo i szyjki zebowe!!! 2 lata temu wybielilam sobie w ten sposob zeby i od tego czasu mialam do naprawy caly gorny rzad zebow!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wanda Re: białe ząbki-czym? IP: 212.191.132.* 15.01.04, 09:04 ja uzywam simplywhite i nic, zadnego efektu. a kosztowal 65 zl, wolalabym sobie jakas bielizne kupic to by maz chociaz sie ucieszyl :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anieze Re: białe ząbki-czym? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.04, 09:42 Wybielałam zęby ok. 5 lat temu u dentysty, a raczej żelem kupionym u dentysty. Zrobił nakładki na zęby a potem przez 2 tygodnie spałam z tymi nakładkami. Efekt był widoczny i mogę powiedzieć, że utrzymuje się do dziś. Zęby miałam naprawdę żółte i to chyba prawda, że te z żółtej kości są mocniejsze, bo jak narazie, w wieku 30 lat, mam tylko jedną plombę. Jak narazie nie zauważyłam zgubnego wpływu tego żelu na moje zęby. Odpowiedz Link Zgłoś
virridi Re: białe ząbki-czym? 15.01.04, 18:45 Moja dentystka odradzała mi wszelkie wybielacze dostępne na rynku, za to co pół roku chodzę do niej na "piaskowanie", efekt rewelacyjny i dziąsła zdrowe. Zabieg nie jest przyjemny, ale da się wytrzymać :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katinka Re: białe ząbki-czym? IP: *.attu.pl / *.crowley.pl 15.01.04, 20:31 wlasnie! mialam to napisac! nosze apaparat staly i zabki mam bielusienkie, nigdy nie odwazylabym sie ich wybielac, czy maltretowac na noc, kazda chemia szkodzi, a takie piaskowanie i czyszczenie ultradzwiekami na dodatek pomaga, bo usuwaja sie rozne zanieczyszczenia np w kieszonkach przy dziaslach. mam slabe, kruche zeby (antybiotyki), za to biale jak mleko. zabki mojej przyjaciolki po pierwszym w zyciu piaskowaniu i polerowaniu zjasnialy o kilka tonow, sa sliczne! pozdrowionka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katinka Re: białe ząbki-czym? IP: *.attu.pl / *.crowley.pl 15.01.04, 20:33 oczywiscie, nosze aparat staly ;-) zapomnialam dodac, ze taki zabieg oczyszczenia wszystkich zebow kosztuje kolo 100 zl, warto, bo efekty sa naprawde widoczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haga Re: białe ząbki-czym? IP: 212.14.48.* 16.01.04, 08:29 prosz napisz więcej o tym piaskowaniu, ile trwa, czy to coś boli, jeśli ma sie nadwrażliwe zęby pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
virridi Re: białe ząbki-czym? 16.01.04, 14:02 Dokładnie o piaskowaniu przeczytaj najlepiej w jakimś sensownym serwisie lub zadzwoś do dentysty i wypytaj, gdyż ja nie jestem lekarzem i nie chcę wprowadzić Cię w błąd. Trwa ok.pół godziny do godziny, nie boli, ale czasem czuje się dotkliwie zimno przy nadwrażliwych zębach. Potem siedzę z pianką truskawkową z fluorem. Czasem preparat pryska na ubranie więc możesz wyjść w białe kropki, dlatego nie idź w wyjściowych ciuchach. Smak sody z cytryną, niezbyt przyjemny. Nie musisz się bać, skoro ja przeżyłam, przeżyjesz i Ty, a jestem osobą wyjątkowo wrażliwą na ból. Życzę promiennego uśmiechu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haga Re: białe ząbki-czym? IP: 212.14.48.* 16.01.04, 15:13 Dzieki wielki, własnie bałam sie, że może boleć, ale skoro dałaś rade to i ja dam, w next tygodniu ruszam na te tortury :) pozdr Odpowiedz Link Zgłoś