Dodaj do ulubionych

białe ząbki-czym?

IP: 212.14.48.* 13.01.04, 15:49
znacie jakieś skuteczne pasty, preparaty wybielające ząbki, albo może jakieś
domowe sposoby, poradzcie
Obserwuj wątek
    • Gość: gwiazdka Re: białe ząbki-czym? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.04, 19:03
      u mnie wszyscy zauwazyli roznice !!!
      Wiec moge sie podzielic z Toba :)
      Szczoteczka elektryczna (konieczna wlasnie jest elektryczna) + pasta
      wybielajaca (np. blendamed - sorka ale nie wiem jak to dokladnie sie pisze, lub
      nasza zwykla colodent wybielajaca- na prawde dobra) ogolnie pasta lepiej
      wybiela jak ma takie mikrogranulki
      U mnie bardzo szybciutko widac bylo efekty - szczegolnie z przodu (chyba
      jedynki i dwojki najdokladniej szorowalam :)
    • Gość: Iza Re: białe ząbki-czym? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.04, 21:56
      Systematycznie uzywam pasty Denivit i mam bielutkie zeby.Polecam
    • Gość: gocha221 Re: białe ząbki-czym? IP: *.icpnet.pl 13.01.04, 22:03
      z tego co ja wiem to szczoteczki elektryczne nie sa dla zebow najzdrowsze( info
      od dentystki)
      pasty z granulkami moga podrazniac osoby o wrazliwych zebach- ja niestety takie
      mam:-(
      polecam colgate herbal wybielajace z dodatkiem cytryny, efekty moze nie sa
      szybkie i spektakularne ale sposob delikatny.
      z naturalnych: slyszalam ze nalezy zagryzac wlasnie plasterek cytryny, ale nie
      probowalam-brrrrr
      w tej colgate jest cytryna, wiec moze to ma sens
      ale to chyba dla odwaznych:-)
      i cos na pocieszenie: podobno zeby zolte sa takie bo maja duzo mineralow i sa zdrowe
      zeby biale sa ladniejsze ale slabsze
      tak mi powiedziala dentystka, i moge powiedziec ze moje nie sa najbielsze ale za
      to w ogole sie nie psuja:-)
      • Gość: majka Re: białe ząbki-czym? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.01.04, 22:10
        hmmm...ja mam żółte i psują się. Mam całe w plombach.
        Zastanawiam się nad skutecznością żelu SImply White.
        • Gość: gocha221 Re: białe ząbki-czym? IP: *.icpnet.pl 13.01.04, 23:53
          no moje sie nie psuja, a kolezanka ktora ma bialutkie ma prawie wszystkie w
          plomach!! ale moze to nie jest regula!!
          tez myslalam o tym zelu, cena do przejscia, ale slyszalam ze whitestrips nie sa
          za mile w uzyciu( bola zeby przez kilka pierwszych dni, podobno nawet bardzo,
          ale w zaleznosci od wrazliwosci zebow)
          no j boje sie ze wydam te 60zl na marne....
          Ktos probowal???
    • Gość: ~KASIA~ Re: białe ząbki-czym? IP: 212.160.152.* 14.01.04, 01:25
      mi troszeczke wybielały po żelu Colgate; ale ja dostałam go ze Stanówi był do
      stosowania na noc- Colgate Simply White Nite. Co prawda spektakularnych
      efektóww nie było od razu, ale ząbki troszkę wyjaśniały.

Przy tego typu rodkach stosowanych samodzielnie nie ma mowy o Bóg wie jakim
      wybieleniu zębów, bo one są bardzo łagodne, przecież skoro np. nakładałam ten
      żel na zęby na calą noc, to nie móg mieć tam nie wiadomo czego, bo - za
      przeproszeniem - po prosty gębę by mi wypaliło i tyle.
      Dlatego przy wybielaniu u dentysty stosuje się te szyny- żel do szyny, szyna
      na zęby i tyle.

Najlepiej to myc ząbki po każdym, ale to każdym posiłu, a już obowiązkowo po
      wypiciu herbaty i kawy. Moze t trochę chore, ale autentycznie działam, znajomi
      już sie nie nabijają, ze wszędzie łaże ze szczoteczką i pastą :-))a moje ząbki
      się podobaja. I w wieku 26 lat mam 3 plomby!

Ludzie, myjcie zęby i tyle!
    • Gość: haga Re: białe ząbki-czym? IP: 212.14.48.* 14.01.04, 09:25
      dzieki za rady, rozmawiałam z dentystkan i faktycznie zeby zółte, skłonne do
      przebarwień sa mocniejsze, tak jest i w moim przypadku 26 lat i 2 plomby, no i
      ona odradza mi wybielanie zebów bo stana sie wrazliwe, ale ja i tak spróbuję,
      chyba skusze sie na paski
      pozdr
      • Gość: gocha221 Re: białe ząbki-czym? IP: *.icpnet.pl 14.01.04, 12:12
        ja mam 23 lata i 1 plombe....ale zeby jak pisalam zolte
        i nie wydaja mi sie zeby czeste mycie, co poleca ktos wyzej, cokolwiek zmienilo!!
        ja bardzo dbam o higiene, plyny do plukania, nici, mycie po kazdym posilku i
        nic!!a ile kosztuje wybielanie u dentysty??
        takie profesjonalne...
        aha! plyn do plukania Denivit raczej nie wybiela...
    • Gość: lee Re: białe ząbki-czym? IP: *.jwt.com.pl 14.01.04, 10:48
      Ja nie polecam White Stripe, stosowalam przez 2 tygodnie i efektu prawie nie
      bylo, poza tym zeby bardzo, bardzo bolaly i byly zbyt wrazliwe.

• Gość: loczki Re: białe ząbki-czym? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.04, 09:52
        u mnie po white stripes byl bardzo widoczny efekt!!! wszyscy zauwazyli moje
        biale zabki:)

dentystka powiedziala mi ze pasty wybielajace dzialaja na takie zasadzie ze
        tra jakimis granulkami i usuwaja tylko zewnetrzne przebarwienia razem ze
        szkliwem.
    • Gość: sandra Re: białe ząbki-czym? IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 14.01.04, 17:35
      Dziewuszki!!
      wszystkie preparaty do wybielania, a juz na pewno te do nakladania na noc,
      zawieraja perhydrol, ktory nieodzownie niszczy szkliwo i szyjki zebowe!!!
      2 lata temu wybielilam sobie w ten sposob zeby i od tego czasu mialam do
      naprawy caly gorny rzad zebow!!!
      • Gość: wanda Re: białe ząbki-czym? IP: 212.191.132.* 15.01.04, 09:04
        ja uzywam simplywhite i nic, zadnego efektu.
        a kosztowal 65 zl, wolalabym sobie jakas bielizne kupic to by maz chociaz sie
        ucieszyl :))
        • Gość: gocha221 :-))) IP: *.icpnet.pl 15.01.04, 15:10
      • Gość: anieze Re: białe ząbki-czym? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.04, 09:42
        Wybielałam zęby ok. 5 lat temu u dentysty, a raczej żelem kupionym u dentysty.
        Zrobił nakładki na zęby a potem przez 2 tygodnie spałam z tymi nakładkami.
        Efekt był widoczny i mogę powiedzieć, że utrzymuje się do dziś. Zęby miałam
        naprawdę żółte i to chyba prawda, że te z żółtej kości są mocniejsze, bo jak
        narazie, w wieku 30 lat, mam tylko jedną plombę. Jak narazie nie zauważyłam
        zgubnego wpływu tego żelu na moje zęby.
    • virridi Re: białe ząbki-czym? 15.01.04, 18:45
      Moja dentystka odradzała mi wszelkie wybielacze dostępne na rynku, za to co
      pół roku chodzę do niej na "piaskowanie", efekt rewelacyjny i dziąsła zdrowe.
      Zabieg nie jest przyjemny, ale da się wytrzymać :)))
      • Gość: katinka Re: białe ząbki-czym? IP: *.attu.pl / *.crowley.pl 15.01.04, 20:31
        wlasnie! mialam to napisac! nosze apaparat staly i zabki mam bielusienkie,
        nigdy nie odwazylabym sie ich wybielac, czy maltretowac na noc, kazda chemia
        szkodzi, a takie piaskowanie i czyszczenie ultradzwiekami na dodatek pomaga,
        bo usuwaja sie rozne zanieczyszczenia np w kieszonkach przy dziaslach. mam
        slabe, kruche zeby (antybiotyki), za to biale jak mleko. zabki mojej
        przyjaciolki po pierwszym w zyciu piaskowaniu i polerowaniu zjasnialy o kilka
        tonow, sa sliczne!

pozdrowionka :)
        • Gość: katinka Re: białe ząbki-czym? IP: *.attu.pl / *.crowley.pl 15.01.04, 20:33
          oczywiscie, nosze aparat staly ;-) zapomnialam dodac, ze taki zabieg
          oczyszczenia wszystkich zebow kosztuje kolo 100 zl, warto, bo efekty sa
          naprawde widoczne.
          • Gość: haga Re: białe ząbki-czym? IP: 212.14.48.* 16.01.04, 08:29
            prosz napisz więcej o tym piaskowaniu, ile trwa, czy to coś boli, jeśli ma sie
            nadwrażliwe zęby
            pozdr
            • virridi Re: białe ząbki-czym? 16.01.04, 14:02
              Dokładnie o piaskowaniu przeczytaj najlepiej w jakimś sensownym serwisie lub
              zadzwoś do dentysty i wypytaj, gdyż ja nie jestem lekarzem i nie chcę
              wprowadzić Cię w błąd. Trwa ok.pół godziny do godziny, nie boli, ale czasem
              czuje się dotkliwie zimno przy nadwrażliwych zębach. Potem siedzę z pianką
              truskawkową z fluorem. Czasem preparat pryska na ubranie więc możesz wyjść w
              białe kropki, dlatego nie idź w wyjściowych ciuchach. Smak sody z cytryną,
              niezbyt przyjemny. Nie musisz się bać, skoro ja przeżyłam, przeżyjesz i Ty, a
              jestem osobą wyjątkowo wrażliwą na ból. Życzę promiennego uśmiechu.
              • Gość: haga Re: białe ząbki-czym? IP: 212.14.48.* 16.01.04, 15:13
                Dzieki wielki, własnie bałam sie, że może boleć, ale skoro dałaś rade to i ja
                dam, w next tygodniu ruszam na te tortury :)
                pozdr
                • virridi Re: białe ząbki-czym? 16.01.04, 15:22
                  Napisz o efektach! Powodzenia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka