Dodaj do ulubionych

piekielna depilacja

09.11.09, 18:34
wiem, że ten temat był poruszany milion razy i możliwe, że wszystko juz zostało powiedziane, ale ta kwestia doprowadza mnie do kresu wytrzymalosci i zastanawiam się, czy tylko ja tak mam.
otóż, mam jasną cerę, ale włoski ciemne. depilacja pach to pikuś, co drugi dzien rano przejezdzam maszynką i jest spokój. natomiast nogi i bikini to jak karczowanie dzungli.
wloski są ciemne i rosną długie, wiec wygladam jak yeti kiedy sie choć przez 2 dni zaniedbam.
depilacja woskiem i depilatorem odpada, bo wystarcza na niecały tydzien, w trakcie ktorego nie ma dnia bez koniecznosci poprawek. próbowałam wosku z drogerii - tanita, veet, ale są do bani. byłam tez na woskowaniu u kosmetyczki. wyrywanie konczy sie tragedia z odrastaniem - wrastanie, bąble, pryszcze, a skóra nóg wygląda jak z horroru - co z tego, że przez tydzien mam względnie gładkie nogi, skoro potem przez 2 tygodnie musze chodzic w długich spodniach i spedzac godziny w lazience na doprowadzaniu sie do porzadku. zwykle tak to wyglada w wakacje. gdyby jeszcze włoski wyrastały bez dodatkowych atrakcji, to mogłabym poswiecic godzine tygodniowo na depilacje i juz. ale one sie do kolejnej depilacji nadaja po kilku tygodniach, a w miedzyczasie chodze włochata i pryszczata.
kremy do depilacji typu veet, w tym te pod prysznic tez nie zdaja egzaminu, bo polowa włosow zostaje i sa rozmiekczone, wiec nie da sie tego nawet poprawic maszynką.
uzywam wiec maszynki, ale to tez mi na dłuższą metę nie sluzy, bo nastepnego dnia jestem kłująca i nie moge tak od razu znowu ogolic nóg, musze odczekac aż troche odrosną i wtedy. no i znowu chodze włochata parę dni...
bikini mnie dobija, bo do tych wszystkich atrakcji dochodzą tez okropne pryszcze w miejscach ocierania sie o spodnie, no i oczywiscie odrastanie jest błyskawiczne.
w dalszych planach mam laser, ale na razie brak funduszy...
gdybyscie mogły, moje drogie, napisac cos o waszych sposobach, jakis specjalnych kosmetykach przeciw odrastaniu. kiedys ktos poradzil mi preparat o nazwie folisan, ze niby zapobiega wrastaniu wlosow i wydobywa te juz wrosniete. jak dla mnie cudo, ale to chyba tylko legendy, bo w zadnej aptece o tym nie slyszeli.
dodam jeszcze, ze uzywalam balsamow spowalniających odrastanie z avonu i jeszcze jakiś z drogerii, ale nic mi to nie pomaga. robie peelingi przed i po depilacji, szoruje sie ostra rękawicą zeby przestały mi wrastac, ale to i tak na nic. nie chce spedzic zycia w lazience na czynnosciach ktorych efekty znikają nastepnego dnia, nie mam na to czasu ani ochoty.
macie jakies sprawdzone kosmetyki?
Obserwuj wątek
    • lawenda1234 Re: piekielna depilacja 09.11.09, 18:43
      Myślę, ze powinnaś spróbować jescze raz wosku - nie jakiegoś z drogerii tylko u kosmetyczki (dobrej!). W dobrych salonach proponują nawet kosmetyki z serii: przeciw wrastaniu włosów, stymulujacych wzrost włosa itd itp.. Jeśli chodzi o bikini proponuję żebyś spróbowała wosku twardego nie powinno byc wtedy zapalenia ujścia włoska mieszkowego.
    • tiuia Re: piekielna depilacja 10.11.09, 14:44
      Kochana, depilacja cukrowa! Własnoręcznie, szybko, tanio i skutecznie. Musisz tylko zakupić pastę cukrową i poświęcić chwilę na nauczenie się tego sposobu.
      Ja też miałam wieczny problem z bikini. No i po paście cukrowej jest tak, że poprawiam raz na tydzień-dwa (cudów nie ma - włosy tak czy inaczej rosną), ale za to jest mniej boleśnie niż depilatorem i nie mam podrażnień. No i skóra gładka oczywiście:)

Aaa, jest jeszcze depilacja laaserowa, podobno skuteczna, ale droga jak diabli.

• shine-is-one Re: piekielna depilacja 10.11.09, 16:21
        potwierdzam. Tylko,że ja robię pastę sama.
    • nessie-jp Re: piekielna depilacja 10.11.09, 15:20
      Nie myślałaś nigdy o laserze?

Naprawdę nie ma sensu tak się męczyć
      • gusia260 Re: piekielna depilacja 10.11.09, 15:28
        Laser jest rewelacyjny szkoda tylko że strasznie drogi ale jeśli możesz sobie
        pozwolić na wydanie sporej kwoty to naprawdę warto.
        • gondra Re: piekielna depilacja 10.11.09, 23:19
          Popieram - męczyłam się tak jak autorka wątku, zanim postanowiłam odżałować na
          laser i efekt jest rewelacyjny.
    • moniq999 Re: piekielna depilacja 10.11.09, 15:45
      Hej,

Ja przeszlam przez depilacje laserowa i musze powiedziec - efekt
      jest genialny!!! Polecam jak najbardziej. Drogo, ale uwierz mi ze
      sie oplaca.
      • owocelasu Re: piekielna depilacja 10.11.09, 16:31
        Na przygody z wrastaniem, bąblami i pryszczami pomaga krem Pilarix - kupisz go w
        aptece, dość duża tubka za 22/23 złote. Kremu wystarczy odrobina a regularne
        stosowanie przynosi efekty. Smaruj nogi po depilacji, krem łagodzi podrażnienia,
        nie wyskakują prawie czerwone krosty i ogólnie jest lepiej :)
      • tiuia Re: piekielna depilacja 10.11.09, 21:26
        A możesz przybliżyć koszty tej depilacji?

• julus908 Re: piekielna depilacja 10.11.09, 22:30
      Przecież to tylko włosy, cieszmy się życiem zamiast przejmować się włosami:)
      • nyame Re: piekielna depilacja 11.11.09, 11:15
        akurat z depilacja nog nie mam problemu-co 2, 3 dni maszynka pod prysznicem i
        nie ma problemu:)

ale dziewczyny, napiszcie cos wiecej o depilacji bikini pasta cukrowa (lub czyms
        innym co da efekt na dluzej niz 2 dni;)) bo w tym temacie to zielona jestem:)
        • pump_it_up Re: piekielna depilacja 11.11.09, 12:36
          Mi na wrastanie/zapalenie mieszkow pomaga masc od dermatologa
          fucidin i krem do depilacji miejsc wrazliwych veet. Najlepszy krem
          depilacyjny, po innych mam rany i zdarta skore.
    • misia_rysia Re: piekielna depilacja 19.11.09, 11:41
      moje drogie!
      bardzo wam wszystkim dziękuję za posty. chyba będę musiała nazbierać sobie na
      depilację laserową, chociaż pewnie to potrwa jakis czas:(
      co do pasty cukrowej, to nie wiem czy jest jakaś roznica w pozniejszym wrastaniu
      wloskow w zaleznosci od tego czym je sie wyrwie. no bo czy to będzie wosk, pasta
      czy inny specyfik, to odrosnąc potem muszą, prawda? a to jest własnie ten problem.
      może po odświeżeniu wątku ktoś jeszcze wrzuci jakis magiczny patent na ładne
      gładkie odnóża?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka