Dodaj do ulubionych

Nowy podklad Max Factor?

IP: 217.113.224.* 22.01.04, 11:40
Czy ktos juz go uzywal? Jak wyglada sprawa z odcieniami? Widzialam w sephorze
testery, ale za nic w swiecie nie moge zgadnac, ktory odcien jest
najjasniejszy. Wszystkie sa do siebie podobne, a na dloni trudno zgadnac.
Pomocy!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Lenka Re: Nowy podklad Max Factor? IP: *.chello.pl 22.01.04, 12:03
      Miałam próbkę z gazety,kolor 70 Natural.
      Bardzo mi się on podoba.Jest tak inny od wcześniej używanych przeze mnie
      podkładów.Po jego nałożeniu czuje się jak zmienia na skórze swoją konsystencję
      w pudrową warstewkę.Jest niewidoczny, wtapia się idealnie w skórę,nie tworzy
      maski,raczej nie kryje,wybitnie dla cer które nia mają nic do
      ukrycia.Twarzyczka ładnie po nim wygląda,trzyma się cały dzień.
      Napewno nie jest dla każdej cery,nie każdy będzie z niego zadowolony.
      Wg mnie NIE Nadaje się do cer suchych,przesuszonych,mieszanych z tendencją do
      przesuszania.Radzę przed kupnem wypróbować na twarzy!
      • Gość: k. Re: Nowy podklad Max Factor? IP: 217.113.224.* 22.01.04, 13:32
        Ja tez mialam probke i tez mi sie spodobal. Tylko ten odcien natural jest dla
        mnie ciut za ciemny.
        • Gość: Lenka Re: Nowy podklad Max Factor? IP: *.chello.pl 22.01.04, 15:27
          Ale jaśniejsze też są zdaje się.
    • ula_s Re: Nowy podklad Max Factor? 22.01.04, 17:37
      Color-adapt? Mnie sie bardzo podoba - duzo bardziej niz Facefinity.
      Krycie slabo-srednie wiec trzeba jeszcze korektor jak ktos ma cos do ukrycia.
      Bardzo latwo sie rozprowadza i kolor (mam ivory cream) sie "dopasowuje" tak ze
      nie widac granicy podklad-skora. Wykonczenie jest lekko "satynowe" tzn nie ma
      pelnego matu (dzieki temu twarz nie jest plaska).
      Naprawde polecam.
      • Gość: Kasia Re: Nowy podklad Max Factor? IP: 195.94.201.* 22.01.04, 18:31
        Kupilam kolor Natural po probce z gazety - do pracy na caly dzien jes idealny.
        Twarz wyglada po nim swiezo i naturalnie, bez zbednego matu ani nadmiernego
        swiecenia (mam cere mieszana), trzyma sie caly dzien. Rowniez nie wysusza ani
        nie przetluszcza. Doskonale sie naklada (chyba ma spora zawartosc silikonu) i
        wtapia w skore.
        Jak dla mnie mila i dobrej jakosci odmiana po ostatnio stosowanym na codzien
        Air Wear L'Oreal.
        Aha, cena przystepna - do 29 lutego 49,90 zl.
        • Gość: dixi Re: Nowy podklad Max Factor? IP: *.net / *.tv 22.01.04, 19:43
          planuje właśnie udac sie na testowanie odcieni; na razie przetestowałam próbke
          z TS, kolor (Natural?) kompletnie nie dla mnie - potrzebuje czegos w odcieniu
          złotobezowym, ale poza tym same plusy; idealnie sioę rozprowadza, daje efekt
          bardzo naturalny - w ogóle nie widać ze jest podkład na twarzy, a cera jest
          wyrównana i taka aksamitna;) raczej dla cer normalnych, ale suchą skóre (ktora
          posiadam) trzeba wczesniej przygotować solidnie i też jest ok;)
          • Gość: Lenka Re: Nowy podklad Max Factor? IP: *.chello.pl 22.01.04, 20:08
            Dixi lepiej przetestuj ten podkład na twarzy.50 zł piechotą nie chodzi.
            Ja mam poważne wątpliwości czy on się nadaje do suchej skóry.
            • Gość: lulu Re: Nowy podklad Max Factor? IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 23.01.04, 00:27
              kupiłam ten natural. mam cerę mieszana w kierunku tłustej i wcale nie
              bezproblemową ;-) jestem zachwycona. zdradziłam dla niego Clinique!fajnie kryje
              wbrew pozorom, a silikonowo-pudrowe wykonczenie-bajka. idealnie stapia się ze
              skórą. polecam.
              • Gość: Meelka Re: Nowy podklad Max Factor? IP: *.chello.pl 23.01.04, 00:33
                Również polecam!!! Super lekki i przyjemnie bardzo nakłada sie, chociaż jest
                zdecydowanie mało kryjący. Mnie to krycie niepotrzebne i na pewno będe używała
                naprzemiennie z ulubionym i jedynym od lat Translucine Loreala. Polecam
                szczerze oba. Pa.
                • Gość: k. Re: Nowy podklad Max Factor? IP: 217.113.224.* 23.01.04, 09:35
                  :)))
                  Ja rowniez od lat uzywam Translucide (15 chair)- jest genialny! I teraz
                  zastanawiam sie, czy warto zmienic go na Color Adapt... Warto?
            • Gość: dixi Re: Nowy podklad Max Factor? IP: *.net / *.tv 23.01.04, 09:19
              własnie przetwestowałam go na twarzy, caly dzien z nim chodzilam, dobrze ze w
              głębokim golfie bo przy tym odcieniu na twarzy moja szyja byla jak w
              kulminacyjnym stadium żóltaczki:) ale wczesniej popszedl podkład pod krem
              (aktywator lipidow daxa) na to solidna porcja kremu, i dopiero podkład; ten
              aktywator Daxa chwaliłam juz wielokrotnie i bede chwalic zawsze i wszędzie,
              bez niego byłby problem na pewno, ale odkąd używam zniknęły problemy z
              przesuszaniem cery; wszystkim właścicielkom bardzo suchej cery polecam ten
              kosmetyk jeszcze raz :))
    • Gość: Lukrecja Re: Nowy podklad Max Factor? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 23.01.04, 09:29
      a może polecicie coś równie trwałego ale bardziej kryjącego?
      • justynnka Re: Nowy podklad Max Factor? 23.01.04, 09:41
        czy jest odcien chłodnego beżu? mało która firma ,moze za wyjątkiem lancome'a
        ma taki kolorek:) i czy krycie jest takie jak seamless czy lżejsze ,bardziej
        puderkowe? tak sobie myśle, czy przed nałożeniem będzie go mozna zmieszac z
        kremem nawilżającym, bo moja skórą samego podkładu nie znosi wogóle:(
        • Gość: Lukrecja Re: Nowy podklad Max Factor? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 23.01.04, 09:47
          o którym podkładzie Lancome mówisz?
        • Gość: dixi Re: Nowy podklad Max Factor? IP: *.net / *.tv 23.01.04, 09:51
          co do koloru, to moim zdaniem ten natural jest wlasnie taki chłodny beż -
          tochę w kierunku różowego; mieszanie z kremem tez czasami stosuje bo wiele
          podkladow sie lepiej rozprowadza w ten sposób, szczególnie tych zasychających
          z predkością światła, ale ten sie naklada swietnie, równą cieniutką warstewką,
          efekt pudrowy daje dopiero chwilę po rozprowadzeniu; i efekt jest lekki, ale
          taki aksamitny właśnie, zupełnie inny niż seamless;
          • justynnka Re: Nowy podklad Max Factor? 23.01.04, 10:10
            Lancome Photogenic Ultra Comfort nr 010.
            Dixie wytłumacz mi proszę róznice między seamless a adapt:) wszelkie odcienie
            rózowe odpadają,a o taki najłatwiej:)to musi beż bez żółci i rózu.
            Pozdrawiam:)
            • Gość: dixi Re: Nowy podklad Max Factor? IP: *.net / *.tv 23.01.04, 10:26
              jakis czas temu używałam seamless, i z tego co poamietam podklad ten był
              bardzo lekki, mial rzadka konsystencję, po jego użyciu na twarzy nie było
              pudrowego efektu ale raczej rozswietlający - nawet moja skóra się po nim
              błyssczała :) natomiast colour addapt jest trochę "dziwny" - podczas
              nakładania przechodzi metamorfozy -po wyciśnięciu z tubki ma konsystencję dość
              gęstą, kremową, podczas rozprowadzania jest taki śliski - mam wrażenie
              konsystencji żelu, natomiast efekt koncowy jest aksamitno - pudrowy;
              co do odcieni, to sie chyba nie znam - ja potrzebuję ciepłego beżu - takiego w
              odcieniu zlocistym, wię c mi sie skojarzyło przez kontrast, że rozowy będzie
              chłodny właśnie;) ale masz rację, o różowy odcien najłatwiej, tak samo jak o
              żólto - marchewkowy w drugą stronę:)
              • Gość: harmony7 Re: Nowy podklad Max Factor? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.01.04, 11:30
                Jak dla mnie nowy podklad to objawienie. Bylam nim zachwycona jak male dziecko,
                choc do kosmetyków podchodze bez drzenia serca :) Wtapia sie w skóre, nie widac
                go na twarzy, kryje drobne przebarwienia, jest delikatny - aksamitny, az chce
                sie go nakladac, dotykac opuszkami palców. Nadaje sie do skory mieszanej- nie
                suchej (bo wtedy niestety jest widoczny) i nie tlustej (sprawdzone na moim
                czole, które zawsze sie swieci). Mialam próbke nr 70, która jest jasna i
                chlodna, wiec dla brunetki w sam raz. Acha, i faktycznie dopasowuje sie do
                skóry, jak ? nie wiem :) Jutro ide go kupic.
                • justynnka Re: Nowy podklad Max Factor? 23.01.04, 12:52
                  a ja uparcie w kwestii tego koloru:))) 70, tak? chłodny jasny. ale nie
                  żółtawy? prawdęmówiąc nabrałam ochoty na ten podklad:))))chyba dzisiaj dokonam
                  próby:)
                  • justynnka Re: Nowy podklad Max Factor? 23.01.04, 13:05
                    tylko czy jest już w GM?
                    • Gość: Lenka Re: Nowy podklad Max Factor? IP: *.chello.pl 23.01.04, 14:05
                      Jest juz w GM,widziałam w Douglasie.
                  • Gość: k. Re: Nowy podklad Max Factor? IP: 217.113.224.* 23.01.04, 13:27
                    Moze i ma chlodnawy odcien, ale jak dla mnie za ciemny.
    • Gość: 30-tka Re: Nowy podklad Max Factor? IP: *.konin.sdi.tpnet.pl 23.01.04, 17:31
      Ten podkład nie jest dla cery suchej. Mnie nie odpowiada konsystencja. Zapach
      też nieszczególny. Kolor, którego próbka była w TS jest ziemisty, poszarzył mi
      cerę. Szukam kosmetyku w kolorze złotawym do cery suchej. może cos polecicie
      ciekawego. Pozdrawiam.
      • Gość: k Re: Nowy podklad Max Factor? IP: 217.113.224.* 24.01.04, 11:05
        Translucide L'Oreala, odcien 15 lub 16.
        • justynnka Re: Nowy podklad Max Factor? 26.01.04, 10:09
          kupiłam.nr 70,ciut za jasny ale jestem zadowolona. po nałożeniu na kremik
          nawilzający z ,,szybkim nawilżaczem" pod spód-jest ok. wczoraj cały dzień
          trzymał się bez zarzutu,dzisiaj testuję w pracy:)
          • Gość: lulu jest w galerii mokotów IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 26.01.04, 12:43
            jest w GM:w douglasie i super-pharm.pozdrowienia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka