Dodaj do ulubionych

jaki podkład na imprezę sylwestrową?

16.12.09, 18:32
dla cery mieszanej (dojrzałej- lat 33:-)z mocno przetłuszczającą się strefą T,
z zaczerwienieniami i o nierównym kolorycie?
Nawet tak bardzo nie zależy mi na super macie, tylko żeby buzia po kilku
godzinach wyglądała ładnie i świeżo... i ze względu na te niedoskonałości żeby
był w miarę kryjący....
używałam już całego stada podkładów z róznych półek cenowych m.in EL- Double
Wear (równiez w wersji light),
EL- Individualist,
Dior- Forever,
Guerlain- Extreme Parure,
Sisley- Phyto Teint Eclat,
Shiseido - Dual Balancing,
Clinique - Superbalanced,
HR- Spectacular,
Max Factor- Lasting Performance,
Loreal- Cashmere Perfect( o ile nie przekreciłam nazwy),
Manhattan- Powder Mat;
próbowałam też podkłady z Vichy i LRP.
Każdy z nich po kilku godzinach wygląda kiepsko, cera jakaś szara i zmęczona,
a podkład włazi w pory ...stosowałam je na różne kremy, bazy itp
Doradźcie co mogę jeszcze wypróbować...?
Obserwuj wątek
    • sabriel Re: jaki podkład na imprezę sylwestrową? 16.12.09, 18:52
      Revlon Colorstay
      • aniav244 Re: jaki podkład na imprezę sylwestrową? 16.12.09, 19:01
        używałam colorstay light- był taki kiedys- był ok, tego tradycyjnego miałam
        próbkę i pamiętam że był dużo gorszy niz light więc się zraziłam.
        • razlemongrass Re: jaki podkład na imprezę sylwestrową? 16.12.09, 20:16
          Ja polecam Astor Mineral Match, super kryje bez efektu maski, matuje i trzyma
          się dłuugo na twarzy:)
          • pocztufka Re: jaki podkład na imprezę sylwestrową? 16.12.09, 20:38
            Moim zdaniem podkład nie jest problemem. Użyj bazy pod podkład lub
            bazy-maseczki. Wypróbowałam Dermiki Bankietową pod makijaż. Matuje, napina,
            rozjaśnia i makijaż dłużej się trzyma.
            • issey_miyake zmień pielęgnację 16.12.09, 23:35
              pocztufka napisała:

> Moim zdaniem podkład nie jest problemem.

Problemem nie jest brak bazy pod podkład, ale brak odpowiedniej pielęgnacji
              skory ze skłonnością do łojotoku.
        • variovorax Re: jaki podkład na imprezę sylwestrową? 16.12.09, 20:59
          moze mialas probke starej wersji colorstaya? Tez uzywalam wczesniej colorstay
          natural (chyba ten masz na mysli), a gdy zaprzestano jego produkcji przerzucilam
          sie na revlon colorstay with softflex i podklad sprawdza sie rownie dobrze, co
          wersja 'natural'. Colorstay with softflex wystepuje w wersji do skory suchej
          oraz mieszanej/tlustej. Konsystencje i trwalosc tych podkladow sa rozna, moze
          popros o probke obu wersji w douglasie?
          • variovorax Re: jaki podkład na imprezę sylwestrową? 16.12.09, 21:00
            rozna=rozne
            • aniav244 Re: jaki podkład na imprezę sylwestrową? 16.12.09, 21:54
              być może jest tak jak piszesz- nie pamiętam, to było chyba z 10 lat temu:-)
              • sniegotka Re: jaki podkład na imprezę sylwestrową? 16.12.09, 22:13
                Nowy Armani Lasting Silk UV jest boski. Nie wchodzi w pory, jest
                lekki a jednoczesnie trwaly. Naprawde polecam. Revlon Colorstay z
                Softflexem to dla mnie tapeta.
                • enith Re: jaki podkład na imprezę sylwestrową? 16.12.09, 22:25
                  Śniegotko, napisz coś więcej o Lasting Silk. Jaką ma konsystencję? Jaką ty masz cerę? Czy podkład podkreśla suche skórki (moja zmora)? Czy to coś w stylu "pudrowe wykończenie"? Zastanawiam się nad kupnem, mają odcienie dla bladolicych, ale nie znoszę "pudrowego" wykończenia, bo podkłady tego typu zazwyczaj bardzo uwidaczniają suche skórki.
                  • sniegotka Re: jaki podkład na imprezę sylwestrową? 16.12.09, 23:26
                    Ja mam mieszana, podklad bedzie dobry wlasnie dla mieszanej, lekko
                    suchej lub lekko przeltuszczajacej sie. Daje naturalne wykonczenie
                    (w zadnym razie nie pudrowe). Cos pomiedzy matem a satyna. Nie
                    podkresla suchych skorek, ale tez nie nawilza, ma sporo alkoholu
                    denat., mnie co prawda nie wysusza, ale cere sucha jednak moze. Jak
                    na wykonczenie ktorego nie czuc, jest naprawde trwaly. Nie wchodzi
                    mi w pory, a to chyba jakis cud (Luminous Silk byl pod tym wzgledem
                    koszmarny). Dla mnie najlepszy z podkladow obecnych na rynku. Jest
                    problem z odcieniami (wszystkie jasne sa upiornie zolte) ale jakos
                    sobie mieszam i wychodzi cos zblizonego do mojej skory.
                    • enith Re: jaki podkład na imprezę sylwestrową? 16.12.09, 23:30
                      Dzięki wielkie za dokładny opis. Chyba się nań skuszę, zwłaszcza, że też potrzebuję czegoś trwalszego na imprezę sylwestrową.
                      Pozdrawiam.
                    • variovorax Re: jaki podkład na imprezę sylwestrową? 17.12.09, 00:08
                      sniegotko, a czy Twoim zdaniem ten podklad bylby w stanie zatuszowac rozszerzone
                      naczynka? w jakim stopniu kryje?
                      • sniegotka Re: jaki podkład na imprezę sylwestrową? 17.12.09, 21:08
                        Kryje srednio, to raczej nie jest podklad dobrze kryjacy. Delikatny
                        rumien czy male niespodzianki zatuszuje, ale na konkretne naczynka
                        przydalby sie korektor.
                  • issey_miyake do enith 16.12.09, 23:37
                    enith napisała:

> Czy podkład podkreśla suche skórki ?

Czego powodem one są?
                    • enith Re: do enith 17.12.09, 03:00
                      Issey, przyznam, że nie wiem. Walczę z nimi od lat. Mam cerę mieszaną, wraz z wiekiem idącą w kierunku suchej. Na nosie mam i zaskórniki (a więc nadprodukcję sebum), i jednocześnie suche skórki. I nie wiem, czy mam skórę nawilżać, natłuszczać czy odtłuszczać. Znakomita większość podkładów podkreśla i te zapchane pory, i te cholerne skórki. Niedawno dowiedziałam się, że mam tak zwane "suche zaskórniki" - głębokie, trudne do usunięcia, zdarzające się na skórze także suchej. Natomiast nadal nie wiem, jak walczyć z problemami mojej cery :(
                      • issey_miyake Re: do enith 17.12.09, 21:30
                        Enith przede wszystkim używaj przede wszystkim emolientów i humektantów. Musisz
                        nawilżać i chronić płaszcz lipidowy przede wszystkim. Zaskórniki o których
                        mówisz to zaskórniki zamknięte z białą główką - niemożliwe do usunięcia.

Odezwij się na maila jeśli interesuje Ciebie coś szczegółowego.
                        • enith Re: do enith 18.12.09, 03:45
                          Wysłałam Ci wiadomość.
    • laracroft82 Re: jaki podkład na imprezę sylwestrową? 17.12.09, 00:03
      szczerze mowiac lekko sie zszokowałam, gdyz wymienilas kilka bardzo dobrych
      podkładów..ja chociaz nie mam idealnej skóry przy uzyciu sredniopolkowego
      lastinga z MF potrafiłam utrzymac buzie w swietnej formie przez cała noc, a tez
      mam problemy z matem...moze sprobuj u dobrej makijazystki, oprocz podkładu uzywa
      szereg innych specyfików utrwalajacych...
      • aniav244 Re: jaki podkład na imprezę sylwestrową? 17.12.09, 09:42
        co do pielęgnacji jest jak najbardziej ok wiec nie w tym problem. powiem
        szczerze ze sama kończyłam wizaż wiec wiem na czym rzecz polega, nie pracuję juz
        od jakiegoś czasu w zawodzie :-) zdarza mi sie sporadycznie wykonywać makijaże
        typu ślubne , studniówkowe, czasem do sesji zdjeciowych...
        niemniej jednak dałam sobie zrobić parę razy makijaż przez wizażystów którzy
        pracują w zawodzie i są na bieżąco- zawsze jestem ciekawa nowości i tego jak
        pomaluje mnie osoba która mnie widzi pierwszy raz w życiu - po takich sesjach
        moja buzia świeciła się już po pół godzinie:-) a jeśli chodzi o sam sposób
        malowania to mój facet nie zauważył róznicy między makijażem od
        "profesjonalisty" a moim własnym na codzień
        • aniav244 Re: jaki podkład na imprezę sylwestrową? 17.12.09, 09:50
          wychodzi na to ze mam wyjatkowo złośliwą cerę lub zbyt wysokie wymagania co do
          niej:-)
          te same podkłady których ja używałam, użyte do makijazy które wykonywałam innym
          paniom- sprawdzały się wyśmienicie na całonocnych imprezach:-)
          • mechantloup Re: jaki podkład na imprezę sylwestrową? 17.12.09, 15:27
            Możemy sobie ręce podać.
            Zmagam się z tym samym problemem.
            W końcu stwierdziłam, ze sensu nie ma i wywaliłam w cholerę wszystkie podkłady.
            Używam tylko korektowa pod oczy (czasem też na jakieś z nagła pojawiające się
            krostki) i sypkiego pudru bambusowego (transparenty, daje dobry mat) z Biochemii.
            Zdecydowanie lepiej czuję się bez podkładów, niż ze spływającą tapetą.
            Z tego co wiedzę, wielu kobietom też by się przydało zaprzestanie pacykowania,
            bo normalnie czasami zgroza ogarnia, jak się patrzy na to, co maja na twarzach.
            • aniav244 Re: jaki podkład na imprezę sylwestrową? 17.12.09, 17:27
              mozesz napisac coś więcej o tym pudrze- domyślam sie że można go kupić tylko
              przez net?
              • elfia4 Re: jaki podkład na imprezę sylwestrową? 17.12.09, 21:13
                Na puder bambusowy też się czaję;) Od dawna używam skrobii kukurydzianej dry flo z mazideł. Nakładam odrobinę przy wykańczaniu makijażu zamiast pudru sypkiego. Twarz zachowuje mat znacznie dłużej, a podkład nie spływa z twarzy. Colorstay ze skrobią przetrzymuje nawet całonocne imprezy.
    • kati_soko Re: jaki podkład na imprezę sylwestrową? 17.12.09, 20:11
      Mi najbardziej pasuje podkład Clinique

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka