Dodaj do ulubionych

PUDER DLA 20-STOLATKI!!!!!! CZEKAM NA WASZE OPINIE

IP: *.bielsk-podlaski.sdi.tpnet.pl 30.01.04, 23:01
Chciałabym sobie kupić puder prasowanya ale nie mam pojęcia jaki wybrać. Mam
suchą cerę na której od czasu do czasu pojawiają się niewielkie wypryski.
Jaki puder byście mi poleciły??? Czekam na Wasze propozycje i dzięki za
odpowiedzi :)
Obserwuj wątek
    • Gość: Lenka Re: PUDER DLA 20-STOLATKI!!!!!! CZEKAM NA WASZE O IP: *.chello.pl 30.01.04, 23:14
      Polecam puder prasowany Diadem.
      Można go używać na sucho i mokro.
      Kosztuje 24zł.Jest w opakowany w śliczną,elegancką,złotą puderniczkę z
      lusterkiem, posiada wymienne wkłady(15zł);używam tylko na sucho-dobrze matuje
      buźkę,jest niewidoczny,trwały,daje aksamitny wygląd.

Polecam też puder Bourjois Pastel Teint(około 50zł)-dobrze matuje,niezwykle
      naturalny,ma bardzo przyjemny zapach,trwały.
      • Gość: Megunia Re: PUDER DLA 20-STOLATKI!!!!!! CZEKAM NA WASZE O IP: *.bielsk-podlaski.sdi.tpnet.pl 30.01.04, 23:24
        Dzięki za odpowiedź, a nie wiesz czy dostanę go w drogerii Natura? Jeśli nie to
        gdzie mogę go dostać?
        • Gość: Lenka Re: PUDER DLA 20-STOLATKI!!!!!! CZEKAM NA WASZE O IP: *.chello.pl 30.01.04, 23:56
          Jeśli chodzi o Doadem to nie wiem.Kosmetyki tej firmy mają raczej małe
          drogerie.
          Mają stronkę www.diadem.com.pl -możesz tam zobaczyć jak on wygląda.
          Nazywa się puder mokry & suchy.

Bourjois możesz dostać w każdej większej prefumerii.
    • Gość: Megunia Re: PUDER DLA 20-STOLATKI!!!!!! CZEKAM NA WASZE O IP: *.bielsk-podlaski.sdi.tpnet.pl 31.01.04, 18:04
      Może ktoś jeszcze mi doradzi jakiś puder z bardziej znanych firm?
    • Gość: justa Re: PUDER DLA 20-STOLATKI!!!!!! CZEKAM NA WASZE O IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 02.02.04, 12:30
      Lentheric - bez trudu powinnaś znaleźć w Naturze, ok. 17 zł.
      • youaresowonderful Re: PUDER DLA 20-STOLATKI!!!!!! CZEKAM NA WASZE O 02.02.04, 12:36
        Wiele osób poleca puder Max Factor , 24 zł, dostępny w drogerii Natura z
        pewnością :-) Niezłe są też puderki Vipery, w ładnym, poręcznym opakowaniu z
        lusterkiem, kosztują ok. 15 zł - też powinny być w Naturze.

Ja jednak sądzę, że może powinnaś zacząć od pudru sypkiego [zakładając, że
        takiego jeszcze nie masz], a nie od prasowanego, ponieważ ten pierwszy daje
        ładniejszy, bardziej naturalny efekt, a ten drugi przeznaczony jest glównie do
        poprawek w ciągu dnia.

Jeśli jednak już uprzesz się na ten drugi, to staraj się nakładać go nie
        załączoną gąbeczką, a pędzlem - efekt będzie ładniejszy.
        • Gość: Masia 21 lat Ja używam Vipery... IP: *.szczecin.mm.pl 02.02.04, 13:05
          ... od jakiś trzech lat. Kolor miodowy (ponoć uniwersalny do wszystkich cer, ja
          mam ciemną). Płacę za niego ok. 10 złotych. Ma poręczne opakownie, lusterko i
          również polecam nakładać go pędzelkiem a nie dołączoną gąbką.
    • ladyblue Re: PUDER DLA 20-STOLATKI!!!!!! CZEKAM NA WASZE O 02.02.04, 13:55
      1. polecam zastanowić sie nad pudrem sypkim zamiast prasowanego - lepiej
      wygląda, mniej sie go nakłada, wadą jest ze nigdzie nie zabierzesz ;)
      2. najlepiej kup puder bez kolorku - transparentny, nie będzie problemu
      dopasowania do podkładu czy koloru cery
      3. to ma być puder matujący czy "normalny" - odradzałabym matujący, wysusza a
      to przy suchej cerze nie jest dobry pomysł, zresztą moim zdaniem super matowa
      cera wygląda nienaturalnie.

z pudrów polecam niezmiennie Lancome'a - puder sypki (poudre libre chyba w
      oryginale) jest też w wersji prasowanej (fajna, szczelna puderniczka z
      lusterkiem). cena ma dośc wysoką (sypki ok. 170, prasowany ok.130 zł)
      ale uważam ze jest tego wart i nie znalazłam dotychczas wśród tańszych
      jakiegoś choćby zbliżonego jakością.

z tańszych - nienajgorszy jest sypki Luminelle z Yves Rocher, prasowany
      Constance Carrol też nie taki zły ale trudno dobrac odpowiedni odcień.
      • asiek_asiekowaty Re: PUDER DLA 20-STOLATKI!!!!!! CZEKAM NA WASZE O 02.02.04, 14:28
        Constance Carrol ma tez puder transparentny (bezbarwny)nr 3 TRANSCULENT. To
        chyba najtańszy puder - kosztuje niecałe 6 zł. Nakładam go pędzelkiem, jeśli ma
        służyć do wykończenia, utrwalenia makijażu i zmatowienia twarzy. Gąbeczką
        nakłada się go więcej - wtedy, gdy nie użyłam wcześniej podkładu. Co do Vipery -
        używałam kiedyś właśnie transparentnego i niestety muszę powiedzieć, że
        nakładany na korektor czy podkład dawał ciemne plamy i smugi.
    • Gość: gonia Megunia! przeczytaj! IP: *.zamosc.mm.pl 02.02.04, 14:54
      sluchaj, jesli masz sucha skore z wypryskami to ja w ogole odradzilabym tobie
      stosowanie pudrow prasowanych. musisz po pierwsze nawilzac skore, bo te
      wypryski powstaja dlatego, ze sucha skora jest jeszcze bardziej wysuszona przez
      taki puder i od razu dostaje sygnal ze trzeba to natluscic no i masz piekny
      efekt w postaci wypryskow! najpierw zainwestuj w krem nawilzajacy, tylko nie
      polecam tych z serii "anty" bo po nich baaardzo czesto jest jeszcze gorzej,
      tylko jakisnp. dla alergikow, moze byc z serii AA. I serio, odradzam dalsze
      wysuszanie skory bo bedziesz wyglada jak pudelko tekturowe! pa!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka