IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 09.02.04, 20:51
czy jest jakiś sposób na pozbycie sie blizny??coś mi wyskoczyło na twarzy i
zdrapałam(wiem,nie powinnam!).no i została blizna..czy mozna ja jakoś usunąć?
rozjaśnić?u kosmetyczki?ile to kosztuje??!dzięki za odzew!
Obserwuj wątek
    • Gość: Ella Re: BLIZNA! IP: *.adsl-dynamic.inode.at 09.02.04, 21:02
      Patrz "Czy ktos wie"
      • Gość: ania_vs_explorer Re: BLIZNA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.04, 21:42
        Jeśli jest to blizna świeża, polecam jak najszybciej zastosować maść Bepanten.
        Wielokrotnie stosowałam go na różne rozmiarowo blizny, nawet po ugryzieniu w
        policzek przez psa (dość poważne, byłam u chirurga, ale rozłożyl rece,
        powiedzial,ze to do szycia sie nie nadaje, a blizna pozostanie obojetnie co
        bym nie zrobila... ). Smaruj jak najczęściej, (o ile jest to naprawdę sprawa
        świeża, koloryt- różowawy ...)
    • chica33 Re: BLIZNA! 10.02.04, 13:14
      W aptekach dostaniesz specjalna masc na blizny - Contratubex (czy jakos tak:-
      )), nie kosztuje jakos koszmarnie drogo z tego co pamietam,
      Dziala oczywiscie lepiej na blizny "wypukle" niz "wklesle", ale ogolnie jest
      ok. Uzywalam jej po wypadku, sprawdzila sie znakomicie. Nie ma sladu.
      Jesli jednak chodzi bardziej o samo przebarwienie niz zmiany na tkance skornej,
      to raczej nie pomoze.
    • Gość: justy Re: BLIZNA! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.02.04, 15:54
      wybór jest duży: cepan, alcepalan, tointex, contractubex, hirudoid, zeraderm
      złuszczanie kwasami
    • ab1960 Re: BLIZNA! 10.02.04, 17:36
      możesz zastosować krem z wyciagiem z arniki (Soft)+ maseczka z awyciądiem z
      nagietka a póżniej fitoregulator z wyc. z arniki + z wyciągiem z nagietka -
      przemiennie jeden rano drugi wieczorem. Arnika powoduje rozjaśnienie i
      regeneracją naskórka natomiast nagietek złuszczanie. Radzi sobie nie tylko z
      takimi bliznami po zadrapaniach, ale również z bliznowcami. Kupić możesz te
      preparaty tylko w sklepach firmowych jak napiszesz do mnie to dokladnie powiem
      gdzie i jak kupić i jak stosować. Pozdrawiam mój e-mail:ab1960@gazeta.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka