Dodaj do ulubionych

esentia.pl

IP: 195.94.201.* 12.02.04, 09:28
Jakie sa Wasze doswiadczenia w zakupach na esentia.pl?
Obserwuj wątek
    • Gość: misia Re: esentia.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.04, 10:37
      doświadczenie b. pozytywne.
      na paczke czekałam 5 dni (w tym sob. i nie.)
      dołączyli próbki kosmetyków (kremy przeciwzmarszczkowe) tematycznie powiązane z
      zamówieniem (j.w.).
      • marghot Re: esentia.pl 12.02.04, 10:44
        moje pozytywne, zamiawiałam dwa razy
        raz przesyłka przyszła błyskawicznie - 2 dni
        drugim razem zebranie produktów zabało więcej czasu, ale i tak po 5 dniach
        miałam wszystko u siebie
        próbki dość marne i w znikomej ilości - najczęściej tanich polskich kremów -
        mnie akurat uczuliły :(
        teraz nie zamiawiam, bo okazuje się że w piotrze i pawle mam taniej (radzę
        bardzo dokładnei porównać ceny)- mam wrażenie że esentia mocno zawyża ceny
        sklepowe; poza tym zniechęcił mnie wymóg złożenia zamówienia na conajmniej 40zł
        • masia27 Re: esentia.pl 12.02.04, 11:08
          mnie jeszcze dodatkowo zniecheca brak mozliwosci zaplacenia karta lub
          przelewem, przez co musze placic wiecej za przesylke - poczta polska pobiera
          oplate 5zl za paczke do 1kg, a w esentii za przesylke pobieraja 9,5zl
    • balbina_alexandra Re: esentia.pl 12.02.04, 11:53
      Do tej pory byłam zadowolona, przychodziło błyskawicznie. Ceny jak dla mnie ok,
      zamawiam dość rzadko na bardzo duzą kwote i to mi sie opłaca. Podobało mi sie
      to że mogę tam dostać takie rzeczy o które cięzko normalnie (zywa ziemia
      wulkaniczna, Idea 25 czy Boreade). Próbki jak próbki, chyba dość przypadkowe,
      na tych mi akurat nie zależało, dałam siostrze. Teraz trafia mnie cięzki szlag
      bo zrobiłam tydzień temu spore zamówienie i od tygodnia jest już potwierdzone,
      ale wysyłki nie ma. Chyba mają jakiś problem ze skompletowaniem ale to mnie już
      drażnic zaczyna. Obawiam się że kontakt z nimi bedzie albo utrudniony albo
      wręcz niemozliwy. Wczoraj wysłałam maila - ciekawe czy raczą odpisać. Uważam że
      jesli czegoś nie mają, to powinni zdjąć to z oferty... albo skontaktować się ze
      mną, bo moze nie mogę tyle czekać i zrezygnuję z zakupu, ech...
      Do tej pory myslałam tak jak masia - że wygodniej było by płacic przelewm, nie
      płacić haraczu poczcie itp. Ale właśnie zmieniłam zdanie. Gdybym im zapłaciła
      250 zł i czekała kilka tygodni na przesyłke, chyba bym naprawdę z wściekłości
      pękła...
      Nie bede ich na razie szkalować, może odpiszą mi na mojego maila...
      • marghot Re: esentia.pl 12.02.04, 12:00
        balbina_alexandra napisała:
        > Do tej pory myslałam tak jak masia - że wygodniej było by płacic przelewm,
        nie
        > płacić haraczu poczcie itp. Ale właśnie zmieniłam zdanie. Gdybym im zapłaciła
        > 250 zł i czekała kilka tygodni na przesyłke, chyba bym naprawdę z wściekłości
        > pękła...

ale można także płacić przelewem już po skompletowaniu zamówienia - taka opcja
        pojawia się w zamówieniach w księgarni merlin i jest to OK
        • masia27 Re: esentia.pl 12.02.04, 12:07
          ja kiedys pisalam do nich z pytaniem czy maja zamiar wprowadzic inne formy
          platnosci, to odpisali, ze to musialoby sie wiazac z podniesieniem cen
          o ile jestem w stanie to zrozumiec w przypadku platnosci karta (bo sklep placi
          chyba haracz w wysokosci 5% wartosci kazdej transakcji), to juz w przypadku
          placenia przelewem zupelnie nie widze uzasadnienia
      • balbina_alexandra Re: esentia.pl - zwracam honor 12.02.04, 12:59
        No prosze a jednak odpisali! Słusznie domyslałam się z czym mają problemy -
        czekaja na peeling Boreade, ponoc ma być dziś albo jutro najpóźniej. No
        zobaczymy, w rózne obiecanki nie wierzę, najwyżej zrezygnuję z tego zakupu jak
        do przyszłego tygodnia nie wyślą. W każdym razie mile zaskoczyli mnie
        odpowiedzią na mój mail.
        • Gość: dalloway Re: esentia.pl - zwracam honor IP: *.chello.pl 13.02.04, 10:22
          mi też kiedyś odpisali, czego tam nie mogli skompletować, więc postanowiłam z
          tej rzeczy zrezygnować - odpisalam natychmiast po otzrymaniu odpowiedzi na
          mojego maila. potem czekalam na nastepnego maila bardzo dlugo, az w koncu sie
          doczekalam i dowiedzialam, ze odpisalam za pozno!!!! i już zrezygnować nie
          moge. potem czekalam jeszcze dwa tygodnie, czyli razem cztery. czasami cos tam
          zamawiam jak juz musze (bo nigdzie nie ma), ale uwazam, ze to jest bardzo
          nierzetelna firma.
          • balbina_alexandra Re: esentia.pl - zwracam honor 13.02.04, 11:31
            Dalloway...
            Ty mnie nie strasz proszę :(((( wiem że są niesolidni, ale są jedyni jak na
            razie, do tej pory mi się udawało, szło wszystko w miare szybko :((((((((
            jak przyjdzie mi czekać miesiąc... chyba wybiorę sie do jakieś normalnej
            apteki/sklepu po cośkolwiek :((((
          • eoia Re: esentia.pl - zwracam honor 13.02.04, 13:05
            kupowalam w esentii juz wiele razy. fakt, zdarzalo sie, ze nie mieli jakiegos
            produktu na stanie ale zawsze moglam zrezygnowac z tego produktu (co kilka razy
            zrobilam bo zalezalo mi na czasie). wydaje mi sie, ze to, ze czekalas miesiac
            bylo tylko Twoim wyborem.
            • Gość: dalloway Re: esentia.pl - zwracam honor IP: *.chello.pl 13.02.04, 13:50
              przeczytaj DOKLADNIE

po dwoch tygodniach napisalam maila z prosba o przyspieszenie
              dostalam odpowiedz ze moge z czegos tam zrezygnowac i wtedy dostane od razu
              wiec natychmiast ( 5 minut!!!) odpisalam, ze chce tak zrobic
              nastepnie czekalam i czekalam, az w koncu przyszedl mail, ze nie moge
              zrezygnowac, bo juz za pozno
              dla mnie jest ewidentne, ze firma nie chciala zrezygnowac z zarobku i dlatego
              nie pozwolila mi zrezygnowac
              poza tym moje kolezanki tez maja negatywne doswiadczenia
              ciesze sie, ze Tobie szlo lepiej
    • lahliq Re: esentia.pl 13.02.04, 13:50
      Kupowałam około 10 razy, ostatnie dwa razy zniechęciły mnie do nich - zbyt
      długie oczekiwanie (ponad dwa tygodnie), brak towaru. Poza tym mam już dość
      oczekiwania kiedy wprowadzą inne formy płatności poza pobraniem - nie cierpie
      tej formy płatności.
      Do rezygnacji z nich skłoniło mnie równiez to, że porównałam sobie ceny w
      Rossmanie. Teraz mam taniej i od razu, bez oczekiwania tygodniami...
    • Gość: gocha221 Re: esentia.pl IP: *.icpnet.pl 13.02.04, 15:10
      ja jeszcze nic nie kupowałam ale pisze w sprawie cen!!!!
      -odzywke Pierre Rene kupilam w naturze za 14,50zl, czyli niewiele taniej, ale jednak
      -szampon Argiletz, ktory na esentii jest za 11 z groszami, ja widzialam w malym
      osiedlowym sklepie zielarskim za 9,50
      ale maseczki w tym sklepie byly juz 2 zl drozsze.
      wiec nie we wszystkim te ich ceny sa takie wspaniale i korzystne...
      • masia27 Re: esentia.pl 13.02.04, 15:20
        wlasnie, a jak sie doliczy do tego jeszcze koszty przesylki, to konkurencyjnosc
        esentii maleje jeszcze bardziej
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka