Dodaj do ulubionych

b. sucha i wrażliwa cera

IP: *.internetia.opole.pl 27.02.04, 13:58
Dziewczyny pomóżcie bo straciłam cierpliwość. Mam bardzo suchą skórę, szczególnie na policzkach. Do tego jest również wrażliwa. Uzywałam juz wileu kremów i są dni kiedy wygląda normalnie, ale najczęściej jest sucha, spięta, łuszcze się i robią mi się taki suche plamki, które gdy nałożę podkład wygladaja koszmarnie. Czy ktoś ma jakiś sprawdzony kosmetyk? Obecnie testuje ten nowy GARNIERA do bardzo suchej skóry, ale już widzę, ze to chyba nie to.
Pozdrawiam
Kasia
Obserwuj wątek
    • Gość: Zosia Re: b. sucha i wrażliwa cera IP: *.gdynia.mm.pl 27.02.04, 18:04
      Ja kupuję w aptece krem LIPOBASE. Jest to krem b. tłusty do b. suchej cery.
      Wchłania sie dość długo, ale jest rewelacyjny. Mam bardzo suchą cerę i też nie
      mogłam sobie z nią poradzić. Jak posamrowałam twarz o 7 rano to o 10 już
      szczypało. Używałam wielu kremów, cholernie drogich np. Vichy i nie dawało to
      żadnych rezultatów. Dopiero zaprzyjazniona dermatolog poradzila mi ten krem. Do
      nabycia tylko w aptekach, kosztuje ok. 16 zł za 30 ml. Jest w tubce.
      • Gość: asia Re: b. sucha i wrażliwa cera IP: *.chello.pl 27.02.04, 22:01
        może tez pomóc seria Balneum lub Oilatum to jest na bazie mocznika i dlatego
        zatrzymuje wodę w skórze - też w aptekach

pozdrawiam
    • ula_s Re: b. sucha i wrażliwa cera 28.02.04, 15:59
      Oprocz tego jeszcze chyba dziewczyny wymienialy physiogel, tez z apteki.
    • Gość: Kasia_Opole bardzo dziekuję dziewczyny n/t IP: *.karo.punkt.pl / 80.51.236.* 28.02.04, 19:46
    • Gość: isa Re: b. sucha i wrażliwa cera IP: *.artcom.pl / *.b.jawnet.pl 28.02.04, 20:13
      Na noc polecam Ci Lipobase (wazelinopodobne, apteczne - cena ok.20zł za tubę),
      a na dzień któryś z nawilżających kremów Vichy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka