emka222 23.04.10, 19:04 Dziewczyny prosze poleccie mi, jako kompletnemu laikowi w tym temacie, dobry podklad mineralny z prawdziwego zdarzenia. Cera jasna zaskrnikowa z rozszerzonymi porami. Raczej tlusta. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lovecosmetics Re: jaki podklad mineralny 23.04.10, 19:48 Mineralny podkład Maybelline (Pure Liquid Mineral); Vichy Aera Teint; Eveline Matt&Cover 16 H Odpowiedz Link Zgłoś
nanah Re: jaki podklad mineralny 23.04.10, 20:01 To są pseudomineralne kosmetyki, to co polecasz. Emka, spróbuj może Meow, Everyday Minerals, Lumiere albo ewentualnie z Body Shopu. Odpowiedz Link Zgłoś
lovecosmetics Re: jaki podklad mineralny 23.04.10, 20:37 Body Shop - super, jeśli mieszka się w Warszawie... :) Dla wielu foremek jednak łatwiejsze do zdobycia pozostają marki bardziej dostępne masowo:))) Odpowiedz Link Zgłoś
emka222 Re: jaki podklad mineralny 23.04.10, 21:35 mialam na mysli podklad mineralny z prawdziwego zdarzenia i troche wyzszej polki. Maybelline jest do kitu, probowalam. Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczna.dziewczyna Re: jaki podklad mineralny 23.04.10, 22:03 Polecam Clinique Almost Powder Makeup (wydajny, ale drogi), lub Everyday Minerals (oszałamiający wybór kolorów i efektów). Odpowiedz Link Zgłoś
lovecosmetics Re: jaki podklad mineralny 23.04.10, 22:59 sloneczna.dziewczyna napisała: > lub > Everyday Minerals (oszałamiający wybór kolorów i efektów). Słoneczna - a gdzie można znaleźć Everyday Minerals ( to marka, linia???) Odpowiedz Link Zgłoś
lovecosmetics Re: jaki podklad mineralny 23.04.10, 22:47 Ok, ok, lasencje, nie tak nerwowo;) Widzę, że jesteście luxury fun - ale w pierwszym wątku zawsze warto precyzować o jaki zakres cenowy chodzi... Pozdrawiam i udanych łowów z górnej półki. Odpowiedz Link Zgłoś
lovecosmetics Re: jaki podklad mineralny 23.04.10, 22:57 wizaz.pl/kosmetyki/produkt-28591-opis-Christian-Dior-Diorskin-Nude-Natural-Glow-Hydrating-Makeup-Nawilzajacy-podklad-mineralny.htm OK - teraz zobaczyłam, że rzeczywiście pisałaś o podkładzie z prawdziwego zdarzenia - to może Dior??? Internautki z tego co poczytałam chwalą;) Odpowiedz Link Zgłoś
marta_monika Re: jaki podklad mineralny 24.04.10, 08:36 Luxury fun? Tu nie chodzi o kosmetyki z gornej polki ale prawdziwe kosmetyki mineralne to znaczy podklady w pudrze o prostym skladzie. Ani Maybelline ani Dior sie do takich nie zaliczaja. Na temat Everyday Minerals pisalam na tym forum kilkanascie razy. Wpisz EDM w wyszukiwarke na tym forum lub na wizazu. Odpowiedz Link Zgłoś
nanah Re: jaki podklad mineralny 24.04.10, 08:39 Żadne luxury - taki Meow wychodzi taniej, niż wiele drogeryjnych marek. Autorce wątku chodziło o coś z prawdziwego zdarzenia, czyli podkłady mineralne bez zbędnych dodatków. Odpowiedz Link Zgłoś
emka222 dokładnie 24.04.10, 09:07 Dokladnie tak. Chodziło mi o podkład prawdziwie mineralny ( tzn bez zapychaczy ulepszaczy itp) a nie tylko o górną półkę cenową. Nanah, pozdrawiam serdecznie i jeszcze raz dziękuję za wyczerpanie tematu "sama wiesz gdzie" ;))) Trochę się boję tej aplikacji; czy dam radę sensownie i równo go rozprowadzać.. Trochę jeszcze poczytam i chyba zaryzykuję i spróbuję z tym Meow. Odpowiedz Link Zgłoś
klakierka Re: dokładnie 24.04.10, 09:41 Emka ja też niedawno zaczełam przygode z minerałami, polecam kupic na allegro flat topa albo kabuki w takiej aukcji gdzie dodają gratis próbki. Polecam spróbować EDM (aktualnie mam) albo polskie Pixie cosmetics (przymieżam się). :) Odpowiedz Link Zgłoś
nanah Re: dokładnie 24.04.10, 09:49 Proszę bardzo:) Serdecznie polecam Ci skorzystać z porady konsultantki Meow na ichniejszym forum - wysyła się swoje zdjęcie bez makijażu w słońcu i w cieniu i ona bardzo trafnie coś dobiera (zrobiłam tak zamawiając coś dla mojej mamy - i mama jest bardzo zadowolona z odcienia). Tak, jak pisze Klakierka, pędzle najlepiej kupić na Allegro, jak dostaniesz próbki, to sobie od razu możesz wybróbować, jak to działa:) Aplikacją się nie martw, jest łatwiejsza niż to się wydaje (i jak dla mnie łatwiejsza, niż tradycyjnego podkładu). I nie ma mowy o smugach, jak masz dobre pędzle, serio:) Odpowiedz Link Zgłoś
bed.shosanna Re: dokładnie 24.04.10, 15:41 Ja mam Vichy i jestem bardzo zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
ola_pozytywna Re: jaki podklad mineralny 26.04.10, 12:23 Ja też polecam Everyday Minerals. Jestem ich ogromną fanką właśnie ze względu na przyjazne, naturalne składy, ogromny wybór (samych podkładów jest kilkadziesiąt odcieni w 4 różnych formułach krycia), naturalny efekt i znośne ceny. Aby uzyskać dobry efekt makijażu mineralnego konieczne są dobre pędzle. Polecam EDM-owe, są naprawdę doskonałe. Też już pisałam o tym nie raz na tym forum.Osoby zainteresowane tajnikami makijażu mineralnego na pewno zainteresuje podforum Makijaże Mineralne na forum Wizażu, można tam uzyskać pomoc w doborze odcienia i formuły oraz uzyskaniu jak najlepszego efektu, bo na początku jest trochę kombinowania. EDM nie ma w Polsce przedstawicielstwa, więc źródla zakupu są trzy: Allegro, zamówienia zbiorowe na Wizażu i zamówienie bezpośrednie z USA. Ja osobiście korzystałam najpierw z All (bo można tam kupić małe odsypki danego koloru), teraz już zamawiam bezpośrednio z Hameryki, co trwa ok.2 tyg., a przy większej licznie produktów są zniżki nawet 45%, plus do każdego zamówienia jeden darmowy zestaw Try me free. Ale import własny opłaca się gdy już mamy dobrany podkład, w fazie testów allegrowe odsypki wychodzą chyba taniej.Najlepiej samemu przeliczyć.Strona EDM: www.everydayminerals.com/ podkłady są w dziale Base. Odpowiedz Link Zgłoś
emka222 zamówiłam 29.04.10, 07:52 Zamówiłam próbki EDM, czekam z niecierpliwością. Trochę przeraża mnie nakładanie podkładu pędzlem. Mam wrażenie że to się nie uda bez wrażenia tapety, maski na twarzy.. hmm. Zobaczymy. Poczytam jeszcze troche o Meow-ach. Tylko najgorsze to dobieranie koloru na podstawie zdjecia na ekranie monitora... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ola_pozytywna Re: zamówiłam 29.04.10, 09:42 Uda się, tylko że jeśli jest się przyzwyczajonym do tradycyjnych fluidów,to odruchowo kładzie się na twarz za dużą ilość proszku. A trzeba nabrać naprawdę szczyptę i rozprowadzić (nasyp na zakrętkę lub do miseczki,otrzep nadmiar, wetrzyj lekko w pędzel i dopiero nakładaj). Dla mnie początki były trudne, chyba z miesiąc zajęło mi eksperymantowanie:) Odpowiedz Link Zgłoś