Dodaj do ulubionych

jak usunąć piegi??

IP: *.net 29.02.04, 17:20
mam b. duży problem mam b. dużo piegów na plecach na dekoldzie i słyszałam że
można to jakoś usunąć, podobno w gabinecie kosmetyczym. Czy miał juz ktos
doświadczenie związane z usuwaniem piegów jeżeli tak to prosze o odpowiedz
jakie są przeciwskazania ile to kosztuje i jak to się w ogóle robi?? jeszcze
jedno jak ktoś zna dobry gabinem kosmetyczny , który wykonuje takie zabiegi w
Krakowie to prosze o jego dane?
Obserwuj wątek
    • plum1000 ...... 29.02.04, 18:26
      Witaj.kurcze caly post Ci napisalam i sie mi skasowalo!!!
      wiec teraz wersja krótsza :-)
      Piegi mozna usnac laserem.potrzeba kilka zabiegów. cena na np. twarz wynosi ok
      600zl(za 1 zabieg). Powierzchnia pleców czy tez dekoldu wieksza wiec pewnie i
      cena bedzie wyzsza..ale pewnosci nie mam..
      Ja juz dosc pare gabientów obdzownilam/obchodzilam..
      Jedyna nadzieja jest w gabinecie Estetica Studio. Jest onw krakowie i z tego
      co sie dowiadywalam usuwaja piegi. miesci sie on na ul.Slawkowskiej.
      powodzenia i napisz jak Ci poszlo..
      • Gość: ann Re: ......dzieki IP: *.net 29.02.04, 19:04
        dzieki wielkie ide do tego gabinetu we wtorek mam nadzieje ze jak mi powiedzą
        cene to nie dostane zawału, jak wróce to napisze jak było pozdrowionka
        • alunia1984 Re: ......dzieki 29.02.04, 19:18
          no ok...ja mam piegi tylko na ramionach i z tego powodu nie nosze bluzek na
          ramiączkach...mam je po opalaniu w Turcji...ale nie zapłace tyle za ich
          usunięcie...czy nie ma innych , normalnych i może domowych sposobów,
          kosmetyków, ale naprawde nie za drogich?
          • Gość: annie Re: ......dzieki IP: *.cbgnet.pl 03.03.04, 16:29
            Również mam przebarwienia na ramionach i również po opalaniu w Turcji;-(
    • Gość: mara :) IP: 217.153.181.* / 217.153.181.* 29.02.04, 19:25
      słuszałam, że na piegi działa ogórek. Nie sprawdzałam na sobie gdyż nie mam
      takiego problemu. Pokrój ogóreczka świerzego na cieniutkie plasteri na połóż na
      miejsca gdzie masz piegi tak na 15 min. Ogórek ma właściwości rozjaśniające i
      ma duzo składników odżywczych.
      pozdr.
      • plum1000 Re: :) 29.02.04, 20:22
        oj mara z ogorkiem to mozesz sie z rok bawisz a efekty bede marne...
    • Gość: 9 w życiu IP: *.aster.pl 29.02.04, 20:31
      nie przyszłoby mi do głowy żeby z powodu piegów nie nosić bluzek na ramiączka
      czy się tgo wstydzić.. Albo usuwać za taką ciężką kasę! Lepiej dajcie to na
      głodne dzieci czy zwierzęta albo inną pomoc.. Jesteście chore.
      • Gość: ann Re: w życiu IP: *.net 29.02.04, 20:38
        bez przesady ja mam naprawde duże kompleksy z tego tytułu, a jeżeli chodzi o
        metodę ogórkową to marniutkie efekty, kremy wybielające też nic nie dają nawet
        te bardzooo drogie
        • Gość: BUTERFLY piegi dodaja uroku... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.04, 22:17
          ja mam piegi i uważam że dodaja mi uroku... kiedys tez chcialm je usunać ale po
          co?? kilku facetow mi mowilo ze sa one bardzo pociagajace... co prawda jesli
          bym miala wybierac mec je czy nie to wybrala bym nie, ale jesli mialabym je
          usunac.. to raczej bym sie nie zdecydowała...poprostu przyzwyczajcie sie do
          tego.. nie uwazajaceie ich jako cos co was szpeci to zobaczycie ze naprawde
          czesto dodaja uroku.. pozdrooowienia
          • dorotasy Re: piegi dodaja uroku... 03.03.04, 08:17
            Masz w zupełności rację. Zgadzam się z Tobą. Ja też mam piegi na twarzy, trochę
            na dekoldzie i dosyć sporo na plecach. Wcześniej miałam kompleksy na tym
            punkcie. Teraz już nie. Uważam, że dodają mi uroku. Nie usunęłabym ich, bo
            czułabym się z czegoś ograbiona. Po prostu nie byłabym wtedy sobą. Zresztą nie
            uważam, że to jest aż tak duży problem. Wystarczy je zaakceptować i staną się
            dla nas urocze i pociągające. I jak mam ochotę, to zakładam sukienkę z gołymi
            plecami, ale tylko wtedy gdy mam plecy ładnie opalone. Naprawdę najważniejsze,
            aby je samemu zaakceptować. Reszta jest nieważna.
            Latem mam ich na buzi zdecydowanie więcej, od słońca, ale wcale mnie to nie
            przeraża przed opalaniem. Zimą prawie ich na buzi nie widać, blakną, a i fluid
            robi swoje. Zresztą piegu na nosku są urocze drodzy mężczyźni!!!
    • Gość: justy Re: jak usunąć piegi?? IP: *.visp.energis.pl 29.02.04, 22:37
      owszem, można zabiegowo usunąć sobie piegi. ale po co, skoro i tak pojawią się
      spowrotem? nie lepiej je zaakceptować?
      • Gość: ann Re: jak usunąć piegi?? IP: *.net 29.02.04, 23:23
        ok ja uważam że moje piegi na twarzy są oki i myślę że dodają mi uroku bo jest
        ich mało ale piegi które mam na plecach i na dekoldzie przeszkadzają mi, bo np
        nigdy nie zdecyduje się np na seksi sukienką bez pleców bo to mnie krepuje, tak
        samo źle czuje sie w kostiumie kąpielowym
    • Gość: ann Re: jak usunąć piegi?? IP: *.net 01.03.04, 13:13
      a czy ktoś kiedyś słyszał lub sam tego doświadczył chodzi mi o głębokie
      złuszczanie , podobno tak tez można pozbyć sie tego problemu ...PROSZE O
      ODPOWIEDZ
      • Gość: beti Re: jak usunąć piegi?? IP: *.net 02.03.04, 20:51
        ja mam podobny problem niech ktoś jeszcze odpowie!!!!!!hallloooo
        • plum1000 Re: jak usunąć piegi?? 02.03.04, 21:05
          Beti ale co jeszcze chcesz wiecej wiedziec?
          Podano informacje..a decyzja co zrobisz nalezy do Ciebie.
          • Gość: beti Re: jak usunąć piegi?? IP: *.net 02.03.04, 23:59
            tez chce usunąć piegi ale laser mnie nie przekonuje jak to jest z tym głębokim
            złuszczaniem?? czy w ogóle po takim zabiegu mozna sie opalać i czy sa jakies
            skutki uboczne
        • tee2000 Re: jak usunąć piegi?? 03.03.04, 01:22

Moj brat mial duzo piegow jak byl maly i mial z tego powodu kompleksy
          Kupilismy mu w niemczech jakis preparat przeciw piegom i po kilku tygodniach
          pozbyl sie ich.Do tej pory nie mial z tym problemow.Niestety nie znam nazwy
          preparatu,ale zakupione to bylo w sklepie horten i tam wystarczylo powiedziec
          sprzedawczyni czego sie szuka i ona podala co trzeba.

• tee2000 Re: jak usunąć piegi?? 03.03.04, 01:23
            Usuwanie przebarwień

16-11-2001 10:00

Dla wielu urlop to już tylko wspomnienie, opalenizna dawno zbladła, ale ślady w
            postaci przebarwień stają się coraz bardziej widoczne. Jak się ich pozbyć?

Dlaczego powstają przebarwienia?

Winowajcą jest nie tylko słońce. Przebarwienia są skutkiem zaburzeń w pracy
            melanocytów - komórek skóry wytwarzających pigment. Najczęściej spotykane
            przebarwienia to piegi, które dziedziczymy w genach. U osób o ciemnej karnacji
            są to plamki powierzchowne. Łatwo się ich pozbyć. Piegi u rudzielców są
            przebarwieniami bardzo głębokimi i nie ma sensu z nimi walczyć. Im więcej mamy
            lat, tym bardziej nierównomiernie melanocyty produkują barwnik.

Plamy na skórze powstają też w wyniku zmian hormonalnych w organizmie, np. w
            czasie ciąży, podczas zażywania tabletek antykoncepcyjnych.

Przyjmowanie niektórych leków, np. antybiotyków, stosowanie perfum lub
            dezodorantów przed wyjściem na słońce może sprzyjać powstaniu przebarwień.

Jak je usunąć?

W domu. Do lamusa radziłabym odłożyć sposoby prababek - smarowanie skóry sokiem
            z cytryny, ogórka lub kwaśnym mlekiem. Dziś można kupić kremy rozjaśniające z
            kwasem wit. A, z alfahydroksokwasami, np. z kwasem mlekowym, które
            przyspieszają złuszczanie naskórka, a razem z nim złuszczają powierzchowne
            plamy. W aptece możemy nabyć preparaty silniej odbarwiające zawierające
            hydrochinon. Wybiela on plamy i redukując aktywność melanocytów, zapobiega
            powstawaniu nowych. Wszystkie te medykamenty należy stosować przez kilka
            tygodni rano i wieczorem, do uzyskania efektu.

W gabinecie kosmetycznym. Kosmetyczka może zlikwidować przebarwienia,
            złuszczając głęboko naskórek 15-30-proc. kwasem glikolowym. Do zabiegu trzeba
            się przygotować, przez kilkanaście dni stosując w domu kremy z niewielką
            ilością kwasów owocowych. Po 3-5 seansach w gabinecie nie tylko pozbywamy się
            plam, ale także mamy "odnowiony" naskórek. Inny sposób na przebarwienia to tzw.
            peeling azjatycki. Kosmetyczka wmasowuje w skórę zioła, które powodują płatowe
            złuszczenie naskórka w ciągu pięciu dni po zabiegu. Można też likwidować plamy
            przez ich miejscowe złuszczanie, stosując np. mikrodermabrazję - ścieranie
            mechaniczne. Kuracje oferowane przez gabinety kosmetyczne kosztują od 500 do
            1000 zł.

U lekarza. Z głębszymi przebarwieniami warto iść do dermatologa. Może on
            zastosować wysokie stężenia kwasu glikolowego - 70-proc., np. po kilku
            eksfoliacjach kwasem glikolowym o niższym stężeniu u kosmetyczki. Koszt jednego
            zabiegu wynosi 200-250 zł.

Stosunkowo nową metodą jest złuszczanie kwasem trójchlorooctowym. Na
            przebarwienia aplikuje się kwas wysoko stężony (40-proc.), na pozostałe obszary
            skóry delikatniejszy (15-proc.). Po sekwencji czterech zabiegów co 7-14 dni
            skóra jest odmłodzona i wolna od przebarwień. Kuracja kosztuje około 1200 zł.
            Jeszcze lepsze efekty daje łączenie tej metody z krioterapią - zamrażaniem
            przebarwień. Niestety, taka terapia jest w Polsce rzadko stosowana.

Specjaliści w dziedzinie medycyny estetycznej dysponują jeszcze kilkoma
            rodzajami bardzo głębokiego peelingu. Są to: dermabrazja, chemabrazja,
            odparowywanie naskórka laserem. Wspominam o nich tylko, bowiem opis każdego
            wymagałby odrębnego artykułu.

Małgorzata Lorkowska, kosmetyczka, kolorystka, aromaterapeutka (16-11-01 10:00)
          • plum1000 Re: jak usunąć piegi?? 03.03.04, 10:08
            tee2000 nie masz mozliwosci dowiedzenia sie o tym kremie?
            pierwszy raz slysze ze istnieje taki krem...na rynku polskim jest ich sporo ale
            w sumie zadnej nie daje widocznych efektów.
            • tee2000 Re: jak usunąć piegi?? 09.03.04, 21:51
              Niestety nie.Pamietam tylko ze ten krem czy plyn byl z trzema numerami i
              najpierw bralo sie 1 potem 2 a na koncu 3.
              Niestety nie moge pomoc.Musialbym idac do sklepu zapytac jak mi sie przypomni
              to tak zrobie i wtedy odpowiem ale pamietaj ze piegi to tez ozdoba.
              Nie kazdemu pasuje ale sa osoby ktorym jest z piegami do twarzy.

Pozdrawiam
          • Gość: kisi Re: jak usunąć piegi?? IP: *.net 14.03.04, 21:34
            a co to za sklep horten nie slyszałam o takim? jest taki sklep w krakowie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka