Dodaj do ulubionych

Kosmetyki dla nastolatki

02.03.04, 12:50
Chce kupic swojej 13-to letniej siostrze pierwsze "powazne" kosmetyki, ma
juz, niestety, pierwsze pryszcze i ta cera taka nie za ladna.
Z drugiej strony nie chcialabym przesadzic, zeby tonik, czy krem nie byl "za
mocny".
mam nadzieje, ze cos polecicie, bo powiem szczerze, ze w tych seriach dla
nastolatek zupelnie sie nie orientuje :-)
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: justa Re: Kosmetyki dla nastolatki IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 02.03.04, 13:07
      mój brat używa serii ClearSkin z Avonu, fajne też są żele do mycia twarzy
      Clean&Clear J&J, seria Young Miraculum wydaje się dosyć łagodna, nie wysusza.
      • Gość: youare Re: Kosmetyki dla nastolatki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.04, 14:14

Seria Clean&Clear jest dość agresywna, podobnie jak te niektóre Garniera (np.
        Czysta Skóra), więc nie radzę używać jej całej, bo może poważnie podrażnić i
        wysuszyć skórę. Proponuję delikatny żel np. dla skóry wrażliwej, ten raczej nie
        przesuszy skóry...Do tego preperat punktowy, np. Brevoxyl (krem z nadtlenkiem
        benzoilu, do kupienia w aptekach. Można go uzywać na całą twarz, ale ja stosuję
        punktowo...) bądź Benzacne. Podobno skuteczny jest też tonik Benzacne, ale na
        jego temat nie mogę się wypowiadać, bo nie używałam...Do tego – z racji tego,
        że jest zima i skóra potrzebuje „lepszej” ochrony – lekki, nie zatykający porów
        kremik z filtrami. Raz na jakiś czas może też maseczka oczyszczająca albo
        peeling...
        • eressea Re: Kosmetyki dla nastolatki 02.03.04, 15:57
          Ja polecam tonik Benzacne (jednak zapach może się nie spodobać) albo z
          Soraya-anty. Oba są delikatne, bezalkoholowe i nie wysuszają skóry.
          Z maseczek drożdzowa z Erisa 20 lub glinka zielona Argiletz (w aptece, tubka).
          Z kremów miło wspominam Soraya-anty na noc (nazywa się chyba "pielęgnujący") i
          biodermine (w aptece).
          Podobno dobre są kosmetyki Dermedic, w ofercie jest zel i krem do cery
          trądzikowej (tez w aptece).
          Z zeli do mycia twarzy dobry jest tez Ziaja Tin-tin.
          Wybor kosmetyków do młodej cery jest naprawdę duzy. Napewno _nie_ powinnaś
          kupować toników i zeli zawierających alkohol.
          • Gość: gocha221 Eressea IP: *.icpnet.pl 02.03.04, 20:22
            udalo Ci sie z tym źródłem wiedzy tajemnej.
            kliknelam.
            fakt, ze jest to źródło wszystkiego...
            pozdrawiam:-)
            • eressea Re: Eressea 02.03.04, 21:54
              Gość portalu: gocha221 napisał(a):

> udalo Ci sie z tym źródłem wiedzy tajemnej.
              > kliknelam.
              > fakt, ze jest to źródło wszystkiego...
              > pozdrawiam:-)

:-)
    • mantha Re: Kosmetyki dla nastolatki 02.03.04, 16:02
      Dzieki za odpowiedz - spisalam i mam jako takie pojecie, ide zatem do sklepu.
      Za moich czasow, to niewiele tego bylo, masc cynkowa i jakis smierdzacy krem...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka