Dodaj do ulubionych

Czy odzywka z Rzepy to to samo co tonik ?

03.03.04, 09:23
Witam mam male pytanie otoz czy odzywka z firmy joanna to jest to samo co
tonik chodzi mi o efekt przyspieszenia wzrostu wlosow bo czytalam ze to
pomaga ale weszlam na strone joanny i nie bylo zadnego toniku a nie wiem jak
to wyglada jesli moze ktos mi moze pomoc to czekam.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • mila25 Re: Czy odzywka z Rzepy to to samo co tonik ? 03.03.04, 14:19
      Hello, ja jestem Ci w stanie pomóc. Nie wiem czy weszłaś na dobra stronę ale
      wejdź na stronę: www.joanna.pl. Tam znajdziesz taką opcję jak "linie
      produktowe" - wejdź w to - musisz kliknąć na "Rzepa_. Potem ukaże Ci się lista
      produktów. I m.innymi tonik; klikasz na toniku i masz już wszystko.
      Powiem Ci, że ja jak zapuszczałam włosy też go uzywałam ale krótko. Najlepszy
      jest wywar z szyszek chmielu wcierany w skórę głowy, a wewnętrznie drożdze do
      picia.
      Jakbyś chciała coś więcej na temat zapuszczania włosów to służę dobra radą
      ponieważ sama wychodowałam włosy do łokci.
      Pozdrawiam
      Monika
      • magdaa4 Re: Czy odzywka z Rzepy to to samo co tonik ? 03.03.04, 22:11
        Witam weszlam na ta strone i w ten dzial i niestety nie mam nic takiego jak
        tonik sa tylko szampony i odzywki i zel do wlosow.
        no trudno zobacze w sklepie. a moge wiedziec gdzie mozna kupic wywar z szyszek
        chmielu i jak to stosowac? z gory dziekuje za odpowiedz na moj
        list.pozdrawiam :)
        • mila25 Re: Czy odzywka z Rzepy to to samo co tonik ? 04.03.04, 08:57
          Heyka, byłam na stronie Joanny i... rzeczywiscie nie ma toniku. Wygląda na to
          że będą go zmieniać lub wycofywać z obiegu.
          Jezeli chodzi o wywar z szyszek chmielu to samego wywaru się nie kupuje tylko
          szyszki chmielu z których samemu robi się wywar, według przepisu jaki podaje
          producent na opakowaniu szyszek.Do tego nic nie dodajesz tylko taki po
          ostudzeniu wcierasz w skórę głowy.(troszkę drażniący zapach):))))
          A jezeli chcesz coś więcej na temat naturalnych produktów na porost włosów to
          zapraszam cię na stronę: www.farmona.pl. Tam znajdziesz serię: RADICAL
          (ampułki) i SAPONICS (tonik).
          Jezeli chcesz coś koniecznie z czarnej rzepy to kup sobie (ok.11 zł) tonik
          SEBORADIN NIGER (Firmy InterFragrance) lub ziołową nalewkę SEBOREN(z rzepą w
          składzie)Firmy Herbapol. (patrz w zielarniach).
          Pa,pa
          Monia
          • magdaa4 Re: Czy odzywka z Rzepy to to samo co tonik ? 04.03.04, 11:05
            Witam Cie :)
            dzieki za rady mam nadzieje ze skutki bedzie widac szybko. Rozumiem ze te
            preparaty RADICAL (ampułki) i SAPONICS (tonik). dostepne sa w aptece.
            a gdzie moge kupic te szyszki chmielu mozesz mi napisac?
            z gory dziekuje za odpowiedz.
            Pozdrawiam ;-)
            • mila25 Re: Czy odzywka z Rzepy to to samo co tonik ? 04.03.04, 13:36
              Cześć Madzia, te wszystkie produkty (z Firmy Farmona też) kupisz dożo taniej w
              sklepach zielarskich. Przynajmniej tak jest w Tarnowie. Szyszki chmielu również
              (ok. 1,6zł paczka). Poza tym, (sprawdzona moja rada) kup sobie więcej ziół
              które nadają sie do pielęgnacji włosów i skóry głowy. Kazda paczka kosztuje nie
              dużo, około 1,5 - 2 zł!! to przecież grosze. Zioła te to: chmiel (szyszki),
              korzeń mydlnicy lekarkiej (jego możesz uzywać nawet jako szamponu do mycia
              włosów, tak fajnie się pieni, tworząc delikatną piankę),korzeń łopianu ,ziele
              skrzypu polnego (bogate w budulcową krzemionkę), liść pokrzywy (poprawia
              ukrwienie skóry głowy stymulując przez to wzrost włosów) liść brzozy (zapobiega
              wypadaniu i stymuluje wzrost włosów)ziele bylicy bożego drzewka (stymuluje
              wzrost i wzmacnia włosy). Musisz pamietać że kuracje ziołowe wymagają
              systematyczności i cierpliwości oraz że włosy rosną tak jak mają to zakodowane
              w genach. Zioła jedynie działają wspomagająco.Ja już długo stosuje kuracje
              ziołowe i musze przyznać że dzieki nim udało mi się zapuścić dobrej jakości
              włosy (aż do łokci).
              Ponadto doustnie polecam Ci suplementy: tabletki SkrzypoVita-około 19 zł,
              picie drożdży (lub też tabletki drożdżowe Lewitan) - ok.9 zł
              oraz Vitaminy z grupy B - B-complex - około 3,5 zł
              Służę radą i pozdrawiam
              Monia
              • magdaa4 Re: Czy odzywka z Rzepy to to samo co tonik ? 04.03.04, 14:54
                Czesc :) ciesze sie ze mi pomagasz...
                mam male pytanie dotyczace ziol czy je tez mozna dostac tylko w sklepie
                zielarskim i czy na opakowaniu jest napisane sposob uzycia bo tak bardzo nie
                wiem co i jak nakladac ale jak sobie kupie to moze wtedy mi pomozesz.. chociaz
                nie bardzo wiem czy u mnie jest tez sklep zielarski ale mam nadzieje ze gdzies
                to dostane.
                dzieki i pozdrawiam
                papa :))
                • mila25 Re: Czy odzywka z Rzepy to to samo co tonik ? 04.03.04, 15:09
                  Hey, wszystkie te zioła które Ci podałam kupisz (oprócz tego że w zielarniach)
                  też w aptekach-one tylko tymi nazwami tak "straszą" ale są ogólnie dostępne.
                  Wpierw podałam Ci zielarnie ponieważ tam jest to wszystko tańsze - bo w
                  aptekach mają coś takiego jak marża którą być może doliczają nie tylko do leków
                  ale i może do ziół. Jesli chodzi o sposób przyrządzania ziół to wszystko podaje
                  producent na opakowaniu kazdego z nich. Ja robie wszystko dokładnie co pisze na
                  opakowaniu i to wcieram we włosy lub je płukam (zalezy od ziela,jego
                  właściwości).
                  Wyjątkiem jest kompres imbirowy do którego przygotowuję osobno napar brzozowy
                  lub chmielowy.
                  P.S. Ja w okresie czerwiec/wrzesień zbieram sobie sama pokrzywę (liść), brzozę
                  (liść) oraz skrzyp (całe ziele prócz korzenia) to duzo taniej wychodzi a tak
                  samo działa albo i nawet lepiej ponieważ nie ogranicza Cię ilość i cena a
                  możesz zrobić napar/odwar/wywar bardziej skuteczny zwiększając stężenie dodając
                  więcej ziół.
                  monia
              • madzia773 do Mila25 13.03.04, 10:41
                Hej, Mila czy możesz powiedzieć jak myjesz włosy tym korzeniem z mydlinicy?Po
                prostu wchodzisz pod prysznic bierezsz garść ziół i kładziesz na włosy
                wcierając?
                Pamiętam,ze miałam kiedyś szampon z mydlinicy kupiony w zielarni a wyrabiany
                przez ojców Bonifratrów chyba, i po nim na włosach został tak jakby puser czy
                mąka.Nie były tez sliskie i błyszczące tylko takie trochę szorstkie. Z drugiej
                strony czytałam u ojca Klimuszki i w "Naturalnych metodach leczenia",że
                mydlnica,pokrzywa,brzoza,chmiel i łopian są super na włosy i na łojotok.Mam
                problem z nadmiernie przetłuszczającymi sie włosami od kilku lat i po
                wychodzeniu sie do kilku dermatologów,leczeniu chemią,hormonami,tysiącu badań
                postanowiłam postawić na zioła i naturalne preparaty.Poradzisz mi coś?mam pisać
                tu na forum czy masz adres mailowo-gazetowy?
                • mila25 Re: do Mila25 13.03.04, 11:08
                  Hello, mam e-mail: pudel216@wp.pl.-napisz proszę czego potrzebujesz dakładnie
                  na włosy.Jeśli chodzi o mucie włosow to uzywam wywar z mydlnicy
                  lekarskiej,przyrządza się go tak: 1 łyzkę korzenia mydlnicy zalewasz szklanką
                  letniej wody. To doprowadzasz do wrzenia i gotujesz ok 10min. Potem to
                  odstawiasz i cedzisz. Lekko ciepłym wywarem myjesz głowę lecz potem już jej nie
                  spłukujesz-zostawiasz do wyschnięcia.
                  Jak coś chcesz więcej to napisz na mój e-mail: pudel216@wp.pl
                • mila25 Re: do Madzi773-jeszcze raz 13.03.04, 11:37
                  Hello. Przeczytaj proszę jescze wątek nr 845-"TŁUSTE WŁOSY-pomocy"tam,
                  poradziłam elli0 kilka sposobów na przetłuszczające się włosy.
                  Czekam na e-mail
                  monia
                  • madzia773 Re: do Madzi773-jeszcze raz 13.03.04, 11:58
                    Mila zaraz spojrzę na ten watek.Wysłałam ci maila na WP.
                    • mila25 Re: do Madzi773-!!!!!!!!!!!!!!! 13.03.04, 14:04
                      Madziu, jak na tą chwilę nie otrzymałam e-maila,podaję jeszce raz swój adres:
                      pudel216@wp.pl
      • marcepann Re: Czy odzywka z Rzepy to to samo co tonik ? 21.08.04, 18:44
        spadłas mi z nieba!!!! choduje włosy i gdy tylko dojde do pewnej długosci to
        zaczynaja wypadac i nie ma siły-musze scinac!!!moje włosy sa proste,bez
        rozdwojonych konców i błyszczace-tyle ze jak osiagaja długosc połowy łopatek to
        zaczynaja wyłazic!! jesli jestes w stanie mi pomoc-tzn co mam robic,wcierac itp.
        to bardzo prosze napisz do mnie maila na adres isabell1@o2.pl BEdziesz moja
        cudotworczynia:)
        CAŁUSY
        IZA
    • mila25 Re: CZARNA RZEPA:) 04.03.04, 13:51
      Jesli chodzi o to warzywo to jeszcze udzielę Ci kilku wskazówek; otóż najlepiej
      (według mnie) działa sok ze ŚWIEŻEJ!! startej czarnej rzodkwi. Jak zapuszczałam
      włosy to obok tych wszystkich zabiegów ziołowych stosowałam sok z czarnej
      rzodkwi. Czarną rzodkiew kupisz w sklepach typu "warzywniak, jarzyniak" lub na
      bazarze z jarzynami i owocami około 1 zł główka. Obierasz ją ta tarce (wybierz
      najdrobniejsze sitko) i wyciskasz sok z tego co starłaś. No i nakładasz na
      głowe:). STRASZNY SMRÓD:))) ale da się pokonać - chcesz być piękna-musisz
      cierpieć:::)))). Siedzisz z tym cierpliwie około 0,5-1 godziny w tym czasie
      skóra głowy powinna delikatnie piec i dawać uczucie mrowienia (podobnie jak
      kompres z imbiru)i tak ma być - to znaczy że działa jak nalezy.Po upływie w/w
      czasu myjesz głowę jak zwykle- najlepiej szamponem zawierającym ekstrakt z
      czarnej rzodkwi.
    • mila25 Re: Czy odzywka z Rzepy to to samo co tonik ? 06.03.04, 15:55
      Aha, jeszcze jedno: jakbyś chciała preparat z dużą zawartoscią wyciagu z
      czarnej rzepy to też jest dobry preparat Herbapolu - SEBOREN. Koszt około 8-9
      zł ale starcza na długo. Polecany jest przy łupieżu, łojotoku oraz stymuluje
      porost włosów. (Przy aplikacji trzeba stosować rekawiczki gumowe (brudzi
      skórę), unikać stosowania preparatu w momentach kiedy skóra głowy narazona jest
      na gwałtowne nasłonecznienie oraz w okresie stosowania lamp kwarcowych -
      np;opalanie w solarium i nie tylko.)
      Pa,pa
      • magdaa4 Re: Czy odzywka z Rzepy to to samo co tonik ? 09.03.04, 22:09
        Dziekuje Ci za rady :))
        napewno skorzystam i juz niedlugo wybiore sie do sklepu zielarskiego.
        Pozdrawiam papa :)
    • oksana.zarewicz Re: Czy odzywka z Rzepy to to samo co tonik ? 17.03.04, 22:07
      Witam
      Prześledziłam uważnie dyskusję Pań. Wygląda na to, że pani Monika ma duże
      doświadczenie w sprawach zielarskich i uważam, że warto wypróbować metody,
      które ona sama sprawdziła i uważa, że są skuteczne. Chcę tylko zauważyć, że
      preparaty Seboradin i Seborem przeznaczone są dla pielęgnacji włosów
      przetłuszczających się w sytuacjach zwiększonego łojotoku skóry. Jeżeli Pani
      Magda nie ma tych objawów, może dojść (po zastosowaniu tych produktów) do
      nadmiernego przesuszenia skóry i włosów.
      Pozdrawiam
      Oksana
    • dredzia2 do mila25 23.03.04, 11:58
      Witam mam do Pani pytanie.plukam wlosy w pokrzywie i chcialam rowniez do
      kuracji dolaczyc szyszki chmieli.i chcialambym wiedziec czy wlosy mam plukac na
      zmiane raz w pokrzywie a innym razem w chmielu,czy pierw w jednym a potem w
      drugim?z gory dziekuje pani za odpowiedz
      pozdrawiam
      Aga
      • mila25 Re: do Agi 23.03.04, 12:43
        Witaj. Jezeli pokrzywę stosujesz w celu pogłębienia koloru (przyciemnienia go)
        to radziłabym takie rozwiązanie: wpierw wypłukać całe włosy naparem pokrzywy,
        potem chwile odczekać niech troszkę podeschną (zwłasza te przy skórze głowy.
        Jak juz będą wilgotne to wtedy dopiero w samą skórę głowy proszę wetrzeć wywar
        z szyszek chmielu, wykonując przy tym delikatny masaż skóry głowy (począwszy od
        jej czybka, przez skronie, boki głowy.Masaż powinien kończyć się w okolicach
        kości potylicznej i węzłów chłonnych okolic uszu).
        Monika
      • setif Re: do mila25 21.08.04, 23:27
        Jeszcze ja ma jedno pytanie. Jak stosuje sie imbir i jakie ma działanie?
        • mila25 Re: Odpowiedź 22.08.04, 10:15
          Imbir ma dzialanie wygrzewające. Ponadto stosowany na skóre głowy rozgrzewając
          ją,poprawia krązenie w skórze co powoduje stymulację wzrostu włosów. Najlepiej
          jest go kupic w saszetkach w normalnym sklepie spoż.,markecie itp. jako zwykła
          przyprawa do dań. Korzeń imbiru jest droższy, a poza tym, trzeba go
          utrzeć.Całość saszetki wysypijesz do szklanki i zalewasz wrzątkiem ale nie
          całe,tylko do uzyskania papki (ok.1/3 szklanki wody)mieszasz to i jeszce ciepłe
          nakładasz na głowę(wcierasz w skórę głowy a nie we włosy).Po kilku minutach
          powinnaś poczuć ciepłe pieczenie - od tego momentu trzymasz ją na głowie
          około.20 min.jeśli wytrzymasz (bo czasem bardzo piecze) możesz dotrzymać do pół
          godziny.
          Pzdrawiam
          Monia
      • mila25 Re: do mila25 22.08.04, 14:41
        Witaj,
        Te zioła: pokrzywę oraz chmiel mozna połączyć. Wpierw robisz wywar z szyszek
        chmielu (tak jak pisze na opakowaniu ziela).Tuż po jego odstaweiniu dodajesz
        (jeszcze do wrzącego)ziele liscia pokrzywy:
        Jeżeli Ci zależy na przyciemnieniu włosów należy podwoic dawkę liścia
        pokrzywy,jeżeli natomiast na wspomaganiu wzrostu włosów-stosuj podwojoną dawkę
        szyszek chmielu.
        Monika
    • marcepann do mila25 22.08.04, 00:25
      czym mozna przyciemnic włosy? mam ładny kolor własny i nie chce farbowac,ciemny
      braz ale chciałabym zeby były jeszcze ciemniejsze,co polecasz?
      • setif Re: do mila25 22.08.04, 12:21
        Mila, dziękuję za odpowiedź. Twoje rady dotyczące pielęgnacji są naprawdę
        bardzo dobre.
        Do marcepan. Brązowe włosy można łatwo przyciemnić. Najlepsza jest kora dębu
        oraz liście orzecha włoskiego, a nawet same orzechy (ale niedojrzałe - trzeba
        je rozłupać i gotować). Także szałwia przyciemnia. Zioła te można mieszać lub
        używać oddzielnie. Można też do nich dodać mocno zaparzoną herbatę.
      • mila25 Re: ODPOWIEDŹ 22.08.04, 14:36
        Heyka, ja osobiście (ale jest to tylko moje "doświadczalne"spostrzeżenie)
        uwielbiam przyciemniać sobie włosy naparem z lisci pokrzywy, przyrządzanym z
        dwukrotnej porji ziela. Np, na opakowaniu pisze żeby 1 łyżeczkę zalać 3/4
        szklanki wrzącej wody; ja natomaist liść pokrzywy zwiększam do 2 łyżeczek
        zachowując oczywiście 3/4 szklanki wody. Jest to dobra metoda ale stososwanie
        ziół wymaga wytrwałości. Polecam Ci po każdym myciu "zlać" swoje włoski takim
        naparem lub jeżeli nawet ich nie palnujesz myć jak są czyste-tak samo-w formie
        płukanki-NIE SPŁUKIWAĆ!!!. Pokrzywa poprawia połysk włosów. Jedynie jeśli masz
        bardzo suche włosy to Ci jej nie polecam, gdyż może je jeszcze bardziej
        wysuszyć.
        Spróbuj sobie też ziołową odzywkę koloryzującą typu Henna(do ciemnych włosów
        odpowiedni jest kolor: basma, bronze,hebane) nie jest to drogie ok.3,5zł (cena
        w Tarnowie) za saszetkę.
        Pozdrawiam
        Monia
        • setif Re: ODPOWIEDŹ 22.08.04, 15:10
          Farbuję włosy henną, najczęściej w kolerze brązu. Ale ja dodaję jeszcze
          sproszkowane liście orzecha włoskiego (czepiam sie tego orzecha, bo rośnie pod
          oknem mojej babci) albo kory dębu. Można też zamiast wodą rozprowadzić farbę
          wywarem z tych ziół. Ja nawet szampon rozcieńczam wywarem z ziół, a nie wodą.
          A jak hennę rozprowadzi się naparem z sieminia lnianego latwiej jest ją
          nałożyć na włosy, jest bardziej śliska.
          • mila25 Re: PYTANIE :) 22.08.04, 16:08
            Powiedz mi, czy sproszkowane liscie orzecha włoskiego oraz kora dębu nie
            spowodują efektu "przyrudzenia" włosów? Zalezy mi na ciemnych wlosach ale bez
            rudo-kasztanowej poświaty :)
            Dzieki za odpowiedź
            Monia
            • setif Re: PYTANIE :) 22.08.04, 16:55
              Zioła te dają raczej brązowy połysk. Ale to chyba zależy jak ciemne są Twoje
              włosy. Farbuję włosy henną, a ona daje nieco czerwonawy odcień. Wydaje mi się,
              że wywar z orzecha tę czerwość łagodzi, ale to może być moje odczucie. Ja z
              liści orzecha robię dość mocny wywar, także z niedojrzałych orzechów i łupinek.
              Sam wywar ma kolor ciemnobrązowy. Najlepiej wypróbować samemu, po pierwszym
              razie i tak się przecież nie zafarbują trwale.
              • marcepann co szybsze?? 22.08.04, 23:20
                dziewczyny,widze ze wasza wiedza na temat włosow jest porazajaca-nawet nie wiecie jak mi pomogłyscie.Przekopałam cały net juz pare razy w poszukiwaniu tych wiadomosci ale dopiero tu znalazłam. MAm pytanie-co działa szybciej? pokrzywa czy orzech? i te znie lubie tej rudej poswiaty-mam wrazenie ze robie sie od tego czerwona na twoarzy,raz w życiu zakombinowałam kiedys z szamponem koloryzujacym,miał byc złoty kasztam wyszło cos w rodzaju rudego brazu,byłam zrozpaczona.Aha-moje włosy sa długie ,ciemne i normalne,bez redwojenia jazni koncowek czy łamania,ale wypadaja(pisałam juz o tym odzielnie do p.Doktor)myslicie ze to im nie zaszkodzi?aha-mimo duzego wypadania tez odrastaja,wiec na razie mam jeszcze kupe włosow i szukam co mi jest:P pozdrawiam,IZa
                • mila25 Re: ODPOWIEDŹ 23.08.04, 15:08
                  Ja osobiście polecam Ci pokrzywę choć nie wiem czy działa szybciej od wywaru z
                  orzecha. Nie stosowałam go prawie (tylko 2x)wiec nie potrafię ocenić. Jezeli
                  tez nie lubisz rudawej poswiaty to zdecyduj się na trwałe płukanie włosów
                  naparem z pokrzywy. Powiem Ci też,że taki napar wmasowany przez kilka minut
                  poprawi krążenie skóry głowy (pokrzywa poprawia też jej ukrwienie) co przyczyni
                  się do zmniejszenia wypadania włosów oraz przyczyni się do pobudzenia ich do
                  wzrostu. Jeżeli Twoje włosy bbardzo Ci wypadają-nie czekaj na nic-idz do
                  lekarza i poproś o poradę. Jest taki preparat LOxon 2% (kupisz go bez recepty)
                  on bardzo skutecznie hamuje wypadanie włosów.Nie mniej jednak jest to lek.
                  Poczytaj sobie o nim na: www.regaine.com.pl
                  oraz na www.piloxidil.com.pl
                  Regaine i Piloxidil opraz Loxon to leki zawierające rózne stężenia Minoxidilu-
                  aktywnego składnika hamującego wypadanie. Te trzy leki to wszystko to samo
                  tylko ze różnią się od siebie stężerniem : 2%,5% oraz wyższe.
                  Pozdrawiam
                  Monia
                  • marcepann loxon 23.08.04, 23:22
                    byłam dzis w aptece,kupic sobie szyszki chmielowe i pokrzywe(1,40 za opakowanie-stwierdziałam ze szkoda zachodu w zbieraniu samemu skoro to takie tanie) farmaceutka powiedziała,ze loxon jest stosowany przy łysieniu,gdy robia sie juz placki na głowie-a skoro u mnie wypadaja ale tez i odrastaja i jak stierdziła-mam ładen włosy-to nie ma sensu ich tym katowac,i poleciła mi szampon z dermeny na wypadajace włosy i stymulujace ich odrastanie-mowiła ze b.dobry,dam znac na forum jak przebiega kuracja. DZis zrobiłam tak:zaparzyłam sobie chmiel,potem pokrzywe i wymieszłam te dwa napary,nie wiem czy dobrze,ale chciałam uzyc obu.Płukałam i wcierałam to dwa razy-rano i wieczorem.MAm pytanie-kiedy mozna oczekiwac efektow?i jak czesto to robic-bo moze wystarczy raz dziennie lub co drugi dzien??zalezy mi zeby te włosy jak najszybciej przestały wypadac.A do lekarza oczywiscie sie wybieram:))) w koncu chodze po lekarzach z tymi włosami juz 8 lat a one ciagle wychodza,kuracje nie pomagaja.pocieszajace jest to,ze tez rosna ciagle nowe:)
                    pozdrawiam<iza
                    • mila25 Re: loxon 24.08.04, 16:07
                      Witaj
                      Kuracje ziołowe wymagają systematycznosci oraz dużej wytrwałosci w ich
                      stosowaniu-M.in to właśnie w tym miejscu tkwi rózica miedzy efektami
                      przynoszonymi przez zioła (dłuższy okres oczekiwania na efekt-od ok.3-4
                      miesięcy)a chemicznymi środkami farmakologicznymi na których działanie oczekuje
                      się zwykle krócej. Powiem Ci że jeżeli bardzo wypadają Ci włosy to wpierw
                      potraktuj je czymś takim jak RADICAL - ziolowa odzywka wzmacniająca oraz
                      zapobiegajaca wypadaniu włosów. (www.farmona.pl)-tu znajdziesz o niej
                      informacje :)
                      Niepokojące jest to że podajesz że leczysz aż !!! 8 lat wypadanie włosów. WEg
                      mnie to jest raczej mało skuteczne lerczenie. Zmień lekarza. Taki stan rzeczy
                      zbyt długo się przeciąga a nadmiernego wypadania włosów też nie mozna
                      lekceważyć,ponieważ czasem jest ono spowodowane istnieniem jakiejś
                      przypadłości,choroby, lub też brak jakichś ważnych składników odżywczych
                      Monia
                      • marcepann Re: loxon 24.08.04, 23:54
                        wiesz co,problem polega na tym,ze ja byłam juz u wielu lekarzy,zrobiłam tysiace badan i nic-jestem mega okazem zdrowia,nic mi nie ejst,włosy wypadaja ale odrastają i są gęste-ale wychodzi ich na prawde duzo.Jedyne czego jeszcze nie robiłam to trichogram,badanie korzenia włosa,tylko doowiedziałam sie o tym badaniu dopiero pare dni temu-zadem lekarz nawet nie wspomniał ze jest cos takiego.
                        a druga sprawa-czy mozna te zioła mieszac-parzyc razem???
                        IZa
                      • marcepann pokrzywa 25.08.04, 00:44
                        mam jeszcze jedno pytanie-poza tym ze moje włosy wychodzą to sa w idealnym stanie,zadncy rozdwojonych koncow,pieknie błyszcza i nigdy sie nei przetłusczaja,nie farbuje ich ani nie susze suszarką-czy wobec tego dobrze robie ze uzywam pokrzywy????ona ma działanie anty-przetłuszczajace-a moje włosy nie tłuszcza sie-czy nie przesusze ich? dziekuje ze informacje:) sa bardzo pomocne,IZa
    • madzia773 Re: Czy odzywka z Rzepy to to samo co tonik ? 24.08.04, 14:48
      dziewczyny czy któraś z was już widziała na bazarach i w warzywniakach
      TEGOROCZNĄ rzepę??? Ja się nacięłam, kupiłam i była zdrewniała jak głaz. Moja
      babcia pouczyła mnie, że na świeżą rzepę z tegorocznych zbiorów jest jeszcze za
      wcześnie. No więc jak? Widziałyście?
      • mila25 Re: Czy odzywka z Rzepy to to samo co tonik ? 24.08.04, 15:58
        Tak jest,Twoja babcia ma rację. O Świeżutką rzepe to dopiero za miesiąc oraz w
        październiku pytaj najlepiej; na bazarach jarzynowych (tzw;burek), w sklepach
        warzywniakach oraz w niektórych marketach..
        pa,pa
        Monia
        • marcepann Re: Czy odzywka z Rzepy to to samo co tonik ? 24.08.04, 23:56
          z tego co wiem,to i tak jest za ciepło na robienie maseczek z rzepy,ona grzeje skore głowy i z tego co mowiła moja ciotka to mozna dostac udaru jak sie zacznie stosowac w takie upały jak sa teraz.
          pozdrawiam
          • madzia773 Re: Czy odzywka z Rzepy to to samo co tonik ? 25.08.04, 13:24
            Mila dzięki za info

Marcepanno, nie wiem skąd piszesz, ze takie były wczoraj u was upały bo w w-wie
            tak sobie ledwie ciepło i dziś i wczoraj. Poza tym zapewniam cię że od żadnej
            odżywki nie można dostać udaru, nawet w duże upały:))0
            • marcepann :))))) 25.08.04, 18:19
              nie mowimy tu o odżywce,tylko soku z rzepy jaki otrzymujesz po jej starciu.Z po nałozeniu jej soku na głowe to własnie to-najlepszy efekt daje kiedy wcierasz i nie spłukujesz tego z włosow(przynajmniej na poczatku stosowania) przy temperaturach powyzej 20 stopni mozna dostac udaru.A ciepło jest bardzo,bo jeszcze wczoraj opalałam sie w ogrodzie:)
              • mila25 Re:SZOK... 26.08.04, 16:42
                Hello, strasznie mnie zaskoczyła Twoja informacja na temat soku z czarnej rzepy
                i udaru. Nie wiedziałam!!!Szok!!. Nigdy bym nie powiedziała - sok z rzodkwi
                stosowałam dość często, niezależnie od pory roku i nic nigdy mi się po nim nie
                działo, nie mówiąc już o udarze....
                • marcepann Re:SZOK... 28.08.04, 13:46
                  wiesz-nie jest powiedziane ze to sie moze kazdemu przytrafic-to jak ze smażeniem sie na plazy,mozna to robic cale zycie i nigdy sie niczego nie nabawic,a mozna wyjsc raz i skonczyc w szpitalu.W kazdym razie z kazdym rozgrzewajacym kosmetykiem tak jest.Z rzepa tylko jak nie spłukujesz.NIEbezpieczenstwo takie isnieje-tak twierdzi moja Ciocia,ktora rzepa nacierała włosy jeszcze jak była młoda a wiec w latach 40-stych:) pozdrawiam
            • marcepann :))))) 25.08.04, 19:17
              nie mowimy tu o odżywce,tylko soku z rzepy jaki otrzymujesz po jej starciu.po nałozeniu soku na głowe -najlepszy efekt jest kiedy wcierasz i nie spłukujesz tego z włosow(przynajmniej na poczatku stosowania)-przy temperaturach powyzej 20 stopni mozna dostac udaru.A ciepło jest bardzo,bo jeszcze wczoraj opalałam sie w ogrodzie:)
    • madzia773 :))))) 28.08.04, 21:23
      Marcepanno, mowiąc zupełnie serio to ja jako nieskociśnieniowiec cierpię że
      zawsze mi zimno, nawet w upały więc teraz to naprawdę się na sok z rzepy
      napaliłam. Idę w poniedz przemierzać bazarki itp.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka