Dodaj do ulubionych

swedzi i piecze

04.03.04, 08:37
czesc dziewczyny,
moze Wy mi powiecie co mam robic. od kilku dni odczuwam swedzenie i pieczenie
w okolicach pochwy, pojawiła sie tez gesta biała wydzielina. nie jest to zbyt
przyjemne. co mam zrobic? byc moze jest to zwiazane z faktem, ze ok 3
tygodnie temu bralam antybiotyki. nie biore pigulek ani nic w tym rodzaju,
nie mowcie zebym poszla do lekarza, jakies domowe sposoby? uratujcie mnie
pliss
Obserwuj wątek
    • dziuunia Re: swedzi i piecze 04.03.04, 08:51
      Jakie domowe sposoby?Jakiś kołtun na głowie czy inne czary mary?Dziewczyno
      pędem do lekarza.Jak brałaś antybiotyk to może masz grzybicę a wtedy co niby
      domowego miałoby Ci pomóc?Tylko lekarz.Swoją drogą jak wytrzymujesz to
      kilkudniowe swędzenie?
    • Gość: justa Re: swedzi i piecze IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 04.03.04, 09:20
      zanim dotrzesz do lekarza, możesz wypróbować Tantum Rosa i Lactacyd Femina.
      • Gość: bell Re: swedzi i piecze IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 04.03.04, 12:31
        To napewno jest grzybica po antybiotyku. Powinnaś pójść do ginekologa, bo nie
        wiem czy bez tego się obejdzie. Ale możesz sama spróbować i kupić w aptece
        clotrimazol krem i smarować dokładnie okolice sromu 2x dziennie, spróbować
        włożyć trochę maści do pochwy, poza tym irygacje z tantum rosa,podmywać się
        słabym roztworem nadmanganianu potasu,lub płynem do higieny intymnej
        p/grzybiczym, stosować globulki z kwasem mlekowym lactowaginal. A propo
        miesiączki - lekka grzybica może po niej samoistnie ustąpić. Spróbuj tego - to
        są moje domowe sposoby, u mnie skutkują, grzybica mija. Dodam,że kiedyś
        biegałam do ginekologa co miesiąc z grzybicą , a leczenie nie było znowu takie
        skuteczne, chyba że tabletka orungalu. Ale zawsze możesz spróbować.
        • charade Re: swedzi i piecze 04.03.04, 13:43
          Masz typowe objawy grzybicy po zażywaniu antybiotyku. NIE OBEJDZIE się bez
          wizyty u ginekologa, nie licz na to. Domowe sposoby na to nie działają,
          przyjmij to do wiadomości.

Co to w ogóle znaczy, że nie pójdziesz do lekarza, na miłość boską ??? Na jakim
          Ty świecie żyjesz ? Właśnie teraz w szpitalu umiera na raka narządów rodnych
          koleżanka mojej mamy z pracy, która nie była u ginekolga od urodzenia dzieci,
          czyli jakieś 30 lat. Gdyby chodziła i robiła sobie regularnie cytologię, albo
          chociaż raz na jakiś czas, to byłaby do uratowania. Teraz tylko można dać na
          mszę w jej intencji, bo nic się już nie da zrobić. Chcesz tak skończyć ?

• Gość: Buzia Re: swedzi i piecze IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 04.03.04, 14:02
      Dziewczyny mają rację. To wygląda na grzybicę. Walczyłam z tym długo. Jest
      skuteczny lek- przepisal mi ginekolog- nie wiem, czy bez recepty możnakupić.
      Mam na myśli tabletki DIFLUCAN. Musisz kupić dwie- jedną dla Ciebie, jedną dla
      partnera, połykacie je - tylko po 1 szt. Niestety są dosyć drogie- dwa lata
      temu płaciłam 30 zł za jedną tabletkę. Za to niezwykle skuteczne. Wcześniej
      wojowalam z clotrimazolem, ale trwało to długo i były nawroty..Po diflucanie
      jak ręką odjął!
      • Gość: dziewczyna85 Re: swedzi i piecze IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 04.03.04, 17:00
        dzieki za wszystkie rady, wyprobuje je. gdyby to zalezalo tylko ode mnie,
        poszlabym do lekarza, ale to zbyt skomplikowana sprawa...
        • Gość: obserwator Re: swedzi i piecze IP: *.gdynia.mm.pl 04.03.04, 17:26
          To może być też rzęsistek,bez lekarza się nie obejdzie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka