Dodaj do ulubionych

henna - samodzielnie ?

09.03.04, 12:22
znudziło mi sie bieganie co 3 tygodnie do kosmetyczki i płacenie "jak za
zboże" za nałożenie henny na brwi; czynu rewolucyjnego dokonałam i zakupiłam
hennę w drogerii, takie opakowanie na raz...
no i mam problem, JAK to coś nakładać ???
na same włoski, czy może grubą warstwą aż do skóry? czy malowac kształt
pożądany brwi czy równe kreski ???
... u kosmetyczki nigdy w lustro nie patrzyłam, jak ona to robi, zawsze
zapadałam w drzemkę ...

może jest gdzies jakas strona www z pokem nakladania henny na brwi ?
Obserwuj wątek
    • marialu Re: henna - samodzielnie ? 09.03.04, 12:30
      Ja nakladm papke pedzelkiem do uzyskania pozadanego ksztaltu.'Maluje' tylko
      wloski.Wydaje mi sie ze nakladanie az do samej skory nie ma sensu poniewaz
      poczatkowo uzyskany efekt jest bardzo mocny ( wloski + skora) ale henna
      utrzymuje sie tylko na wloskach wiec po kilkakrotnym przemyciu twarzy bardzo
      zblednie,niszczac zaplanowany odcien,ktory wydawal sie odpowieni kiedy jeszcze
      skora byla zabarwiona.
      pozdrawiam
      marialu
      • Gość: martusia Re: henna - samodzielnie ? IP: *.chello.pl 09.03.04, 21:49
        Oj, mnie to też interesuje.
        Bo ja nie wiem, ile czasu mam trzymać tę papkę na brwiach i jak bardzo ma byc
        gęsta ?
        I czy zuzywac na raz całe opakowanie, te fiolkę malutka, czy tez ma to starczyc
        na kilka razy?
        • marialu Re: henna - samodzielnie ? 09.03.04, 22:30
          nie wiem jakiego koloru masz brwi i jaki chcesz efekt uzyskac wiec sprobuj
          bardzo rozcienczyc henne i nakladac ja na chwile.Jesli efekt bedzie zbyt slaby
          to mozna znow nalozyc na minutke :) Z tego co pamietam henna w proszku nie byla
          droga,mnie fiolka ( plastikowa) starczala na dluuugie miesiace.Szybko
          nabierzesz wprawy bo w tym tkwi cale clue :)
          TRudno cos bardziej konkretnego poradzic bo efekt zalezy od mocy wody,swiezosci
          henny,oczywiscie jej koloru( bo mnie jakos brazowa slabiej lapala),podatnosci
          Twoich wlosow itd.Ja jednak zazucilam juz jakis czas temu te zabawe :)Olowek
          gora :P
          pozdrawiam
          marialu
    • envi Re: henna - samodzielnie ? 10.03.04, 00:17
      całej fiolki na pewno się nie zużywa na raz!ona starcza na kilka malowań.Papka
      musi być trochę gęstsza,żeby to nie był tylko płyn z wody i henny!ja ją zmywam
      gdy mi zastygnie,stwardnieje,ale wtedy wychodzi b.ciemny kolor.Niestety skóra
      zawsze się umaluje,a tego nie lubię!nakładam tą papkę z henny starą spiralką do
      tuszu na brwi (rzęsy też) w takim lkształcie jaki one mają i staram się tylko
      na włoski,żeby uniknąć wpadek z ufarbowaną skórą,smaruje wcześniej te okolice
      tłustym kremem,lub mój ostatni patent-woskiem do włosów:).jak już zaschnie to
      zmywam mleczkiem kosmetycznym,a później wodą i jakimś detergentem,np.szamponem
      do włosów:)i rada na umalowaną skórę: robi się taką papkę z popiołu
      papierosowego i jakiegoś żelu do mycia albo szamponu i szoruje taką ufarbowaną
      skórę.To na prawdę działa,jakkolwiek może brzmieć okrutnie:))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka