Dodaj do ulubionych

juz nie mam sily

22.03.04, 13:34
Juz nie mam sily na walke z wypadajacymi wlosami. chyba juz nie moge nawet
patrzec w lusterko bo widze same przeswity.Od wielu lat szukam pomocy i
sposobow na wypadajace wlosy ale kiedys gdy mialam ich duzo lekarze mnie
lekcewazyli uwazajac ze mam fobie, teraz zazywalam tyle roznych srodkow a ich
jest coraz mniej. Chce mi sie plakac i juz to chyba depresja...
Moze ktos moze mi...

Anita
Obserwuj wątek
    • mila25 Re: juz nie mam sily 22.03.04, 15:18
      Witaj. Jest bardzo dużo medot walki z wypadającymi włosami. Wpierw radziłabym
      konsultację z dermatologiem po uprzedsnim zrobieniu wyników: krew, mocz. Na ich
      podstawie lekarz stwierdzi czy wypadanie włosów u Ciebie ma podłoże związane z
      ogólnym stanem Twojego zdrowia. Wiedz ze długotrewały stres może też się
      przyczyniać do wypadania włosów. (przeczytaj sobie wątek nr. 875-"dlaczego
      włosy nie rosną?")Być może też brakuje Ci pierwiastków/witamin odpowiedzialnych
      własnie za stan Twoich włosów?. Jeżeli jesteś zdrowa (i wiesz o tym) to jedynie
      mogę nakierować Cię na suplementację typu: Silica, Revalid. tabletki drożdżowe
      LEWITAN czy Humavit. W ostateczności jest taki preparat z minoxidilem w
      składzie, który jest lekiem stosowanym przy łysieniu androgenowym ale możesz go
      nabyć bez recepty w stężeniu 2% pod następujacymi nazwami: Loxon 2%., Piloxidil
      2%, Regaine 2%. Wyższe stężenia może jedynie zapisać Ci lekarz po uprzednim
      przebadaniu Ciebie i stwierdzeniu konieczności stosowania.
      MOnika
    • mila25 Re: juz nie mam sily 22.03.04, 16:01
      Jeśli zdecydowałabyś się na stosownie kuracji naturalnych (a konsultacja z
      dermatologiem przebiegła pomyslnie) to bardzo chętnie Ci pomogę. Trochę znam
      się na ziołach a zwłaszcza jeśli chodzi o ich stosowanie na włosy.
      monia
    • oksana.zarewicz Re: juz nie mam sily 17.04.04, 20:07
      Witam
      Bardzo mi przykro, że zlekceważono Pani problem z włosami i wiele lat pozostaje
      Pani bez pomocy specjalistycznej. Jednak bez rozpoznania przyczyny wypadania
      włosów w Pani przypadku nie da się odpowiednio opanować ten problem. Potrafi to
      zrobić jedynie specjalista dermatolog i to być może we współpracy z innymi
      specjalistami. Konsultacja u specjalisty nie wymaga uprzedniego wykonania badań
      krwi i moczu i nie radzę tego robić. Jakie badania będą pomocne dla rozpoznania
      Pani sytuacji okaże się dopiero w trakcie wizyty po dokładnym zebraniu wywiadu
      oraz badaniu klinicznym.
      Pozdrawiam
      Oksana

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka