Dodaj do ulubionych

Tanie i dobre kosmetyki. Czy to możliwe???

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.03.04, 21:08
www.allegro.pl/show_item.php?item=22867729 to jest link do aukcji żeli
pod prysznic. 500 ml za 5 zl to bardzo niewiele. Pytanie tylko na ile te
kosmetyki sa faktycznie dobre... z drugiej strony istnieja dobre kosmetyki,
ktore sa tanie... a to ze nie znam firmy nie znaczy ze taki zel jest do
kitu... moze okzac sie calkiem dobry... sama nie wiem. Czy mialyscie jakies
kosmetyki nikomu nieznane a dobre?
Obserwuj wątek
    • Gość: zadowolona:) Re: Tanie i dobre kosmetyki. Czy to możliwe??? IP: *.elektrosat.pl / *.elektrosat.pl 22.03.04, 21:32
      dlugo uzywalam niebieskiego Fa i przypadkowo wpadla mi w rece niebieska, morska
      Mitia i... jestem bardzo zadowolona:)

obecnie uzywam "multivitaminowego" zelu pod prysznic MITIA dokladnie takiego
      jak ktos oferuje na allegro, jest niezly, niezle sie pieni i ladnie pachnie a
      skora nie jest wysuszona
      cena jest zaskakujaco niska i chyba sie skusze na zielona herbatke:)
    • Gość: Cegiełka Re: Tanie i dobre kosmetyki. Czy to możliwe??? IP: 62.233.177.* 23.03.04, 13:46
      zabawne... a myslalam ze tylko ja uzywalam Miti:) Polecam z tej firmy tez
      balsamy do ciala, sa naprawde dobre. Odkrycie tych kosmetyków pozwoliło mi
      zaoszczedzic kase, nie oszczedzajac na wygladzie:) . Szczerze to nie znam
      innych dobrych kosmetykow nieznanych marek, staram sie uzywac tych
      sprawdzonych, zwlaszcza do makijarzu ale ponoc kosmetyki Ewelin są
      dobre...tylko nie moge ich nigdzie znalesc:(

Piszcie o kosmetykach dobtych i tanich Polećcie mi cos, jakis tusz do rzęs np.

Pozdrawiam:)
      • ruda.tola Re: Tanie i dobre kosmetyki. Czy to możliwe??? 24.03.04, 18:57
        wlasnie tusz do rzes evelline (chyba tak to sie pisze) sa fantastyczne, sama od
        dluzszego czasu uzywam tuszu tej firmy o nazwie 3d (wydluzajaco- pogrubiajaco-
        podkrecajacy) i jestem bardzo zadowolona, nie rozni sie specjalnie od tuszy
        loreala a o ile tanszy!
        • Gość: kasha Re: Tanie i dobre kosmetyki. Czy to możliwe??? IP: *.chello.pl 28.03.04, 14:51
          a ja używam lakierów do pazanokci eveline. i jestem bardzo zadowolona. Są w
          malutkich buteleczkach i kosztują ok 3-4 zł. Szybko schną i trzymają się ok 6
          dni.polecam
    • Gość: mala Re: Tanie i dobre kosmetyki. Czy to możliwe??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.04, 14:00
      To dla mnie jest chore. Placic za zel 5 zl i za wysylke drugie tyle. Wychodzi
      cena Luksji, czy innej takiej. Nie mowie tego personalnie do Ciebie, bo Ty jako
      mieszkanak pieknego Wroclawia przynajmniej nie placilabys za przesylke. Ale dla
      mnie to jest nieekonomiczne.
      A czy te kosmetyki sa dostepne w normalnych sklepach?
      Co do polskich kosmetykow - mam mieszane uczucie. Z jednej strony trafilam
      przez przypadek na swietnego Pierre Arthes XXL (porownywalny do Diora
      Aquacostam, ktorego mialam wczesniej), a z drugiej strony podklady (np. Vipera,
      Inglot) sa koszmarne.
      Pozdrawiam
      • Gość: niezdecydowana Re: Tanie i dobre kosmetyki. Czy to możliwe??? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.03.04, 14:28
        Witaj:)

Nie wychodzi cena luksji bo te żele maja 500ml a nie 250 jak wiekszosc. Tez
        jestm ciekawa czy mozna kupic w normalnym sklepie.

Pozdrawiam:)
        • Gość: mala Re: Tanie i dobre kosmetyki. Czy to możliwe??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.04, 14:35
          No tak, ale ja musialabym zaplacic za przesylke 5+5 =10, a Luksja kosztuje
          okolo 5,5 w Tesco.Wiec roznica niewielka, majac na uwadze, ze trzeba zaplacic
          jeszcze bankowi za transakcje.
          Ale zaciekawilyscie mnie tymi kosmetykami.
          Pozdrawiam
          • Gość: justa Re: Tanie i dobre kosmetyki. Czy to możliwe??? IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 23.03.04, 14:47
            fakt, przy wysyłce nie opłaca się już tak bardzo.... z wersji oszczędnych to
            np. Avon ma żele pod prysznic 400 ml za 10,90 w promocji.
          • Gość: niezdecydowana Re: Tanie i dobre kosmetyki. Czy to możliwe??? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.03.04, 15:34
            a czy tej luksji jest tez 500ml? jak tak to jade to tesco!!!
            • Gość: mala Re: Tanie i dobre kosmetyki. Czy to możliwe??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.04, 16:34
              Jedno opakowanie Luksji w Krakowie kosztuje okolo 5,5 za 250 ml. Czyli za okolo
              10 zl mam 500 ml i nie czekam na przesylke oraz nie latam na poczte. O to mi
              chodzilo.
              Pozdrawiam
      • setorika Re: Tanie i dobre kosmetyki. Czy to możliwe??? 23.03.04, 14:44
        Pierre Arthes to włoska firma...
      • Gość: zadowolona:) Re: Tanie i dobre kosmetyki. Czy to możliwe??? IP: *.elektrosat.pl / *.elektrosat.pl 23.03.04, 15:47
        Jak mieszkałam w Tarnowie, kupowalam te zele w normalnym osiedlowym sklepiku
        ale drozsze byly niz na allegro wiec to okazja, tak mi sie wydaje.
        Teraz tylko jak siostra przyjezdza to mi czasem przywiezie bo we Wrocławiu nie
        widziałam nigdzie.
        Ktos tu pisal ze koszt wysylki dwóch to 10 zl ale to chyba nie tak bo ten
        sprzedajacy z allegro napisal ze jak 2 to 7 zl. Jak tak o tym rozmawiamy to
        coraz bardziej sie przekonuje:)
        • Gość: mala Re: Tanie i dobre kosmetyki. Czy to możliwe??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.04, 16:31
          Nie chodzilo mi tylko o koszt wysylki, tylko sumaryczna kwote, ktora musialabym
          zaplacic (za produkt + przesylka) i wynosi ona 10 zl.
    • 1szylider Powiem jak producenci samochodów 23.03.04, 14:01

Witam!

Słyszałem taka wypowiedź:

Samochody moga być: tanie, szybkie, wygodne...

Proszę wybrać 2 cechy to dostarczymy taki produkt.

Podobnie jest z kosmetykami, moga być: tanie, młodzieżowe, skuteczne...

Chcesz więcej, klinij tu:MLM, biznes po godzinach...  Katalog Oriflame
      Pozdrawiam i zapraszam!
      • 1szylider Gdy chcecie kupować dobre i za przystepna cenę... 23.03.04, 15:48

Witam!

To polecam wstąpienie do Klubu Oriflame.

Od cen podanych w katalogu ( link w syngaturce) macie wtedy zniżke lub marżę
        30% ( ceny dzielicie przez 1.3) i wychodzi Wam cena handlowa

Oprócz tego macie kredyt do 500zł (lub 1000zł)
        na zakupy, płatne do 21 dni...

Bezplatne porady i pogadanki kosmetyczne.

Gdy mieszkacie daleko od głownych miast, to za niewielka opłatą ( 10zł lub
        gratis) dostaniecie w ciągu 3 dni roboczych przesyłke do domu.

Możecie nie kupowac dla siebie, ale nawet zacząć zarabiac polecając firme i te
        znakomite, zreszta jedyne naturalne, roślinne kosmetyki na rynku...

Warto tez związać się z najlepsża firma kosmetyczna i najlepszą firmą sprzedaży
        bezpośredniej...

Bo nie tylko bedziecie miały tanio kosmetyki i jeszcze możecie zarabiać nawet
        duże pieniądze przez wiele lat...

Napisz do mnie teraz pomogę!

Pozdrawiam i zapraszam!
        • Gość: justa Re: Gdy chcecie kupować dobre i za przystepna cen IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 23.03.04, 15:53
          "jedyne naturalne, roślinne kosmetyki na rynku"??? jedyne, tuż obok: ATW,
          Smooth, Gulivere, farmony i wieeeluuu innych :)
          • 1szylider Re: Gdy chcecie kupować dobre i za przystepna cen 23.03.04, 15:55
            Gość portalu: justa napisał(a):

> "jedyne naturalne, roślinne kosmetyki na rynku"??? jedyne, tuż obok: ATW,
            > Smooth, Gulivere, farmony i wieeeluuu innych :)

Witam!

a co to jest: "ATW,
            > Smooth, Gulivere, farmony i wieeeluuu innych :)"

Czy ktoś o tym słyszał?

czy ktos zna ich skład?

Pozdrawiam i zapraszam!
            • setorika Re: Gdy chcecie kupować dobre i za przystepna cen 23.03.04, 16:08
              www.atw.com.pl
            • Gość: justa Re: Gdy chcecie kupować dobre i za przystepna cen IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 23.03.04, 16:46
              uuuu, tak słabo znasz rynek kosmetyczny w Polsce? toż to niegodne lidera ;)
              • 1szylider Wystarczająco dobrze by na nim wygrywać! 23.03.04, 17:07

> uuuu, tak słabo znasz rynek kosmetyczny w Polsce? toż to niegodne lidera ;)--

Witam!

Pozatem interesuję się ofertami, które w jakikolwiek sposób moga byc dla nas
                konkurencyjne...

Np interesowałem się Amwayem, gdy był silny, teraz interesuję się Avonem bo ma
                swoje 5minut, ale również nim przestanę gdy jego festiwal się skończy...

Inne nie są nawet dla mnie ba tyle ważne aby ich nazw uczyć się na pamięć...

Bo przecież nie będę intersesował się się czyms w czym nie zmieściłbym się ze
                swoja grupa i sowimi obrotami.

Bo logika każdego biznesu jest się rozwijąć by dążyć do expansji.

W tej chwili szukam do współpracy Avonistek, bo właśnie Avonowi zamierzam
                odebrać znaczną część rynku i konsultantek, a co miałby odbierać ATW, gdy nawet
                nie wiem czy oni ze swoją siecią mają porównywalne ze mną obroty...

To dlatego atakuje się lidera, dlatego ja atakuje pozycje Avonu, zaś Avonistki
                tak bardzo boją się nie tylko mnie, co zresztą nie dziwi, bo ostatnie wyniki
                mówią iż rynek odwraca sie od Avonu i jego klientki i co szczególnie cieszy
                przenoszą sie do nas...

PS
                Pozatem ja się interesuję co maja do powiedzenia uczciwe firmy, które podpisały
                KODEKS ETYCZNY, bo reszta to efemerydy...

Pozdrawiam i zapraszam!
                • Gość: Obserwator Re: Wystarczająco dobrze by na nim wygrywać! IP: *.gdynia.mm.pl 24.03.04, 09:42
                  twój kodeks etyczny jest g.... warty .Ty nawet nie wieszco to jest.
                • Gość: justa Re: Wystarczająco dobrze by na nim wygrywać! IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 24.03.04, 10:40
                  1szylider, koniec przepychanek, ubliżania, mącenia, pogłosek i rzekomej
                  wyższości Oriflame, której nie popierasz dowodami! czas na fakty!
                  "5 minut Avonu" i "niewielka" przewaga:
                  rynek kosmetyków do pielęgnacji twarzy: Avon - 14,2%, Oriflame - 3,6%.
                  mleczka i balsamy: Avon - 22,1%, Oriflame - 7,4%, wg deklaracji respondentewk:
                  Avon - 28,47%, Oriflame - 5,75%.
                  kremy do rąk: Avon - 10,9%, Oriflame - 2,9%, wg deklaracji respondetek: Avon -
                  17,6%, Oriflame - 3,1%.
                  kremy do twarzy: Avon - 17,4%, Oriflame - 2,9%.
                  maseczki i peelingi: Avon - 46%, Oriflame - 10,6%.
                  olejki/kremy do opalania: Avon - 18,67%, Oriflame - 3,74%.
                  tusze do rzęs: Avon - 36,4%, Oriflame - 10,1%.
                  szminki: Avon - 33%, Oriflame - 9,1%.
                  puder: Avon - 30,7%, Oriflame - 8,5%.
                  róż: Avon - 26,2%, Oriflame - 9,4%.
                  żele pod prysznic: Avon - 17,5%, Oriflame - 4,3%.
                  źródło: badania własne i różne instytucje badające rynek.
                  taka "malutka" przewaga.
                  • 1szylider Re: Wystarczająco dobrze by na nim wygrywać! 24.03.04, 15:37

> 1szylider, koniec przepychanek, ubliżania, mącenia, pogłosek i rzekomej
                    > wyższości Oriflame, której nie popierasz dowodami! czas na fakty!
                    > "5 minut Avonu" i "niewielka" przewaga:
                    > rynek kosmetyków do pielęgnacji twarzy: Avon - 14,2%, Oriflame - 3,6%.
                    > mleczka i balsamy: Avon - 22,1%, Oriflame - 7,4%, wg deklaracji
                    respondentewk:
                    > Avon - 28,47%, Oriflame - 5,75%.
                    > kremy do rąk: Avon - 10,9%, Oriflame - 2,9%, wg deklaracji respondetek: Avon -

> 17,6%, Oriflame - 3,1%.
                    > kremy do twarzy: Avon - 17,4%, Oriflame - 2,9%.
                    > maseczki i peelingi: Avon - 46%, Oriflame - 10,6%.
                    > olejki/kremy do opalania: Avon - 18,67%, Oriflame - 3,74%.
                    > tusze do rzęs: Avon - 36,4%, Oriflame - 10,1%.
                    > szminki: Avon - 33%, Oriflame - 9,1%.
                    > puder: Avon - 30,7%, Oriflame - 8,5%.
                    > róż: Avon - 26,2%, Oriflame - 9,4%.
                    > żele pod prysznic: Avon - 17,5%, Oriflame - 4,3%.
                    > źródło: badania własne i różne instytucje badające rynek.
                    > taka "malutka" przewaga.

Witam!

Dziecko wyluzuj!

Toż to badania własne Avonu wśród klientek Avonu...

Jeszcze lepsze byłyby dla Avonu, gdyby Avon zrobił je wśród swoich
                    konsultantek...

Justynko nie kompromituj się!

Bo są jakies granice zacietrzewienia i ośmieszania się...

Sprzedajesz kit, który jest wewnętrzną propaganda Avonu.

Czy wiesz co to jest w ogóle obietywzim?

A w ogóle komu ja ublizyłem i w jaki sposób?

Umiesz mówić i pisać po polsku, rozumiesz znaczenie wyrazów powszechnie
                    używanych..?

Pozdrawiam i zapraszam!
                    • Gość: justa Re: Wystarczająco dobrze by na nim wygrywać! IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 24.03.04, 15:44
                      szulider, dziecko, to TY wyluzuj!!! to są moje własne badania!!! nie muszę Ci
                      mówić, co robię zawodowo.
                    • Gość: justa Re: Wystarczająco dobrze by na nim wygrywać! IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 24.03.04, 15:48
                      pewnie nie wiesz, na czym polegają badania naukowe... otóż bierze się grupę
                      reprezentatywną - a więc nie mogą to być klientki jednej firmy. posiadam wyniki
                      dotyczące kilkunastu firm obecnych na polskim rynku, a że nie mogę tu wklejać
                      całych tabelek, bo i tak inne firmy Cię nie interesują, dlatego przytoczyłam tu
                      tylko wielkości dotyczące tych 2 firm.
                      • 1szylider Re: Wystarczająco dobrze by na nim wygrywać! 24.03.04, 16:12

> pewnie nie wiesz, na czym polegają badania naukowe... otóż bierze się grupę
                        > reprezentatywną - a więc nie mogą to być klientki jednej firmy. posiadam
                        wyniki
                        >
                        > dotyczące kilkunastu firm obecnych na polskim rynku, a że nie mogę tu wklejać
                        > całych tabelek, bo i tak inne firmy Cię nie interesują, dlatego przytoczyłam
                        tu
                        >
                        > tylko wielkości dotyczące tych 2 firm.

Witam!

Już to jedno zadanie z Twojej wypowiedzi dyskredytuje Twoja wiarogodność:
                        "źródło: badania własne i różne instytucje badające rynek."

Gdybyś jeszcze nie była nachalna z progandą avonowską, to może uwierzyłbym w
                        te "wyniki"

Bo pierwszym i najważniejszym kryterium obiektywności jest niezależność i
                        niezaagangazowanie w sprawę.

Ciekawe jak by wyglądały takie "naukowe" wyniki w grupie losowej moich
                        konsultantek, gdybym jeszcze na dodatek ja układał pytania?

Już Ci napisałem gdzieś, że są granice śmieszności...

Dojrzyj je wreszcie, otwórz oczy, spójrz w lustro!

Pozdrawiam i zapraszam!
                        • Gość: justa Re: Wystarczająco dobrze by na nim wygrywać! IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 24.03.04, 16:25
                          szylider, to są badania, które muszą być obiektywne i rzetelne. jeszcze mi
                          powiedz, że jako kobieta nie powinnam ich w ogóle przeprowadzać, przekaże uwagę
                          kierownictwu ;) przecież np. mogę faworyzować Dove czy Gliss Kur, które bardzo
                          lubię. na szczęście metodologia badań uniemożliwia takie stronnicze wyciąganie
                          wniosków. Oriflame nie używam, więc nie mam nic przeciwko tej firmie, nie
                          dostałam żadnej wysypki, za którą chciałabym się zemścić. ale rozumiem, że
                          takie wyniki są dla Ciebie nie do przyjęcia, pewnie każdego orifleja to może
                          zaboleć ;) mnie nie rusza, bo właśnie nie mam nic do żadnej firmy, mam jedynie
                          do Twojego osobistego zachowania na forum, co niejednokrotnie podkreślam, a Ty
                          mi wmawiasz niechęć do Oriflame - z którym prawie nie mam styczności. ankieta
                          była w tych badaniu tylko jedną z metod i to mało znaczącą (zauważ, że
                          przytoczyłam jej wyniki tylko odnośnie 2 grup produktowych, pozostałe wynikają
                          z innych metod badania rynku). korzystaj z tych wyników, powinny działać na
                          Ciebie motywująco. ale nie martw się, Avon nie w każdej z tych grup produktów
                          jest na 1. miejscu na całym rynku, jest tylko wyżej od Oriflame, czasami
                          wyprzedzają go inne firmy, czasami nie. Ori wśród tych kilkunastu firm plasował
                          się w każdej grupie produktowej na jednym z ostatnich miejsc, czasami trochę
                          wyżej, około połowy listy. myślałam, że zainteresują Cię te wyniki. ale widzę,
                          że nie chcesz przejść do faktów, wolisz pozostać przy osobistych animozjach.
                          przykre, naprawdę, i szkoda, bo cenię sobie fachową dyskusję na poziomie.
                          • 1szylider Re: Wystarczająco dobrze by na nim wygrywać! 25.03.04, 03:03

> szylider, to są badania, które muszą być obiektywne i rzetelne. jeszcze mi
                            > powiedz, że jako kobieta nie powinnam ich w ogóle przeprowadzać, przekaże
                            uwagę
                            >
                            > kierownictwu ;) przecież np. mogę faworyzować Dove czy Gliss Kur, które
                            bardzo
                            > lubię. na szczęście metodologia badań uniemożliwia takie stronnicze
                            wyciąganie
                            > wniosków. Oriflame nie używam, więc nie mam nic przeciwko tej firmie, nie
                            > dostałam żadnej wysypki, za którą chciałabym się zemścić. ale rozumiem, że
                            > takie wyniki są dla Ciebie nie do przyjęcia, pewnie każdego orifleja to może
                            > zaboleć ;) mnie nie rusza, bo właśnie nie mam nic do żadnej firmy, mam
                            jedynie
                            > do Twojego osobistego zachowania na forum, co niejednokrotnie podkreślam, a
                            Ty
                            > mi wmawiasz niechęć do Oriflame - z którym prawie nie mam styczności. ankieta
                            > była w tych badaniu tylko jedną z metod i to mało znaczącą (zauważ, że
                            > przytoczyłam jej wyniki tylko odnośnie 2 grup produktowych, pozostałe
                            wynikają
                            > z innych metod badania rynku). korzystaj z tych wyników, powinny działać na
                            > Ciebie motywująco. ale nie martw się, Avon nie w każdej z tych grup produktów
                            > jest na 1. miejscu na całym rynku, jest tylko wyżej od Oriflame, czasami
                            > wyprzedzają go inne firmy, czasami nie. Ori wśród tych kilkunastu firm
                            plasował
                            >
                            > się w każdej grupie produktowej na jednym z ostatnich miejsc, czasami trochę
                            > wyżej, około połowy listy. myślałam, że zainteresują Cię te wyniki. ale
                            widzę,
                            > że nie chcesz przejść do faktów, wolisz pozostać przy osobistych animozjach.
                            > przykre, naprawdę, i szkoda, bo cenię sobie fachową dyskusję na poziomie.

Witam!

Ja też sobie cenie dyskusje na pozimie ale nie wciskanie kitu...

Bo odnajdę wreszcie raport nt rynku kosmetycznego publikowany przez poważne
                            źródło jakim jest Rzeczpospolita i tam Orilfmae ma nieznacznie mniejszy udział
                            w calości rynku niz Avon, zatem nie może byc jak stwierdzisz iż we wszystkich
                            asortymetach jest na ostanim miejscu, co nie znaczy, że Avon ma niecow ieksze
                            obroty, co zresztą przyznaję, ale ciekawi mnie jakie to jeszcze inne firmy
                            wyprzedzają Orfilame w Twoim badaniu.
                            Wymień kilka najbardziej znanych! Bo udziały niektórych pamietam z tego
                            raportu, który jest dla mnie powaznym żródłem, w przeciwieństwie do Twoich
                            rewelacji iz Oriflame jest jakoby na ostanim miejscu, bo zdecydowanie nalezy do
                            czołówki i to scisłej polskiego rynku z obrotami (wg cen handlowych o 30%
                            niższych niż katalogowe)ponad 200mln zł rocznie, amoże nadal z uporem godnym
                            lepszej sprawy będziesz twierdziła iz takich firm na polskim rynku jest aż
                            kilkanaście?

Zresztą o czym miałoby świadczyć to, że Avon ma większy udzial w rynku niż
                            Oriflame, bo przeciez Ziaja też ma większy udział w rynku niż np Guerlain...

Ja nie ma żadnych animozji do Ciebie, ale tylko prostuje szerzone przez Ciebie
                            dane zupełnie wyssane z palca.

Pozatem uważam iż w tej dyskusji przekroczyliśmy ramy forum Uroda, bo ta
                            dyskusja dotyczy raczej marketngu niż samej urody, więc zapraszam na moje forum
                            MLM biznes po godzinach...

Tylko proszę załóż osobny wątek na temat udziałów w rynku kosmetycznym,
                            ciekawie będzie porównać udziały firm sprzedaży bezpośredniej w calym globalnym
                            rynku kosmetycznym.

Pozdrawiam i zapraszam!
                            • Gość: justa Re: Wystarczająco dobrze by na nim wygrywać! IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 25.03.04, 09:45
                              nie są to dane wyssane z palca, bo moja instytucja nie może sobie na to
                              pozwolić. ale cóż, dla Ciebie czy GUS, czy uniwersytet, czy inna instytucja
                              badawcza nie będą nigdy wiarygodne - o ile Ori nie postawią na I m. nie muszę
                              Ci nic udowadniać.

nie chce mi się rozmawiać z kimś, czyja wiedza jest na tyle wątła, że poprawia
                              mnie - źle! żeby nie wiedzieć, że nazwa firmy może być jednocześnie marką...
                              albo, że Avon to przede wszystkim marka, a dopiero później nazwa firmy (i to
                              skrócona)... ale cóż, nie wymagam od Ciebie, żebyś po kilkugodzinnym czy
                              kilkudniowym szkoleniu marketingowym w Ori posiadł wiedzę 5 lat studiów z
                              zakresu marketingu. nie wymagam. ale wtedy nie poprawiaj osób bardziej
                              kompetenetnych od siebie, ujawniając tym samym braki w swej wiedzy.
                              • 1szylider Re: Wystarczająco dobrze by na nim wygrywać! 27.03.04, 23:39

> nie są to dane wyssane z palca, bo moja instytucja nie może sobie na to
                                > pozwolić. ale cóż, dla Ciebie czy GUS, czy uniwersytet, czy inna instytucja
                                > badawcza nie będą nigdy wiarygodne - o ile Ori nie postawią na I m. nie muszę
                                > Ci nic udowadniać.
                                >
                                > nie chce mi się rozmawiać z kimś, czyja wiedza jest na tyle wątła, że
                                poprawia
                                > mnie - źle! żeby nie wiedzieć, że nazwa firmy może być jednocześnie marką...
                                > albo, że Avon to przede wszystkim marka, a dopiero później nazwa firmy (i to
                                > skrócona)... ale cóż, nie wymagam od Ciebie, żebyś po kilkugodzinnym czy
                                > kilkudniowym szkoleniu marketingowym w Ori posiadł wiedzę 5 lat studiów z
                                > zakresu marketingu. nie wymagam. ale wtedy nie poprawiaj osób bardziej
                                > kompetenetnych od siebie, ujawniając tym samym braki w swej wiedzy.

Witam!

Widać, że jesteś zaroumiała i przemądrzała...
                                Ale skąd to Twoje napuszenie?
                                Skąd te komplexy, że zaraz wyciągasz świadectwo?
                                Widać, że brak Ci erudycji
                                Te Twoje 5lat studiów nie pomogły Ci dowiedzieć się nawet tak prostej rzeczy że
                                u Szekspira była Kasia, czym sie świetnie ośmieszyłaś nalatując na mnie na
                                innym wątku...

A co robienia wyników w ankietach to znam 300 sposóbów i pewnie gdybym miał
                                Twoja pracę w ręku to jako recenzent nie zostawiłbym na niej suchej nitki.

A Ty nadal nie odróżnasz firmy od marki bo Avon to firma zaś Anew czy jakiś tam
                                solusion, co teraz rekalmują, to są własnie marki.

Na koniec ponieważ nadal nie odróznasz podstawowych pojęć marketingu powiem
                                Tobie i Tobie podobnym niekompetentnym przemadrzalcom iż FIRMA to NAZWA
                                przedsiebiorstwa pod jaką działa dany podmiot na rynku zaś marka to imię czyli
                                nazwa produktu.

NB Oriflame to FIRMA zaś Royal Velvet, Giordani, Time Reversing, Eclat to
                                marki, podobnie Chanel to znana zacna angielska firma, zaś "Chanel no 5"
                                lub "Chanel no 19" to marki, itp...

Poniała?

Czy mam od poczatku..?

Czy tez znowu zacznie swoje pseudo-argumenta?

W tym Gdańsku dziwna atmosfera, że mam tam tak dużo fanek, może jednak pojadę
                                zalozyć tam grupę, pewnie od razu bedę miał nową dyrektorkę...
                                Ale pewnie nie jest tak dobrze, bo pewnie to znowu jakaś kasialomańczyk czyli
                                sfrustrowany wielonikowiec pod różnymi wcieleniami.
                                :)))))))))

Chcesz więcej,klinij tu:MLM, biznes po godzinach...  Katalog Oriflame
                                Pozdrawiam i zapraszam!
                                • Gość: justa Re: Wystarczająco dobrze by na nim wygrywać! IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 29.03.04, 11:38
                                  kończyłam studia o profilu ekonomicznym, nie humanistycznym. Avon działa na
                                  polskim rynku pod nazwą Avon Cosmetics Polska. Avon jest zarówno skróconą nazwą
                                  firmy, jak i marką. eot
                                  • vitalia Avon to stabilna firma 29.03.04, 12:12
                                    I choć nie jestem z nią związana to chylę czoło przed jej
                                    ekspansją,zrównoważonym rynkiem i rzeszą konsultantek,które zawsze są do
                                    dyspozycji,I ZAZDROSZCZĘ ŻE NIE MAM TAKICH JAK NIEKTÓRE NA TYM FORUM W SWOJEJ
                                    FIRMIE.Pozdrawiam wszystkie dziewczyny i życzę
                                    powodzenia. Gość portalu: justa napisał
                                    (a):

> kończyłam studia o profilu ekonomicznym, nie humanistycznym. Avon działa na
                                    > polskim rynku pod nazwą Avon Cosmetics Polska. Avon jest zarówno skróconą
                                    nazwą
                                    >
                                    > firmy, jak i marką. eot
                                • Gość: ivy Re: Wystarczająco dobrze by na nim wygrywać! IP: 62.29.134.* 29.03.04, 12:17
                                  czy ty musisz wszystkie watki zasmiecac? wymiencie sie z kolezanka mailami.
    • Gość: genotypek Re: Tanie i dobre kosmetyki. Czy to możliwe??? IP: *.media4.pl / 81.219.224.* 23.03.04, 17:09
      kupilam takie zele kiedys w malym sklepiku w Poznaniu i byly swietne! we
      Wroclawiu niestety ich nie spotkalam. Z tego co pamietam Mitia nie jest polska
      firma...
      co do podkladu Inglota zgadzam sie w 100%, beznadzieja.
      Ale te zele Miti polecam, bo sa dobre. w zeszlym roku w Poznaniu placilam za
      nie 8,50 wiec jak ktos mieszka we Wroclawiu.. a nawet przesylka sie oplaca przy
      dwoch sztukach.
      • swimmer84 Tanie i dobre kosmetyki. Czy to możliwe??? 23.03.04, 22:50
        Witam,

Widzę,że dyskutujecie na temat mojej aukcji. Może wiec jako jej właściciel
        wypowiem się.
        Tak jak napisałem na mojej aukcji, na allegro, sam używam żeli Mitia i nie
        tylko żeli. Moja rodzina od dluzszego czasu korzysta z balsamów i kremów tej
        firmy(ktore najprawdopodobniej tez bede mial do sprzedania). Nie oferowałbym
        czegoś, do czego nie jestem przekonany.

Ciesze się, że niektóre z Pań potwierdzają jakość tych kosmetyków. Nie dziwi
        mnie to, gdyz kosmetyki Mitii sa po prostu dobre. Jak widac po postach
        Forumowiczów cena, za jaką oferuję żele na Allegro jest wyjatkowo atrakcyjna!
        Tak tanio jak na mojej aukcji nie kupicie w żadnym sklepie Taka okazja może sie
        nie powtórzyć!!!

Obecnie sprzedaje żele w 4 rodzajach:
        www.allegro.pl/show_item.php?item=22868364
        www.allegro.pl/show_item.php?item=22868151
        www.allegro.pl/show_item.php?item=22867973
        www.allegro.pl/show_item.php?item=22867729
        wszystkie o poj 500ml!!!

Jeśli macie drogie Panie jakieś pytania, proszę je kierować bezpośrednio na
        maila. Pozdrawiam i zapraszam na moje aukcje,

swimmer84.
    • Gość: mara fajny żel pod prysznic IP: 217.153.181.* / 217.153.181.* 24.03.04, 15:20
      pare dni temu kupiła bardzo fajny żel pod prysznic w Rossmanie. Nie pamiętam
      firmy, ale to jakaś niemiecka firma, pojemność 750 ml ! cena : niecałe 15 zł.
      Zapach migdałowy mmm superrrr :)
    • Gość: K. Re: Tanie i dobre kosmetyki. Czy to możliwe??? IP: *.mtvk.pl 24.03.04, 15:52
      Nie mam zaufania do bardzo tanich kosmetykow, sprzedawanych gdzies pokatnie
      zamiast w normalnych sklepach. Wole wydac pare czy parenascie zlotych wiecej i
      miec pewnosc, ze nie zmarnuje sobie skory i nie naraze sie na jakies uczulenia.
      • Gość: swimmer84 Re: Tanie i dobre kosmetyki. Czy to możliwe??? IP: *.elektrosat.pl / *.elektrosat.pl 25.03.04, 00:12
        gwarantuje ze zadnych uczulen nie dostaniesz jesli nie masz do nich sklonnosci.
        jak pisze na aukcji nie sprzedawalbym czegos czego jakosci nie jestem pewien.

jak ktos wczesiej napisal owa firma sprzedaje soje wyroby w malych sklepach.
        dlaczego w malych??
        najprawdopodobniej nie maja pieniedzy na kampanie reklamowe lub nie chca ich
        przeprowadzac gdyz to podnosi cene produktu.

podobnie jak zel z rossmana...dlaczego ma nie byc dobry?? jest tani tylko
        dlatego ze nie ma nalepki znanej firmy, podobnie jak zele ktore ja oferuje.

pozdrawiam i zapraszam do licytacji:)
      • Gość: niezdecydowana ZELE FIRMY MITIA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.03.04, 13:41
        Żele Miti też są w normalnych sklepach ale jak pisza dziewczyny dużo droższe
        niż na Allegro. Wzięłam już udział w licytacji i powiem potem jakie wrażenia po
        ich uzyciu:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka