Dodaj do ulubionych

Nasze sposoby na trądzik

IP: *.icpnet.pl 24.03.04, 22:34
Opowiedzcie prosze jak sobie poradziłyście, bądź jak sobie radzicie z tą
przypadłością. Co stosujecie, jakie kosmetyki, jakie leki?
Obserwuj wątek
    • pocahontas24 Re: Nasze sposoby na trądzik 25.03.04, 13:51
      Herbatka z Bratka.Preparat w tabletkach Dromin.Korektory masukajce
      antybakteryjne(np.Dermika Mat-B kupilam go kilka dni temu i jestem bardzo
      zadowolona)Dobry podklad i duzo duzo usmiechu ;) Pozdrawiam!
    • Gość: karola Re: Nasze sposoby na trądzik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.04, 14:29
      oj u mnie bylo ciezko przez jakis czas ale udalo mi i zwyciezylam-tylko nie
      wiem na jak dlugo!ja rozne rzeczy stosowalam:przed wszystkim dobry dermatolog
      (nie obeszlo sie bez antybiotyku,masci,lagodne kosmetyki dla niemowlat ktore
      nie sa tak naszprycowane chemia),laseroterapia-ale tego nie polecam wydalam
      kupe kasy a efekty hmmm....;pilam tez herbatke z bratka i drozdze(ohydztwo
      jakich malo ale warto bo naprawde pomaga),ale najlepszy okazal sie krem z
      kwasami:podzila lepiej niz to wszystko o czym pisalam wyzej razem wziete!
      stosuje effaklar k i od tego czasu przyszcze prawie w ogole sie nie pojawiaj-
      naprawde baaaaardzo rzadko!a do tego stosowalam effaklar z mascia skinoren zeby
      rozjasnic okropne blizny na policzkach po tradziku prze ktore nie raz plakalm
      patrzac w lustro bez makijazu (a i w makijazu wygladalo to paskudnie bo
      przeciez calkowicie sie takich blizn ie zamaskuje)i efekt byl wrecz
      spekakularny,blizn juz prawie nie ma,zostaly tylko malutkie czrwone kropki ale
      wystarczy wtedy korektor i jest ok:)przede wszystkim badz systematyczna i nie
      poddawaj sie:))przeceiz sie w koncu uda:)
      • Gość: K. Re: Nasze sposoby na trądzik IP: *.biaman.pl / *.biaman.pl 26.03.04, 15:04
        Jest jeszcze taka herbatka Herbapolu "acnevultaren fix" (lub cos takiego).
        Moze to Ci pomoze?
      • k.j Re: Nasze sposoby na trądzik 29.03.04, 10:24
        Pamietasz moze nazwe oraz cene tego kremu z kwasami? Mysle ze tez by mi sie
        przydal. Pozdrawiam
    • ruda_80 Re: Nasze sposoby na trądzik 26.03.04, 16:00
      Moja walka z trądzikiem wygląda następująco: kilka razy dziennie herbata z
      brataka (piję ją zamiast zwykłej herbaty), 1x dziennie drożdże zalene
      wrzątkiem, krem biodermine rano i wieczorem, 2x w tygodniu peeling i maseczka z
      glinki zielonej Argiletz. Przy systematycznym stosowaniu "tego wszystkiego"
      widzę znaczną poprawę stanu mojej cery.
      • Gość: ola Re: Nasze sposoby na trądzik IP: *.wprost.pl / *.wprost.pl 26.03.04, 16:27
        Ja bardzo wielkiego problemu nie mialam, ale mimo wszystko wstyd bylo mi pokazac
        sie bez makijazu ukochanemu, albo o zgrozo- wyjsc do sklepu po bulki. Dzis co
        prawda w lekkim makijazu - jedna osoba powiedziala, ze mam niewiarygodnie gladka
        cere. Az nie oge w to uwierzyc. Wraca i radosc zycia i mam nadzieje, ze moje
        cudowne kosmetyki podzialaja na dlugo. Az boje sie cieszyc...
        Stosuje kosmetyki Sage od polowy stycznia, krostki juz sie nie pojawiaja, cere
        jest delikatna, dobrze nawilzona (a to rzadkosc przy terapiach antytradzikowych),
        przebarwien juz prawie nie widac, zamierzam sobie jeszcze dokupic Alpha Hydroxy
        Peel 30%, ale i tak jestem zachwycona. Wczesniej stosowalam chyba wszystko,
        Effaclar tez, drozdze czy bratki u mnie byly zupelnie nieskuteczne, laseru co
        prawda nie mialam tylko mikrodermabrazje, ale i tak efektow - ZERO.

• 1szylider Re: Nasze sposoby na trądzik 28.03.04, 04:22

Witam!

Trądziku jako takiego nie zwalczysz, a jedynie możesz odpowiednio pielęgnowac
      swoją cerę, aby nie pojawiały się ...

Zatem oczywiście herbatke sobie pijaj i stosuj inne wskazówki co do diety itp...

Ale podam Ci kilka pomocnych wskazówek;

1. Skończyć z myciem twarzy mydłem, bo alkaliczne i podnosi Ci pH, przez co
      masz większą podatność infekcje.
      Zamiast tego żele o niskim pH od firm, co do których czystości mikrobilogicznej
      produktu możesz być pewna

2. Odpowiedni tonic do cery tłustej o trądzikowej

3. Krem nawilżający , gdyż częstym błedem jest przesuszanie takiej cery, co
      prowadzi tylko do tego, że te ... tylko się chowają a potem wyskakuja ze
      zdwojoną siła

4. Dwa-tzry razy w tygodniu scrub, bo musisz sciągnąć wartswe rogową i udrożnić
      pory, a przy cerze "z problemami" jest utrudnione złuszczanie.

5. Polecam rownież maseczki peel-off, które rowniez dobrze oczyszczają i
      udrażniają pory.

Produkty, które są specjalnie zaprojektowane dla pielęgnacji cery z problemami
      znajdziesz na stronach 48, 50 i 51 katalogu do którego link podaje niżej.

Niestety przez net i nie widząc Ciebie nie mogę polecić bardziej szczegółowych
      zaleceń.

I jeszcze jedno: makijaż lekki, unikaj zapychających pory podkladów, pudrów,
      szczególnie prasowanych...

Chcesz więcej,klinij tu:MLM, biznes po godzinach...  Katalog Oriflame
      Pozdrawiam i zapraszam!
    • Gość: ivy Re: Nasze sposoby na trądzik IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 28.03.04, 10:06
      ja zbieram kase na krem z kwasami aha. zbieram bo krem kosztuje ok50 zl ale do
      tego trzeba jeszcze stosowac kram przeciwsloneczny z wysokim faktorem (nastepne
      50 zl), dobry krem nawilzajacy (nastepne 50)ale to ponoc ma zwalczyc tradzik i
      te paskudne zaskurniki ktorych nawet zielona glinka nie chce usunac do konca
      • nika1108 Re: Nasze sposoby na trądzik 29.03.04, 11:06
        napiszcie dokladnie co to za krem,jakiej firmy i w ogole,pozdrawiam
        • Gość: Alicja Re: Nasze sposoby na trądzik IP: 62.233.186.* 29.03.04, 13:05
          mam pytanie odnośnie Effaklaru K...czy kupuje się go wyłącznie w aptece, czy
          jest na recepte i ile kosztuje i jak go sie tosuje?...będe bardzo
          wdzięczna...pozdrawiam
        • Gość: ivy Re: Nasze sposoby na trądzik IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 29.03.04, 18:33
          Isis, Glyco-A 12%
          podaje link
          www.wizaz.pl/produkty/baza/censura.php?tsid=1&csid=bac9004ea6aed60af52998a2e9fe2302&cmd=details&itemid=4204
      • 1szylider Re: Nasze sposoby na trądzik 29.03.04, 14:27
        Gość portalu: ivy napisał(a):

> ja zbieram kase na krem z kwasami aha. zbieram bo krem kosztuje ok50 zl ale
        do
        > tego trzeba jeszcze stosowac kram przeciwsloneczny z wysokim faktorem
        (nastepne
        >
        > 50 zl), dobry krem nawilzajacy (nastepne 50)ale to ponoc ma zwalczyc tradzik
        i
        > te paskudne zaskurniki ktorych nawet zielona glinka nie chce usunac do konca

Witam!

???????????

AHA mają usuwać trądzik?

Glinka ma usuwać trądzik???????????????

Chcesz więcej,klinij tu:MLM, biznes po godzinach...  Katalog Oriflame
        Pozdrawiam i zapraszam!
        • ruda_80 Re: Nasze sposoby na trądzik 29.03.04, 14:58
          1szylider napisał:

> ???????????
          > AHA mają usuwać trądzik?
          > Glinka ma usuwać trądzik???????????????

Tak człowieku, mają usuwać trądzik a w zasadzie wspomagać walkę z nim. A czy
          badziewne kosmetyki oriflame mają usuwać trądzik?????????????!!!!!!!!!!!!!
          Jesteś nuuuuudny i aż niedobrze robi sie od czytania twoich wypocin!!!
          • Gość: ivy Re: Nasze sposoby na trądzik IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 29.03.04, 18:42
            masz racje. czy ktos nie moglby wreszcie pousuwac postow tego czlowieka?
            przeciez on spamuje wszystkie watki! moze trzeba to gdzies zglosic!
            poki co moze lepiej nie odpowiadac na te durnowate posty, moze jak pogada sam
            ze soba to sie od nas odczepi...
    • Gość: fermina Re: Nasze sposoby na trądzik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.04, 13:40
      ja męczę się z trądzikiem od prawie 10 lat, chodzilam do kilku dermatologów,
      używałam już chyba wszystkiego - zinerytu, acnemycinu, acneroxidu, retinolu A,
      differinu, były też antybiotyki (tetracyklina w starej i nowej wersji), ale po
      zakończonej kuracji wszystko wracało do stanu sprzed leczenia.

teraz w sumie nie jest źle. Nie używam już żadnego z wyżej wymienionych leków -
      jedyne co stosuję to serię niebieską Garnier'a Czysta skóra A. Mała tubeczka
      kremu kosztuje około 16 złotych, tonic i żel do mycia z peelingiem też coś koło
      tego. Nie wychodzi drogo, a szczerze polecam - szczególnie krem i żel do mycia,
      bo tonic trochę za bardzo wysusza i ściąga skórę. Do tego korektor
      antybakteryjny Soraya Anty (cena ~ 6zł, więc też nie dużo) w sztyfcie jak
      szminka - rewelacja!

Twarz wygląda całkiem nieźle, gorzej z plecami i ramionami, ale na to też
      znalazłam sposób - benzacne, tylko trzeba uważać, bo jest bardzo mocny i może
      podrażnić skórę.
      A może ktoś ma inne sprawdzone sposoby na pozbycie się tego paskudztwa z pleców
      i ramionek?

Czy ktoś może mi coś powiedzieć o leku ROACUTANE? zastanawiam się czy aby tego
      nie spróbować - wprawdzie jest BARDZO DROGI, ale ponoć żegnasz się z trądzikiem
      na zawsze. Tyle, że dodatkowo jeszcze BARDZO WYNISZCZA organizm - wypadają
      włosy, wysusza błony śluzowe... nie wiem w ogóle czy warto zaczynać, bo mój
      organizm i tak dostał już niezłą dawkę antybiotyków. Roacutane byłoby dla mnie
      ostatnią szansą.

Pozdrawiam i życzę wytrwałości

ps łykam też tablteki na poprawienie stanu włosów, paznokci i skóry MERZ
      SPEZIAL (około 30 złtoych w aptece), efekt w miarę niezły.
      A przede wszystkim HEKTOLITRY ZIELONEJ HERBATY !!!
      :]
      • Gość: klasyka Re: Nasze sposoby na trądzik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.04, 15:52
        ja teraz na noc smaruje sie isotrexinem , w dzien 2-3razy dziennie smaruje
        slady po syfkach mascia na blizny contratubex , i 2 razy dziennie smaruje
        twarz kremem regenerujacym a-derma -epitheliale , plecy smaruje brevoxylem
        i juz po 6 dniach zeszlo mi wszystko <mialam kilka czerwonych syfkow > ale
        zawsze jak mam cos na plecach klatce piersiowej smaruje brevoxylem na twarz
        jest za silny ale na plecy dziala rewelacyjnie
        od grudnia domarca stosowalam glyco-a 12% wlasnie ten kwas aha o ktorym
        kolezanka wyzej pisala przez ten czas wogole nie wychodizly mi syfy wagry i
        pory sie zwerzyly slady po pryszczach wyjasnialy ale zle zrobilam bo nie
        stosowalam dobrego kremyu nawilzajacego i bylam cala czerwona na twarzy :) ale
        poprawa byla wroce do glyco -a niedlugo do niego jest bardzo dobry krem avene-
        emulsja nawilzajaca do cery z tradzikiem wejdzie na www.wizaz.pl wpiszcie w
        wyszukiwarce- epitheliale , glyco-a , turnaround ,
        stosowalam tez differin od wrzesnia do pazdziernika poprawa byla , odradzam
        jrem z vichy normaderm nie daje efektów, effaclear stosowalam pierwszy raz w
        pazdzierniku 2002 roku juz po 6 dniach moja twarz wygladala bardzo dobrze ale
        do tego mialam diete i wogole bylam w dobrym stanie psych bardzo wyladnialam
        wtedy , u mnie najwazniejsza jest dieta nie moge jesc bialego pieczywa
        czekoaldy i innych syfow jak dbam o dietke < warzywa , owoce , ryby , drob> to
        moja twarz wyglada o wiele lepiej jednak trudno mi o to bo mam bulimie ale
        teraz znwu sie wezme za siebie i bedzie dobrze raz juz zdzialalam cuda tym
        sposobem i teraz tez zdzialam zreszta juz kilka razy mi sie udalo dieta jest
        bardzo wazna moim zdaniem mzoemy zrobic doswiadczenie sprobujcie zrezygnowac
        calkowiecie z chleba slodyczy smalcu przypraw jedzcie warzywa owoce kasze
        ciemny ryz ryby i zobaczcie po ms jak to na was wplywa ;)
        dzisiaj nie mam zadnyc pryszczy na buzi mecze sie ze sladami ta masc
        contratubex jest bardzo dobra ale trzeba stosowac kilka razy dziennie przez ok
        6 ms
        aha bralam ze tabetki dolovit specjalne na tradzik i wit a+e i cynk duzo wody
        herbaty zielonej bratka
        avon i oriflame lepiej unikac to syf najlepsze sa kosmetyki z apteki ;0)
        • Gość: sisou Re: Nasze sposoby na trądzik IP: *.acn.waw.pl 29.03.04, 16:31
          Dziewczyny jak zrobić taki napar drozdzowy?? Jakie proporcje i w ogóle jak to
          się robi;-) Dzięki z góry za odp.
          • ruda_80 Re: Nasze sposoby na trądzik 29.03.04, 16:37
            Ja biorę 1/3 kostki drożdży i zalewam to ok. 1/2 szklanki wrzątku, mieszam
            dokładnie i jak trochę przestygnie szybko wypijam (szybko, bo to zbyt przyjemne
            nie jest, no ale czego nie robi sie dla urody :-). Zaraz pewnie rozpęta sie
            burza czy drożdże zalewa się wrzątkiem czy nie. Ja zalewam wrzątkiem i po kilku
            dniach stosowania tego napoju, widać wyraźną poprawę cery.
        • lucide Re: Nasze sposoby na trądzik 29.03.04, 17:32
          do klasyki :]

a ile kosztuje ten contratubex, czy jest na receptę i czy warto go kupić?
          skuteczny?

podobno domowy sposób na wybielenie śladów po-pryszczowych to smarowanie ich
          sokiem z cytryny... nie wiem czy działa, nie próbowałam.

pozdrawiam
          • Gość: klasyka Re: Nasze sposoby na trądzik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.04, 18:42
            contratubex to jedna z lepszych maści mi ja polecila przyjaciolka jej buzia
            wyglada juz bardzo dobrze czytalam tez w necie wiele osob chwali sobie ta masc
            kosztuje 31 zl i jest bez recepty trzeba jednak pamietac by stosowac ja kilka
            razy dziennie i nie ms a przynajmniej 6 ms ja dopiero zaczelam dam znac za 3
            ms na zaczerwienienia i podrazniona skore zniszczona rewelacyjny jest ten krem
            epitheliale na wizazu poczytaj o nim ja go uzywam ok tygodnia dopiero ale
            twarz juz jest w lepszej kondycji
            takze kwasy mascie kremy regenerujace bardzo pomagaja odbudowac zniszczona
            skore tradzikiem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka