Dodaj do ulubionych

Herbal Essences

25.09.10, 12:29
Herbal Essences Czy polecacie szmpony z tej serii ? który najlepszy do włosów przetłuszczających ?
Obserwuj wątek
    • orange_tail Re: Herbal Essences 25.09.10, 13:09
      Kiedyś mieli świetne szampony. Szczególnie do włosów przetłuszczających się. Odkąd zmienili formułę i wygląd opakowań nie warto w ogóle kupować. Takie moje zdanie, ale może któraś z pań ceni sobie nowe produkty HE?
      • kasha77 Re: Herbal Essences 25.09.10, 13:25
        jak już pisałam w innym wątku,jak dla mnie (mam włosy suche,rozjaśniane)żaden szampon nieprofesjonalny nie działa.dopiero kiedy zaczęłam używac szamponów i odżywek fryzjerskich moje włosy odżyły.
        • girl1317 Re: Herbal Essences 26.09.10, 11:01
          TO jak nie szampon z HE to jaki dla włosów przetłuszczajacych polecacie ?
          • nessie-jp Re: Herbal Essences 26.09.10, 14:51
            Hipp - szampon dla dzieci (różowa butelka z niebieskim korkiem).

Jako posiadaczka bardzo przetłuszczających się włosów, uważam go za cudowny kosmetyk ;)
          • girl1317 Re: Herbal Essences 26.09.10, 15:19
            Na pewno wypróbuję ten szampon a odżywki jakiej używacie takiej żeby nie obciążała włosów?
            • nessie-jp Re: Herbal Essences 26.09.10, 16:56
              girl1317 napisała:

> Na pewno wypróbuję ten szampon a odżywki jakiej używacie takiej żeby nie obciąż
              > ała włosów?

Kiedyś używałam Joanny "Z apteczki babuni" do włosów przetłuszczających się, była całkiem niezła. Nie zawiera ciężkich silikonów, więc włosów nie obciąży, a ułatwia rozczesywanie i pielęgnuje skórę głowy.

Teraz mam krótkie włosy i nie używam odżywki w ogóle.
              • orange_tail Re: Herbal Essences 26.09.10, 22:17
                nessie - a czy ten hipp będzie dobry dla włosów rozjaśnianych u fryzjera (balejaż) od lat?
                • nessie-jp Re: Herbal Essences 26.09.10, 22:45
                  orange_tail napisała:

> nessie - a czy ten hipp będzie dobry dla włosów rozjaśnianych u fryzjera (balej
                  > aż) od lat?

Trudno mi powiedzieć, bo ja nigdy nie rozjaśniałam. Być może okaże się, że niedostatecznie wygładza włosy (ten szampon nie zawiera żadnych nabłyszczaczy ani wygładzaczy, które osadzają się na powierzchni włosa
                  • orange_tail Re: Herbal Essences 27.09.10, 18:34
                    dziękuję za odpowiedź!
                    lubię jak szampon dokładnie myje, a nie oblepia. i tak stosuję odżywkę do farbowanych, plus olejek kerastase po wysuszeniu włosów, więc myślę, że będzie ok. dzięki, w takim razie spróbuję.
          • akkknes Re: Herbal Essences 27.09.10, 00:13
            ja w polowie 3 butelki pomaranczowego Herbala (rzecz jasna plus odzywka z tej samej serii) przerzucilam sie na Nivea - i przezylam ogromny szok, kiedy okazalo sie, ze po Nivea nie musze uzywac odzywki... mam wlosy farbowane, mocno rozjasnione.
            jako ze kupilam odzywke - bialy Syoss z niebieskim napisem "light") to nakladam tylko na konce, i to bardziej dlatego, zeby nie stala nieuzywana na polce.
            • minniemouse Re: Herbal Essences 28.09.10, 02:34
              ja mam bardzo tluste wlosy ale szamponow do wlosow tlustych nie lubie. mam wrazenie ze za bardzo mi niszcza wlosy i po nich jeszcze bardziej mi sie tluszcza.

wyjatek stanowi Neutrogena anti-residue ktora daje bardzo czyste wlosy
              ale to jest do usuwania srodkow upiekszajacych nie do tlustych, i mozna stosowac od czasu do czasu (zreszta jak ktos lubie codziennie tez)
              www.neutrogenamen.ca/images/products/full/76.png
              super szampon.

ale tak do codziennej czy co dwa dni pielegnacji to uzywam szampon do wlosow NORMALNYCH, i jest lepiej. mam umyte, nie przesuszone.

HE nie lubie, cos maja ze po nich swedzi mnie skora.
              lubie Finesse, Bed Head,
              Redken do wlosow kolorowanych,

ale tak szczerze mowiac to kupuje przewaznie cos co po prostu ladnie pachnie.

Minnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka