Dodaj do ulubionych

kosmetyki na naczynka

IP: *.wroclaw.mm.pl 31.03.04, 22:18
co jest dobre z kosmetyków na rozszerzone naczynka na twarzy, próbowałam
Pharmaceris ale efekt żaden, a jak sprawdza się Rosaliac z apteki? Proszę
poradżcie
Obserwuj wątek
    • albicilla Re: kosmetyki na naczynka 01.04.04, 00:05

Wypróbuj Calm Down- Anti-Redness- krem przeciw podrażnieniom i zaczerwienieniom
      Oriflame.
      Jest to krem ochronny i nawilżający na dzień . Opracowany dla skóry wrażliwej
      i z tendencją do zaczerwienień oraz pękających naczynek krwionośnych.
      Zawiera kompleks ziół , w tym wyciag z kasztanowca , pozwalajacy na
      wzmocnienie naczyń kapilarnych jak i zmniejszenie podrażnień.
      Nakładać powinnyśmy go na twarz rano . Można stosować pod makijaż.
      Ma ziołowy , delikatny zapach. Pozostawia na skórze lekki film.

• justy1 Re: kosmetyki na naczynka 01.04.04, 00:22
      rosaliac jest raczej preparatem do profilaktyki trądzika różowatego i służy do
      długiego stosowania- nie obkurcza naczynek, ale systematycznie stosowany może
      zmniejszyć zaczerwienienie.
    • Gość: nina Re: kosmetyki na naczynka IP: *.ikem.pwr.wroc.pl 01.04.04, 09:03
      polecam i to bardzo serię Floslek'u do cery z problemami naczynkowymi. Nie jest
      to droga terapia i w dodatku bardzo skuteczna. Dla mnie najlepszy jest krem
      tłusty, wrażliwej, suchej i naczynkowej cerze bardzo pomógł. Zniknęły
      uczulenia, twarz w końcu nie jest czerwona i podrażniona z byle powodu. Używam
      go od ponad roku i naprawde widzę efekty. Polecam.
      • Gość: Klarysa Re: kosmetyki na naczynka IP: 62.233.181.* 01.04.04, 11:17
        Być może ten krem Flosleku jest dobry,natomiast maseczka Flosleku z tej samej
        serii do cery naczynkowej to koszmar.Zawiera mentol,który powoduje
        podrażnienia i ściągnięcie skóry,zatem Bogu dziękuję,że posiadałam jedynie
        próbkę,bo inaczej chyba leczyłabym twarz przez tydzień.O reszcie kosmetyków z
        tej serii nie wypowiadam się ,gdyż nie używałam,natomiast maseczkę zdecydowanie
        odradza.Serię naczyniową produkuje również "Farmona" i "Dermika" -ponoć ta
        Dermiki z witaminą PP przynosi niezłe efekty.:)
    • Gość: kasia Re: kosmetyki na naczynka IP: *.ch.pw.edu.pl 01.04.04, 10:09
      Dla mnie doskonały jest krem na naczynka ziaja. W dwa dni po zastosowaniu
      zniknęły wszelkie zaczerwienienia i problemy mojej suchej skóry naczynkowej.
      Fajnie sie wchlania.
      • plum1000 Re: kosmetyki na naczynka 01.04.04, 11:25
        Kasiu--jesli piszesz, ze po dwóch dniach stosowania kremu ziaji zniknely Ci
        zaczerwienienia tzn --wg mnie ze znikly Ci zaczerwienienia które byc moze byly
        efektem podrazenienia skóry, a na pewno to nie byly naczynka. Bo zaden krem ich
        nie zlikwiduje.
        • Gość: ev Re: kosmetyki na naczynka IP: *.crowley.pl 01.04.04, 14:08
          może zniknąć zaczerwienienie nawet po posmarowaniu np. latikortem ale jest to
          bodaj że steryd i nie radzę stosować na dłuższą metę. jeśli ci zginęło
          zaczerwienienie tak szybko to może to być np.dodatek czegoś takiego więc trzeba
          uważać
          • justy1 Re: kosmetyki na naczynka 01.04.04, 21:32
            > może zniknąć zaczerwienienie nawet po posmarowaniu np. latikortem ale jest to
            > bodaj że steryd

tak na marginesie: nie wolno stosować sterydów na naczynkaa- owszem zbledną- a
            potem rozszerza się i utrwalą na amen.
            • Gość: justa Re: kosmetyki na naczynka - DO JUSTY IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 02.04.04, 11:48
              justy, lekarz przepisał mi Elocom na nos obraty od kataru, ale od tego
              wycierania mam też na nosie naczynka. to chyba maść sterydowa - powinnam
              przestać jej używać? czym mogę ją zastąpić? maść borowa nie pomaga, a nawet
              szczypie.
              • Gość: gosc Re: kosmetyki na naczynka - DO JUSTY IP: *.czernica.sdi.tpnet.pl 02.04.04, 13:35
                booosz elocom na twarz!!??? toz to jedna z mocniejszych masci sterydowych.
                Zadnych fluorowanych sterydow na twarz..chyba ze chcesz miec popekane naczynka,
                zaniki skory i kto wie co jeszcze...
                • Gość: justa Re: kosmetyki na naczynka - DO JUSTY IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 02.04.04, 13:44
                  to dlaczego lekarze tak łatwo to przepisują? na forum o kosmetykach dla dzieci
                  rodzice pisali, że nawet małym dzieciom to przepisują. u mnie pomaga, skóra
                  ładnie się goi. nie stosuję non stop, tylko np. przez 5 dni, do wygojenia
                  skóry. ale skoro szkodliwe, to chętnie zastąpię, tylko czym?
                  • justy1 Re: kosmetyki na naczynka - DO JUSTY 02.04.04, 15:24
                    moze dlatego, że pacjenci oczekują szybkich efektów.
                    w każdym razie nie stosuj elocomu na twarz, szczególnie w tak banalnym (acz
                    nieprzyjemnym) przybadku, jak obtarty nos- wystarczy maść alantan.
                    • Gość: justa Re: kosmetyki na naczynka - DO JUSTY IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 05.04.04, 10:56
                      dzięki za odpowiedź, a alantan dostanę bez recepty? u mnie to nie jest błahy
                      problem, bo nie mam wirusowego kataru, który trwa 7 dni lub tydzień, tylko
                      katar przewlekły. a chciałabym chociaż czasami mieć normalną skórę na nosie,
                      nie czerwoną i nie łuszczącą się. nawet lekarza nie pytałam o nic na nos, sam
                      mi go bez pytania przepisał laryngolog. czy jeśli jego wiedza o maściach
                      sterydowych jest tak kiepska, to powinnam również mieć wątpliwości co do jego
                      wiedzy z dziedziny laryngologii?
                      • Gość: justy Re: kosmetyki na naczynka - DO JUSTY IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.04.04, 11:34
                        alantan to masc gojaco-łagodzaca dostepna bez recepty. cena 5-7zł
    • woodley Re: kosmetyki na naczynka 04.04.04, 20:14
      Witam. Wyprobuj AVENE na naczynka, rewelacyjny o zielonym , maskujacym kolorze.
      Kosmetyki do cery naczynkowej powinnas stosowac caly czas i wiedziec ,ze na
      efekty jakiekolwiek trzeba czekac bardzo dlugo. Moim zdaniem kosmetyki dr Ireny
      Eris z tej serii sa rewelacyjne.Bardzo wazna jest profilaktyka i zabezpieczanie
      skory przed mrozem, wiatrem, sloncem... Pozdrawiam.
      • Gość: ciekawy Re: kosmetyki na naczynka IP: *.net 05.04.04, 19:17
        jakiego produktu pharmaceris uzywalas i jak dlugo????
        • woodley Re: kosmetyki na naczynka 10.04.04, 16:36
          Witam.
          Uzywalam kremow nawilzajacych z serii Pharmaceris , a takze uzywam zelu do
          mycia twarzy (rewelacyjny), poza tym uwazam,ze wszytskie te kosmetyki z tej
          serii sa bardzo dobre, procz kremu z witamina k 1%, gdzy chyba byl on zbyt
          mocny dla mnie i spowodowal u mnie ogromne podraznienie skory i uczulenie.A Ty
          czego uzywasz? Pozdrawiam.
    • Gość: kasia Re: kosmetyki na naczynka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.04, 17:40
      ja uzywam od pewnego czasu kremu ruboril, kupilam go w aptece i musze wam
      powiedziec ze jest jak na razie najskuteczniejszy z wszystkich kosmetykow na
      naczynka jakie uzywalam a probowalam wielu uwierzcie :)
      po serii flosleku tez mozna zauwazyc poprawe...
      pozdrawiam wszystkie zarozowione :)
      • woodley Re: kosmetyki na naczynka 10.04.04, 20:35
        Ruboril? Tez stosowalam. Ale powaznie Ci mowie wyprobuj AVENE on jest
        rewelacyjny, sprobuj, zaczerwienienie po nim to juz nie problem!!!
        • Gość: beatka Re: kosmetyki na naczynka IP: *.wroclaw.mm.pl 10.04.04, 22:03
          Czy możesz podać nazwę tego kremu na naczynka z Avene.Dziękuję za wszystkie rady
          • plum1000 Re: kosmetyki na naczynka 10.04.04, 22:49
            Diroseal Avene--ma kolor zielonkawy.
            • Gość: monia Re: kosmetyki na naczynka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.04, 09:25
              Plum! Mmozesz mi orientacyjnie podac cene tego Diroseal Avene?
              • Gość: hej Re: kosmetyki na naczynka IP: *.acn.waw.pl 13.04.04, 10:27
                Dla mnie diroseal jest beznadziejny, podrażnia, jestem bardziej zaczerwieniona
                niż normalnie
              • Gość: plum1000 Re: kosmetyki na naczynka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.04, 10:46
                kosz. miedzy 50 a 60zl.
      • Gość: atka Re: kosmetyki na naczynka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.04, 07:47
        Potwierdzam, Ruboril przynosi efekty (też wypróbowałam już całą gamę innych
        specyfików) Oprócz tego maseczka Flosleku, ale nie ta w formie żelu, którą
        powyżej tak skrytykowano (faktycznie za bardzo ściąga skórę) ale taką 10-
        minutową w kremie. Jest bdb (wyraźnie rozjaśnia skórę) choć efekt nie jest zbyt
        długotrwały
      • Gość: dulka Re: kosmetyki na naczynka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.04, 12:27
        zaden z kremow nie zdziala cudow ale rzeczywiscie niektore moga znacznie
        poprawic stan naczynek krwionosnych

ruboril jest jednym z nich...moje policzki po okolo miesiecznym stosowaniu tego
        kremu znacznie zbladly ;)
        polecam z czystym sumieniem...
    • lola211 Re: kosmetyki na naczynka 12.04.04, 10:38
      Polecam maseczke Sensu Nu Skin, zawiera witaminy , w tym duze stezenie wit.C
      oraz ekstrakt z kasztanowca, polecana jest do cery naczyniowej oraz do suchej,
      szczególnie o opalaniu i solarium.Ma kremowa konsystencje oraz piekny zapach-
      to zasluga etrycznych olejków:geraniowego, pomaranczowego i cytrynowego, ma
      działanie aromaterapeutyczne,pierwszy raz stosowalam maske, ktora tak pieknie
      pachnie.Wchlania sie na tyle, ze nie ma potrzeby jej zmywania i moze byc
      stosowana pod makijaz.
    • Gość: katinka Re: kosmetyki na naczynka IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 13.04.04, 14:26
      Polecam żel Dermiki z wit. PP. Doskonale się wchłania (można stos. go
      pod "właściwy" krem), stosuję od 2 m-cy i naczynka są wg mnie wzmocnione (nie
      czerwienię się już tak łatwo:)

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka