Gość: beatka IP: *.wroclaw.mm.pl 31.03.04, 22:18 co jest dobre z kosmetyków na rozszerzone naczynka na twarzy, próbowałam Pharmaceris ale efekt żaden, a jak sprawdza się Rosaliac z apteki? Proszę poradżcie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
albicilla Re: kosmetyki na naczynka 01.04.04, 00:05 Wypróbuj Calm Down- Anti-Redness- krem przeciw podrażnieniom i zaczerwienieniom Oriflame. Jest to krem ochronny i nawilżający na dzień . Opracowany dla skóry wrażliwej i z tendencją do zaczerwienień oraz pękających naczynek krwionośnych. Zawiera kompleks ziół , w tym wyciag z kasztanowca , pozwalajacy na wzmocnienie naczyń kapilarnych jak i zmniejszenie podrażnień. Nakładać powinnyśmy go na twarz rano . Można stosować pod makijaż. Ma ziołowy , delikatny zapach. Pozostawia na skórze lekki film. Odpowiedz Link Zgłoś
justy1 Re: kosmetyki na naczynka 01.04.04, 00:22 rosaliac jest raczej preparatem do profilaktyki trądzika różowatego i służy do długiego stosowania- nie obkurcza naczynek, ale systematycznie stosowany może zmniejszyć zaczerwienienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina Re: kosmetyki na naczynka IP: *.ikem.pwr.wroc.pl 01.04.04, 09:03 polecam i to bardzo serię Floslek'u do cery z problemami naczynkowymi. Nie jest to droga terapia i w dodatku bardzo skuteczna. Dla mnie najlepszy jest krem tłusty, wrażliwej, suchej i naczynkowej cerze bardzo pomógł. Zniknęły uczulenia, twarz w końcu nie jest czerwona i podrażniona z byle powodu. Używam go od ponad roku i naprawde widzę efekty. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klarysa Re: kosmetyki na naczynka IP: 62.233.181.* 01.04.04, 11:17 Być może ten krem Flosleku jest dobry,natomiast maseczka Flosleku z tej samej serii do cery naczynkowej to koszmar.Zawiera mentol,który powoduje podrażnienia i ściągnięcie skóry,zatem Bogu dziękuję,że posiadałam jedynie próbkę,bo inaczej chyba leczyłabym twarz przez tydzień.O reszcie kosmetyków z tej serii nie wypowiadam się ,gdyż nie używałam,natomiast maseczkę zdecydowanie odradza.Serię naczyniową produkuje również "Farmona" i "Dermika" -ponoć ta Dermiki z witaminą PP przynosi niezłe efekty.:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: kosmetyki na naczynka IP: *.ch.pw.edu.pl 01.04.04, 10:09 Dla mnie doskonały jest krem na naczynka ziaja. W dwa dni po zastosowaniu zniknęły wszelkie zaczerwienienia i problemy mojej suchej skóry naczynkowej. Fajnie sie wchlania. Odpowiedz Link Zgłoś
plum1000 Re: kosmetyki na naczynka 01.04.04, 11:25 Kasiu--jesli piszesz, ze po dwóch dniach stosowania kremu ziaji zniknely Ci zaczerwienienia tzn --wg mnie ze znikly Ci zaczerwienienia które byc moze byly efektem podrazenienia skóry, a na pewno to nie byly naczynka. Bo zaden krem ich nie zlikwiduje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ev Re: kosmetyki na naczynka IP: *.crowley.pl 01.04.04, 14:08 może zniknąć zaczerwienienie nawet po posmarowaniu np. latikortem ale jest to bodaj że steryd i nie radzę stosować na dłuższą metę. jeśli ci zginęło zaczerwienienie tak szybko to może to być np.dodatek czegoś takiego więc trzeba uważać Odpowiedz Link Zgłoś
justy1 Re: kosmetyki na naczynka 01.04.04, 21:32 > może zniknąć zaczerwienienie nawet po posmarowaniu np. latikortem ale jest to > bodaj że steryd tak na marginesie: nie wolno stosować sterydów na naczynkaa- owszem zbledną- a potem rozszerza się i utrwalą na amen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justa Re: kosmetyki na naczynka - DO JUSTY IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 02.04.04, 11:48 justy, lekarz przepisał mi Elocom na nos obraty od kataru, ale od tego wycierania mam też na nosie naczynka. to chyba maść sterydowa - powinnam przestać jej używać? czym mogę ją zastąpić? maść borowa nie pomaga, a nawet szczypie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: kosmetyki na naczynka - DO JUSTY IP: *.czernica.sdi.tpnet.pl 02.04.04, 13:35 booosz elocom na twarz!!??? toz to jedna z mocniejszych masci sterydowych. Zadnych fluorowanych sterydow na twarz..chyba ze chcesz miec popekane naczynka, zaniki skory i kto wie co jeszcze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justa Re: kosmetyki na naczynka - DO JUSTY IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 02.04.04, 13:44 to dlaczego lekarze tak łatwo to przepisują? na forum o kosmetykach dla dzieci rodzice pisali, że nawet małym dzieciom to przepisują. u mnie pomaga, skóra ładnie się goi. nie stosuję non stop, tylko np. przez 5 dni, do wygojenia skóry. ale skoro szkodliwe, to chętnie zastąpię, tylko czym? Odpowiedz Link Zgłoś
justy1 Re: kosmetyki na naczynka - DO JUSTY 02.04.04, 15:24 moze dlatego, że pacjenci oczekują szybkich efektów. w każdym razie nie stosuj elocomu na twarz, szczególnie w tak banalnym (acz nieprzyjemnym) przybadku, jak obtarty nos- wystarczy maść alantan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justa Re: kosmetyki na naczynka - DO JUSTY IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 05.04.04, 10:56 dzięki za odpowiedź, a alantan dostanę bez recepty? u mnie to nie jest błahy problem, bo nie mam wirusowego kataru, który trwa 7 dni lub tydzień, tylko katar przewlekły. a chciałabym chociaż czasami mieć normalną skórę na nosie, nie czerwoną i nie łuszczącą się. nawet lekarza nie pytałam o nic na nos, sam mi go bez pytania przepisał laryngolog. czy jeśli jego wiedza o maściach sterydowych jest tak kiepska, to powinnam również mieć wątpliwości co do jego wiedzy z dziedziny laryngologii? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: kosmetyki na naczynka - DO JUSTY IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.04.04, 11:34 alantan to masc gojaco-łagodzaca dostepna bez recepty. cena 5-7zł Odpowiedz Link Zgłoś
woodley Re: kosmetyki na naczynka 04.04.04, 20:14 Witam. Wyprobuj AVENE na naczynka, rewelacyjny o zielonym , maskujacym kolorze. Kosmetyki do cery naczynkowej powinnas stosowac caly czas i wiedziec ,ze na efekty jakiekolwiek trzeba czekac bardzo dlugo. Moim zdaniem kosmetyki dr Ireny Eris z tej serii sa rewelacyjne.Bardzo wazna jest profilaktyka i zabezpieczanie skory przed mrozem, wiatrem, sloncem... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: kosmetyki na naczynka IP: *.net 05.04.04, 19:17 jakiego produktu pharmaceris uzywalas i jak dlugo???? Odpowiedz Link Zgłoś
woodley Re: kosmetyki na naczynka 10.04.04, 16:36 Witam. Uzywalam kremow nawilzajacych z serii Pharmaceris , a takze uzywam zelu do mycia twarzy (rewelacyjny), poza tym uwazam,ze wszytskie te kosmetyki z tej serii sa bardzo dobre, procz kremu z witamina k 1%, gdzy chyba byl on zbyt mocny dla mnie i spowodowal u mnie ogromne podraznienie skory i uczulenie.A Ty czego uzywasz? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: kosmetyki na naczynka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.04, 17:40 ja uzywam od pewnego czasu kremu ruboril, kupilam go w aptece i musze wam powiedziec ze jest jak na razie najskuteczniejszy z wszystkich kosmetykow na naczynka jakie uzywalam a probowalam wielu uwierzcie :) po serii flosleku tez mozna zauwazyc poprawe... pozdrawiam wszystkie zarozowione :) Odpowiedz Link Zgłoś
woodley Re: kosmetyki na naczynka 10.04.04, 20:35 Ruboril? Tez stosowalam. Ale powaznie Ci mowie wyprobuj AVENE on jest rewelacyjny, sprobuj, zaczerwienienie po nim to juz nie problem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beatka Re: kosmetyki na naczynka IP: *.wroclaw.mm.pl 10.04.04, 22:03 Czy możesz podać nazwę tego kremu na naczynka z Avene.Dziękuję za wszystkie rady Odpowiedz Link Zgłoś
plum1000 Re: kosmetyki na naczynka 10.04.04, 22:49 Diroseal Avene--ma kolor zielonkawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: kosmetyki na naczynka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.04, 09:25 Plum! Mmozesz mi orientacyjnie podac cene tego Diroseal Avene? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hej Re: kosmetyki na naczynka IP: *.acn.waw.pl 13.04.04, 10:27 Dla mnie diroseal jest beznadziejny, podrażnia, jestem bardziej zaczerwieniona niż normalnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plum1000 Re: kosmetyki na naczynka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.04, 10:46 kosz. miedzy 50 a 60zl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atka Re: kosmetyki na naczynka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.04, 07:47 Potwierdzam, Ruboril przynosi efekty (też wypróbowałam już całą gamę innych specyfików) Oprócz tego maseczka Flosleku, ale nie ta w formie żelu, którą powyżej tak skrytykowano (faktycznie za bardzo ściąga skórę) ale taką 10- minutową w kremie. Jest bdb (wyraźnie rozjaśnia skórę) choć efekt nie jest zbyt długotrwały Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dulka Re: kosmetyki na naczynka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.04, 12:27 zaden z kremow nie zdziala cudow ale rzeczywiscie niektore moga znacznie poprawic stan naczynek krwionosnych ruboril jest jednym z nich...moje policzki po okolo miesiecznym stosowaniu tego kremu znacznie zbladly ;) polecam z czystym sumieniem... Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: kosmetyki na naczynka 12.04.04, 10:38 Polecam maseczke Sensu Nu Skin, zawiera witaminy , w tym duze stezenie wit.C oraz ekstrakt z kasztanowca, polecana jest do cery naczyniowej oraz do suchej, szczególnie o opalaniu i solarium.Ma kremowa konsystencje oraz piekny zapach- to zasluga etrycznych olejków:geraniowego, pomaranczowego i cytrynowego, ma działanie aromaterapeutyczne,pierwszy raz stosowalam maske, ktora tak pieknie pachnie.Wchlania sie na tyle, ze nie ma potrzeby jej zmywania i moze byc stosowana pod makijaz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katinka Re: kosmetyki na naczynka IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 13.04.04, 14:26 Polecam żel Dermiki z wit. PP. Doskonale się wchłania (można stos. go pod "właściwy" krem), stosuję od 2 m-cy i naczynka są wg mnie wzmocnione (nie czerwienię się już tak łatwo:) Odpowiedz Link Zgłoś