Dodaj do ulubionych

farbowanie włosów

16.10.10, 09:27
cześć dziewczyny, proszę o radę mam ciemno brązowe włosy z jasnymi pasemkami, kolor ten mam od kilku lat i chciałabym zafarbować włosy na brąz , pierwszy raz pojdę do fryzjera, żeby nic nie skopać a potem żeby w domu zacząć samemu farbować to jaką farbę byście mi poleciły, mam dużo siwych włosów i chciałabym znaleźć farbę która pokryje całość. Czy możecie podać mi konkretną dobrą firmę?
Obserwuj wątek
    • p_estka1 Re: farbowanie włosów 17.10.10, 13:12
      Spokojnie możesz stosować farby ze średniej półki typu Wella, czy Garnier, z tym że koniecznie z dopiskiem: pokrywa siwe włosy w 100%, co się w praktyce sprawdza. Musisz dobrze dobrać kolor, bo ten na opakowaniu w rzeczywistości wychodzi o ton ciemniejszy. Uważaj jednak, żebyś nie kupiła zbyt ciemnego odcienia brązu, bo samej trudno będzie ci wrócić do jasnego brązu, a te kolory są dość trwałe.Generalnie brązy dobrze kryją i nie zmywają się tak szybko, jak odcienie rude, twoje dalsze farbowanie dotyczyć będzie głównie odrostów.
      Bardzo dobrze, że zdajesz się na fryzjera za pierwszym razem, bo samej trudno przejść z ciemnego na jasny brąz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka