Dodaj do ulubionych

Masło do ciała

19.10.10, 11:09
Jakie masło do ciała polecacie? Macie jakies swoje ulubione. Szukam czegoś na jesień/zimę w miarę dobrze wchłanialnego (bez tłustych filmów). Aromaty różne, zapach najchętniej bardziej intensywny(długo utrzymujący się na skórze)
Czytałam kilka starszych wątków na ten temat, ale cały czas pojawiają sie w sprzedaży nowe produkty, próbujemy innych produktów, zmieniamy opinie o starszych, dlatego pozwalam sobie na aktualizację problemu.
Słyszałam wiele dobrych opinii o The Body Shop, przymierzam sie do zakupu mango lub papaya, opinie na ich temat mile widziane :)
Obserwuj wątek
    • sloneczna.dziewczyna Re: Masło do ciała 19.10.10, 19:19
      Wiele opinii o The Body Shop znajdziesz w wyszukiwarce.
      Polecam jeszcze miód do ciała Bielendy, nie jest tłuste.
      • agas301 Re: Masło do ciała 19.10.10, 19:29
        ostatnio tak przerzuciłam się na kokosowe ziai
    • issey_miyake Re: Masło do ciała 19.10.10, 23:08
      Bardzo fajne kremy masłowe ma firma Greenland (zwłaszcza bułgarski olejek różany).
      • kuschi-kuschi Re: Masło do ciała 20.10.10, 14:53
        a ja polecam FARMONA- czekoladowe...
    • pusza123 Re: Masło do ciała 20.10.10, 18:53
      masła do ciała Ziaji są fajne. oliwkowe, czekoladowe, kokosowe i waniliowe. wszytskie supcio :)
    • poczatkujaca_travellerka Re: Masło do ciała 21.10.10, 11:31
      Ziaja jest fajna;
      o TBS masłach słyszałam, że są cudne, ale póki co nie miałam motywacji aby wydawać aż tyle.
      Ja do swoich balsamów dodaję mocznik (ok. 5%) i masło shea, nawilża cudnie.

• olesiam Re: Masło do ciała 21.10.10, 12:11
      Sephora Super Supreme Body Butter
      Pat&Rub - Zurawinowe Maslo do Ciala i Hipoalergiczne Masło do Ciała
      Lancome Nutrix ( w słoiku)
    • coralin Re: Masło do ciała 21.10.10, 17:00
      Mypa pachnie kakaowo- waniliowo , mimo,że zawiera masło shea dobrze się wchłania i na nieszczęście dla mnie(bo nie lubię takich spożywczych zapachów, ale jakoś zużyję) zapach długo się utrzymuje wiec może Ci się spodobać.
    • jarka63 Re: Masło do ciała 21.10.10, 17:40
      Masła The Body Shop niestety nie wchłaniają się zbyt dobrze.
      • lavenders27 Re: Masło do ciała 25.10.10, 13:39
        Masła TBS sa beznadziejne - mają tylko ładne opakowania.

Ja polecam masła Bielendy - moje ulubione to oliwkowe (pachnie taką zielonością, trochę gruszkowo) i awokado (pachnie melonem). Świetnie pielegnują skórę, zostawiają taką błyszczącą powłoczkę (uwielbiam kiedy skóra się tak delikatnie świeci i wygląda na super odżywioną) i pachną baaaardzo długo.
        Minimalnie lepsze jest oliwkowe, ale awokado za to dłużej pachnie :)

Jestem maniaczką "masłową" i przetestowałam już mnóstwo maseł - i tych tanich i tych za kilka stówek - póki co, zostaję przy tych Bielendy. Naprawde dobra jakośc, za rozsadną cenę.
    • nuova Re: Masło do ciała 25.10.10, 14:09
      Tutti Frutti Karmel&cynamon, z tych intensywnych.
      Obecnie uzaleznilam sie od DC pomarancza z wanilia, choc zapach ulatnia sie dosc szybko. Ale kocham peeling z tej serii, wiec skoro powstalo maslo, to tandem idealny dla mnie:)
      Lubie jeszcze kokos+orchidea Eveline - tu zapach wnika w ciuszki = dluzej pachnie ;).
    • przeciwcialo Re: Masło do ciała 25.10.10, 14:27
      Ja lubię Ziai masło do ciała dla cięzarnych choc w ciązy nie jestem. Leciutko pachnie, uzywam go do wszystkich częsci ciała.
    • kacha262 Re: Masło do ciała 26.10.10, 23:17
      Ja mam swoje ulubione masełka Natural Body- mają ładne zapachy- mój ulubiony to opuncja i biała herbata, ale także bardzo dobrą konsystencję- to znaczy ładnie się rozsmarowują, szybko wsiąkają, nie zostawiając tłustej warstwy, a nawilżają na wiele godzin, ja używam teraz już któreś z kolei z tej serii i jestem bardzo zadowolona:)
      • babiloniaa Re: Masło do ciała 27.10.10, 09:40
        Ziaja, Bielenda, Suhada

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka