Dodaj do ulubionych

L-karnityna i chrom

IP: 5.2.* / *.chello.pl 10.04.04, 10:07
czy ktoras z was wspomagala odchudzanie i cwiczenia l-karnityna i chromem?
jesli tak to jakie efekty(o ile jakies byly:D)?
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Anita Re: L-karnityna i chrom IP: *.local.pl / 62.233.187.* 10.04.04, 10:18
      Brałam L-karnityne i chrom, efekty żadne. Dodam ze nie robilam nic ponadto
      zadnej gimastyki,diety. Chrom w ogole na mnie nie dzialal.
      • Gość: Darba Re: L-karnityna i chrom IP: *.chello.pl 10.04.04, 10:25
        chrom na mnie juz dziala, jem mniej. l-karnityne mam zamiar zaczac od srody bo
        od wtedy bede chodzic na aerobik 3 razy i silownie raz w tygodniu. czy ktos
        powie czy l-karnityna pomoze???
    • Gość: Fema Re: L-karnityna i chrom IP: *.access.de.clara.net 10.04.04, 10:28
      oj dziweczyny, dajcie sobie spokoj... jedyna zasada przy odchudzaniu to mniej
      zrec i wiecej sie ruszac! Faszerownie soe prochami przyniesie wiecej szkody niz
      pozytku. moze nie teraz ale za 10, 20lat....
      • Gość: Karola Re: L-karnityna i chrom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.04, 12:22
        Teoretycznie chrom organiczny wpływa korzystnie na przemiane materii i
        przyczynia sie do redukcji tkanki tłuszczowej. Ale w rzeczywistości podobno
        powoduje obniżenie apetytu na słodycze i dlatego się chudnie. Ja nie zauważyłam
        na sobie żadnych efektów. Moim jedynym sposobem na strate wagi są ćwiczenia,
        zwłaszcza regularny basen, dieta mnie wykończyła pozdrawiam;)
      • Gość: justa Re: L-karnityna i chrom IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 29.04.04, 15:36
        gdyby to było takie proste, to nie byłoby grubych na świecie... a dlaczego
        otyłość się leczy? przeciez wystarczy powiedzieć tym ludziom, żeby mniej żarli
        i więcej się ruszali... nie zauważyłaś, że niektórzy po prostu nie potrafią
        mniej jeść? wynika to z różnych problemów... a np. u mnie duża dawka sportu nie
        powoduje żadnego spadku wagi czy zmniejszenia obwodów...
    • kinder.bueno Re: L-karnityna i chrom 29.04.04, 21:54
      Ja uzywam ale sama L-karnityne. Sa rozne rodzaje:
      1. w postaci drinkow do picia 750mg
      2. w fiolce tez do picia-1000mg
      3. w tabletkach

Co do skuteczności- sama l- karnityna nic Ci nie da musisz ja wesprzec
      cwiczeniami, duzo rucho to podstawa i wtedy ona moze przyniesc jakies efekty,
      ale musisz jastosowac regularnie np. 6 tygodni i przerwa na 2 tygodnie i znowu
      seria 6 tygodni. Wtedy najlepiej kupc tabletki. Ale Musisz cwiczyc. no i efekty
      beda widoczne dopiero po 1 lub wiecej regularnego stosowania. Ale l- karnityna
      zwieksza wydajnosc kondycyjna podczas trenindgu, ja czuje wyrazna ronice- mniej
      sie mecze.
      i jeszcze jedno, przez wiekszosc specjalistow jest ona uwazana za zapomniana
      witamine ( wystepuje ona u nas w organizmie, ale w niewielkiej ilosci) wiec
      stosowanie je jest zupelnie bezpieczne i nie jest to zaden steryd (jak ktos tu
      sugerowal).

Na pewno regularnie stosowana i w polaczeni z aktywanoscia fizyczna przyniesie
      reultaty.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka