Gość: Darba IP: 5.2.* / *.chello.pl 10.04.04, 10:07 czy ktoras z was wspomagala odchudzanie i cwiczenia l-karnityna i chromem? jesli tak to jakie efekty(o ile jakies byly:D)? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Anita Re: L-karnityna i chrom IP: *.local.pl / 62.233.187.* 10.04.04, 10:18 Brałam L-karnityne i chrom, efekty żadne. Dodam ze nie robilam nic ponadto zadnej gimastyki,diety. Chrom w ogole na mnie nie dzialal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darba Re: L-karnityna i chrom IP: *.chello.pl 10.04.04, 10:25 chrom na mnie juz dziala, jem mniej. l-karnityne mam zamiar zaczac od srody bo od wtedy bede chodzic na aerobik 3 razy i silownie raz w tygodniu. czy ktos powie czy l-karnityna pomoze??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fema Re: L-karnityna i chrom IP: *.access.de.clara.net 10.04.04, 10:28 oj dziweczyny, dajcie sobie spokoj... jedyna zasada przy odchudzaniu to mniej zrec i wiecej sie ruszac! Faszerownie soe prochami przyniesie wiecej szkody niz pozytku. moze nie teraz ale za 10, 20lat.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karola Re: L-karnityna i chrom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.04, 12:22 Teoretycznie chrom organiczny wpływa korzystnie na przemiane materii i przyczynia sie do redukcji tkanki tłuszczowej. Ale w rzeczywistości podobno powoduje obniżenie apetytu na słodycze i dlatego się chudnie. Ja nie zauważyłam na sobie żadnych efektów. Moim jedynym sposobem na strate wagi są ćwiczenia, zwłaszcza regularny basen, dieta mnie wykończyła pozdrawiam;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justa Re: L-karnityna i chrom IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 29.04.04, 15:36 gdyby to było takie proste, to nie byłoby grubych na świecie... a dlaczego otyłość się leczy? przeciez wystarczy powiedzieć tym ludziom, żeby mniej żarli i więcej się ruszali... nie zauważyłaś, że niektórzy po prostu nie potrafią mniej jeść? wynika to z różnych problemów... a np. u mnie duża dawka sportu nie powoduje żadnego spadku wagi czy zmniejszenia obwodów... Odpowiedz Link Zgłoś
kinder.bueno Re: L-karnityna i chrom 29.04.04, 21:54 Ja uzywam ale sama L-karnityne. Sa rozne rodzaje: 1. w postaci drinkow do picia 750mg 2. w fiolce tez do picia-1000mg 3. w tabletkach Co do skuteczności- sama l- karnityna nic Ci nie da musisz ja wesprzec cwiczeniami, duzo rucho to podstawa i wtedy ona moze przyniesc jakies efekty, ale musisz jastosowac regularnie np. 6 tygodni i przerwa na 2 tygodnie i znowu seria 6 tygodni. Wtedy najlepiej kupc tabletki. Ale Musisz cwiczyc. no i efekty beda widoczne dopiero po 1 lub wiecej regularnego stosowania. Ale l- karnityna zwieksza wydajnosc kondycyjna podczas trenindgu, ja czuje wyrazna ronice- mniej sie mecze. i jeszcze jedno, przez wiekszosc specjalistow jest ona uwazana za zapomniana witamine ( wystepuje ona u nas w organizmie, ale w niewielkiej ilosci) wiec stosowanie je jest zupelnie bezpieczne i nie jest to zaden steryd (jak ktos tu sugerowal). Na pewno regularnie stosowana i w polaczeni z aktywanoscia fizyczna przyniesie reultaty. Odpowiedz Link Zgłoś