Dodaj do ulubionych

Depilacja cukrowa -gdzie w Warszawie

IP: *.acn.waw.pl 12.04.04, 17:09
można zrobić ? Czy możecie polecić jakieś zakłady kosmetyczne ?
Najchętniej Ursynów, Mokotów. Dziękuje.
Obserwuj wątek
    • Gość: magda Re: Depilacja cukrowa -gdzie w Warszawie IP: *.interecho.com / 62.233.170.* 12.04.04, 21:02
      mozna sobie zrobic samemu w domu b. tanim kosztem
      szkl cukru, 1/4 szkl. miodu, sok z pol cytryny- zagotowac mieszajac na malym
      ogniu, masa powinna miec lejaca sie konsystencje, schlodzic, nast nakladac jak
      cieply wosk na skore, uwazac aby masa nie byla za goraca , dalej - jak przy
      depilacji woskiem
      efekt super!
      zycze powodzenia
      • Gość: Emik Re: Depilacja cukrowa -gdzie w Warszawie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.04, 00:01
        Ojejej!!!
        I naprawdę działa? A za pomocą jakich pasków mam to robić(z czego zrobionych)?
        Czy to bardzo boli i jakie są efekty???
        • Gość: magda Re: Depilacja cukrowa -gdzie w Warszawie IP: *.interecho.com / 62.233.170.* 14.04.04, 15:50
          paski bawelniane takie same jak przy depilacji woskiem
          dziala bo sama wyprobowalam, troche boli ale to kwestia przyzwyczajenia -
          jesli masz pytania pisz magdap@interecho.com
          pozdrawiam
      • Gość: Anka Re: Depilacja cukrowa -gdzie w Warszawie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.04, 09:05
        Magdo, właśnie, bardzo Cię proszę o szczegóły: gdzie np. kupić paski
        flizelinowe do wosku?
    • Gość: gocha Re: Depilacja cukrowa -gdzie w Warszawie IP: *.unimedia.pl 13.04.04, 21:37
      a ja podtrzymujE wątek i czekam na jakieś adresy salonów kosmetycznych które
      ten zabieg wykonują.
      • Gość: Anka Depilacja cukrowa -W DOMU IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.04, 09:09
        Ja jednak bardzo liczę na " szczegóły techniczne" samodzielnej depilacji
        cukrowej w domu, ponieważ nie wydam 200 zł na depilację w salonie!
        • Gość: Anka Porównanie wosku i metody cukrowej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.04, 10:43
          Witam ponownie. Na stronie www.kosmetyczny.com.pl (strona kosmetyczek) jest
          porównanie wosku i metody cukrowej:

DEPILACYJNA PASTA CUKROWA I TECHNIKA DEPILACJI - CO TO TAKIEGO?

DEPILACYJNA PASTA CUKROWA jest nowoczesną wersją stosowanej przez kobiety z
          Bliskiego Wschodu od stuleci substancji i techniki depilacyjnej. Dzięki
          zmodernizowaniu zabiegu oraz samej substancji depilującej tą starożytną metodę
          można stosować nawet w najbardziej renomowanych salonach kosmetycznych.

CO ZAWIERA DEPILACYJNA PASTA CUKROWA?
          Skład Depilacyjnej Pasty Cukrowej oparty jest na starożytnych bliskowschodnich
          przepisach, zawiera więc cukier, sok cytrynowy i zioła. Pasta wykonana jest
          wyłącznie z surowców naturalnych, nie zawiera żadnych substancji chemicznych.

PORÓWNANIE DEPILACYJNEJ PASTY CUKROWEJ I WOSKU:

1. Depilacyjna Pasta Cukrowa zawiera wyłącznie składniki naturalne. Większość
          znajdujących się w obrocie wosków zawiera chemikalia, które w przypadku skóry
          wrażliwej mogą wywołać podrażnienie skóry lub reakcje alergiczne. Depilacyjna
          Pasta Cukrowa nie zawiera alergenów, nie była też wypróbowywana na zwierzętach.

2. Depilacyjna Pasta Cukrowa nie przykleja się do skóry. Woski przywierają
          ściśle do skóry, przez co w trakcie odrywania usuwają również powierzchniową
          warstwę skóry. Dlatego depilacja woskiem jest tak bolesna, i dlatego też może
          wywołać zaczerwienienie skóry po zabiegu. Depilacyjna Pasta Cukrowa jest
          usuwana ze skóry w kierunku zgodnym z kierunkiem wzrostu włosa.
          Dzięki delikatności tego zabiegu Depilacyjna Pasta Cukrowa może być
          kilkakrotnie naniesiona na tą samą partię skóry. Depilacyjna Pasta Cukrowa
          całkowicie usuwa włoski, nie pozostawiając włosków złamanych wewnątrz mieszka.
          W miejscach wrażliwych – na górnej wardze czy brwiach zaczerwienienie
          występujące po zabiegu wykonanym Depilacyjną Pastą Cukrową jest znacznie
          mniejsze i mija szybciej, niż w przypadku woskowania.

3. Depilacyjna Pasta Cukrowa jest ekonomiczna, gdyż do jej usunięcia nie są
          potrzebne paski tkaniny, zaś do nałożenia nie trzeba używać szpatułki lub
          aplikatora. Za pomocą jednostki Depilacyjnej Pasty Cukrowej można usunąć
          owłosienie z większej powierzchni, niż przy zastosowaniu tej samej ilości
          wosku, tak więc koszt materiału jest znacznie niższy, niż w przypadku
          woskowania.

4. Depilacyjną Pastę Cukrową można dokładnie zmyć letnią wodą ze skóry, tkanin
          i wszelkiego rodzaju materiałów i powierzchni, tak więc przywrócenie czystości
          po zabiegu jest o wiele łatwiejsze, niż po woskowaniu, co więcej nie są
          potrzebne żadne środki chemiczne. Znikł więc związany z woskowaniem problem
          plam nie do usunięcia i wiecznego klejenia.

5. Letnią Depilacyjną Pastę Cukrową kosmetyczka ręcznie wmasowuje na depilowaną
          powierzchnię skóry. Nakładany najczęściej na gorąco wosk wymaga z kolei
          stosowania dodatkowych narzędzi (szpatułki, aplikatora itp.)

Zalety Depilacyjnej Pasty Cukrowej wypływające z różnic w zastosowaniu,
          uwzględniające temperaturę i sposób nakładania:

a./ Nie zachodzi niebezpieczeństwo poparzenia, co stanowi niebanalne zagrożenie
          w przypadku wosku.
          b./ Skóra nie jest narażona na stres wywołany nałożeniem gorącej substancji.
          c./ Depilacyjną Pastę Cukrową kosmetyczka wmasowuje w mieszki włosowe, dzięki
          temu dużo rzadziej, niż w przypadku woskowania zdarza się ułamanie włosa w
          mieszku.

Depilacja pastą cukrową – pasta nakładana jest w kierunku przeciwnym do
          kierunku wzrostu włosa.
          Woskowanie – wosk nakładany jest w kierunku zgodnym z kierunkiem wzrostu włosa.
          Wosk nie dostaje się do mieszka.

Depilacja pastą cukrową – usuwanie włosów odbywa się w kierunku zgodnym z
          kierunkiem wzrostu włosa.
          Woskowanie – usuwanie włosa odbywa się w kierunku przeciwnym do kierunku
          wzrostu włos

d./ Depilacyjna Pasta Cukrowa może być stosowana do usuwania krótszych włosów,
          niż w przypadku wosku. Do usunięcia włosów pastą cukrową nadają się już włoski
          o długości 1-2 mm, podczas gdy wosk usuwa skutecznie dopiero włoski o długości
          co najmniej 5-10 mm. Dzięki temu w okresie pomiędzy dwoma zabiegami Depilacyjną
          Pastą Cukrową rzadziej zdarza się, że klient chwyta za brzytwę, a to w znacznym
          stopniu zwiększa skuteczność zabiegów.

6. Depilacyjna Pasta Cukrowa jest wysoce higieniczna. Ponieważ kosmetyczka nie
          używa żadnych narzędzi w czasie zabiegu, nie występuje niebezpieczeństwo
          wzajemnego zakażenia klientów.

Nie bardzo rozumiem, jak to niepotrzebne są paski tkaniny przy tej metodzie -
          JAK się więc ją wykonuje? Czy dobrze rozumiem, że technika jest inny, niż przy
          wosku? Przy wosku: nakładam wosk, na to pasek tkaniny, i zrywam od dołu. Przy
          cukrowej - należy zrywać od góry? Proszę pomóżcie...
        • Gość: magda Re: Depilacja cukrowa -W DOMU IP: *.interecho.com / 62.233.170.* 14.04.04, 15:56
          zasada jest identyczna jak przy stosowaniu wosku, zgodnie z kierunkiem wzrostu
          wlosa, przyklejamy plaster bawelniany i szybkim energicznym ruchem odrywamy w
          kierunku przeciwnym przytrzymujac reka skore aby jej nie naciagac,
          masa cukrowa nie moze byc za goraca, trzeba zrobic test na skorze,

• Gość: iga Re: Depilacja cukrowa -gdzie w Warszawie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.04.04, 21:42
      podciągam
      sama jestem ciekawa gdzie w wawie można się słodko wydepilować
      • Gość: szwedka_kredka Depilacja cukrowa -gdzie w Warszawie - ja byłam IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.04.04, 12:31
        Bylam wczoraj w gabinecie w arszawie u Pani, która szkoli kosmetyczki w Polsce.
        No i nietsety bardziej jestem zadowolona z tradycyjnego wosku. Pastą boli mniej
        (zrywa się z włosem, nie pod włos), mniejsze podrażnienia, ale też więcej
        zostaje włosów. Jestem zaskoczona tym, co napisano powyżej, że można już
        krótkie włosy o długości 1 lub 2 mm wyrywac, bo mnie kosmetyczka powiedziała,
        że nie usunie ich pastą, bo są za krókie. i niestety tych krótkich zostało dość
        dużo, więcej niż po wosku. W związku z tym wracam do wosku (jest też o połowę
        tańśzy). Czy ktoś zna w Warszawie kosmetyczkę, która potrafi dobrze robić wosk,
        tzn. nakłada cienką warstwę wosku (najchętniej nie maszynką, bo wtedy jest
        grubo, tylko szpatułką) i rwie małymi kawałkami. Będę wdzięczna.
        • Gość: Anka Re: Depilacja cukrowa -gdzie w Warszawie - ja by IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.04, 12:38
          Witam, niestety nie jestem z Warszawy, nie pomogę Ci - ale bardzo jestem
          zaskoczona opinią na temat cukrowania; sama jeszcze nie robiłam, w gabinetach
          zdecydowanie za drogo, spróbuję dziś w domu samodzielnie. Przepis mamy, zobaczę
          co i jak, i dam znać. Jeśli faktycznie nie usuwa krótkich włosków, to co to za
          rewolucja????
          • Gość: szwedka_kredka Re: Depilacja cukrowa -gdzie w Warszawie - ja by IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.04.04, 12:45
            No właśnie.
            Nie sądzę, że to niekomeptencja kosmetyczki, bo ona szkoli inne, ale
            niedoskonałość metody.
            Daj znać jak Ci poszło "domowym" sposobem :)
            • Gość: katrinka co do masy cukrowej!!!!!! IP: *.aster.pl / *.acn.pl 16.04.04, 20:05
              dziewczyny!!!!!! nie wiem jak u was wyszla ta masa cukrowa ale u mnie
              tragicznie!!!!!
              wzielam zrobilam wszystko wedlug przepisu zagotowalam poczekalam az wystygnie a
              tu sie zrobila niemal skorupa! jak wzielam na palec to w 2 sekundy mi tak
              zastygla ze sciagalam taka skorke!!! co sie stalo?? co zle zrobilam???
              • Gość: Anka DZIAŁA!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.04, 08:15
                A ja jestem BARDZO zadowolona, wczoraj przygotowałam tą pastę wg przepisu
                Magdy, odczekałam TROCHĘ, aż lekko przestygnie, ale nie będzie chłodna, tylko
                letnia! Może w tym problem. Nakładałam ją, gdy miała konsystencję miodu, była
                lejąca. Nie można czekać za długo, bo faktycznie wtedy już nic z tego. Trzeba
                jednak uważać, żeby się nie poparzyć!!! No i nakładałam cienką warstwę, jak
                przy wosku, na małej powierzchni. Zrywałam.... paskami z bawełny ( w tym celu
                użyłam nowej ścierki kuchennej, pocięłam ją sobie na takie kawałki, żebym mogła
                spokojnie chwycić pasek i zerwać. Ta metoda jest po prostu boska!!! Boli DUŻO
                mniej, niż przy wosku, zaczerwienienia znikają szybciej, nie ma podrażnień.
                Zrobiłam sobie nogi i - UWAGA! bikini ( i tu nic nie bolało, efekt jest
                super). Wydaje mi się, że dobry efekt można osiągnąć stosując metodę " małych
                kroków", tzn. depilujemy kawałek po kawałku, nie duże powierzchnie!
        • Gość: Buniuel Re: Depilacja cukrowa -gdzie w Warszawie - ja by IP: 62.29.137.* 01.06.04, 15:26
          Niestety, w Wawie to nie wiem ale może jak będziesz w Krakowie to polecam:
          Salon Urody Nexus
          ul. Wysłouchów 48, tel. (12)6540908.
          Pani Marta jest rewelacja. Wosk nakłada małymi partiami i cienką warstwą.
          Bardzo uważa też na przyjmowanie odpowiednich pozycji w celu zminimalizowania
          bólu. Używa też wyłącznie wosków dobrej jakości i nakłada je szpatułką a nie
          automatem.
          No i ceny przystępne :)
          • Gość: b. wosk w Krakowie ?? IP: *.ug.gdow.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.04, 09:37
            czy mozna prosic o wiecej info o tym gabinecie? ceny zabiegow, godziny
            otwarcia? bardzo prosze!!
    • xkiniax Re: Depilacja cukrowa -gdzie w Warszawie 16.07.04, 00:25
      przylaczam sie do prosby. Moze ktos juz gdzies robil cukrowanie w Warszawie? i
      moglby podac miejsce i cene(?).
      Pozdrawiam
      • Gość: Dominika Re: Depilacja cukrowa -gdzie w Warszawie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.04, 11:17
        podam telefon kosmetyczki u której można wykonać depilację cukrową-
        693330903.Wykonuje ona te zabiegi w centrum w Warszawie,jak również depilację
        woskiem,cienko i sprawnie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka